Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כאמור בכותרת ברכב של חבר נדלקו הנורות המתוארות. אין שום שינוי באופן נסיעת הרכב.

הרכב יד ראשונה, מטופל רק במורשה וננהג בעדינות.

בשלב הראשון הוחלף מצבר (המצבר המקורי למצבר שנפ שמיועד לרכבים עם מערכות Stop & Start), אופסה התקלה באמצעות סורק מקורי של פיאט והנורות שבו ונדלקו.

באחד המוסכים המורשים של סמל"ת קיבל החבר הצעת מחיר בסך - תחזיקו חזק - 10,000 ש"ח להחלפת מוט ההגה :roll:

חוש הריח שלי אומר שבכלל לא מדובר בתקלת הגה, לפחות לא בתקלת ההגה הידועה לשמצה. מחיפוש זריז בגוגל עולה כי לנורות הללו יש נטייה להידלק יחדיו כאשר יש תקלה במתג אור בלם או חיישני ABS.

האם מישהו נתקל בתקלה ויכול להמליץ על בעל מקצוע שבאמת ידע מה לעשות מאשר לעשות ניסוי וטעייה על חשבון הארנק של החבר?

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היתה לי תקלה בעלת אופי דומה ב159 הראשונה שלי שקרתה כחמש דקות אחרי שקיבלתי אותה מהסוכנות. אתם יכולים לדמיין את התסכול שחשתי באותו רגע...

בדיקה למחרת היום במוסך העלתה שהטכנאים הדבילים שהתקינו את מערכת האיתור העבירו חוט מעל חיישן הקלאץ' שנשבר ברגע שלחצתי עליו בפעם הראשונה וזו היתה הבעיה.

אני מקווה שגם במקרה הזה יתגלה בסוף שמדובר בחיישן כלשהוא שמחווה משהו על מצב/זוית הרכב ברגע נתון.

לפני ששופכים כסף הייתי פונה למוסך אוטואיטליה בפתח תקווה לחוות דעת שניה. 050-2668096 לגיא.

פורסם

תודה.

מין הסתם שעלתה תקלה, פסיקת המוסך הייתה להחליף את מוט ההגה. ביקשתי ממנו לברר מה הקוד הספציפי שעלה, אבל למיטב ידיעתי גם עצם הדלקות ארבעת הנורות האלה יחד צריכה לתת כיוון למציאת התקלה.

אוטואיטליה לא יושבים באיזור תעשייה של בני ברק ליד קניון איילון?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

לי קרה משהו דומה מאוד באוונסיס אחרי שהחלפתי נורה אחורית - הנורה החדשה קיצרה ושרפה את אחד הפיוזים.

נדלקו לי נורות בקרת אחיזה ביחד עם ABS ביחד עם בדיקת מנוע ועוד איזה משהו - החלפת הפיוז פתרה את הבעיה.

עברתם על הפיוזים? אולי נשרף פיוז שקשור לאחת המערכות.

לפני שאתם משלמים תשר לטוני :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מניסיון בבעיה מאוד דומה: מחשב ABS החזיר נשמתו לבורא.

מציע לך לפנות למוסך המרכזי בראשון לציון ולהתייעץ עם מנהל המוסך מוטי מוטיל.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

חיפשתי הרבה בגוגל ומצאתי את השרשור הזה. למרות שהוא ישן - אני מקווה שהוא יכול לעזור לי.

יש לי פונטו 2010 גם (עם לדים מאחורה - צורה חדשה) ויש לי אותה תקלה. אני חייב לציין שלא תמיד זה קורה הנורת אזהרה צהובה עיגול בתוכו משולש והודעות באנגלית על hillhold וגם ASR. גם שמתי לב שאם אני מזיז את ההגה לאחר חצי סיבוב מפתח בלי להתניע - התקלה לא מופיע. גם לי המליצו להחליף הגה בעלות מאוד גדולה של אלפי שקלים. איך מה שקרה פה נפתר בסוף? מה יכולה להיות הבעיה?

