Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכולנו - המהירות במכונית סטנדרטית נמדדת עפ"י סיבובי גלגלים. ככל שהגלגל מסתובב יותר מהר - כך כבל הספידומטר מסתובב יותר מהר - וכך מוצגת לעינינו המהירות האקטואלית של רכבנו.

אולי טעיתי בצורה שהסברתי ואולי פספסתי הרבה דברים בדרך - אך לא בזה אתעסק כרגע.

השאלה שלי היא,

אם היקף הגלגל שלי הוא X, החלפתי ג'נט וקניתי גלגל חדש - יותר גדול מהקודם בהיקפו

הרי יצרתי זיוף של הספידומר שלי, הלא כן?

שאלתי היא, האם ניתן לתקן זיוף זה - או מה עושים במקרה שבאמת אדם מחליף ג'נט וצמיג - לזוג כאלה שהם גדולים מהמידה המקורית שהמהנדסים של הרכב חשבו עליה - ואינו רוצה לסבול מאי ודאות של מהירותו.

תודה לכל העוזרים,

אלון.

פורסם

תחפש בדפי זהב מכון לספידומטרים

אני לא יודע בידיוק איך עושים את זה אבל הם יודעים לכוון את זה

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

כעקרון לא מומלץ לשנות את מידת ההיקף החיצוני של הגלגל. אתה לא יכול להחליף מידות צמיגים וג'נטים כרצונך, אלא למידות מוגדרות שמאושרות ע"י יצרן הרכב. היצרן גם דואג לכך שבחישוב הכולל הקוטר לא ישתנה בהרבה, למרות הרחבת הצמיג או הגדלת הג'נט.

לשינוי הקוטר משמעויות הרבה יותר חמורות מאשר זיוף הספידומטר - יחסי התמסורת משתנים (השפעה עם ביצועים וצריכת דלק) והחשוב מכל - פעולת ה ABS עלולה להפגע בגלל שקריאת חיישן ה ABS מוטעית.

את קריאת הספידומטר אולי אפשר לכייל (סבירות נמוכה), אבל יותר קשה לטפל ביתר הנושאים שציינתי.

פורסם

תראה אני לא החלפתי מידת גלגלים (עדיין...)

אבל אני רוצה לכסות את כל הפינות לפני שאני עושה זאת.

אני שמח שמכוני ספידומטרים יודעים לעשות את זה, אבל אני אשמח לקבל קצת רקע טכני בגבי אופן הפעולה וכושר התאמתה לרכבי (מיצובישי סופר לאנסר מודל 96 אוטומט)

ואצלי ספציפית הדלק משולם ע"י חברה

ABS אין לי, ואתה בטח יודע שבמיצובישי הכנף גדולה יחסית לגלגל הקטן - וזה ממש ממש מכוער (זה אחד הדברים שממש ממש מכוערים באוטו הזה - אבל זה מה יש )

פורסם

השלבים הנכונים בדרך להחלפת ג'נט+צמיג:

1. בדיקה מול המחלקה הטכנית של יבואן הרכב שלך לגבי האפשרויות שיש לך והמידות שהם מאשרים. יש כאלו שמדלקים על שלב זה ולא טורחים בכלל לאשר את המידה החדשה ברישיון (לא מומלץ).

2. עם המידע משלב 1 עושים "חושבים" מבחינת יחס עלות (ג'נט+צמיג) ותועלת (נוחות נסיעה פחותה, אסתטיקה). ככל שצמיג הוא בקוטר גדול יותר והחתך שלו נמוך יותר כך מחירו גבוה יותר ונוחות הנסיעה עליו יורדת.

3. בד"כ עליה של מידה אחת בקוטר החישוק וירידה אחת בחתך הצמיג (לא תמיד זה מקביל) תתרום פלאים למראה הרכב ואף תשפר את ההתנהגות שלו תוך פגיעה נמוכה יחסית בנוחות.

