Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

במהלך החיפושים אחרי מחליף לרכב שלי, POLO SDI, ראיתי כמה אופציות שהן או סקודה אוקטביה TDI אוטומטית DSG6 וכן פולקסווגן ג'טה TDI ידנית.

המועמדות כולן בעלות קילומטראז' נמוך יחסית, בטווח של 90-130 אלף ק"מ. כל הרכבים הם משנת 2008.

הג'טה זולה בכמה אלפי ש"ח מבחינת המחירון ביחס לאוקטביות. אם כי שמתי לב שיש אוקטביות שנמכרות מתחת למחירון כך שמחירן +- כמו הג'טה (למרות היותן אוטומטיות).

ההתלבטות שלי היא בעיקר בין הג'טה (שאליה אני נוטה יותר בגלל הגיר הידני) לבין האוקטביה. מה אתם ממליצים? והאם העובדה שהג'טה יותר נדירה בכבישנו מעידה משהו לרעתה?

וכמובן- אם אני לוקח את הרכב לבדיקה- מה מומלץ לי לבדוק לפני שאחליט לקחת לבדיקת מוסך (מוסך רון, לצורך העניין)?

בתודה מראש למשיבים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הפתעה! כל מונית עם ק"מ גבוה נמכרת מתחת מחירון.

אני הייתי הולך רק על ידני.

עדיין לא בדיוק הבנתי מה נסגר עם הDSG האלה.

עוד 5 שנים נדע...

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ה-DSG6 ה"רטוב" המותקן באוקטביה 2008 - חף מבעיות. אין לו שום קשר ל-DSG7 ה"יבש" המותקן בסקודות החדשות יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אכן, אמינותו של DSG6 גבוהה בהרבה מהDSG7, ומכאן ההתלבטות. מצד שני, עדיין ובמידה ויידרש- שיפוץ DSG6 יקר משמעותית מהגיר הידני, ותקנו אותי אם אני טועה?

סה"כ רוב המוחלט של הנסיעות שלי הם בבינעירוני (מעל ל90%), ולעיתים רחוקות מאוד (פחות מפעם בחודש) אני נקלע לפקקים (אודה ולא אבוש, בפקקים עולה בי המחשבה לבגוד בגיר הידני לא פעם ולא פעמיים). ומעניין אותי לדעת האם זה שיש בDSG6 הילוך נוסף ביחס לידני (5 הילוכים) הופך אותו לחסכוני יותר במהירויות השיוט (110-120 קמ"ש)?

פורסם
אכן, אמינותו של DSG6 גבוהה בהרבה מהDSG7, ומכאן ההתלבטות. מצד שני, עדיין ובמידה ויידרש- שיפוץ DSG6 יקר משמעותית מהגיר הידני, ותקנו אותי אם אני טועה?

סה"כ רוב המוחלט של הנסיעות שלי הם בבינעירוני (מעל ל90%), ולעיתים רחוקות מאוד (פחות מפעם בחודש) אני נקלע לפקקים (אודה ולא אבוש, בפקקים עולה בי המחשבה לבגוד בגיר הידני לא פעם ולא פעמיים). ומעניין אותי לדעת האם זה שיש בDSG6 הילוך נוסף ביחס לידני (5 הילוכים) הופך אותו לחסכוני יותר במהירויות השיוט (110-120 קמ"ש)?

מה רע בגיר ידני בנסיעות בינעירוניות?

אני הייתי הולך על הידני

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אין שום רע. פשוט המחיר דומה, אז נראה שאלך על זה שיהיה במצב יותר טוב (אם כי כמובן שאבדוק קודם את הידנית).

מחלות? תקלות או טיפים שאפשר לבדוק במקום לפני שמתחילים לרוץ למוסך רון לבדיקה וכו'? שמעתי שיש דרך לבדוק מנוע באמצעות פתח השמן (אדים או בוצה על הפקק וכדו')? בדיקה כלשהי לגיר/ רדיאטור?

אגב, בנושא המשא והמתן: נניח והרכב ימצא חן בעיניי ואחליט לרכוש אותו, איך מקובל להגיע להסדר ההורדה במחיר המבוקש מסיבות של למשל:

1. קלאץ' לקראת סוף ימיו.

2. טיפול טיימינג קרוב (ב120 אלף ק"מ, לטענת המוכר).

3. מצב צמיגים.

(לדוגמה: אם נניח ואצל רון מתקבלת הצעת מחיר ליישור קו בגובה של 4000 ש"ח- כמה מקובל להוריד? או שאני משלם את הכל בגלל שאני זה שנהנה מהיישור הקו לכמה שנים קדימה?)

פורסם

יש לי אוקטביה במשפחה ויש לגיר האוטומטי שבעה הילוכים.

פורסם

לדעתי, לך על האוקטביה. הגיר די.אס.ג'י 6 הוא מעולה מכל הבחינות.

גיר שנחשב אמין, זהו גיר רטוב ונחשב מוצלח.

מבחינת צריכת דלק יהיה לך חיסכון, כי זה בעצם גיר רובוטי, דהיינו גיר רגיל שבו רובוט מחליף את ההילוכים ושולט על הקלאץ', במקרה הזה שני קלאצ'ים.

לגבי עצם הרכישה, לדעתי, לך על האוקטביה שהיא נפוצה יותר מהג'טה.

לא הייתי חוסך בנושא הבדיקה, אם מקובל על המוכר ללכת אתך למוסך רון זה בסדר.

עדיין, יתכן שכדאי ללכת למכון רגיל, יתנו לך רג'קטים שונים ובהתאם לזה תנהל מו"מ עם המוכר.

