Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון המחשבה הזאת עולה אצלי דיי הרבה.

האם בכלל כדאי לי להחזיק רק ?

אנחנו זוג נישואי צעיר, גרים בראשל''צ.

אני עושה את רוב השימוש ברכב שהוא נסיעה ללימודים ברמחק של כ-1 ק''מ לכל היותר.

לעבודה יש הסעה, למאט זה הרכב בשימוש לנסיעות ארוכות פעם בחודש אולי, ונסיעה לסופר פעם בשבוע.

האם יש בכלל טעם להחזיק רכב ? אם כן, איזה ? אולי יש אלטרנטיבות טובות יותר ?

פורסם

כדאי להחזיק רכב מטעמי נוחות כמובן, חוץ מזה אם תתנייד רק עם רכב ותפסיק עם הסעות\תחבורה ציבורית, תגלה שההוצאה העיקרית היא על דלק. במקרה שלך, לפי מה שאני מבין, אם אתה לא מתכוון לקרוע את הרכב אז כדאי לקנות משהו קטן (שלא יקרה כלום אם יעמוד בחניה יום יומיים בשבוע)

פורסם

הוצאות משתנות:

ההוצאה הגדולה ביותר היא "ירידת ערך" שזאת הוצאה משתנה (בהתאם לשווי המקורי של הרכב) - לכן ככל שמדובר על רכב זול יותר ההפסד/ההוצאה נמוכה יותר.

ההוצאה השניה היא "הפסד ערך אלטרנטיבי" - כלומר הריבית/רווח על הכסף שמושקע ברכב - לכן גם במקרה זה עדיף רכב זול על יקר

ההוצאה המשתנה הבאה היא "דלק" - כאן יש פחות חשיבות לסוג הרכב אלא קודם כל לכמות הק"מ המבוצעת. אם היא קטנה גם ההוצאה נמוכה אם היא גדולה אז נכנס בחשבון גם התאבון של הרכב (מכפלה :( ) - אבל במקרה שלך הק"מ נמוך אז אפשר להתעלם מרכיב זה

הוצאה אחרונה - תיקונים וטיפולים - כאן יש יתרון למכוניות חדשות על פני ישנות אבל גם למכוניות זולות ופשוטות.

כלומר במקרה כמו שלך - בהנחה שבכל זאת רכב - אזי עדיף פונטו בת 10 או רכב דומה (זול מאוד, פשוט מאוד, אמין)

הבעיה שהעלות האמיתית והכי גדולה היא דווקה בעלויות הקבועות - טסט, טיפול לפני טסט, ביטוח - גם כאן יש עדיפות לקטן וישן - אבל כאן יש מינימום עלות שלא ניתן לחסוך - בפועל עלויות אלו שווות לכ-500 שח בחודש.

אם תוסיף את המינימום של הוצאות המשתנות תקבל סדר גודל של 800 שח בחודש במקרה הכי טוב.

לכן צריך לחפש אלטרנטיבה שתהיה זולה יותר - רגל/אופנים עבור הלימודים, אוטובוסים לנסיעות קצת יותר ארוכות, משלוח של הקניות במידה ולא רוצים לסחוב באוטובוס, מוניות לנסיעות הקצת יותר מיוחדות ולשכור מכונית עבור נסיעות ארוכות - אם יש אפשרות אז גם לקחת רכב מההורים/חבר/שכן ...

ההמלצה שלי - לוותר על הרכב :)

פורסם

כרגע אני מחזיק 206 שנת 2000, ההוצעות לשנה האחרונה מסתכם על כ-875 לחודש (לא כולל דלק)

על דלק אני מוציא עוד כ-250 בחודש.

כרגע אני חושב או להסתדר בלי רכב בכלל או לקנות אלטו כתחליף.

פורסם

אנחנו זוג נישואי צעיר, גרים בראשל''צ.

אני עושה את רוב השימוש ברכב שהוא נסיעה ללימודים ברמחק של כ-1 ק''מ לכל היותר.

לעבודה יש הסעה, למאט זה הרכב בשימוש לנסיעות ארוכות פעם בחודש אולי, ונסיעה לסופר פעם בשבוע.

האם יש בכלל טעם להחזיק רכב ? אם כן, איזה ? אולי יש אלטרנטיבות טובות יותר ?

לא יודע להגיד לך, לשיקולך.

רכב בארץ זה לא השקעה, זאת הוצאה. עם הנסועה שלך, במידה ויש תחבורה ציבורית בזמינות טובה באיזור (כזאת שלא הופכת זמני הגעה לבלתי הגיוניים, כמו ברוב הארץ), מרכזי קניות במרחק יריקה, מוכנות לנסוע ללימודים באופניים/אוטובוס/ללכת ברגל, ובמקרים חריגים (לאותן נסיעות ארוכות) לשכור אוטו, ובמקרים דחופים לעצור/להזמין מונית, אז כנראה שלא כדאי.

מי שנוסע אפילו לקניות צריך רכב. איך בדיוק תיקח איתך הביתה עגלת סופר? באוטובוס?

היום אפשר להזמין משלוח בסופר/להזמין מוצרים באינטרנט. חוץ מזה, לא חייבים כל פעם לקנות אוכל ב-800 שקל, במיוחד לזוג ללא ילדים.

אוטו מחזיקים מטעמי נוחות, במידה וסגנון חיים שלך לא מצריך התניידות למרחקים ארוכים באזורים עם תחבורה ציבורית גרועה, אז כנראה שלא כדאי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמה עולה לך הרכב לחודש אתה יודע.

תעשה חישוב של כמה היה עולה לך תחבורה ציבורית מדי פעם במקום, מונית פעם ב, וכמה שווה הזמן שלך (כלומר זה שתבזבז אם תשתמש באופציות האחרות או ברגליים שלך במקום המכונית). אם כל זה ביחד שווה לך פחות מכמה עולה הרכב (ולפי מה שאתה מתאר, נראה שכן), שווה להפטר מהרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתי מחלק את התשובה לשני מישורים.

במישור הכלכלי, ולפי תיאור השימוש שהצגת - בהחלט לא כדאי. ראית את החישובים שעשו כאן לפניי. אפילו אם תיקח מונית פה ושם לנסיעות שהן קצת יותר רחוקות מהלימודים, עדיין ייצא לך יותר זול.

במישור הנוחות - בהחלט כדאי. אתה לא תלוי בחסדי תחבורה ציבורית, אתה עצמאי ויכול לקפוץ מתי ולאן שאתה רוצה. אתה מתאר כאילו חוץ מלימודים וסופר אתם לא זזים מהבית... לא יוצאים פעם ב...? לא הורים, חברים? מה יותר נוח מלרדת לחנייה, להתניע ולנסוע למחוז חפצך? שלא לדבר על השלב של הילדים, שיגיע מתישהו אני מניח. אז כבר תבין שאין מקום לשאלה :wink:

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

חישבתי רק עלויות טיפולים, תיקונים, ביטוח, טסט ודלק.

ירידת ערך שנתית מסתכם בכ-1500~

כנראה שזה יותר נוח, אם CAR2GO היה נפוץ באזור שלי הייתי משתמש בו.

אבל כרגע האפשרות הכי טובה היא לקנות רכב קטן וזול וחדש ככל האפשר כדי לצמצם עלויות תיקונים.

פורסם

אבל שוב, ברכב חדש, קטן ככל שיהיה, אתה תפסיד הרבה על סעיף ירידת הערך.

אני במקומך הייתי מוותר על הרכב. גם אם זה לחצי שנה- שנה עד שתישברו ותקנו שוב, וגם אז- לא הייתי קונה רכב חדש.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...