Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אתמול נסעתי ברכב סופר לנסאר 97 ידני. 155 ק"מ. בתחלית נסיעיה מרמזור הרגשתי בחוסר סחיבה קיצוני ביותר. לאחר כמה שניות האוטו גמגם ממש!! עד כדי חוסר תזוזה.. שהסתכלתי על לוח השעונים ראיתי שחום המנוע קופץ עד לתחום האדום. כמובן שעצרתי בצד וראיתי שיש נזילת מים מיצינור שמהרדיאטר למנוע (הצינור הקצר) שבינהם. למרות שהיה מים במערכת. המנוע התנהג כך. היום ירדתי לרכב מילאתי שוב מים והמנוע עבד בסדר גם בטמפרטרת עבודה. רציתי לדעת עם יש לי סיבה להיות מודאג בקשר למצב המנוע?? וסורי על החפירה :-)

אנשם שמשווצים בזה שיש להם כבלים באוטו ומנפנפים

בזה בצידי הדרך

פורסם
אהלן. אתמול נסעתי ברכב סופר לנסאר 97 ידני. 155 ק"מ. בתחלית נסיעיה מרמזור הרגשתי בחוסר סחיבה קיצוני ביותר. לאחר כמה שניות האוטו גמגם ממש!! עד כדי חוסר תזוזה.. שהסתכלתי על לוח השעונים ראיתי שחום המנוע קופץ עד לתחום האדום. כמובן שעצרתי בצד וראיתי שיש נזילת מים מיצינור שמהרדיאטר למנוע (הצינור הקצר) שבינהם. למרות שהיה מים במערכת. המנוע התנהג כך. היום ירדתי לרכב מילאתי שוב מים והמנוע עבד בסדר גם בטמפרטרת עבודה. רציתי לדעת עם יש לי סיבה להיות מודאג בקשר למצב המנוע?? וסורי על החפירה :-)

האם הרכב "צלצל" בעת היציאה מהרמזור?

מה מצב השמן?מה ציבעו?

האם הנזילה בוטלה?

האם הרכב עתה סוחב כיתמול שילשום?

פורסם

הרכב לא צילצל. מצב השמן וציבעו בסדר גמור, הנזילה סודרה. הרכב פחות סוחב. אבל אני חושב שזה פסיכולוגי

אנשם שמשווצים בזה שיש להם כבלים באוטו ומנפנפים

בזה בצידי הדרך

פורסם

מנסיון ברכב הנ"ל - ראש מנוע עדין מאוד, ראש מנוע בד"כ נהרס, לי קרה אותו הדבר בדיוק והמנוע היה בקו האדום של החום מנוע לבערך כדקה עד שעצרתי את הרכב עצירה מלאה וכיביתי אותו. אותו הדבר קרה בדיוק.

גמגומים וקרטועים שנבעו מראש מנוע שנהרסו.

לדעתי עשית טעות שנסעת עם הרכב לאחר התחממות, תבדוק את מצב שמן / מים כפי שכתבו כאן, תבדוק את צבע המים הם צריכים להיות ירוקים לגמרי. ללא גוון שומני וחום.

Opel Adam S 2017

פורסם

זו בדיוק הסיבה שהרכבתי אצלי ברכב בקר טמפרטורה נפרד שגם מצפצף כשהטמפרטורה עוברת גבול מסויים. שעון חום בולט פחות מנורה שנדלקת. ואני עד היום לא מבין למה אין מנגנון שמתריע בצורה ברורה כשהמנוע מתחמם מאד, ומכבה אותו לפני שנגרם נזק (נדמה לי שבהונדה סיויק של תחילת שנות ה 2000 קיים מנגנון כזה אבל זה הרכב היחיד שאני מכיר).

רק הזמן יגיד אם נגרם נזק למנוע. תמשיך לעקוב אחרי המים והשמן בשבועות הקרובים. מקווה בשבילך שלא נגרם נזק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
זו בדיוק הסיבה שהרכבתי אצלי ברכב בקר טמפרטורה נפרד שגם מצפצף כשהטמפרטורה עוברת גבול מסויים. שעון חום בולט פחות מנורה שנדלקת. ואני עד היום לא מבין למה אין מנגנון שמתריע בצורה ברורה כשהמנוע מתחמם מאד, ומכבה אותו לפני שנגרם נזק (נדמה לי שבהונדה סיויק של תחילת שנות ה 2000 קיים מנגנון כזה אבל זה הרכב היחיד שאני מכיר).

רק הזמן יגיד אם נגרם נזק למנוע. תמשיך לעקוב אחרי המים והשמן בשבועות הקרובים. מקווה בשבילך שלא נגרם נזק.

ישנם רכבים חדשים מהשנתיים האחרונות שאפילו שעון חום אין בהם ,רק נורות התראה לנוזל קר או חם,הבעיה היא שכשנורת התראת נוזל חם נדלקת זה לעיתים מאוחר מידי,וגם נמנעת אבחנה מקדימה של בעיה (למשל אם יש עליה אקראית בחום במצב נסיעה מסוים או עליה מינורית)

אני תמיד מציץ בשעון החום תוך כדי נסיעה ,זו אידיקציה לא פחות חשובה ממד סל"ד או מד מהירות.

