Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

חיפשתי בפורום וראיתי שהנושא ממש נחרש, אבל לא מצליח למצוא מצב שדומה למצב שלי.

אני רוצה לציין שאני עכשיו בחו"ל לצורך לימודים, ואני ממש לא סומך על המוסכניקים פה ורציתי לקבל חוות דעת.

האוטו הוא ניסן סאני שנת 94' ידנית. רוצה לציין שאין באוטו ממש מזגן אלא מאווררים.

הבעיה-

האוטו מתחמם אם אני נוסע לאט בפקקים במזג אוויר חם, או עליות איטיות. הקו של הטמפ' מנוע מטפס למעלה עד הקו האדום (כמובן עוצר את האוטו בצד מדומם מנוע ומחכה עד שיתקרר, לפני שעולה עד הסוף).

גם אחרי נסיעה בערב שהמזג אוויר פה קריר, למרות שהמד חום לא עולה, עדיין מרגישים חום לא נעים אם פותחים ת'מכסה מנוע.

קורה לעיתים רחוקות, אבל עדיין מאוד מלחיץ לדפוק בגלל זה ת'מנוע או להתקע איפשהו.

אני לא גאון במכניקה אבל ממה שקראתי פה ועשיתי בדיקות (חימום מנוע במצב סרק בעמידה 15 דקות, המד חום בדיוק באמצע איך שתמיד היה במצב תקין)-

א) צינור עליון וצינור תחתון של רדיאטור חמים באותה מידה (מאוד חמים!) (כנראה שטרמוסטט תקין?).

ב) רדיאטור עצמו חם באותה מידה למעלה/למטה (כנראה שאין סתימות?)

ג) מאוורר רדיאטור לא מסתובב בכלל (לא יודע אם הוא צריך להדלק איך ומתי), אבל הטמפ' במצב חם רגיל והוא לא מסתובב

ד) נוזל קירור איכותי בלבד (אנטיפריז), יש פה חורף -20 אין ממש אפשרות לשים מים רגילים שלא יקפא בפנים- בעודפים מים בין MIN ו-MAX, רדיאטור מלא (הכל בדיוק כמו שמילאתי) (כנראה שאין נזילות ובועות אוויר?)

ה) אין סימנים של קצף לבן או ג'יפה לא בעודפים ולא במכסה לרדיאטור.

ממה התחילה הבעיה-

בתחילת האביב, עמדתי בחניה עם מנוע עובד, החלפתי במזגן מצב של איוורור(שמשות וכו') למצב מאוורר חזק. אחרי עמידה של כ5 דק (הכל דלוק וחם, אוטו אחרי נסיעה קצרה, יצאתי לקנות סיגריות), חוזר רואה שהמד חום אוטוטו בקו האדום, כמובן כיביתי וכו' וכו'.

מאז חם פה ואני תמיד נוסע עם מאוורר דלוק, ובנסיעות ארוכות ואיטיות (פקקים, רמזורים) מתחמם אט אט המנוע.

תנו עצה אנשים, אני ממש לא רוצה שיסבנו אותי פה. בדיקה שגרתית במוסך לפני שבועיים, הבחור אומר טרמוסטט (2 הצינורות חמים באותה מידה), הוא בדק במצב קר, וכולם פה כאלו סתומים....

בגלל זה ממש זקוק לעזרתכם!

תודה מראש!!!

פורסם

תקצר את המאוורר כך שיעבוד כל הזמן.

שלא יספרו לך סיפורים שזה לא תקין וזה מעלה צריכת דלק וכו' וכו'. זה רכב ישן וחצי גמור גם ככה, עדיף ללכת על קומבינה שתפסיק את ההתחממות ובא לציון גואל. גם ככה סביר להניח שהבעלים הבא של הרכב הוא מגרש פירוק :lol:

פורסם

א) צינור עליון וצינור תחתון של רדיאטור חמים באותה מידה (מאוד חמים!) (כנראה שטרמוסטט תקין?).

אם הצינורות חמים באותה מידה כבר כשהנעת את הרכב - סימן שבכלל אין טרמוסטט.

אם בהתחלה אחד קר ואחד חם, ובהמשך, הם נהיים שניהם חמים, אז הטרמוסטט תקין

ב) רדיאטור עצמו חם באותה מידה למעלה/למטה (כנראה שאין סתימות?)

ג) מאוורר רדיאטור לא מסתובב בכלל (לא יודע אם הוא צריך להדלק איך ומתי), אבל הטמפ' במצב חם רגיל והוא לא מסתובב

ייתכן ונשרף פיוז או לחילופין יוניט מאוורר לא מתפקד היטב.

ד) נוזל קירור איכותי בלבד (אנטיפריז), יש פה חורף -20 אין ממש אפשרות לשים מים רגילים שלא יקפא בפנים- בעודפים מים בין MIN ו-MAX, רדיאטור מלא (הכל בדיוק כמו שמילאתי) (כנראה שאין נזילות ובועות אוויר?)