תודה לעונים

פורסם

אני מכיר שהבעיה הוז עולה בגלל מצבר לא תקין או לקראת סוף חייו, יכול לומר ששיחקתי קצת עם החשמל ברכב וקפצו לי ההתראות ב 500 לפני שנתיים בערך, אבל לאחר איפוס הכל הסתדר.

החלפת מצבר בשנים האחרונות?

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה ליאב על התגובה.

פעם אחרונה שהחלפתי מצבר הייתה לפני שנתיים בערך. באמת שאני חושב על זה - המערכת שמכבה את האוטו ברמזור (נראה לי סטארט-סטופ) גם כבר לא עובדת כמה זמן. האמת שהייתי שמח שהיא לא עובדת, לא אוהב אותה :)

אז הפתרון להחליף מצבר? מה זה אומר 'איפוס'?

פורסם

אני לא יודע לגבי המצברים של START STOP אבל לדעתי צריך לבדוק שהטעינה טובה ושהמצבר תקין, ממה שזכור לי המצברים האלו שורדים בערך 3 שנים +-, לבדוק כמובן לפני שמחליפים המצברים האלו אינם זולים.

אצלי אין S&S אני משתמש ברגיל של שנפ.

Opel Adam S 2017

פורסם

אצלי באותו רכב המצבר שבק חיים אחרי חצי שנה והוחלף באחריות, יום לפני שהמצבר נגמר הS&S לא עבד.

אתה צריך מצבר AGM מיוחד כי מצבר אחר יגמר לך תוך כמה חודשים בודדים(בהנחה והבעיה במצבר כמובן).

פורסם

היי

לא כתבת אם מופיעה הנורה של ההגה (אדומה).

הייתה לי בדיוק אותה בעיה בפונטו איבו 2010. אולי החלפת מצבר תעזור לך, לדעתי לא.

אתה יכול ללכת למוסך של דושי בדרום תל אביב, הם מתעסקים עם התקלות האלה. הכוונה למוסך הזה: http://www.elieteli.co.il/

הם יכולים לשפץ את ההגה שלך (לדעתי זה החלפה של סנסור במוט הגה, יש גם סרטונים ביוטיוב) או להחליף לך במוט הגה משופץ שיש להם. בכל מקרה, לי זה עלה באזור ה 2000 שקל. שזה יקר ,אבל הרבה פחות מהחלפת הגה במוסך מורשה.

אני תיקנתי אצלהם והייתי מרוצה. בהתחלה הם החליפו וזה לא פתר את כל התקלה ואחרי שהם שיפצו את ההגה המקורי שלי הם שמו אותו וזה עבד מצויין.

דרך אגב, אם אתה מזיז את ההגה למצב שבו הנורות נעלמות ואז מכבה ומדליק את האוטו אז זה מאפס את התקלה זמנית והנורות לא ידלקו והמערכות יעבדו כמו שצריך. לפחות ככה זה היה אצלי וזה היה פתרון זמני שנסעתי איתו בערך שנה עד שנמאס לי.

בהצלחה.

וגם, אתה יכול לכבות את מערכת סטארט סטופ אם היא מעצבנת אותך, יש כפתור מעל הרדיו.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רציתי לעדכן כי החלטתי לתקן את התקלה אצל המוסך ש moni5 ציין למעלה. מוט ההגה שופץ, ותיבת הסנסורים הוחלפה והתקלה באמת נעלמה :)

אבל מאז שהתקלה נעלמה אני מרגיש שההגה נהיה קשה יותר במצב הרגיל שלו. ובמצב CITY הוא רך יותר אבל אני לא רוצה לנהוג על המצב הזה כל הזמן, מרגיש לא אמיתי.

אני רוצה לשאול - האם ההגה הנוקשה יותר בעצם חזר למצב הרגיל שלו, או שזו תקלה נוספת? מה אתם אומרים?

• תוכן חדש...