Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב צה"לי

niknik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אגיד לך מה הבעיה.

היה לי מפקד אלוף משנה והיה לו פורטה וסופה 3.

היינו אני ועוד שני חפ"קים שלכולנו היה רישיון צבאי.

אין אחד שלא בדק מה קורה אם נוסעים ברווס על 30 קמ"ש ומשלבים לדרייב.

תגיד חיילים חרא תגיד מה שאתה רוצה, זה העצבים שהוצאנו על המפקד:lol:

על הסופה אני לא רוצה לדבר. רק אומר שהיא יודעת לקפוץ ממש גבוה

תמיר.

פורסם
אני הייתי מתנהג בחשדנות אך לא פוסל. רשימת רכבים שנתקלתי בהם בצה״ל (שיכים לצבא) והפתיעו אותי:

- טויוטה אוונסיס - ידועה בתור רכב לאלופים ומעלה

- פאסאט בדור הנוכחי לפני מתיחת הפנים: גם בנזין וגם דיזל

- יונדאי i20

- פיאט פנדה (גם אני לא האמנתי, דרשתי מסמכים וקראתי בעיון כדי לוודא שאני לא הוזה)

- טויוטה פריוס דור אחרון

- פיג׳ו 508

פנדה ראיתי בעמוד ענן,

הייתה לנו גם.

הייתה לנו בעמוד ענן גם גרנדה פונטו,

ואפילו הייתה לנו פעם קורולה.

אוונסיס אגב מקבלים תא"לים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תאלי''ם יכלו לבחור בין מאזדה 6 , פורד מונדיאו מהדור הקודם (עד2008) וסובארו B4 ,לפי הבנתי מהשרשור כיום האוונסיס משרתת אותם.

הרכבים אוכלים המון התעללויות אך זה ללא ספק אינדיבידואלי ובדר''כ רכב צמוד בדרגות שכאלו נשמר טוב יותר מאשר רכב יחידה וכד'.

כמו שאמרו מומלץ בחום ע''מ להסיר ספק לבצע בדיקה מקיפה.

פורסם
אני אגיד לך מה הבעיה.

היה לי מפקד אלוף משנה והיה לו פורטה וסופה 3.

היינו אני ועוד שני חפ"קים שלכולנו היה רישיון צבאי.

אין אחד שלא בדק מה קורה אם נוסעים ברווס על 30 קמ"ש ומשלבים לדרייב.

תגיד חיילים חרא תגיד מה שאתה רוצה, זה העצבים שהוצאנו על המפקד:lol:

על הסופה אני לא רוצה לדבר. רק אומר שהיא יודעת לקפוץ ממש גבוה

אבל רכב כ"כ טחון גם לא יעבור בדיקה נקייה...

אני יודע שהיה לנו רכב זונה ביחידה, אקסנט 2006 חדשה לגמרי. כולם נסעו עליה, היא טחנה את כל גוש דן ובערב היה הסא"ל חוזר איתה הביתה.

המון שריטות על הדשבורד, קצת שפשופים וכו' והמון ק"מ - סביבות 40 אלף בשנה.

החליפו אותה אחרי שנה וחצי כשהיו עליה 60 אלף ק"מ ולצורך העניין היא נמכרה לפרטי - אבל בהחלט לא הייתי פוסל אותה על הסף אם היו נותנים לי אותה בהנחה משמעותית - בכ"ז רכב בן שנה וחצי בסה"כ.

פורסם

היה חשוב לי לדעת אם הרכב היה בצה"ל או לא בגלל המחיר. כי אם כן, המחיר שלו אמור להיות נמוך יותר מאשר אם הוא היה בליסינג.

בכל אופן, ראיתי אותו היום ובסוף החלטתי לוותר עליו כי הפנס הקדמי היה רופף (הוא כנראה קיבל מכה או משהו...). בגדול זה לא היה מפריע לי כ"כ (בהנחה שהבדיקה לפני קניה היתה מראה שהמצב של הרכב בסדר), אבל רציתי לפחות שיורידו לי אתה המחיר עוד קצת בגלל זה והסוכן לא היה מוכן לרדת יותר. כאמור מדובר על 2009, 68000 ק"מ. הסוכן רצה 48 אלף.

הסתכלתי במגרש על שני סי 4 אחרים, ואומנם חיצונית הם נראו טוב יותר, אבל בפנים הם נראו לא משהו... כפתורים חסרים, אלה שכן נשארו היו מקולפים. מדובר סך הכל על רכב בן 4 :? הרכב הנוכחי שלי בן 10 אבל נראה מבפנים כמו חדש (כמעט).

אהה... ושמתי לב גם שהצבע (מבחוץ) של הרכבים מתקלף בכמה מקומות.

הקילופים האלה (כפתורים וצבע חיצוני) זה דבר נפוץ בכל הסי 4?

