Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים מינרליים, המחדל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אומרים ששתייה של מים מינרליים עושה אבנים בכליות, תוספת הסידן ושאר המינרלים במים המינרליים נאספים בכליות ומתגבשים לאורך זמן.

מיתוס לא ממש נכון. אין כאן שום איזכור לגבי שתיית מים מינראלים. מה שכן, ההיגיון אומר שהכליות הן הפילטר של הגוף. הגוף משתמש בשתן כרכבת להובלת כל הפסולת והרעל החוצה מהגוף. שתייה לא מספקת גורמת לעודף פסולת להישאר בגוף וזה לא נשמע ממש טוב מאף בחינה. לכן מומלץ לשתות באופן שהשתן הוא בהיר.

לכאן או לכאן אין שום איזכור מוכח לכך שמים מינראלים גורמים לאבנים בדרכי השתן.

אפרופו שתייה מספקת, זוהי אחת הסיבות שצה"ל היה מסוגל לנצח במלחמת ששת הימים. לעומת חיילי צה"ל שקיבלו כמות מים מסויימת פר חייל פר שעה. למצרים לא היה מספיק מים. למרבה הפליאה הספקת המים שיחקה תפקיד מכריע.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לקנות מים שהביאו אותם מאיטליה באונייה, השקיעו אנרגיה ויצרו זיהום לשנע אותם זה להוסיף מכה על חטא.

.

בארץ יש לך שני מותגים של מים מתוצרת איטליה: סן בנדטו ומים מינרליים של שופרסל (כן זה איטלקי). סן בנדטו עולה פחות או יותר כמו חלק מהמותגים הרגילים בארץ ואלו של שופרסל הם בד"כ בין הזולים ביותר בנמצא (למרות הצורך לייבאם ארצה). איכות המים טובה.

אין כאן שום חטא על פשע, להיפך: אתה משלם מחיר שוק ומטה, מקבל מוצר טוב, לא פוגע במשאב טבע יקר בארצינו, לא מרפד את הגנבים ברשיון (יצרני מים מינרליים בישראל). מה רע?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לכן מומלץ לשתות באופן שהשתן הוא בהיר.

מה שנקרא - פיפי שקוף אני אלוף. פיפי צהוב זה לא טוב.

ועכשיו בחזרה לדיון - עד לפני מספר חודשים הייתי קונה שישיות מים בלבד, עד שקצב צריכת המים שלי עלה מאוד. אני שותה ביום לפחות זוג בקבוקי ליטר וחצי. ביום ממוצע זה כ-3.5-4 בקבוקי ליטר וחצי. הקנייה של מים מינראלים הפכה להיות כואבת בכיס.

מים מהברז - עושים לי כאב בטן. גם אחרי שעברו סינון של בריטה, עדיין כאבי בטן.

מזלי, אבא התקין בבית ברז לשתיה ליד ברז הכיור הרגיל, והוא מסונן. אחרי אי אלו התעסקויות במסננים שונים - כל הליטרים שאני שותה כל יום מגיעים ישירות ממנו. אין מבסוט יותר ממני.

שישיות אני עדיין אקנה, אבל לא הביתה. כשאהיה באילת, בטיולים וכו'.

אגב, איפה ברווז? זה ה-דיון בשבילו.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אין לי שום דבר נגד מי ברז, אבל הם פשוט לא טעימים לי.

טעם המים תלוי במקור ממנו הם מסופקים (בארות/מוביל) אבל בכ"ז - אני מבקבק לך מי ברז ואתה בד"כ לא מבחין ביניהם. יותר עניין פסיכולוגי.

פורסם

חוץ מזה, אותם מים עוברים טיהור ברמה גבוהה בכל מיני שיטות. אחת מהן זוהי אוסמוזה הפוכה. דבר שמקנה מים איכותיים ביותר.

למיטב ידיעתי, המים המינרלים בארץ עוברים סינון פשוט בלבד, ולא באוסמוזה הפוכה.

מים מטוהרים (שיוצאים מברי מים) הם מים שעברו סינון וטיהור, מים מינרליים הם אותם מים שיוצאים מהברז בתוספת מינרלים.

זה לחלוטין אינו נכון...

