Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מה הדרך הטובה והנכונה לשמירת אורח חיים במכלולי הרכב?

וודאי שטיפולים בזמן זה נכון מאליו, אך מה עוד אפשר לעשות ?

האם תוספי שמנים מאריכים אורח חיים? החלפות מינוריות של חלקים קטנים פנימיים במנוע ?

תוספי דלק למיניהם?

אשמח שתאמרו מה שמעתם/אתם עושים ברכב שלכם.

תודה וערב טוב.

פורסם

עקב פעילות פעילה עד מאוד בפורום, התרד׳ עבר עמוד ואף אחד לא באמת מדפדף בעמודים 2>

עקב כך, ובהתאם לסיטואיישן, הייתי חייב לרשום הודעה זאת ; P

פורסם

טיפולים לפי הוראות היצרן בחלפים איכותיים.

שמן מנוע איכותי של חברות מוכרות, שעומד בתקנים של היצרן.

מסננים מקוריים.

נוזלים מקרויים.

בלי תוספים.

בלי החלפות יזומות של מה שלא צריך.

בלי מכלולים משופצים/משומשים (עד כמה שניתן).

פורסם

1. תחזוקה שוטפת - בדיקה מידי שבוע של: שמן מנוע, מים לרדיאטור, מים במצבר.

אחת לחודש: שמן ברקס והיגוי (במידה ויש לך הגה הידראולי), לחץ אוויר בצמיגים.

מידי שבוע ממליץ בבדיקה השבועית להסתובב מסביב לרכב ולוודא תקינות צמיגים, מראה כללי וכו'.

2. טיפולים בזמן

3. הקפד להשתמש בחלפים ושמנים איכותיים בלבד- תזכור שבכל מה שקשור לרכב , לעולם הזול יהיה אחר כך יקר מאוד.

תשקיע בשמן מנוע איכותי, בפילטר שמן מקורי בלבד. מים לרדיאטור איכותיים וכו'.

4. טיפולים בזמן - אסור לגרור טיפולים , במידהו אתה נוהג לעשות אותם במוסך אז רק במוסך מקצועי או מומלץ (כזה שיש לו שם טוב בפורומים). --הערה שלי, יש רכבים בהם עושים טיפול 15K , דהיינו כל 15K מחליפים שמן מנוע.

יש כאלה שמחליפים אחרי יותר מזה אפילו. אני תמיד ממליץ וכך גם אני בעצמי עושה - במידה ובתקופה מסויימת לחצתי את הרכב חזק, זאת אומרת שייטתי על סלד גבוה, "נתתי לרכב לעבוד קשה" - אני תמיד מחליף אחרי 8K בערך ... כאילו, החלפת שמן בין הטיפולים ... אבל שוב, זה רק אם ממש לחצת את הרכב--

5. צבע- תשתדל להחנות תמיד באיזור מוצל, אם אין אז מומלץ לכסות את הרכב.

6. son of a gun לחלקי פלסטיק פנימיים.

7. וואקס אחת לשלושה חודשים בערך.

וחוץ ממה שרשום למעלה, תתייחס לרכב שלך בכבוד, תעריך ותאהב אותו ואתה תראה שהוא יגמול לך לא מעט.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

לגבי המנוע הפרמטר הכי משפיע כלל לא הוזכר.

המנוע (וכמה מכללים קשורים כמו אגזוז.) נשחקים במיוחד בנסיעות קצרות. (3 נסיעות של 5ק"מ "שוחקות מנוע יותרמנסיעה של 15 ).

אז "לשמירת אורח חיים " לנסיעות קצרות....אופניים.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

תודה רבה לכולם, החכמתי ומצפה ליישם את כל מה שאמרתם.

שכחתי לציין אך האוטו עם מגדש טורבו ( ibiza 1.2 tsi 13 ) ,

האם יש דברים נוספים הצריך לעשות כיוון שהאוטו עם טורבו? או שמא כל מה שאמרתם חלים על רכב עם טורבו גם?

לגבי השמנים - אשמח להמלצות לשמן מנוע המיועדים לרכב הנ״ל. כמו כן, איך איך מחליפים בעצם שמן מנוע חדש? ההיגיון הפשוט אומר לרוקן את השמן הקיים ולהחליפו בחדש.

שיהיה לכולם סופ״ש נעים ושוב, תודה.

פורסם

כמה דברים חשובים -

בעת התנעת הרכב , חשוב להקפיד על חצי דקה - דקה של עבודה בסרק כדי לתת למנוע להגיע לרמת השימון הדרושה , למעשה בעת ההתנעה הרכב עובד כמעט ללא שימון והתחלת נסיעה במצב זה גורמת לנזק גדול פי כמה וכמה מנסיעות ארוכות טווח לפעמים.

