Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל קדט שנת 74 שיפוץ? מכירה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמי עידו וזאת הודעתי הראשונה בפורום.

קיבלתי מסבי אופל קדט סדאן - 4 דלתות שנת 74 יד ראשונה.

עד עתה הרכב עומד כ 15 שנה והכוונה היתה לשפץ אותו.

מאחר ואין לי מקום לשפץ אותו החלטתי לוותר כרגע על הפרוייקט ולמר את הרכב בדרך אחרת.

הרכב התחיל להחליד ונראה כי עוד כמה שנים בחניה, למרות שהיא מקורה לא יעשו לו טוב.

בכוונתי למכור את הרכב ושאלתי היא:

1. כמה עלי לבקש על רכב מסוג זה?

2. מה עלות שיפוץ כרב כזה לא למצב תצוגה אך למצב נסיעה.

3. איך אדע שרוכש הרכב לא יהפוך אותו למתכת או חלפים ואכן ישפץ אותו גם אחרי הרכישה.

הייתי מפרסם תמונות אך אין לי מושג איך עושים זאת...

תודה לעונים,

עידו.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרסום תמונות זה תהליך פשוט.

נכנסים לדף שבו כותבים הודעה חדשה, בתחתית הדף ישנו לחצן "נהל קבצים מצורפים"

כאשר הוא נפתח, בוחרים את התמונות הרלוונטיות מהמחשב ולבסוף לוחצים על "העלה קבצים"

ממתינים עד שזה יסיים לטעון את הקבצים ולבסוף יופיעו לך בתחתית הדף הקבצים שבחרת.

מומלץ להקטין את התמונות בצייר או בתוכנה אחרת.

הקטנת תמונות בצייר:

1.פותחים את התמונה באמצעות צייר

2.לוחצים ctrl W ואז משנים את הערך מ 100 ל 30

לאחר מכן שומרים את התמונה וכך הנפח שלה יורד בצורה משמעותית (וכך גם הגודל והאיכות אבל זה מספיק לצורך התרשמות כללית)

לגבי שאלתך,

1.לרכב אין שווי גדול, הוא לא מבוקש בקרב אספנים ,תוכל לקבל עליו אלפים בודדים (2-5 אלף ₪) תלוי במצב הרכב.

2.עלות השיפוץ לרכב כזה לא ידועה בכלל, מכיוון שאת רוב החלפים צריך להזמין מחו"ל (קשה להשיג בארץ) וגם בחו"ל נדרשת עבודת נמלים בשביל להשיג חלקים לרכב בן 40 שנה. אני מעריך ששיפוץ מכאני בשביל להחזיר אותה לכביש יעלה מינימום 15 אלף ש"ח (שיפוץ מנוע, החלפת קלאץ ,ברקסים , מתלים ,מערכת חשמל ,ריפודים, החלפת צמיגים ,מצבר וכו'.)

3.לא תוכל לדעת מה יעשה איתו הקונה, אם תמכור לאספן ומישהו שמעריך סחורה ישנה ככל הנראה היא תשתמר.

אשמח לקבל פרטים לגבי הרכב ,ואם הרכב השתמר יפה יתכן וארצה להכנס לפרוייקט.

פורסם

תודה לעונים :)

אדאג לתמונות הערב.

התמונות לא עושות חסד עם הרכב משום שצטברה שכבה רצינית של אבק לאורך השנים.

אנפח גלגלים היום ואשטוף את הרכב בסוף השבוע.

אני שוקל לנסות להניע את הרכב לבדוק האם המנוע תפוס. האם אני יכול לגרום נזק בחיבור מצבר ושפיכה של דלק לקרבורטור?

קצת פרטים:

גיר אוטומטי

יד ראשונה

פחות מ 100 אלף קמ

אם יש שאלות אשמח לענות

פורסם

הי

לפי הפרטים שאתה נותן נשמע שהרכב ממש נחמד, יהיה נחמד לראות תמונה.

עצה שלי - בשביל 2-5 אש"ח אל תתפתה למכור במיוחד אם הוא היה של סבא שלך.

לך תדע -אולי תרצה לשפץ אותו ביום מן הימים. בינתיים הוא לא מבקש אוכל:lol: והוא עומד תחת קורת גג.

בסיטואציה הפוכה אם היית מחפש ורוצה לקנות דווקא את הרכב של סבא שלך, היית עושה שמיניות באוויר ומשלם כפול ממה שתקבל.

וחלודה? אם הוא לא נרקב למוות אז נו מילא.. כשתרצה לשפץ ממילא תצטרך להתעסק עם זה, קצת יותר קצת פחות, לא מה שיעצור משפץ חדור מוטיבציה.

אם אתה לא בכיוון של שיפוץ כרגע - בצע את כל פעולות השימור/איחסון שאתה יכול ותחכה. למכור סביב אלפים בודדים תמיד תוכל והמחירון כאן לא יורד עם הזמן.

אורן

פורסם

עידו,

ברוך הבא בצל קורתינו...

אתחיל מהסוף. לא כדאי לך לנסות להניע רכב שעמד 15 שנה בלי לזוז...

למרות הסקרנות, צריך מישהו שמבין היטב מה הוא עושה כדי שאם אין נזק למנוע, לא ייגרם נזק בגלל חיפזון להניע.

אפילו לנפח אויר בצמיגים בני יותר מ15 שנים, לא הייתי מזדרז... הם עלולים להיות קרועים ולהתפוצץ מהלחץ.

ובכל זאת, אם אתה רוצה לבדוק האם המנוע "תפוס", פרק את הפלגים, התז פנימה ספרי נגד חלודה, הרבה, אל תחסוך, הברג ביד את הפלגים למקומם והמתן יום אחד. תן לחומר לחלחל ולעשות את עבודתו.