זה מן קטע פלצני של יצרנים שלא שמים שעון חום,אני אישית הייתי פוסל רכישה של רכב ללא שעון חום,לפי מה שידוע לי לא היתה פריצת דרך במערכת הקירור השנים האחרונות,הצנרת והמשאבה עשויים מאותם חומרים).

פורסם
ישנם רכבים חדשים מהשנתיים האחרונות שאפילו שעון חום אין בהם ,רק נורות התראה לנוזל קר או חם,הבעיה היא שכשנורת התראת נוזל חם נדלקת זה לעיתים מאוחר מידי,וגם נמנעת אבחנה מקדימה של בעיה (למשל אם יש עליה אקראית בחום במצב נסיעה מסוים או עליה מינורית)

אני תמיד מציץ בשעון החום תוך כדי נסיעה ,זו אידיקציה לא פחות חשובה ממד סל"ד או מד מהירות.

זה מן קטע פלצני של יצרנים שלא שמים שעון חום,אני אישית הייתי פוסל רכישה של רכב ללא שעון חום,לפי מה שידוע לי לא היתה פריצת דרך במערכת הקירור השנים האחרונות,הצנרת והמשאבה עשויים מאותם חומרים).

לדעתי שעון חום זה נחמד אבל רחוק מלספק התרעה יעילה. אתה הרי מסיר את העיניים מהשעון הזה לתקופות ארוכות בנסיעה כי אתה לא כל הזמן דרוך ומצפה להתחממות מהירה. גם אני מסתכל על השעון בנסיעה מידי פעם, יכולות לחלוף 10 דקות 20 דקות ואפילו חצי שעה בין מבט למבט, זה פרק זמן שמספיק בקלות לגרום להרס של המנוע.

לי אישית קרו לי מספר מקרים שהמנוע התחמם וברוב הפעמים תפסתי את זה בזמן על ידי מבט בשעון אבל לפחות ב 2 מקרים זה היה כמעט מאוחר מידי.

ומה קורה כשמישהו אחר נוהג ברכב שלך ? אישתך ? החברה שלך ? לא רוצה להשמע שובניסט אבל הנשים שהכרתי לא היו שמות לב גם אם כן השעונים על הלוח היו נדלקים יחד עם המנורות.

אני לא מצליח להבין למה לא שמים חיווי קולי על התחממות יתר. לכן קניתי בקר טמפרטורה והתקנתי אותו בנוסף. במקרה של התחממות (שאני קובע את הגבול) הוא מתריע על ידי אזעקה. לדעתי זה פיתרון מוצלח ואני ממליץ לכולם להתקין כזה.

פורסם
לדעתי שעון חום זה נחמד אבל רחוק מלספק התרעה יעילה. אתה הרי מסיר את העיניים מהשעון הזה לתקופות ארוכות בנסיעה כי אתה לא כל הזמן דרוך ומצפה להתחממות מהירה. גם אני מסתכל על השעון בנסיעה מידי פעם, יכולות לחלוף 10 דקות 20 דקות ואפילו חצי שעה בין מבט למבט, זה פרק זמן שמספיק בקלות לגרום להרס של המנוע.

לי אישית קרו לי מספר מקרים שהמנוע התחמם וברוב הפעמים תפסתי את זה בזמן על ידי מבט בשעון אבל לפחות ב 2 מקרים זה היה כמעט מאוחר מידי.

ומה קורה כשמישהו אחר נוהג ברכב שלך ? אישתך ? החברה שלך ? לא רוצה להשמע שובניסט-גם אני לא, אבל הנשים שהכרתי לא היו שמות לב גם אם כן השעונים על הלוח היו נדלקים יחד עם המנורות.-לכן תראה לא מעט שירשורים של "הלך מנוע" שרשום בהם "חברתי אשתי נסעה עם הרכב ,פתאום היו רעשים מוזרים והרכב כבה(בבדיקה מאוחרת הסתבר שהיתה התחממות שלא עצרו בזמן).

אני לא מצליח להבין למה לא שמים חיווי קולי על התחממות יתר-גם אני לא. לכן קניתי בקר טמפרטורה והתקנתי אותו בנוסף-רעיון מעולה!.

לי יש זמזם ברכב אשר מתריע כאשר האורות נשארים דלוקים לאחר סגירת הסוויץ'. במקרה של התחממות (שאני קובע את הגבול) הוא מתריע על ידי אזעקה. לדעתי זה פיתרון מוצלח ואני ממליץ לכולם להתקין כזה.

נשמח שתפרט היכן קנית ואיך התקנת +תמונות,נשמע מעניין.

ניצן

פורסם

אצלי ברכב יש צלצול קבוע כזה שמגיע מהרמקול שליד הנהג ומתריע על כל תקלה ברכב. אם האוטו מתחמם מופיע חיווי עם סוג ההתרעה (כל ההתרעות מופיעות באותו המקום רק התמונה משתנה) והצלצול לא יפסיק.

דרך אגב שעון החום אצלי ע-נ-ק. אין שעון טורים (אחת הבדיחות ברכב כזה...) אבל יש שעון חום ענק בצד ימין ומד דלק ענק בצד שמאל (שלא תפספס במקרה :)).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...