Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני בן 20, חייל וגר בחיפה.

אני מעוניין לרכוש אוטו לצורך ניסעות קצרות בתוך העיר (חיפה הרבה עליות).

אני מנחש באסע בערך 10,000 ק"מ בשנה פחות או יותר.

התקציב שלי הוא מאוד נמוך לכן בהתחלה חשבתי לעשות רישיון לקטנוע ולקנות קטנוע 125 סמ"ק. אך בגלל שאיני מתכוון ליסוע הרבה אני חושב שהאחזקה החודשים של הקטנוע מול מכונית ישנה לא תיהיה זולה באופן משמעותי ששוה את הסיכון שבקטנוע..

יש לי רישיון לרכב כשנתיים וחצי.

הרכב שחשבתי שהכי יתאים לי (זול לרכישה, חסכוני בדלק, אמין) הוא פיאט פונטו שנתון 99-01 ידני, שאמור לעלות לי בסביבות 7K עם קילומטראז' 150-200 אלף.

עד לפה ההקדמה עכשיו השאלות שלי..

1. אם מישהו יכול לחשב לי בערך כמה יעלה לי אחזקת האוטו עם כל הנתונים ברשמתי בהקדמה? כאשר הביטוח שאני רוצה הוא ביטוח חובה בלבד. להכניס לחישוב גם ביקורים במוסך (כן אני יודע שאי אפשר לחזות איזה תקלות יהיה באוטו כזה ישן, אבל לחשב בערך, בממוצע, מישהו שחווה על בשרו תיקונים של אוטו בסגנון של המדובר)

2. האם בחירת הרכב נכונה? כאשר הרצונות שלי זה רכב שלא יעבור את ה8K, יהיה כמה שיותר חסכוני, וכמה שפחות יבקר במוסך. (נוחות וביצועים ממש לא חשובים לי) או שאולי למישהו יש רכב אחר להמליץ לי עליו?.

3. האם אתם חושבים שקטנוע 125 בכל זאת יהיה זול יותר באופן משמעותי?

4. איזה טיפים אתם יכולים לתת לי בקניית אוטו כזה ישן?, איך אפשר לבחון עד כמה הוא שמור כך שהסיכוי שאבקר איתו במוסך יקטן?.

תודה רבה מראש!

פורסם

במיוחד בשבילך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=468709

הערה: השואל שם משרת בקבע, אתה בחובה. מה שהופך את העניין לאפשרי אך לא כדאי מבחינתו, ולבלתי אפשרי בעבורך!

אלא אם יש לך כמה עשרות אלפי שקלים בצד, או הורים תומכים.

עוד טיפ: במיוחד אם אתה מתקשה כלכלית, אל תעלה על הכביש ללא ביטוח צד ג' (מקיף מיותר!) תביעה על תאונה, גם אם היא לא באשמתך, יכולה למוטט אותך כלכלית ולהרוס לך את החיים כבר בשלב הזה.

עם ביטוח צד ג' הנזק האפשרי מסתכם להשתתפות עצמית לכל מפגע שכזה.

חברת הביטוח מנוסה בתביעות מהסוג הזה ומכירה את כל השטיקים, וגם יש לה גב כלכלי ל"הימורים" (סיכון מחושב) האלה.

אתה תעמוד בבית משפט מול חברת ביטוח מנוסה שתאכל אותך בלי מלח (וגם עורך דין לא תוכל להרשות לעצמך, לעומת העשרות שהם מעסיקים).

פורסם

אל תעשה ביטוח חובה בלבד. עשה גם ביטוח צד שלישי. אם חלילה תפגע ברכב, ללא ביטוח מתאים, תיקלע לבעייה גדולה.

פורסם

Eily תודה רבה קודם כל! אך הנושא שלו לא כלכך דומה לשאלות שלי.

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על פי הנתונים שהצגתי.

תודה רבה, אקח את הטיפ שלך לביטוח צד ג'

פורסם

לי יש פיאט פונטו שנתון 95 את הדגם SX75 ומה שאני יכול לומר עליו זה רק תשבוחות ודברים טובים. לדעתי לא תצטרך יותר מזה. אתה יכול לקנות כזה בלא יותר מ 5000 ש"ח רק חשוב שתיקח בחשבון שזהו רכב עדין מאוד ותצטרך בהחלט לנהוג איתו ברגוע ובעדינות. שאתה בודק רכב כזה קח איתך מישהו שמבין כי כאשר לא מטפלים טוב ברכבים אלה הנזקים עם הזמן מתעצמים ועלולים ליפול עליך. מבחינת דלק מאוד מאוד חסכוני - בסביבות ה 1 ל-15. מילת המפתח בחיפוש אחר פונטו שכזו היא "סבלנות"!

:)
פורסם

קח מספר אצבע 2000-1500 שח לחודש

ההמלצה שלי היא שתחכה עם הקניה עד שתכניס משכורת נורמלית, בינתיים תתנייד באוטובוסים בחינם ותשלים במוניות

פורסם

אני דיי מסכים עם קודמי.

1. שלא תעיז לעשות שטות ולסוע ללא ביטוח צד ג', מה תעשה אם תעשה טוטאלוס לג'יפ שעולה 200K ?