לדוג': אם כל הצמיגים יבשים ודורשים החלפה, לך איתו לפנצ'ריה, תבדוק כמה עולה סט צמיגים כמו זה שמותקן ברכב (בהנחה שיש שם את המקוריים או צמיגים מפירמה נורמלית) ותוריד את עלות רכישת הצמיגים.

לגבי יתר הליקויים, תוכל להיכנס למוסך פולקסווגן או מוסך רון, לבקש הצעת מחיר לתיקון הליקויים, ופשוט להוריד לו מהמחיר.

קח בחשבון שהיום השוק הוא של הקונים, שוק קשה, יש להניח שהמוכר יבוא לקראתך כל עוד ההורדות הן בתחום הסביר.

בהצלחה ועדכן אותנו בהתפתחויות

פורסם

בדיקת תאונות ומצב כללי במכון בדיקה-500 שקל.

גשד למוסך רון אחרי זה-יבצע בדיקה מקצועית.

פורסם

סקודה אוקטביה דיזל DSG6 בנסיעה בין עירונית תצרוך 1:20 ואפילו פחות אם לא תשחק הרבה עם הדוושה.

קח בחשבון שטיפול גדול שכולל שמן גיר DSG6, טיימינג וכו' יסתכם לך כ-3500 ש"ח (אני עשיתי אחרי הקניה).

תחפש אחת שמורה, אני ממליץ!

:wink:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הייתי ממליץ לך לבדוק מחירי ביטוח מקיף של זו מול זו לפני שאתה ממשיך,הבנתי מחבר טוב מורה לנהיגה שההפרשים עצומים,קח זאת בחשבון ותבדוק אם זה לא דיל ברייקר על האוקטביה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

שלומות ותודה לעונים.

בדקתי היום ויזואלית את הפולקסווגן ג'טה, נראית שמורה ומטופלת, המוכר נשמע ונראה אמין ולא ניסה להתחמק מהוצאת מידע על רכבו, יש היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך מורשה VW (מוטור אפ פ"ת) והחשבוניות תואמות את הקילומטראז', וכמובן שברשיון מופיע הקילומטראז הסביר לזמן חידושו (68 אלף ק"מ).

הרכב כיום עם 100 אלף ק"מ, רכב לימוד נהיגה לשעבר.

המוכר עבר ללמד על האוטומט ולכן הנסועה הנמוכה, וכיום הרכב משמש את אישתו ביום- יום.

מנסיעה עליו במשך כחצי שעה, עושה רושם שהרכב נוסע טוב ומתפקד טוב. אם כי שאין לי בסיס להשוואה להשוות אליו.

יש לי שאלה לבעלי הטורבו דיזל ידני: ברכב הנוכחי שלי, דיזל ללא טורבו, אין לרכב שום קושי להתחיל נסיעה בראשון ללא גז והוא עושה זאת באופן חלק ללא רעידות, או אפילו בשני תוך הרמה עדינה של הקלאץ', והמנוע לא ירעד כמעט.

כשניסיתי זאת בג'טה, בראשון האוטו כן רעד (אבל לא נכבה) ונדרשת תוספת גז תוך שילוב הקלאצ' (בדומה לתחילת נסיעה בבנזין ידני), שלא לדבר על הילוך שני.

לטענת בעלי הרכב הדבר הזה ידוע ברכבים שהינם בעלי מדגש טורבו, ושהם חלשים בסל"ד נמוך. האם יש בכך אמת?

עוד דבר- מהו המועד לטיפול טיימינג? כל 90 או 120 אלף ק"מ? לטענתו כל 120 אלף ק"מ.

חוץ מזה הכל עובד חלק, העברות הילוכים, תחושת הטורבו סביב ה2000 סל"ד, תאוצות ביניים וכו'. יש שמן ומפלס מי הקירור הוורודים תקין.

כמובן שגם הסתכלתי על הפלסטיקה, ריפודים וכו, וכל הנ"ל במצב מצויין לעניות דעתי, למעט תריס מזגן למושב האחורי שהוא שבור בצד אחד.

הרכב עם צמיגים (סיניים לצערי), מצבר, מדחס מזגן, קלאץ' וסטרטר חדשים. והכל מגובה בחשבוניות מס מהמוסך המורשה עם תיעוד מלא של קילומטראז' ושל הטיפולים.

אבל מה? הבעלים לא מוכן ללכת איתי לבדיקה בת"א (אצל רון). לטענתו הוא מאוד עמוס לקראת ה1 ביולי מבחינת הלימודי הנהיגה של תלמידיו ובנוסף לכך שקיץ זהו תקופה חמה בתחום, ויהיה סיפור לבטל שיעורים וכו' ולהתחיל לשרוף חצי יום על בדיקה בת"א וכו'.

הוא כן מוכן שאבדוק איפה שאני רוצה ואיך שאני רוצה בסביבת פתח תקוה והסביבה (הקרובה).

מה אתם אומרים? ובאיזה מכון בדיקה וכן באיזה מוסך מומחה (מורשה /לא מורשה יבואן) VW מומלץ לבדוק אצלם? פשוט אין לי מישהו שאני מכיר שיש לו נסיון בדגמי TDI כדוגמת ג'טה/ אוקטביה ושיכול להתלוות איתי לצורך העניין.

פורסם

מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה/ מוסך מומלצים באזור פתח תקווה? ת"א רחוקה מדי בשביל המוכר. או שלרדת מהרכב בגלל ההתעקשות לבדיקה באזור פ"ת)?

פורסם

מבדק ברח' מגשימים בקרית מטלון

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...