מים שיוצאים מבר מים הם מסוננים (וגם זה במקרה הטוב). המסנן היחיד שמגיע עם בר עושה מעט מאד ובעיקר נמצא שם כדי לתת למים טעם טוב, יותר מאשר הדגש על הסינון. למים המינרלים לא מוסיפים כלום למיטב ידיעתי, הם רק עוברים סינון ע"י מסננים ספציפיים.

אגב, איפה ברווז? זה ה-דיון בשבילו.

מחכה לרגע הנכון להגיב...:twisted:

טעם המים תלוי במקור ממנו הם מסופקים (בארות/מוביל) אבל בכ"ז - אני מבקבק לך מי ברז ואתה בד"כ לא מבחין ביניהם. יותר עניין פסיכולוגי.

טעם? אל תשכח צבע.

נכון, יש הרבה שלא יבחינו, אבל גם יש "יחידי סגולה" שמסוגלים להבדיל בין "מי עדן" ל"נביעות" ל"עין גדי".

יש מקומות בארץ שבהם מי הברז הם סבבה לחלוטין וטעימים לשתייה.

לעומת זאת יש לא מעט מקומות שבהם מי הברז מגיעים לעיתים ב-3 גוונים שונים, עם טעמי לוואי ו"מכה בגרון".

בביתי אני לא מתקרב למי הברז שלי, אם כי כבר נתקלתי במים באיכות גרועה יותר, ומאז פתיחת העסק והתקנת האוסמוזה אני לא ממש מתלהב מלשתות מי ברז בשום מקום...

אבל זה רק אני.

מי שאוהב לשתות מי ברז והם טעימים לו- הרווחת!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מי ברז בטוחים לחלוטין לשתייה אם הטעם לא מפריע לך.

מים מינרליים בהגדרה אסור שיעברו שום תהליך פרט לסינון מכאני. לא אוסמוזה ולא הוספת מינראלים (שני אלה הם תהליכים שעוברים מים מותפלים).

נכון שצנרת ישנה מוסיפה חומרים למים אבל בהתחשב בזמן הקצר שהם נמצאים בה אז הכמות נמוכה (בדיקת התאמה למי שתייה לוקחת מספר חודשים של השרייה) ומצד שני מים מבוקבקים נבדקים בפעם האחרונה לפני הביקבוק ומאז לא נבדקים. פלסטיק מוסיף לא מעט מזהמים למים (תשאל את יצרני צנרת הפלסטיק כמה קשה היה להם לעבור תקן 5452 שיצרני הבקבוקים לא מחוייבים לו עדיין) וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון שפלסטיק לא אטום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בארץ יש לך שני מותגים של מים מתוצרת איטליה: סן בנדטו ומים מינרליים של שופרסל (כן זה איטלקי). סן בנדטו עולה פחות או יותר כמו חלק מהמותגים הרגילים בארץ ואלו של שופרסל הם בד"כ בין הזולים ביותר בנמצא (למרות הצורך לייבאם ארצה). איכות המים טובה.

אין כאן שום חטא על פשע, להיפך: אתה משלם מחיר שוק ומטה, מקבל מוצר טוב, לא פוגע במשאב טבע יקר בארצינו, לא מרפד את הגנבים ברשיון (יצרני מים מינרליים בישראל). מה רע?

דווקא לא נכון, אין מותג מים מינראליים תוצרת ישראל שעוברים את מחיר ה 14 שקל לשישיה (ברשתות השיווק). המים המדוברים מגיעים לפעמים למחיר של 16 שקלים פלוס לשישיה. כמו שאמרתי, השקיעו הרבה אנרגיה בהבאת המים הללו לישראל. תתאר לך כמה דלק נשרף בשביל להביא את המים האלה מאיטליה לישראל. כמה גזים נפלטו ממנועי האוניה, המלגזות שהעמיסו ופרקו את הסחורה.

