Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Magnat Phantom VS Rockford Punch

Mi16
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פוסטרים אין לי אבל מדבקות בחלון יש לי שלהם.

את האמת כן המגבר של מאגנט עדיף , אבל אני אישית הייתי מעדיף את הרוקפורד לך תידע למה...

????

אני יגיד לך את האמת כול מי שיקרא את מה שרשמת פה יגיד שאתה בנאדם לא רציני...

אתה אומר שמגבר X עדיף על מגבר Y אבל אתה בכול זאת היית מעדיף את Y ( שלפי מה שאתה אומר הוא פחות טוב )

פורסם

בכלל לא ברור למה אתם כל הזמן מסתכלים על נתוני עוצמה.

הבנאדם שאל לא מה יותר חזק, אלא מה יותר "טוב" ואיכותי.

העוצמה של המגבר לא רלוונטית, אלא איכות הצליל שהוא יפיק.

בכלאופן, כיוון שאני לא שמעתי אף אחד מן המגברים הללו, אני לא יכול לייעץ שומדבר, אבל התגובות פה לדעתי כלל לא עונות לשאלה.

פורסם

:| nemesis, איכות הצליל שהוא יוציא ? :|

כבר טענו פה מספיק אנשים שהם שומעים הבדלי סאונד בהרבה רמות,

היו כאלה ששומעים הבדלי חיתוכים של קרוסים, הבדלים בין הגברה להגברה, הבדלים בין חיווט

הבדלים בין MPEG LAYER 3 BIT RATES

עכשיו אתה בא, וטוען שאתה שומע איכות צליל של ההגברה של הסאב ? ..

אתה לא חושב שזה נמוך מידי ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אוקיי, תפסתם אותי עם המכנסיים למטה (מי מתנדב להסתובב?)

לא שמתי לב שאלה מונובלוקים.

אני מוכן להתחייב שאני מסוגל לזהות את ההבדל בין הגברה טובה לגרועה, או אפילו סתם שונה, אבל הגברה לסאבים לא בדקתי, אז אני אסתום עד שאני אבדוק :)

פורסם

חחח ידעתי שמיקמיק יגיב לו, טוב שמע נמסיס לפי מה שאני הבנתי אתה טועה פהף אז חבל שתמשיך בויכוח הסתמי הזה שתיכם תצאו ממנו עם 100 מעלות חום מהעצבים ולא ייפתר כלום.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

הוא לא טועה. כמו שכבר נאמר, במבחן כמו של ריצ'ארד קלארק נוקטים במספר אמצעים כדי לוודא שלא יבדילו בין מגברים. לא נוקטים בהם סתם אלא מסיבה ברורה והיא שאם לא ינקטו באמצעים אלו, ניתן יהיה להבדיל בין מגברים. אם זה הספק, הענות תדרים, קרוסים, רעשים, רעשי הדלקה וכיבוי וכו'.

ועכשיו אחרי מה שאמרתי יהיה קשקוש גדול:

פורסם

אין קשקושים מצטערים יהיה מאוחר יותר, תודה.

בקיצור אז אני לא הבנתי נכון, אתה אומר שיש הבדלי סאונד בין מגברים (בוא נפסיק את הכאב ראש אחת ולתמיד) ??

קרא אותם.

פורסם

אני אומר שכמו שריצ'ארד קלארק אומר, וואט זה וואט. עם זאת אני אומר שRC בכל זאת משתמש באמצעים שונים במבחן שלו כדי להביא את המגברים לרמה שזה וואט מול וואט ולכן אם נשווה מגבר מהקופסא מול אחר נוכל למצוא הבדל בחלק מהמקרים. בחלק ההבדל יהיה גדול, בחלק קטן ובחלק בכלל לא. ההבדל יכול להיות בצליל בשל הענות התדרים (נאמר אם יש לנו מגבר שיש לו הענות טובה רק עד 16K אז מן הסתם נשמע זאת), ברעשים, בהספקים (הספק משפיע בסופו של דבר על איך שהרמקול נשמע), בקרוסים (אם זה דיוק ואיכות) ואולי עוד כמה דברים שכרגע לא עולים לי בראש אבל את הכוונה אני מניח שהבנת.

כעקרון מגבר של חברה מסויימת בעל הענות שטוחה והספק מסויים צריך להישמע זהה למגבר בעל הענות שטוחה ואותו ההספק של חברה אחרת (זאת אם אנו לא מתייחסים לרעשים, קרוסים וכו').

הדברים שאני אומר לא סותרים את RC, מי שמכיר אותי מספיק זמן בפורום יודע שאני אחד ה"תומכים" הנלהבים שלו (טוב אולי לא כמו בעבר אבל בכל זאת). העובדות הן שהוא לא לוקח שני מגברים שונים מהאריזה ואומר לאנשים אני שם 10K שאתם לא תבדילו וזאת מכיוון שבצורה זו (וזו הצורה שאנחנו משווים מגברים ביום יום) אנשים יוכלו להבדיל בינהם.

