Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר ב C5 2002, שנועלת 4 צמיגי KLEBER DYNAXER במידה 195/65/15, שלושה מהם בני שנה והרביעי בן כ 4 חודשים.

בביקור האחרון במוסך(אורן שירותי רכב) אמרו לי שישנם בליטות בדופן הצמיג וזה מעיד על תחילת קריעה של הסיבים הפנימיים או משהו כזה. הדבר נראה בשלושת הצמיגים היותר ישנים ואילו ברביעי אין. הבליטות הנ"ל כמעט ולא נראות בעין אך במישוש עדין על הדופן מרגישים איזה 2 מקומות שישנה בליטה קטנה.

דיברתי עם הפנצריה איפה שהרכבתי, הלכתי לבדיקה. הם טוענים שזה רצועות חיזוק או התפר של הצמיג מהמפעל. ושזה תקין לחלוטין. כששאלתי למה בצמיג הרביעי אין את זה, אז אמרו שזה רק בדופן אחת וכנראה יש לו אך מבפנים. ביקשתי שיפרקו אותו לבדיקה. אחרי הפירוק, לא נמצא כלום בצמיג הזה, חלק לגמרי. בכל זאת הם התעקשו שהצמיכים תקינים ואני והמוסך שלי לא יודעים על מה מדברים!

שאלתי גם, אם זה החיבור או התפר אז למה יש אותו ב2-3 מקומות בצמיג?! ואמרו שזה כך מהמפעל ושהצמיג הרביעי בגלל שהוא יותר חדש אז לא מרגישים את התפרים הנ"ל.

הציעו שאקבע עם "מהנדס שלהם או של מישלין/קליבר" שיתן את דעתו, אך לא קבעתי איתו עדיין.

אשמח לדעתכם המקצועית, ומה לעשות?

נ.ב. כמובן יש לי חשבונית מפורטת לגבי התקנם הצמיגים.

פורסם

ישנם צמיגים שניתן לראות להרגיש נקודת החיבור "תפר" בדופן הצמיג מעין בליטה שבקושי נראית לעין ובקושי מורגשת עם היד וזה תקין לחלוטין.

בליטות בדופן הצמיג הן פגם כתוצאה מלחץ אוויר גבוהה מידי/נמוך מידי או כתוצה מכניסה לבור בכביש/מדרכה, בגלל שאמרת שזה קיים ב 3 צמיגים אז לא כ"כ סביר שזהו פגם בכל הצמיגים אלא זהו התפר של דופן הצמיג, כמו שבפנצקריה אמרו לך.

בצמיג הרביעי אתה לא רואה כי יתכן והתמיג מורכב שם הפוך והבליטה היא בחלקו הפנימי של הצמיג( בדופן מתחת לרכב) ולא החיצונית.

בגלל שדרך המחשב לא ניתן לבדוק את הצמיג פנה לעוד בעל מקצוע לקבלת חו"ד.

בפנצ'ריה שבה לא רכשת את הצמיגים לא יהיה אינטרס לשקר לך שהצמיג תקין הם מבחינתם רוצים להחליף אז פנה למקום שאתה סומך עליו.

גם אני בעבר התקנתי צמיגים ברכב חדשים והיה להם בדיוק כמו שאתה מתאר ופניתי לכמה מקומום כולם ענו לי פה אחד שזהו החיבור של היריעות בתוך הצמיג ושאין ממה לדאוג.

יקיר.

פורסם

תעלה לפה צילומים

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...