טיפולים בזמן , חלקים מקורים ואיכותים בלבד . שמנים איכותים .

להקפיד על בדיקת שמן ונוזל קירור בכל שבוע , חשוב מאוד ועוד בימי הקיץ שלנו .

נסיעה בסלד המתאים למצב -

לא להאיץ בחוזקה אם דוושה בריצפה על 2000 סלד ולהעביר הילוך אלה ללחוץ את הדוושה רק כאשר אתה מגיע לאזור ה3 אלף סלד שם רמת השימון מתאימה יותר למצב וללחץ הנדרש מהמנוע .

בנוסף - בניסעות ארוכות טווח חשוב להקפיד על סלד מתון ובמהירות שיוט . סלד גבוהה גורם לבלאי גבוהה יותר .

מידי פעם חשוב לנסוע בסלד הגבוהה קצת לא להגיע לקו האדום אך בהחלט לתת למנוע לנשום קצת אוויר ולהתנקות מפיח .

ועוד דבר אחרון חשוב מאוד להקפיץ על יציאה מתונה מהמקום ולא יציאה כאילו אתה בDRAG .

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

בעת התנעת הרכב , חשוב להקפיד על חצי דקה - דקה של עבודה בסרק כדי לתת למנוע להגיע לרמת השימון הדרושה , למעשה בעת ההתנעה הרכב עובד כמעט ללא שימון והתחלת נסיעה במצב זה גורמת לנזק גדול פי כמה וכמה מנסיעות ארוכות טווח לפעמים.

הלו, אנחנו לא ב 1980.

שמני מנוע מודרניים בונים לחץ שמן ומעניקים שימון ראוי כבר מספר שניות לאחר ההתנעה. אין שום צורך להמתין יותר מ 2-3 שניות לפני תחילת נסיעה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להמתין דקה לפני ואחרי ונסיעה - שומר על הטורבו.

שמעתי מפי כמה בעלי מקצוע שבמנועי טורבו דיזל עם מערכת START STOP יש בעיות עם הטורבו, שהם מייחסים אותם להנעה ודימום תכופים ואי המתנת הדקה המצויינת.

כמובן שיש מתנגדים ויש תומכים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לנסוע בירידות תלולות על הילוך נמוך , רכב שהבלמים שלו רותחים עלול לאבד אותם ולהתרסק.

שמתי לב שבחיפה היום כמה נהגים יורדים ירידה של 3 ק"מ כל הנסיעה עם אורות בלם ביום , זה עלול להסתיים באסון.

פורסם

שוב תודה על התגובות.

וודאי, נסיעה ממושכת עם בלמים לחוצים הם מתכון לאסון.

אתמול לאחר 400 קילומטר, בדקתי את השמן מנוע(אחרי נסיעה של חמש דקות) ואולי אני לא יודע לבדוק וזה גם היה בחושך, אבל אני כמעט בטוח שהשמן היה במינימום.

דפדפתי קצת באינטרנט ואמרו שברכב חדש בהתחלה השמן נגמר מהר.

אז יש שלושה אפשרויות;

או שאני לא יודע לבדוק

או שבאמת ברכב חדש צריכת השמן גבוהה

או שפשוט לא מילאו את השמן מנוע עד הסוף.

היום אני שוב יבצע בדיקה, באור יום.

במידה ואני באמת צריך למלא שמן, על איזה חברה אתם ממליצים? LIQUI MOLY?

ואיך מחליפים שמן בשמן חדש מחברה אחרת? האם לרוקן את כל השמן הישן? או שאפשרי ״לשלב״ בין השמן הישן לשמן חדש מחברה שונה?

שוב, מדובר בסיאט איביזה 13׳ 1.2 tsi DSG7

תודה רבה לכם על העזרה.

צהוריים טובים,

איתי.

פורסם

ברכב חדש אכן יכולה להיות צריכת שמן מוגברת באלפי קילומטרים ראשונים.

יחד עם זאת, לאחר 400 ק"מ בלבד לא אמור להיות שינוי מורגש במפלס השמן.

אמרת שתבצע בדיקה באור יום, ולפני נסיעה.

יש תוצאות?

פורסם

שלום, סליחה על התגובה המאוחרת.

היום בדקתי שוב והשמן הראה שהוא מתחת לחצי של הנקודות בין הקו העליון לתחתון.

לפי דעתי זה תקין.

להלן מצורפת תמונה:

<a href=51dede5a394bd.jpg' alt='51dede5a394bd.jp

• תוכן חדש...