Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני קונה מאיביי, יוניט לחץ שמן ותושבות מנועה, חדש,

האם יעשו לי בעיות משרד התחבורה, להכנס את זה לארץ, או איזה שהוא מישרד או איזה שהוא גורם?

תודה

פורסם

סבבה הלכתי לאיבוד

אפשר בבקשה תשובה ספציפית

מה אני צריך לעשוץ אם ביכלל?

להביא אישורים על 2 תושבות מנוע בודדות ועל יוניט שמן

או פשוט ליקנות באיביי וזה כבר יגיע הביתה

תודה

פורסם

אינני יודע כיצד משרד הרישוי מגדיר תושבת מנוע ויוניט שמן - האם אלו מוצרים המצריכים רישיון יבוא או לא (אני מאמין שלא, אך לא רוצה להתחייב)

תסתכל בתחתית הקובץ שצירפתי - יש שם מספרי טלפון + שעות מענה טלפוני של האגף שמטפל ביבוא.

הם יוכלו לתת לך תשובה מוסמכת (האם צריך רישיון יבוא או שאלו חלפים פטורים מרישיון).

בקשת רישוי יבוא חלקי חילוף.pdf

פורסם

מנסיון בתור אחד שמזמין הרבה דברים מאייבי וסוחר שם לא מעט,

מצב המכס שלנו זוועתי, כל עוד תבקש מהמוכר לציין שזאת מתנה ויכתוב על החבילה חאטרה זולה כלשהי,

יש סבירות מאוד נמוכה שיפתחו את החבילה שלך וגם אם כן תאלץ לשחרר את החבילה בעלות מסויימת, בהצלחה.

פורסם

בגדול, כדאי לבקש מהמוכר שלא יכתוב שזה לרכב.

אני הזמנתי תושבות מנוע ולא עשו בעיות. אבל אל תקח את זה כדבר מחייב.

פורסם
ואם זה חיישן למבדה שעולה 250 שח?

בהנחה שהחיישן הזה לא עובר את גודל ה15 ס"מ אני ממליץ על הכנסה למעטפה מרופדת ולא בקופסא,

כמו כן גם אם יפתחו את המעטפה לא סביר ידעו לזהות את החלק ומה שימושו, כמו שציינתי קודם פשוט תבקש מהמוכר לציין שקר כלשהו על המעטפה.

פורסם
מנסיון בתור אחד שמזמין הרבה דברים מאייבי וסוחר שם לא מעט,

מצב המכס שלנו זוועתי, כל עוד תבקש מהמוכר לציין שזאת מתנה ויכתוב על החבילה חאטרה זולה כלשהי,

יש סבירות מאוד נמוכה שיפתחו את החבילה שלך וגם אם כן תאלץ לשחרר את החבילה בעלות מסויימת, בהצלחה.

אמרתי פעם ואומר זאת שוב פעם. כאשר מגיעה לך הודעה הביתה שהחבילה מעוכבת ואתה צריך לספק את האישור של המשרד הרלוונטי שים לב מי שולח לך את ההודעה. זה לא המכס אלא רשות הדואר של דואר ישראל. המכס לא מעניין אותו כלל וכלל אם זה חלק לרכב שדורש אישור משרד תחבורה או לא. תפקידו של המכס הוא להעריך את שווי הפריט ובעקבותיו לגבות מס כחוק. למי שהיה פעם בבית המכס\דואר בחיפה יודע שהם נמצאים אחד ליד השני מרחק של 2 מטר. הדואר הוא זה שעוצר את החבילה בגלל הנחייה של משרד התחבורה. כאשר את מגיע לבית המכס\דואר בחיפה עם האישור של משרד התחבורה, הבחור של הדואר קורא לאיש המכס ובעצם מעביר את החבילה לרשותו. איש המכס מאשר שתכולת החבילה תואמת את הקבלה ואם הסכום הגיוני. ברגע שהכל בסדר נקבע על המקום באם עלייך לשלם מסים או לא וזאת לפי ערך החבילה. את איש המכס לא מעניין כלל וכלל אם זה יוניט שמן או בוכנה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה נכון, אך חלקית בלבד.

בעקרון, הדואר אמור להעביר את החבילות שמגיעות מחו"ל לרשותו של המכס לצורך רישום, ואח"כ לשחרר אותם (ע"י עמיל מכס).

כדי לחסוך את העבודה המיותרת הזאת (העברה מצד לצד), הדואר משאיר אצלו במקום שמוגדר כמחסן ערובה את החבילות, ועמיל המכס משחרר אותם בהתאם להנחיות המכס (ע"י רשימון קולקטיבי).

אם לפי הנחיות המכס יש צורך באישור X כדי לשחרר את המוצר באופן חוקי - עמיל המכס יעדכן את המכס כי חסר האישור.

את המכס זה מאוד מעניין אם יש לך אישור או אין (בהנחה שזה מוצר החייב באישורי חוקיות ייבוא).

לעיתים המכס עושה בדיקה יזומה לחבילות (יתכן בדיקה למסמכים או אפילו בדיקה לתוכן החבילה).

Cerebral Cortex vbmenu_register("postmenu_3822540", true); כתב (הערות שלי במודגש) :

כאשר את מגיע לבית המכס\דואר בחיפה עם האישור של משרד התחבורה, הבחור של הדואר קורא לאיש המכס ובעצם מעביר את החבילה לרשותו.

נכון, מאחר והחבילה נמצאת באזור שמוגדר כמחסן ערובה, וניתן לשחרר את החבילה רק לאחר קבלת אישור מהמכס.

איש המכס מאשר שתכולת החבילה תואמת את הקבלה ואם הסכום הגיוני. ברגע שהכל בסדר נקבע על המקום באם עלייך לשלם מסים או לא וזאת לפי ערך החבילה.

נכון חלקית. הוא גם רשאי לבדוק האם המוצר מסווג בצורה נכונה ולשנות סיווג אם לדעתו הסיווג שגוי (דבר שקורה לעיתים).

את איש המכס לא מעניין כלל וכלל אם זה יוניט שמן או בוכנה

נכון חלקית, כי הוא לא מבין במה מדובר. יש לו רשימון שבו מסווגים כל הפריטים. את איש המכס מעניין האם המוצר מסווג בתור מוצר שדורש אישור חוקיות יבוא - ואם כן, אז הוא לא יאשר שיחרור ללא האישור.

• תוכן חדש...