זה לא מבטיח שאין בועות. לא יודע איך זה בסאני, אבל בפונטו אם יש אויר במערכת הקירור, המאוורר לא נכנס לפעולה.

אם בסאני יש התנהגות דומה, יכול להיות שבגלל שיש אויר במערכת, לא פועל לך המאוורר

ה) אין סימנים של קצף לבן או ג'יפה לא בעודפים ולא במכסה לרדיאטור.

התיחסות בכחול.

אם בנסיעה מהירה המנוע לא מתחמם אז סבירות גבוהה שההתחממות נובעה מהמאוורר שלא פועל.

בדוק מדוע אינו פועל, כמו שאמרתי מעלה, בדוק פיוזים, יוניט מאוורר, אוויר בצנרת קירור.

בדוק תקינות טרמוסטט כמו שכתבתי מעלה, אם תגלה שהוא לא קיים, ייתכן ומוסכניק חכמולוג הוציא לך אותו בכוונה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תודה על התגובות המהירות!

עדכון קטן,כשהאוטו קר קודם התחמם צינור עליון ואכ תחתון,תודהסטט יש בטוח,בדקתי.

לפני פחות מחודש בוצע ריקון מלא של רדיאטור מהאנטיפריז,ומילאתי מחדש לאט לאט נוזל חדש.

האוטו מתחמם רק בנסיעות מאוד איטיות/עליות איטיות וקשות/עמידה מרובה מדי.

לבדיקה,מישהו יכול להסביר קצת יותר מפורט איך לבדוק שהמאוורר תקין?איך אני מחבר אותו למצבר ישירות(לא רוצה לשרוף משהו בטעות).

והאם המאוורר צריך למשוך אוויר לתוך המכסה מנוע או להיפך לדחוף החוצה אויר חם מהמנוע?(קשור לצד סיבוב המאוורר,איך לחבר)

שוב תודה!

פורסם

שלא יספרו לך סיפורים שזה לא תקין וזה מעלה צריכת דלק וכו' וכו'. זה רכב ישן וחצי גמור גם ככה, עדיף ללכת על קומבינה שתפסיק את ההתחממות ובא לציון גואל. גם ככה סביר להניח שהבעלים הבא של הרכב הוא מגרש פירוק :lol:

איך אני עושה את זה?סויצ' דלוק לא דלוק?לא רוצה לשרוף משהו או להשאיר אצבע במאוורר בטעות

פורסם

המאוורר מכניס אוויר מבחוץ פנימה.

מי ביצע את הריקון והמילוי? האם נוקז אויר כראוי?

אתה יכול לקצר את היוניט של המאוורר, תראה שמגיעים אליו שני חוטים, פשוט תקצר בניהם.

תעשה את זה עם סוויטש כבוי, ואז כשתסובב את הסוויטש, המאוורר יפעל קבוע לאורך כל הנסיעה, ובעצם כל עוד יש הסוויצ' מסובב.

אבל אם הבעיה היא אויר במערכת, אז הפיתרון הוא חלקי בלבד.

פורסם
המאוורר מכניס אוויר מבחוץ פנימה.

מי ביצע את הריקון והמילוי? האם נוקז אויר כראוי?

אתה יכול לקצר את היוניט של המאוורר, תראה שמגיעים אליו שני חוטים, פשוט תקצר בניהם.

תעשה את זה עם סוויטש כבוי, ואז כשתסובב את הסוויטש, המאוורר יפעל קבוע לאורך כל הנסיעה, ובעצם כל עוד יש הסוויצ' מסובב.

אבל אם הבעיה היא אויר במערכת, אז הפיתרון הוא חלקי בלבד.

רוקנתי לבד,פתחתי פקק מלמטה,רזרבים ורדיאטןר,חיכיתי שיצא נכל לגמרי,לחצתי טוב טוב על הצינורות,סגרתי מלמטה והתחלתי לשפוך לאט לאט אנטיפריז חדש,מלא כמו שצריך,גם אחרי לחיצות עדינות בסוף לראות אם יש אויר שהורח ובמקום זה יורד האנטיפריז פנימה,הכל נראה בסדר,לא יצאו בועות ולא השתנה הרמה של הנוזל.

בנוגע לקיצור מאוורר,האם אני מנתק את קצות הכבלים או שחושף באמצע ומחבר ביניהם שיהיה מגע?לא בקיא בחיבורי אלקט' של המאוורר.

אנסה לראות אם עבודת מאוורר יעבור החימום יתר,אם לא אמשיך למשאבת מים.

אתן תגובת מצב תוך יום-יומיים.תודה על העזרה חבר'ה!

פורסם

יש בצנרת הרבה גבהים שונים, ואם יש צינור שהוא יותר גבוה מפתח המילוי אז ישאר בו אוויר.

לא יודע איך זה בסאני, אבל אצלי יש צורך לנקז אוויר משני ברגים נוספים שנמצאים על הצנרת.

תבדוק אם גם לך יש כאלה.