RC בעצם רוצה להוכיח שלא צריך ליחס למגבר מסויים סגולות כמו השפעה על הבמה, טונאליות (במידה והוא שטוח), השפעה על התמונה וכו' ושאם למשל למישהו יש במה צרה הוא לא צריך להחליף מגבר בכדי שהיא תתרחב (ויש הרבה אנשים שטוענים שזה כן הפתרון).

אני מקווה שזו ההודעה האחרונה שלי בנושא, לפחות לחודש הקרוב ;)

פורסם

תודה לך, באמת שלימדת אותי משהו, אבל יש לי כמה שאלות מציקות אני לא הבנתי כמה מהמושגים הנ"ל:

במה צרה ?!

במה רחבה?!

טונאליות?!

אודה לך מאוד אם תענה לי, ואבין אם לא.

קרא אותם.

פורסם

אני חושב שיש על זה בFAQ אבל בקצרה (בקצרה, אז לא לחפש אותי על טעויות :) ):

כשאנחנו שומעים דיסק בשני רמקולים שני הרמקולים הללו יוצרים לנו במה. למרות שיש לנו רק שני רמקולים בכל זאת אנחנו נוכל לשמוע את הזמר במרכז (למרות שאין שם רמקול) ואת כל הכלים השונים מתפרשים בין הרמקולים וגם מחוצה להם (כך יכול להיות שנשמע למשל את נגן החצוצרה מנגן ימינה מהרמקול הימני). אם יש לנו במה צרה אז גבולות הבמה בדרך כלל לא יצאו מהגבולות הפיסים של הרמקול. אם הבמה רחבה אז גבולות הבמה יוכלו להיות רחבים מגבולות הרמקולים.

למרות שהרמקולים נמצאים על קו ישר נוכל להבחין כי חלק מהצלילים נמצאים מאחורי צלילים אחרים (למשל מתופף מאחורי הזמר), דבר כזה נקרא עומק הבמה. כשיש עומק טוב נוכל בברור לשמוע שהמתופף נמצא מאחורי הזמר.

טונאליות זה בעצם גוון הצליל. כשאתה למשל מדבר יש לצליל של קולך גוון מסויים. אם תקליט אותו (בצורה טובה) ותשמיע אותו דרך רמקולים והוא ישמע דומה (או לפחות כמה שיותר קרוב) לקולך זה מצביע על טונאליות טובה. הדבר נכון לכל הכלים שונים שהרי לכולם יש צליל מאוד מסויים ורמקולים טובים מצליחים לשחזר את הצלילים ככה שיהיו כמה שיותר קרובים למציאות.

כמובן שכל הדברים הללו יתרחשו רק אם יש לנו הקלטה טובה שהרי אם בהקלטה אין במה וטונאליות אז גם לרמקולים לא תהיה.

פורסם

בבקשה שאלה אחרונה.

אז במה כל זה תלוי?

אלמנט, הגברה או HU ?, או כולם ביחד?

וזה ברור לי שה CD שאני משמיע צריך להיות באיכות אז אל תסביר על זה.

קרא אותם.

פורסם

כמובן שזה לא תלוי בהגברה, וכמובן שזה לא תלוי בפאנל שלך,

איל ניסה להסביר, שזה תלוי במיקומי הרמקולים שלך, וברמקולים שלך, וכמובן בהקלטה ששם זה צריך לשכון.

השאלה אם הרמקולים שלך מספיק טובים בשביל לשחזר את זה כמו שצריך, וההגברה שלך, לא תקבע לך את זה

ההבדלים בהגברה, זה העוצמה שלה, עוצמה גדולה, נשמעת יותר טוב,

כל רכיב אחר שמוסיף ל"איכות הצליל" זה לא אומר שהמגבר נשמע יותר טוב.

אומנם קרוסאובר חד יותר, יכול לגרום בעליה באיכות, השאלה עד כמה ההבדל בקרוס באמת רציני,

והשאלה עד כמה השמיעה שלך כל כך חדה שבאמת תקרא לזה "איכות סוף"

זה אומר שיש משהו שמשנה את הצליל, והעובדה שתוכל לזהות את המגבר, לא הופכת את זה לדבר חיובי

זה אומר שיש לך שינוי סאונד שאתה לא שולט בו כלל, אם אתה רוצה לקרוא למגבר ללא הענות שטוחה, מגבר איכותי יותר, תקרא לו.

מה שאיכותי בשבילך, לא בהכרח איכותי יותר בשביל השכן שלך..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...