4. תשתדל כמה שיותר להצמד לקוטר הכללי המקורי ולשאוף שהשינוי העיקרי יהיה היחס בין קוטר הג'נט/ חתך צמיג.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ובוא נגיד שאני רוצה לשנות יחס חישוק / חתך,

החברה תאשר לי את זה בקלות יותר מאשר שהיא תאשר לי הגדלה,

או שבוא נגיד שהסיכוי הקלוש שהיא תאשר לי שינוי חישוק / חתך הוא אמנם קלוש - אבל הוא משהו אל מול אישור הגדלה כי את זה לא יאשרו בחיים..?

פורסם
ובוא נגיד שאני רוצה לשנות יחס חישוק / חתך,

החברה תאשר לי את זה בקלות יותר מאשר שהיא תאשר לי הגדלה,

או שבוא נגיד שהסיכוי הקלוש שהיא תאשר לי שינוי חישוק / חתך הוא אמנם קלוש - אבל הוא משהו אל מול אישור הגדלה כי את זה לא יאשרו בחיים..?

היבואן (לא החברה) תשאף לאשר לך רק מידות שקיימות לסופר לאנסר בארץ או בחו"ל. במקרה שלך המצב סביר כי הגירסאות הספורטיביות של הלאנסר (האיבו לדורותיה...) צויידו בחישוקים גדולים יותר.

יכול להיות שידרש חיפוש מידע מחו"ל על ידי החברה.

מעבר לכך, היבואן ישאף לשינוי גודל ג'נט תוך הצמדות לקוטר כללי דומה למקורי והסיבות מובנות.

אני אישית אישרתי לפני יומיים 195/50 R15 במקום 185/60 R14 למרות שאין רכב מהדגם שלי (סיטרואן ZX) עם מידה כזו אך הקוטר הכללי נותר כמעט זהה (סטיה של פחות מאחוז אחד).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

טוב אז אני חושב בכיוון הבא:

הגלגל הנוכחי שלי מידתו היא: 175/70/13

הגלגל שאני רוצה לשים במקומו הוא 195/50/15

השאלה היא אם מיצובישי ואשרו דבר כזה..חיפשתי בפורומים של איבו הישנות ולא מצאתי את מידת הגלגל המקורית של איבו 3 (אחותה של הסופר לאנסר).

עכשיו שאלה אחרת...מידת הדלדלים שאני בחרתי בה אינה אקזוטית? יהיה קל למצוא צמיג כזה שלא יהיה לי איזה צמיד נדיר שגם יעלה ככה...

אגב..הסטיה עומד על 0.1 אחוז לפי שעון מקס טיונינג...

אז מה אתם אומרים, היבואן יאשר דבר כזה? כי הרי אני מגדיל ב2 מידות את חישוק לא מידה אחת..

פורסם
טוב אז אני חושב בכיוון הבא:

הגלגל הנוכחי שלי מידתו היא: 175/70/13

הגלגל שאני רוצה לשים במקומו הוא 195/50/15

השאלה היא אם מיצובישי ואשרו דבר כזה..חיפשתי בפורומים של איבו הישנות ולא מצאתי את מידת הגלגל המקורית של איבו 3 (אחותה של הסופר לאנסר).

עכשיו שאלה אחרת...מידת הדלדלים שאני בחרתי בה אינה אקזוטית? יהיה קל למצוא צמיג כזה שלא יהיה לי איזה צמיד נדיר שגם יעלה ככה...

אגב..הסטיה עומד על 0.1 אחוז לפי שעון מקס טיונינג...

אז מה אתם אומרים, היבואן יאשר דבר כזה? כי הרי אני מגדיל ב2 מידות את חישוק לא מידה אחת..

1. קרוב לוודאי שלא יאשרו כזה שינוי משמעותי.

2. אם כן, תתכונן לשלם הרבה יותר כסף על צמיגים וג'נטים. זו לא מידה אקזוטית, אבל אלה צמיגים לא זולים.

