Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן לקומפרסור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ידעתי איפה לרשום את ההודעה הזאת, פה נראה לי הפורום הכי מתאים,

מנהלים אם לא מתאים, אשמח אם תעבירו למקום הרצוי.

יש לי קומפרסור של חברת POMA, רציתי לדעת איזה שמן צריך לשים שם ?

בנוסף,

מה זה המוצר הזה?

"לוכד לחות מסנן מים מקצועי לקומפרסור",

הבנתי שהוא אוסף את המים, השאלה שלי היא לאן מחברים את זה?

http://www.polack.co.il/item-print.asp?Item_ID=2181

תודה.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

הבעיה שיש כבר שמן בקומפרסור, ואני לא רוצה לערבב,

יש אפשרות לנקז את השמן ?

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

כשאתה דוחס אוויר הוא מתחמם והקיבולת שלו לאדי מים (שהם חלק נכבד מהאוויר) יורדת.

לכן במיכל האגירה של הקומפרסור מצטברים מים.

יש לוכדי לחות שמיועדים לקו היניקה של הקומפרסור אבל רובם באים על קו היציאה כדי לתת לך אויר דחוס יבש. את המיכל (לפחות אני) מנקז ידנית ויוצאים משם הרבה ליטרים של מים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נכון,

גם אני לפני שימוש בניקוי אלקטרוניקה מנקז נוזלים, ויוצא.

השאלה אם הלוכד לחות הזה רלוונטי? ואיפה אני מחבר אותו בקומפרסור?

תודה על התשובות הזריזות.

פורסם

אכן, שמן 20/50, גם לי יש כזה אחד (2 כ"ס של POMA).

לגבי לוכד לחות, תיאורתית צריך, מעשית אין צורך.

יש המון דברים שתיאורתית חייבים לעשות לפני שנוגעים בלוחות מודפסים ובתכלס אף אחד לא טורח (אתה יודע איזה טקס אתה צריך לעשות ע"מ לפרוק את עצמך מחשמל סטטי ולהאריק את עצמך בזמן העבודה?), לפי הספר צריך (ועוד הרבה דברים), אבל בתכלס, שטויות.

ואתה מחבר אותו על הקו היוצא.

פורסם

את הלוכד הנ״ל מחברים ביציאה של הקומפרוסר במקום שמחברים את הצינור הנייד.

אתה מפרק את היציאה מרכיב את הלוכד ועליו מרכיב את היציאה שוב. כמובן שצריך מחברים מתאימים.

מקווה שעזרתי

יוסי

פורסם

לגבי השמן, בדוק אם יש מדבקה שרשום עליה סוג השמן.

לגבי הלוכד לחות, זה חיוני מאוד, כאשר הקומפרסור עובד הרבה יכולים להיות מצבים שיחד עם האוויר יוצא גם מים, שהוא הרסני לכלים פניאומטיים כמו פטיש אוויר וכו, בנוסף ללוכד לחות יש משמנת שבה ממלאים שמן שדואג לשימון הכלים הפניאומטיים באופן מבוקר.

אם אתה משתמש בלחץ אוויר לייבוש חלקים שלא רצוי שיבוא במגע עם מים כדאי להשתמש בלוכד לחות.

ואם אתה משתמש בכלים פניאומטיים רצוי שתוסיף משמנת.

האביזרים האלו מתחברים לקו הלחץ של צינור האוויר, יש לוכד לחות+משמנת ששניהם משולבים יחד, רק צריך לדאוג מידי פעם למלא שמן במשמנת ולנקז את המים.

פורסם
לגבי השמן, בדוק אם יש מדבקה שרשום עליה סוג השמן.

לגבי הלוכד לחות, זה חיוני מאוד, כאשר הקומפרסור עובד הרבה יכולים להיות מצבים שיחד עם האוויר יוצא גם מים, שהוא הרסני לכלים פניאומטיים כמו פטיש אוויר וכו, בנוסף ללוכד לחות יש משמנת שבה ממלאים שמן שדואג לשימון הכלים הפניאומטיים באופן מבוקר.

אם אתה משתמש בלחץ אוויר לייבוש חלקים שלא רצוי שיבוא במגע עם מים כדאי להשתמש בלוכד לחות.

ואם אתה משתמש בכלים פניאומטיים רצוי שתוסיף משמנת.

האביזרים האלו מתחברים לקו הלחץ של צינור האוויר, יש לוכד לחות+משמנת ששניהם משולבים יחד, רק צריך לדאוג מידי פעם למלא שמן במשמנת ולנקז את המים.

בידיוק. הלוכד לחות נועד עבור הכלים שאתה משתמש להפעיל אותם עם הלחץ אוויר, ולא בשביל הקומפרסור באופן ישיר.

בסוף כל יום עבודה יש לנקז אוויר על מנת שלא תשאר לחות במערכת.

יש גם ערכות שמכילות משמנת, שתפקידה להזרים לאוויר מעט שמן כדי לשמן את הכלים הפנאומטיים המתחברים לקו אוויר.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אילו כלים פנאומטיים אפשר בדיוק להפעיל עם קומפרסור 2 כ"ס 25 ליטר (אם זה אכן הקומפרסור המדובר)?

למעשה לא יותר מידי כלים. פטיש אויר לא הכי יעיל עם קומפרסור שכזה. אני משיתמש בקומפרסור זה לביצוע בדיקת לחץ הפוך במנוע ואם צריך גם להחלפה של גומיות שסתומים.

פורסם

תודה לכולם על התגובות ומצטער על ההקפצה,

יש חור קטן שדרכו אפשר לראות כמה שמן יש,

עכשיו מילאתי אותו עד הסוף, אבל כשאני מטה את הקומפרסור אחורה, פתאום החלון זכוכית העגול הקטן הזה נהיה ריק, עד איפה צריך למלא שמן ?

בנוסף, מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג את העיגול שעליו הקומפרסור יושב ? (יש 2 עיגולים שהקומפרסור נשען עליהם).

תודה.

• תוכן חדש...