Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנק החליט להעלות לי את עמלת דמי משמרת ני"ע כך שאני מחפש בית השקעות לניהול חשבון מסחר.

מי יכול להמליץ לי על בית השקעות רציני?

מדובר במסחר עצמאי ולא ניהול תיקים. אני מבצע די מעט פעולות. בד"כ קונה תעודת סל ומחזיק אותה שנים.

מדובר בני"ע ישראליים בלבד ללא אופציות. (תעודות סל, אג"ח, אולי מק"מ)

מה דמי ניהול החשבון שמציעים בימינו?

קניה/מכירה אני מאמין שניתן לקבל 0.1% או קצת פחות בלי שום בעיה וזה מספק אותי לחלוטין.

העלות החודשית/שנתית הקבועה היא מה שמציק לי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם הבנק הגדיל לך את דמי המשמרת כנראה שהחשבון שלך קטן, ושום בית השקעות לא יתעסק אתך. דומני שהמינימום לבתי השקעות הוא בסדר גודל של 300,000-500,000 ש"ח, וגם הבנק לא יותר בקלות על חשבון בסדר גודל זה.

אם פרט לדמי המשמרת אתה מרוצה מניהול החשבון פנה לבנק, במצב דומה (דמי משמרת יחסית גבוהים) משפט אחד לפקיד ההשקעות ודמי המשמרת ירדו ב-75% לזמן בלתי מוגבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההרעה היא מ100% הטבה (פטור מלא) ל80% הטבה.

זה בכל זאת לא מעט כסף לשנה.

כך ש75% לא יעזור כל כך :roll:

מבחינת סכומים יש את הסכומים שנקבת בהם כך שלא תהיה בעיה להתקבל לכל בית השקעות (למעט אולי איזה משהו אקסקלוסיבי של האלפיון העליון - לא על זה מדובר).

פורסם

עם סכום כזה בחשבון יש לך סיבה טובה לנהל מו"מ קצר ומוצלח מול הבנק. בהצלחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשביל מו"מ אפקטיבי אני צריך שתהיה לי אופציה נגדית.

בפעם האחרונה שנוהל מו"מ מול הבנק זה הגיע עד כדי כך שהיתה להם הוראה חתומה להעביר את כל התיק לאחד מבתי ההשקעות. אחרי שכבר נפגשתי עם נציג בית ההשקעות וחתמתי על הניירת.

ואז הבנק התקפלו.

עכשיו אני כבר לא מתכוון לתת להגיע למצב הזה,

או שיתנו מה שאני רוצה בלי לטרטר אותי או שתוגש להם הוראת העברה חדשה והפעם כבר לא יוכלו להשאיר אותי בדקה ה99.

פורסם

אני מניח שיש מיספר אופציות. שתיים מאלו שניתן לבחון הם מגדל שורי הון ואיי בי איי. כמדומני שניהם נותנים שרות זה. הייתי מתחיל מזו האחרונה.

אגב, לתעודות סל יש יתרונות אך גם בעיות כמו הצורך להתכסות[ביוקר] בעת עדכון המדדים. בהצלחה.

פורסם

תוכל להרחיב מה הצורך להתכסות ואיך זה מעניין אותי כמשקיע קטן?

פורסם

מגדל, מיטב, כלל פיננסים (למרות שיש מצב שהם אופציה לא טובה ברגע זה).

אם היית סוחר פעיל הייתה סיבה לעבור. מכיוון שאתה לא עושה הרבה פעולות נראה לי שעדיף שתשקיע את האנרגיה במשא ומתן מול הבנק, בבתי השקעות דמי קניה\מכירה של 0.1% הם סופר סטנדרטיים ואין עמלות אחרות שקשורות לני"ע, הבנקים יודעים את זה. לחשבון בסד"ג שדיברת עליו אין בעיה להשיג כאלה תנאים גם בבנק.

לתעודות סל יש יתרונות אך גם בעיות כמו הצורך להתכסות[ביוקר] בעת עדכון המדדים

על מה אתה מדבר בדיוק ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני חושב שהבנק הבינלאומי מציע חשבון למניות ללא צורך בפתיחת חשבון אמיתי.

קח בחשבון שהקלף שהבנק שלך ישלוף לך הוא שהוצאת כזה סכום גדול מהחשבון יוריד לך את הדרוג של לקוח.