אני לא בא להטיף לך ובטח שלא לשפוט אותך אבל זה לא ממש מעשה טוב כמו שאתה מתאר את זה. בארה"ב אגב יש פטנט שאתה מגיע לסופר, מביא איתך ג'ריקן או מיכל של מים מהבית וממלא את המיכל במים מינראלים ומשלם סכום זול יותר כי אתה מביא את המיכל שלך מהבית. בישראל זה עדיין לא הגיע. נושא הבקבוקים עצמו שעשויים מפלסטיק ודורשים כמות אנרגיה עצומה בעבור הייצור ואחר כך נזרקים לפח הוא נושא נתון לדיון ולוויכוח בפני עצמו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תגידו מה שתגידו, יש מקומות עם מים סבבה בברז ויש כאלו גועל נפש. בתל אביב המים מסריחים מכלור בצורה מאוד מורגשת (בירושלים לעומת זאת אין תלונות). כשאני שם אני קונה 2 שישיות של עין גדי/שופרסל/משהו במבצע

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
דווקא לא נכון, אין מותג מים מינראליים תוצרת ישראל שעוברים את מחיר ה 14 שקל לשישיה (ברשתות השיווק). המים המדוברים מגיעים לפעמים למחיר של 16 שקלים פלוס לשישיה. כמו שאמרתי, השקיעו הרבה אנרגיה בהבאת המים הללו לישראל. תתאר לך כמה דלק נשרף בשביל להביא את המים האלה מאיטליה לישראל. כמה גזים נפלטו ממנועי האוניה, המלגזות שהעמיסו ופרקו את הסחורה.

אני לא בא להטיף לך ובטח שלא לשפוט אותך אבל זה לא ממש מעשה טוב כמו שאתה מתאר את זה. בארה"ב אגב יש פטנט שאתה מגיע לסופר, מביא איתך ג'ריקן או מיכל של מים מהבית וממלא את המיכל במים מינראלים ומשלם סכום זול יותר כי אתה מביא את המיכל שלך מהבית. בישראל זה עדיין לא הגיע. נושא הבקבוקים עצמו שעשויים מפלסטיק ודורשים כמות אנרגיה עצומה בעבור הייצור ואחר כך נזרקים לפח הוא נושא נתון לדיון ולוויכוח בפני עצמו.

וכמה אתה חושב שעולה שישיית סן בנדטו? 15-16 ש"ח. המותג של שופרסל נמכר לעיתים במבצעים ומגיע לחצי מזה.

אין לי שיקולים "ירוקים". אני מודה, זה לא כל כך מטריד אותי.

השיקול שלי הוא פשוט: מים הוא משאב יקר/נדיר במידת מה בישראל. יצרן של מים מינרליים ישראלי עושה עלינו קופה (מים מינרליים בגרמניה עולים בערך חצי ומטה מהמחיר בארץ). אז שייחנקו! אני קונה רק מים מינרליים מיובאים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני כבר שנים קונה מים של עין גדי.

מי ברז עושים לי יובש מגעיל בגרון, והנגיף פוליו שגילו לפני כמה שבועות במים באיזור פה(באר שבע) לא תורם לרצון שלי להפסיק לקנות מים.

בנוסף הסחיבה של השישיות היא סוג של כושר :lol:

פורסם

לטעם מתרגלים, אני שותה רק מים מהברז.

הרבה מאוד זה פסיכולוגי, אשתי לא מבדילה בין פפסי לקוקה קולה, אבל בין מים מהברז למים מינרלים כן:shock:

אבל נעזוב את זה, זה ויכוח ישן שלנו.

אחנו לא פריירים, ובטח שלא נקנה רכב מעל המחירון.

אבל מנגד על מיים אין לנו בעיה לשלם 2 ש"ח לבקבוק במקרה הטוב כאשר המחירון שלהם הוא 0.02 א"ג בייחס למי ברז.

ולאלו שלא שוטים מים מהברז בגלל הבריאות, העופרת, המתכות וכו'...

בדקתם פעם מה מכילה השתיה הקלה, המוגזת (קולה ושות') שאתם דוחפים לגוף מבלי שום מחשבה.

בדקתם איזה נזקים עושה המרגרינה בבורקס...

בקיצור, עצם העובדה שאנחנו (כן, כולל אישתי) קונים עיידן מיים מינרלים זה אך ורק תוצאה של שיווק נכון.

ברוב המקרים הם עובדים עלינו בצורה של הפחדה.

פורסם

ניחוש שלי:

והתחקיר הבא, שאולי אם יעלה פעם, ישים סוף לבועה הזו שנקראת מים מינרלים -

"נחשו מהיכן ממלאים את המים המינרלים ?

נכון - מהברזים הרגילים שבמפעל !"

(יש בישראל כ"כ הרבה מעיינות זכים וכ"כ הרבה מים, שאין לנו כמעט ספק מהיכן באים המים שלנו :? )

זה רק ניחוש פרוע שלי כמובן.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...