Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני גר בתל אביב ומתחיל עבודה חדשה במושב ליד עפולה.

אני זקוק לרכב בתקציב של עד 100K שיוכל לעמוד בעומס של כמעט 200 קילומטר ביום ויהיה מספיק חסכוני

כדי שלא אפשוט רגל.

הבנתי שמכונית היברידית עדיפה לנסיעות עירוניות.

תודה לעוזרים.

פורסם

אבל העניין עם דיזל שהטיפולים יותר יקרים כמו גם הביטוח ושלא נדבר על הרעש.

לא עדיף רכב כמו סקודה אוקטביה בנזין למשל שעושה 1 ל 16?

פורסם

אוקטביה בנזין לא תעשה 1 ל 16.

ביטוחים לדיזל אמורים להיות אותו דבר, וטיפולים גם.

וגם אם הטיפולים יעלו קצת יותר מברכב בנזין, החיסכון בדלק יממן לך את זה ובגדול.

לפי מה שאתה מספר, אתה נוסע בסביבות 4000 ק"מ בחודש וההפרש בהוצאות בין בנזין לדיזל יהיה מהותי.

פורסם

מה הצרכים שלך? רווק/בעל משפחה? חדש/יד שניה? חייב אוטומט או גם ידני בא בחשבון? תשובות לשאלות האלה יעזרו לנו לסייע לך.

בכל מקרה, אם אתה לא מעוניין בדיזלית, תוכל אולי להסתפק בסקודה סיטיגו/סיאט מיי הקטנות. חדשות ישאירו לך הרבה עודף. צריכת הדלק שלהן אמורה להתקרב ל18 בבינעירוני, החיסרון הוא הגודל והנוחות בנסיעות ארוכות. לחילופין תוכל לשקול את ההונדה הג׳אז הידנית, 99k הרבה יותר נוחה ומרווחת.

אם תצליח להתגבר על הדעות הקדומות, בתקציב שלך ובנסועה שלך הייתי מצטרף להמלצה על דיזלית קטנה כמו הC3 פיקסו.

נ״ב, אין לך אפשרות לקחת ליסינג?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בכל מקרה, אם אתה לא מעוניין בדיזלית, תוכל אולי להסתפק בסקודה סיטיגו/סיאט מיי הקטנות.

רכבים אלו לא מיועדים לכיסוי 200 קילומטרים ביום על בסיס יומיומי.

גם מבחינת נוחות, גם מבחינת תכנון יחסי העברה בגיר, תכנון רצועת פעולה אפקטיבית של המנוע, ולא פחות חשוב - לאחר שלוש שנים יהיה מאוד קשה למכור רכב כזה עם 150 אלף קילומטר...

למטרה שהוגדרה מנוע טורבו דיזל מתאים יותר מאחרים, מבחינת חסכון, עמידות בבלאי וגם ביצועים והנעה מנסיעה.

ואם לא דיזל אז מנוע בנזין בנפח ביננוני לפחות. שיהיה פחות חסכוני בסדר גודל של 25-30%.

הרכבים הקטנים עם מנועי 1000-1200 סמ"ק פשוט לא מיועדים לזה.

נ.ב. אם מדובר בעבודה, שאתה בונה עליה לטווח רחוק ממליץ לחשוב על העתקת מקום מגורים קרוב יותר לעבודה.

גם רכב סופר חסכוני שנוסע 5000 ק"מ בחודש עדיין צורך המון דלק, עושה טיפולים כל כמה חודשים ועל שעות רבות מאחורי ההגה אני כבר לא מדבר.

פורסם

אני נשוי ללא ילדים,אישתי עובדת בתל אביב אז כרגע אין מה לדבר על לעבור צפונה.

אני מעדיף רכב אוטומט ושיוכל לשרת אותי גם בסופי שבוע (כלומר שלא יהיה גדול ומגושם)

כמו כן מעדיף רכב חדש בסביבות ה100k.

נסיעה לעפולה מתל אביב דרך כביש 6 היא בסביבות שעה ורבע,לא נורא

לפי דעתי יחסית לפקקים שיש במרכז הארץ בבוקר.

תודה לעוזרים

פורסם
רכבים אלו לא מיועדים לכיסוי 200 קילומטרים ביום על בסיס יומיומי.