האמת שזה לא ממש משנה איך תחבר בניהם, אתה יכול לנתק אחד ולחבר אותו לשני, אתה יכול לקחת חוט קצר ולשים בניהם כשהם עדיין מחוברים, אתה יכול לנתק את שניהם ולחבר אותם אחד אל השני. הכל יתן את אותה התוצאה בסוף.

תעשה את מה שהכי קל לך, ושגם יהיה הכי קל להחזיר אח"כ.

פורסם
יש בצנרת הרבה גבהים שונים, ואם יש צינור שהוא יותר גבוה מפתח המילוי אז ישאר בו אוויר.

לא יודע איך זה בסאני, אבל אצלי יש צורך לנקז אוויר משני ברגים נוספים שנמצאים על הצנרת.

תבדוק אם גם לך יש כאלה.

האמת שזה לא ממש משנה איך תחבר בניהם, אתה יכול לנתק אחד ולחבר אותו לשני, אתה יכול לקחת חוט קצר ולשים בניהם כשהם עדיין מחוברים, אתה יכול לנתק את שניהם ולחבר אותם אחד אל השני. הכל יתן את אותה התוצאה בסוף.

תעשה את מה שהכי קל לך, ושגם יהיה הכי קל להחזיר אח"כ.

עוד שאלה,מהמאוורר יוצאים 2 קבלים לצד ימין,מתחסרים למשהו שחור)לא יודע איך נקרא החלק) ומשם שוב יוצאים 2 קבלים.לקצר בקטע מאוורר-חיבור שחור שלא יודע איך קוראים לו,או מהדבר הזה הלאה?(נמע קשה,לא מצליח לנסח יותר פשוט,מקווהה שתבין אותי).

והאם זה יכול לגרום נזק במקרה והמאוורר כן עובד ויהיה דלוק תמיד?או שעדיף לקחת תאוטו אכ לחשמלאי שיסדר תחיבורים?

פורסם

לפני שאתה עושה קומבינות תבדוק שהמאוררים עובדים (על ידי חיבור ישיר שלהם ל- 12V וגוף).

לסאני 2 מאווררים קטנים יחסית. יכול להיות שאחד מת מזמן ולא הרגשת - ועכשיו מת גם השני. אפשר להחליף פחמים (אני החלפתי פחמים ב-200 אלף ק"מ והחזיק עד 320 אלף...).

תסלח לי אבל נראה לי שאתה אבוד ומבין מעט מדי - גש לחשמלאי לבדיקה וגם לאלתור כמו מאוררים מופעלים קבוע יש צורך בהבנה וחיווט ממסר וכו'.

החלק השחור שאתה מדבר עליו הוא מחבר - קונקטור.

:turn-l:
פורסם
לפני שאתה עושה קומבינות תבדוק שהמאוררים עובדים (על ידי חיבור ישיר שלהם ל- 12V וגוף).

לסאני 2 מאווררים קטנים יחסית. יכול להיות שאחד מת מזמן ולא הרגשת - ועכשיו מת גם השני. אפשר להחליף פחמים (אני החלפתי פחמים ב-200 אלף ק"מ והחזיק עד 320 אלף...).

תסלח לי אבל נראה לי שאתה אבוד ומבין מעט מדי - גש לחשמלאי לבדיקה וגם לאלתור כמו מאוררים מופעלים קבוע יש צורך בהבנה וחיווט ממסר וכו'.

החלק השחור שאתה מדבר עליו הוא מחבר - קונקטור.

בבדיקה האחרונה שהייתי אמרו לי שזה טרמוסטט, והוא תקין.

ההתחממות קוראת נדיר, פשוט אני רוצה לטפל בבעיה לפני שזה מחמיר.

בנוגע לקיצור מאוורר, אני רוצה לעשות זאת בשביל לראות שהמאוורר אכן עדיין בחיים,אם לא אז להחליף,אם כן לגשת לחשמלאי שיסדר את זה כמו שצריך,שאלתי אם הקומבינה לא תהרוס משהו עד יום שישי שיהיה זמן לגשת למוסך.

ומאוורר שני לא ראיתי, יש אחד מול הרדיאטור יחסית גדול.

פורסם

לא תומך בכלל בגישה הזו,

אבל בכל זאת - מאוורר שפועל כל הזמן לא מעלה את צריכת הדלק (חוץ מעליה בצריכת החשמל), כל עוד יש טרמוסטט תקין.

לדוגמא - כשהמזגן פועל המאורר פועל כל הזמן והמנוע לא מתקרר. כנ"ל בנסיעה מהירה - יש רוח חזקה שמקררת את הרדיאטור אבל המנוע לא מתקרר.

טרמוסטט דואג לשמור את המנוע בטמפ' עבודה.

פורסם

בסאני שלי היו שני מאווררים. אולי שלך שונה (קרבורטור?) ואולי זה לא מקורי.

עוד אופציה היא לשים מפסק בתא הנוסעים שמאפשר לך להפעיל את המאוורר ברציפות רק בעת הצורך (למשל נסיעה בפקק ביום חם). די פשוט לביצוע (לחשמלאי).

:turn-l:
  • תוכן חדש...