3. השאלה האמיתית היא למה ? מה אתה מנסה להשיג ? מבחינה אסטתית צמיגים כאלה על סופר לנסר יראו מגוחכים כמו כנף של אימפרזה על יונדאי אקסנט, נוחות הנסיעה תיפגע, האחיזה אולי תשתפר קצת, אבל הרכב יהיה פחות סלחן ופרוגרסיבי במגבלות האחיזה, הרוחב והמשקל הנוסף של הצמיגים ישפיעו לרעה על אורך חיי מערכת ההיגוי והמתלים, ובכלל לא בטוח שצמיג ברוחב כזה נכנס לתוך בית גלגל של לנסר...

אם אתה ממש רוצה להגדיל, תנסה מידה הגיונת יותר, משהו כמו 185/60R14.

פורסם

אני גם מתכוון בקרוב להחליף את הגלגלים בניסן.

המידה המקורית של האוטו זה 185/65 R14 וזה גם הגלגלים שהיא נוסעת עליהם עכשיו.

המידה שאני רוצה לשים זה 205/45 R16, זה יוצר סטיה של 0.9% מהר יותר.

מה אתם אומרים יאשרו לי מידה כזאת?

באירופה ראיתי אלמרות עם גלגלים הרבה יותר גדולים ( 17 אולי אפילו 18 )

ועם חתכים הרבה יותר נמוכים.

מה המינוסים והפלוסים של מידה כזאת? במה זה יפגע? במה זה יעזור? (חוץ מהמתלים כי אותם אני מחליף בכל מקרה אז אפשר להרוג אותם :twisted: ).

פורסם

המידה המקורית של האוטו זה 185/65 R14 וזה גם הגלגלים שהיא נוסעת עליהם עכשיו.

המידה שאני רוצה לשים זה 205/45 R16, זה יוצר סטיה של 0.9% מהר יותר.

מה אתם אומרים יאשרו לי מידה כזאת?

הגזמת עם המידה, אין סיכוי שמישהו יאשר לך כזה דבר.... אבל לנסות אתה יכול.

על הניסן יראה טוב גם 15 אינץ' בחתך דיי נמוך, ושמעתי על 15 אינץ' מאושרים.

Scooby WRX

פורסם

קצת נתונים, אולי זה יעזור במשהו (כנראה שלא)...

מידות רחבות יותר בשימוש בדגמים שונים של הלנסר:

185/70R14

185/60R14

195/60R14

חלק מאלה לדגמים ישנים דווקא. אין לי נתונים ללנסר החדשה.

בכריזמה יש גם 205/50R15. בגאלאנט יש גם 205/60R15.

ב-3000 GT זה 225/50R17. לא שזה ממש רלבנטי. :-P

מידה רחבה יותר בשימוש בניסן:

195/55R15

אין סיכוי לשום דבר הרבה יותר אקזוטי מזה, לדעתי.

בכל אופן, כל זה שטויות. פשוט תרים טלפון למחלקה הטכנית של היבואן ותשאל אותם.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

נגיד ובחרתי מידה מתאימה..

מה הפרוצדורה החוקית לעניין?

קודם מאשר מול החברה? או קודם מחליף ואז מגיע לחברה..?

ונגיד והחלקטתי לקנות ויש בידי אישור,

איפה המקום המומלץ לקניית ג'נטים חדשים וצמיגים מתאימים

איני מעוניין בג'אנטים מיוחדים או ספורטיביים ג'נטים רגילים (מגנזיום כמובן) אבל מקום מוכר שיש לו מבחר ואולי מכבר את חברי הפורום בהנחה או כל דבר אחר..

וצמיגים, מה הדבר הכי טוב שאפשר להביא במחיר הכי נמוך (אני מודע שזול זה חרא, זה לא חדש וזה בכל מקום, השאלה היא איזה חברה היא הכי טובה ביחס למחיר שלה.

אופי הנהיגה אינו אגרסיבי מאוד, אך הוא גם אינו רגוע במיוחד..

• תוכן חדש...