2. עלויות בסיסיות קבועות לשנה : טסט 800-1000, חובה להערכתי 2000+ לשנה (תלוי בגילך, נהג חדש וכו'), צג ג' בערך 800-1000. הגענו לבערך 4K.

3. יישור קו - תלוי במצב הרכב, קח בחשבון בערך 1-2K.

4. צמיגים - תלוי בגילם ובמצב הרכב שאתה רוכש, לרכבים קטנים העלות הממוצעת היא בערך 250 שקל לצמיג טוב.

5. טיפולים כל שנה (במיוחד בגלל שאתה נוסע קילומטרז נמוך), תתחיל ללמוד לעשות לבד, אני מניח שטיפול (לא במורשה) עולה בערך 500-800 שקל תלוי מה בדיוק צריך להחליף.

6. תקלות למיניהם שאת זה אי אפשר לחזות.

7. קח את הרכב לבדיקה במוסך (חפש בפורום, יש מוסכים שהציעו לעשות בדיקה לפני קנייה), הם יבדקו ויתנו חוות דעת על הרכב מבחינה מכנית, במכון בדיקה לא תמיד תקבל את התמונה האמיתית של הרכב.

8. אני מחזיק דייהטסו שרייד, הפגינה אמינות מופתית כבר שנתיים.

9. בולמים/משולשים/מערכת ההיגוי = בלאי טבעי לרכב בן 10+, שוב - תלוי במצב הרכב.

10. טיימינג - דאג שתהיה היסטורית טיפולים מסודרת לרכב אותו אתה חושב לקנות, מתי בוצע טיימינג בפעם האחרונה ומתי אתה תצטרך לעשות בפעם הבאה.

בקיצור, לא פיקניק, אבל זה עולם אחר.

אם אתה יכול להלוות רכב מהשכן/אבא/אחות וכו', אני ממליץ בחום, זה אמנם קשה, אבל יאפשר לך לחסוך כסף ובסוף לקנות דירה!

תעשה חישוב כדאיות, ייתכן מאוד שכדאי לך לסוע במוניות ספיישל וברמה השנתית יצא לך יותר זול.

פורסם

שלום לך, אני בעלים (גאים) של 3 פיאסטות. לתנאים שציינת הנ"ל הייתי ממליץ לך לקנות פיאסטה שנת 95-97 דגם YOUTH. מחיר מחירון נמוך, רכב יחסית פשוט עם מנוע פשוט ואמין. אם אתה מוצא כזה רכב שלא שחטו אותו זה יהיה לך אידיאלי.

לגבי ביטוח מקיף פלוס חובה אני משלם באזור ה 1800 שקלים לשנה. אגרת רישיון רכב כ 860 שקלים. אישור בלמים 100 שקלים.

צריכת דלק לגיר רגיל זה 1 ל 10 בעיר (אכן, מהבחינה הזו היא לא חסכונית), מחוץ לעיר 1 ל 17 ומשולב 1 ל 13.

לשים לב לרדיאטור שהבעלים הקודמים נוטים לעשות קומבינה איתם ומסרק הגה שהולך קשה מאוד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
Eily תודה רבה קודם כל! אך הנושא שלו לא כלכך דומה לשאלות שלי.

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על פי הנתונים שהצגתי.

תודה רבה, אקח את הטיפ שלך לביטוח צד ג'

האם קראת הכל כולל הודעה #20 וזו שאחריה?

חלק מהתשובות שם. עלויות לרכב הן: רכישה, אגרה, ביטוחים, טיפולים/אחזקה, דלק ותיקונים. חניה טיפוח וקנסות.

תאונות גם קורות. רוב ההוצאות צפויות אם יודעים לצפות נכון, ואפילו נשלטות. חלקן בלתי צפויות ועלויות להפתיע (מצב מאוד לא נעים!)

תרשום איזה סעיף אתה מתקשה להעריך ונסייע.

פורסם

יש לי משכורת חוץ מהמשכורת הצבאית, וגם הורים תומכים.

רק מחפש לדעת כמה הוצאה חודשית תיהיה לי לפי דעתכם, והאם פונטו 99-01 ידני הוא האוטו הנכון עבורי לרכוש בתקציב של 6-8K

תודה רבה לכל העוזרים ועל התשובות המופרטות שלכם, אשמח לעוד דעות ותשובות

פורסם

armagedon תודה, אם תוכל לפרט איך הגעת לחישוב? נרארה לי קצת מוגזם 2K בחודש

ביטוח בערך 4

טסט עוד אלף

דלק 6K בערך

יישור קו עוד אלף

לאיפה הולכים עוד 12 אלף בשנה? הכל על תקלות בלתי צפויות?

והאם אתה חושב שפונטו היא הבחירה הנכונה או שיש המלצות אחרות?

פורסם

אני חושב שתשובה מעמיקה יותר היית מקבל בפורום עזרה בייעוץ רכישה.

לגבי העלויות, המספר שהוא זרק גם נשמע לי גבוה מדי, 1500 נשמע ראלי בהחלט (1000 דלק ועוד 500*12=6K לשאר הדברים), אך אם אתה נופל על אוטו שמתקלקל טיפה יותר מדי, אתה בקלות יכול להגיע ל 2000 בחודש.

• תוכן חדש...