Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

תהיתי בעניין הזה כבר כמה זמן. אני מניח שמדובר בתהליך יקר, ובכ"ז אנשים מבצעים אותו. למי בעצם זה טוב? כמה זה עולה והאם לא עדיף פשוט לרכוש את אותו הרכב בגרסאתו הידנית?

אשמח לקצת מידע בנושא

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא ברור אילו תשובות אתה מחפש.

מן הסתם, בחלק מהמקרים, גיר אוטומאטי יקר שסיים את חייו, מהווה הזדמנות לפתור את הבעיה ע"י הסבה ומתן חיים חדשים למכונית.

ויש גם סיבות אחרות. הגיוניות יותר או פחות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חבר קיבל הצעת מחיר של 3000 ש"ח להסבת קורולה מהעשור הקודם (תמורת הגיר האוטומטי כמובן), אז לא בשמיים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
שלום לכולם.

תהיתי בעניין הזה כבר כמה זמן. אני מניח שמדובר בתהליך יקר, ובכ"ז אנשים מבצעים אותו. למי בעצם זה טוב? כמה זה עולה והאם לא עדיף פשוט לרכוש את אותו הרכב בגרסאתו הידנית?

אשמח לקצת מידע בנושא

יש אנשים שפשוט רוצים, אוהבים, וחלק מהעניין שלהם זה גם להתעסק עם זה.

לכאלה אנשים ברוב המקרים לא ממש אכפת מעלויות ותמחור של העניין.

למי זה טוב? לכולם.

כל האנשים/מקומות שמהם נקנים החלקים לפרוייקט.

כל העובדים במלאכה ומקבלים על זה תשלום (המוסך למשל).

ולבעל הרכב שמאוד אוהב להתעסק, ורוצה בסופו של דבר גיר ידני.

אם זה יעיל, עדיף או לא? זו החלטה של בעל הרכב.

ברוב המקרים שאני מכיר, כלכלית זה לא מהלך נכון.

פורסם

כלכלי באבוהה, אבל תלוי באיזו מכונית.

למשל בב.מ.וו סדרה 3 E46 האוטו תוכנן מראש כך שהסבה כזאת תהיה קלה.

את הגיר האוטומאטי ניתן למכור למוסך ולקבל בתמורה ידני ולפעמים גם את העבודה.

פורסם

למי זה מתאים?

למי שיש רכב עם מאפיין מסויים, ושאר המכלולים במצב טוב (מנוע לדוגמא).

מאפיין מסויים יכול ליהיות: נוחות\יופי\נוסטלגיה\ועוד הרבה דברים.

קח דוגמא אותי, ב406 הלך לי גיר (פשוט הלך), תיקון שלו היה עולה 2K שח שיגיע למצב נוסע, אבל אז צריך גם שיפוץ, שזה עוד 4.5K שח. ביחד 6.5K שח.

אהבתי מאוד את הרכב מבחינה של אחזקה (טיפולים זולים, לא זולל דלק ביחס לאחרים), ובעיקר מבחינת הנוחות!

תוסיף למשוואה שהמנוע היה מצב טוב, כמעט חדש, ועוד כמה חודשים לפני החלפתי כמה מכלולים (מדחס, טמבון ופנסי ערפל, רדיאטור).

שקלתי לעשות הסבה לידני, המוסך שלי אמר לי שהוא לא מתעסק עם זה, זה יקר ויכול ליהיות בעיות.

עשיתי חושבים, גם הפחיד אותי להוציא עכשיו את ה6K שח, ולא לדעת מה התמורה.

בסוף קניתי פאביה חדשה ידנית (75K על הכביש), זה בעיקר כי אני לא צריך את כל הגודל של ה406, וגם אני צריך רכב אמין (ב9 חודשים עברתי עם הפאביה 25KKM, עם הפיג'ו כנראה שהייתי מגיע כבר לחמישית מהעלות של הפאביה בקצב הזה).

יש רכבים שבהם לא משתלם להסב, כי בהם הגיר האוטומט חזק ואמין, ומחזיק עד שתשלח את הרכב לברזל.

לדוגמא, אמריקאיות ויפניות.

פורסם
למי בעצם זה טוב?

א) יש רכבים שבהם, המידה והולך גיר אוטומטי, יותר זול לעשות הסבה לידני, מאשר לשפץ/להחליף גיר אוטומטי.

ב) יש רכבים שפשוט לא נמכרו בארץ בגירסה ידנית, והבעלים מעוניין לשמור על הרכב הקיים, אך להחליף את הגיר האוטומטי האיטי והזללן לידני.

ג) רכב נדיר, או שיש לו ערך סנטימנטלי, והגיר מוחלף לצורך שיפור.

ד) יש רכבים, עם גיר אוטומטי מאוד מיושן, שבהם הגיר הופך את צריכת הדלק, התנהגות, ועלויות אחזקה ללא סבירות לעומת הגירסה הידנית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

במידה והוא מסב, הוא אמור להודיע על כך למישהו? למוסך? ביטוח? משרד התחבורה? או שהוא מסב ויכול להשאר כך בלי לעדכן אף גורם?

פורסם

הסבה לרוב לא תהליך קשה מכיוון שהרכבים כבר באים מוכנים מיצרן עם אפשרות לגיר ידני או אוטומטי. אם לוקחים את כל החלקים מדגם הידני אז ההסבה תיהיה כמו לגו. כבר לרכב יש את כל ההכנות לשים את כל המכלולים של הידני.

אני רואה רק כמה סיבות מתי כדי להסב:

1. גיר אוטומטי הלך ושיפוץ שלו יקר ו/או אין להשיג גיר כזה מפח זבל ("פירוק") או חדש.

2. שיפור ביצועי הרכב. רכב ידני חזק יותר וחסכוני יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
למה דווקא ב e46 ההסבה קלה ? לי יש רכב כזה והייתי שמח לדעת איך עושים את זה בקלות כזאת ( מנוע 330 )

לא יודע בדיוק, אבל יש שם הכנות להסבה, ויתכן שגם ב E36.

ויש לפחות אחת שעברה את ההסבה, לא זוכר אם זו 328 או 330, פרטים אצל ירון מגבעת אולגה.

פורסם

בכל רכב יש הכנות להסבה לידני(אם יש דגם כזה ידני),ברכבים מסויימים ההסבה תיהיה יותר קלה עקב נגישות לחלקים ונגישות של הרכב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הסבה לידני לא תמיד פשוטה!

צריך לפעמים ליצור תושבות ועוד אילתורים כאלה ואחרים.

סיבה שאני יכול לחשוב על הסבה (חוץ מהעדר יבוא לאה"ק):

הרבה פעמים הדגם הידני מגיע עם מנוע קצת יותר גדול/חזק/מומנט/טורבו/אינטרקולר/יותר שסתומים - מחק את המיותר, בשנתונים מוקדמים יותר גם מוזרק לעומת קרבורטור, ואף מאובזר יותר מהגרסה הידנית של אותו דגם.

ההסבה מתאימה לחובבי הז'אנר, בדרך כלל לא לאנשים מהיישוב.

• תוכן חדש...