פורסם
מה הבעיה ברכב צה"לי אם הוא עובר בדיקה באופן תקין, הק"מ סביר, המצב הפנימי בסדר גמור וההנחה מכובדת?

שאין דבר כזה :lol:

ראיתי את המיצובישי לנסר שהייתה לנו (שכורה) בעמוד ענן באיזו שכונה בבאר שבע,

אני מרחם על מי שקנה אותה :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רכב צבאי שווה את המחירים שהיו נהוגים במכרזי צריפין במשך 50 שנה. פרוטות. כשהיה בא סוחר מבני דודינו ולקח 3 דונם 205 ו2 דונם טרנזיטים. זה מה שהם שווים גם היום, הילדים תמיד עשו את מה שתיאר כאן ויותר גרוע,משביתים רכבים בכוונה. אבל מאז שהם לא עם מספר צ קשה לאמת שימוש קודם וחברות הליסינג חוגגות.

פורסם

פעם היתה סטיגמה גרועה לרכבים שהיו ברשות הצבא.

היום המון גורמים עובדים עם צה"ל הרכבים מלוקקים ומתוחזקים ביותר וכולם עם היסטוריה מתוקתקת.

סך הכל לגבש את המחיר המתאים והנכון ושהנתונים יתאימו לך.

בהצלחה

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

יש למטבע שני צדדים.

לפי מה שאני רואה הרכבים הצבאיים מטופלים רק במוסכי היבואן ומטופלים היטב ובזמן, מי שמאחר לטיפול חוטף עונשים וקנסות.

אבל אין ספק שאלה רכבים שנוסעים הרבה ואצל הרבה נהגים, לא תמיד בנסיעה רגועה ועדינה והרבה פעמים בעומס מלא ובתנאים דיי קיצוניים.

פורסם

כפי שכתבו - זה תלוי.

רכבי הת"ש שהיו בזמנו של אבא שלי עשו הרבה ק"מ אבל ננהגו באופן שפוי וטופלו כראוי.

הרכבים השכורים שאני רואה בגדוד המילואים שלי עובדים מאוד קשה ועוברים כרכב זונה מגדוד לגדוד, אבל מעולם לא ראיתי שמתעללים בהם.

רכבים בידיים של סדירים צעירים זה כבר סיפור אחר ולרוב עצוב.

אני זוכר מרצדסים ("מוסלקות") שהגיעו מגרמניה ונראו כמו חדשות (למרות שהיו כבר בנות עשור ויותר). החיילים בחטיבה פשוט התעמרו בהן, תלשו את הפאנלים מעץ שקישטו את הדשבורד, כיבו סיגריות על המושבים ונהגו ברכב כמו ברברים גם ללא כל צורך מבצעי (פחדתי יותר לההרג מתאונה מאשר ממטען בעת שנסעתי ברכבים האלו).

פורסם

הרכבים שהיו נמכרים בצריפין היו עם 300-400 אלף ק"מ. הרכבים שנמכרים בליסינג הם עם 100 אלף ק"מ. יחי ההבדל הקטן.

מה שכן, ראוי שהמחיר יהיה מאוד אטרקטיבי בהשוואה לרכבים אחרים.

פורסם

הסתכלתי במגרש על שני סי 4 אחרים, ואומנם חיצונית הם נראו טוב יותר, אבל בפנים הם נראו לא משהו... כפתורים חסרים, אלה שכן נשארו היו מקולפים. מדובר סך הכל על רכב בן 4 :? הרכב הנוכחי שלי בן 10 אבל נראה מבפנים כמו חדש (כמעט).

אהה... ושמתי לב גם שהצבע (מבחוץ) של הרכבים מתקלף בכמה מקומות.

?

כשאתה מחפש רכבים שכבר עברו כברת דרך, כדאי לחפש בעוד מגרשים של חברות הליסינג ואפילו לעשות סיבוב בערים נוספות.

אם אתה חיפאי, תעשה סיבוב במגרשים בת"א ולהיפך. יש המון רכבים טובים שמסתובבים בין כמויות הג'אנק, רק צריך למצוא אותם.

פורסם
הרכבים שהיו נמכרים בצריפין היו עם 300-400 אלף ק"מ. הרכבים שנמכרים בליסינג הם עם 100 אלף ק"מ. יחי ההבדל הקטן.

מה שכן, ראוי שהמחיר יהיה מאוד אטרקטיבי בהשוואה לרכבים אחרים.

לא ראיתי כמעט ליסינגים צבאיים עם כאלה קילומטרים, לרוב החוזים מוארכים מה-5 שנים או 150 אלף קילומטרים והיו הרבה אקסנטים וריו מ-2008 שיצאו משירות לא מזמן, רובן עם בין 200 ל-300 אלף קילומטרים.

• תוכן חדש...