Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתור אחד שלא מבין שום דבר ברכבים, אשמח אם תעזרו לי צעד צעד ברכישת הרכב הראשון שלי.

התקציב הוא 40 אלף ש"ח, יש לי רישיון רק על אוטומט, היופי והגאג'טים פחות חשובים לי.

אני צריך רכב בעיקר לטיולים בסופי שבוע לכל הארץ וגם ליומיום.

אני צריך שהוא יחזיק לי לפחות שנתיים עם מינימום תקלות (אחרי שנתיים אני מכוון להחליף את הרכב)

האופציות שאני רואה ב"יד 2" הצטמצמו ליונדאי אקסנט 2008/2009.

האם כדאי לי לקנות את היונדאי אקסנט? או אולי שווה לחסוך עוד קצת ולקנות את היונדאי I20 או כל רכב אחר שתציעו לי?

מהיכן כדאי לקנות את הרכב?

מה אני צריך לבדוק?

ואם אפשר, מישהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות ההוצאה החודשית לתחזוקת הרכב?

תודה לכם, חג עצמאות שמח! :-o

פורסם

אם יש לך אפשרות להתקדם לi20 - אכן עדיפה.

מכונית מודרנית יותר, בטיחותית יותר, חסכונית יותר ומהדור היותר מודרני של יונדאי, סדרת ה-i.

האקסנט גם כן מכונית אמינה למדי, אבל לא עברה מבחני ריסוק (הi20 עברה אותם בציון של 5/5 כוכבים), אבל היא פחות נעימה לנהיגה ולשהייה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש אלטרנטיבות אחרות כמו קאיה ריו/מיצובישי לנסר/מאזדה 3.

לגבי הוצאות אחזקת רכב- יש הוצאות קבועות כמו דלק,ביטוח,טסט.

נהג שנוסע בממוצע 15,000 ק"מ בשנה יצרוך +- 1400 ליטר ~11,200 ש"ח.

טסט- עוד 1,200-1,400 לשנה.

ביטוח- תלוי האם אתה נהג חדש/צעיר המחירים שונים מלנהג ותיק.

אחזקה כללית- טיפול שנתי-פעם בשנה או 15,000 (תלוי מה סדר הגודל של הטיפול ומה נדרש בהחלפה: 400-2000 ש"ח).

400 פחות או יותר זה טיפול קטן במוסך מורשה משרד התחבורה (לא יבואן) ויכלול החלפת שמן מסנן ופילטרים ועד 2,000 אם תטפל בחברה ויש להחליף למשל שמן גיר/מסנן דלק/נוזל בלמים ובלמים בנוסף.

כמובן יש החלפת טיימינג ברכבים מסויימים (פעם ב-5 שנים או 90,000-טיפול יחסית לא זול שיכול להגיע לאיזור ה-1200-1,500 במורשה

ולפחות מהסיבה הזו אולי דווקא כדאי לקנות רכב שמצוייד בשרשרת כמו מאזדה 3).

בלאי: חלקי מתלה,רצועות/בולמ"ז

לא לשכוח,שיש בלתמ"ים (תשאל את אלוהי הקוריאניים איך ברכב ביונדאי I30 בן 3.5 -סה"כ רכב מצוייין, מתקלקל הברז החשמלי של המזגן וכמה ג'ובות משאירים על זה במוסך המורשה .רמז 4 ספרות ...) /תקלות חשמל אחרות,צמיגים,מצבר ועוד לא דיברנו על ירידת ערך שזה נושא די כאוב בפני עצמו -בין 15-20% בשנה (לרכב ששווה 40K זה אומר ירידת מחיר של בין 6-8K לשנה לפחות וזה לא מצב השוקר בפועל כיוון שאלו רכבים נפוצים בליסינג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובות! :)

למעשה תחזוקה של רכב תעלה לי 15 אלף ש"ח לשנה (1250 ש"ח לחודש) ולשים 10 אלף בצד למקרה של בלת"מ.

מה דעתכם על סוזוקי SX4 שנת 2009?

• תוכן חדש...