למחרת, הוצא שוב את הפלגים ונסה לסובב ביד את המנוע, בעזרת המאוורר והידוק הרצועה. אם המנוע מסתובב, אתה יכול לעבור לשלב השני. אם לא, שוב ספרי חלודה והמתנה של יום. סבלנות זו מילת המפתח.

השלב השני, אם המנוע מסתובב, זה להחליף שמן ופילטר, למלא מים ולנסות להניע בעזרת מצבר וסטרטר... אלא שגם הסטרטר עלול להיות תפוס מחלודה ואם תתן לו זרם הוא עלול להישרף... גם מערכת החשמל עלולה לקרוס, תלוי מה אכלו המכרסמים במשך הזמן...

כל מה שכתבתי בא מנסיון של רכב שעמד 9 שנים. עם כל הידע שלי, נעזרתי בבעל מקצוע מעולה בשביל להניע בפעם הראשונה.

בהצלחה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

עידו שלום

שמי אהרון ואני מכונאי של רכבי אספנות עים תרצה את עזרתי בכל ענין פנה אלי בפרטי מוכן לבוא אלייך לכל מקום

אהרון מעין 050-552-1945

מס חבר 14264

פורסם

מחזק את הנאמר , רק שלא הייתי מנסה לסובב עם החגורה אלא באמצעות הפולי התחתון

שם יש בורג גדול שעם בוקסה ורצ'ט , בלי יותר מידי מאמץ המנוע יסתובב אם הוא לא תפוס .

כמובן , להוציא פלגים למלא המון ספרי נגד חלודה , גם שמן עם משמנת לא יזיק , ולא כמה טיפות אלא מנה

את ניסיון הסיבוב הידני למחרת הייתי מבצע כשהפלגים בחוץ להקלה בסיבוב ו

לחוסר התנגדות הקומפרסיה (שמקווה שקיימת ) :-)

בהצלחה !!

דרור .

עידו,

ברוך הבא בצל קורתינו...

אתחיל מהסוף. לא כדאי לך לנסות להניע רכב שעמד 15 שנה בלי לזוז...

למרות הסקרנות, צריך מישהו שמבין היטב מה הוא עושה כדי שאם אין נזק למנוע, לא ייגרם נזק בגלל חיפזון להניע.

אפילו לנפח אויר בצמיגים בני יותר מ15 שנים, לא הייתי מזדרז... הם עלולים להיות קרועים ולהתפוצץ מהלחץ.

ובכל זאת, אם אתה רוצה לבדוק האם המנוע "תפוס", פרק את הפלגים, התז פנימה ספרי נגד חלודה, הרבה, אל תחסוך, הברג ביד את הפלגים למקומם והמתן יום אחד. תן לחומר לחלחל ולעשות את עבודתו.

למחרת, הוצא שוב את הפלגים ונסה לסובב ביד את המנוע, בעזרת המאוורר והידוק הרצועה. אם המנוע מסתובב, אתה יכול לעבור לשלב השני. אם לא, שוב ספרי חלודה והמתנה של יום. סבלנות זו מילת המפתח.

השלב השני, אם המנוע מסתובב, זה להחליף שמן ופילטר, למלא מים ולנסות להניע בעזרת מצבר וסטרטר... אלא שגם הסטרטר עלול להיות תפוס מחלודה ואם תתן לו זרם הוא עלול להישרף... גם מערכת החשמל עלולה לקרוס, תלוי מה אכלו המכרסמים במשך הזמן...

כל מה שכתבתי בא מנסיון של רכב שעמד 9 שנים. עם כל הידע שלי, נעזרתי בבעל מקצוע מעולה בשביל להניע בפעם הראשונה.

בהצלחה.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

קדט C האוטומטי יובא לארץ עם מנוע אחד בלבד; 1.2S עם 60 כ"ס. הידניים הגיעו בעיקר עם מנועי 1.2N עם 52 כ"ס.

הביצועים(בעיקר בשביל הקוריוז);

תאוצה 0-100 קמ"ש 21 ש'(18 ב-S הידני, 22 ב-N)

מהירות מירבית 135 קמ"ש

לא בדיוק חורכת כבישים וגם לא נוחה או מהנה במיוחד, אבל מכונית בעלת אמינות בסיסית גבוהה ותחזוקה קלה - וישנם אנשים שזה בדיוק מה שהם מחפשים בקלאסית שלהם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
תודה לעונים :)

אדאג לתמונות הערב.

התמונות לא עושות חסד עם הרכב משום שצטברה שכבה רצינית של אבק לאורך השנים.

אנפח גלגלים היום ואשטוף את הרכב בסוף השבוע.

אני שוקל לנסות להניע את הרכב לבדוק האם המנוע תפוס. האם אני יכול לגרום נזק בחיבור מצבר ושפיכה של דלק לקרבורטור?

קצת פרטים:

גיר אוטומטי

יד ראשונה

פחות מ 100 אלף קמ

אם יש שאלות אשמח לענות

הבטחות יש לקיים :wink:

עדי גולדנברג 13399

פורסם
הבטחות יש לקיים :wink:

איזו קבלת פנים,:roll:

הבחור חדש, גם אם ירצה להוסיף תמונות הוא לא יוכל,

יש להמתין עד ל 25 הודעות לפני שאתה יכול להעלות תמונות.

מה לעשות אבל זאת מדיניות הפורום

אז פשוט חבל להמשיך ולבקש בנתיים....

אלא אם הוא ישלח את התמונות במייל לאחד החברים וזה יעלה לו את התמונות ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...