גם מבחינת נוחות, גם מבחינת תכנון יחסי העברה בגיר, תכנון רצועת פעולה אפקטיבית של המנוע, ולא פחות חשוב - לאחר שלוש שנים יהיה מאוד קשה למכור רכב כזה עם 150 אלף קילומטר...

למטרה שהוגדרה מנוע טורבו דיזל מתאים יותר מאחרים, מבחינת חסכון, עמידות בבלאי וגם ביצועים והנעה מנסיעה.

ואם לא דיזל אז מנוע בנזין בנפח ביננוני לפחות. שיהיה פחות חסכוני בסדר גודל של 25-30%.

הרכבים הקטנים עם מנועי 1000-1200 סמ"ק פשוט לא מיועדים לזה.

נ.ב. אם מדובר בעבודה, שאתה בונה עליה לטווח רחוק ממליץ לחשוב על העתקת מקום מגורים קרוב יותר לעבודה.

גם רכב סופר חסכוני שנוסע 5000 ק"מ בחודש עדיין צורך המון דלק, עושה טיפולים כל כמה חודשים ועל שעות רבות מאחורי ההגה אני כבר לא מדבר.

צודק. גם סייגתי את זה כשאמרתי שהרכב לא נוח בנסיעות ארוכות, כנראה הייתי צריך לסייג יותר. הסיטיגו מיי נועדו לתת מענה רק לצורך הצר של חסכון בדלק.

על פותחי השרשורים להציג דרישות וציפיות יותר ספציפיות מהרכב .

.We apologise for the inconvenience

פורסם

עוד דבר שכדאי לך לקחת בחשבון: במהירויות של כביש 6 צריכת דלק עולה משמעותית.

מדובר באמת בהפרש גדול, במהירות גבוהה התנגדות האוויר גדולה בהרבה ועל מנת להתמודד איתה נדרש הרבה יותר דלק.

פער בצריכה בין מהירות 100 למהירות 140 יכול לעמוד על 20%, אולי גם יותר.

פורסם

שיקולי נוחות ובטיחות מכתיבים רכישת רכב יותר גדול - סופרמיני או משפחתית קטנה. לאור מאפייני הנסיעה עדיפות לידנית (אם אין לכך או לאשתך מגבלת אוטומט ברשיון), בעקר בשל מחיר רכישה הרבה יותר זול.

ד"א - הזוכר נושא המגורים - אם מתברר שמדובר בעבודה יציבה בהחלט יש מקום לשקול מעבר ליישוב בשרון או בשומרון (אזור בנימינה-פרדס חנה -חדרה) סמוך לקו הרכבת לת"א. פשרה טובה בין מקומות העבודה שלך ושל אשתך ואיכות חיים גבוהה לילדים לכשיוולדו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רעש של דיזל? דיזל לא רועש כבר מזמן. אפשר רק בסרק להבין שהמנוע הוא דיזל. ביטוח כמובן לא יותר יקר והטיפולים גם.

לנסיעות ארוכות דיזל אידיאלי. במסלול הזה תוכל לקבל קרוב ל1 ל20 בלי בעיה עם כל דיזל מודרני בסדרי גודל האלה.

עם אוקטביה בנזין 1 ל16? במקרה הטוב תגיע ל1 ל14.  

סיטרואן סי3 דיזל אופציה טובה מאוד לדעתי.

אגב, אני מקווה שישלמו לך כביש 6, כי אחרת זה הולך להיות לא זול בכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במסלול הזה תוכל לקבל קרוב ל1 ל20 בלי בעיה עם כל דיזל מודרני בסדרי גודל האלה.

שוב פעם - כשנוסעים את רוב הדרך על כביש 6 - לא מגיעים ל 1 ל 20.

1 ל 20 זו צריכה במהירות 100 קמ"ש.

ב 130-140 הצריכה גדולה יותר.

פורסם

בוקי, הכל תלוי במהירות. בכביש 6 היגעתי ל1-19 ובאופן קונסיסטנטי 1-16 עם רכב לא קטן שנחשב יחסית לא חסכוני.

אגב, בבוקר אין פקקים בכביש החוף לכיוון הצפון וגם בערב חזרה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...