עם מה שנקרא "עושר פיננסי" של מעל 300K שח אתה אמור להיות לקוח פלטינה של הבנק .

למשל בלאומי

http://www.leumi.co.il/home03/premiun_account/27642/

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
תוכל להרחיב מה הצורך להתכסות ואיך זה מעניין אותי כמשקיע קטן?

תעודות סל מתחייבות לעקוב אחר מדדים שונים. מדדים אלו משתנים מעת לעת: ניירות ערך מתווספים, אחרים נגרעים. מאחר וניתן לחזות שינויים אלו ברובם, הריי שיש שחקני שוק הרוכשים ניירות ערך אלו לפני העדכון, כדי למכרם במחיר גבוה למפעילי תעודות הסל

בהמשך. בכיוון ההפוך, שחקנים עשויים להיפטר מניירות שיפלטו מן המדדים, עוד לפני העדכון. תעודות הסל יאלצו למכור בזול שכן הן עושות זאת מאוחר יותר.

אין זאת אומרת שאין יתרונות לתעודות סל, כמובן.

באשר לבית השקעות זו אופצייה, אך אם יהיו לך פקדונות ישנו גם השיקול של קיזוזי מס.

ודא שמיצית האפשרויות בסניף, אולי אף אפשרות למעבר לסניף אחר של אותו הבנק.

יתכן שיש בתי השקעות שיאפשרו לך אופצייה "היברידית" של השארת הכסף בחשבון יחד עם פעילות במסגרתם. בסוגייה זו אינני בטוח שאני מדייק.

פורסם

פנדוב - איך בדיוק זה משפיע על פותח השרשור ? התעודות האלה נסחרות סביב השווי ההוגן שלהן ובמרווח אפסי, אם הוא רוצה להחשף למדד זאת הדרך הכי טובה לעשות את זה. כל המכניקה מאחורה לא נוגעת לו בשום צורה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עופר, עניתי לפותח השרשור לגבי בתי השקעות ו"על הדרך" התייחסתי לתעודות סל בהן הוא מתמקד.

מאחר והוא שאל- הסברתי.

באשר לשאלתך: כן, זו דרך טובה להיחשף למדד, אבל ודאי שזה משפיע על פותח השרשור ואין כאן כל קשר למרווח הקטן בין מוכר לקונה התעודה. יש קשר להרכב התעודה: כאשר היא קונה ביוקר ומוכרת בזול, בעל התעודה- מושפע. יש שיראו בכך השפעה שולית אך היא קיימת.

פורסם

תרשו לי בבקשה לשאול שאלה שהיא בבחינת "צלם בהיכל"?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

Will - הנה מה שאני משלם בחשבון מסחר עצמאי של IBI:

מניות - 0.09%

אג"ח חברות - 0.08%

מק"מ מדינה - 0.06%

אופציות מעו"ף - 2.5 ש"ח

דמי מנוי לחודש - 15 ש"ח.

ריבית זכות יומית (כסף שנמצא בעו"ש אצלם) - P-2.2%

מערכת מסחר OrderNet 2 - משהו שנראה קצת מעפן אבל כולם משתמשים בה (סוחרים "לייט").

אין שום עלויות מעבר לזה.

רק אם אתה מושך כסף מהחשבון יותר מ-6 פעמים בשנה, הם מחייבים אותך ב-15 ש"ח לכל משיכה.

בנוסף כבונוס אני מקבל סקירה שבועית ממחלקת המחקר שלהם (מה היה ומה הצפי)

וניתוחי אנליסטים (שחלקם מפורסמים בעיתונות קצת לאחר מכן).

האמת שזאת סקירה ברמה גבוהה והיא באמת שימושית.

הם דורשים מינימום 50,000 ש"ח.

העמלות האלה הן ממש קצת יותר טובות משאר השוק, אל תתפשר על עמלות גבוהות יותר!

אני חושב שאפילו אפשר לסחוט מהם עוד 0.01% בסכומים שאתה סוחר בהם.

אם אתה צריך אשת קשר שם שתיתן לך את התנאים שלי (ולדעתי אתה יכול אפילו להוריד במעט) - שלח לי הודעה פרטית.

• תוכן חדש...