Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 49 דקות, David32 כתב:

עזוב, גם לא קשור לשכונה, אבל יש איזשהו מרחק בין 'צריך להילחם מדי פעם' ל 'אנחנו חיים בין סבבים נון סטופ שאחרי כול אחד מכריזים שניצחנו'

אבל הבנתי שאין לי למי להסביר את זה. הוא רוצה לחיות בקיום הזה, אני הייתי מעדיף אם כבר לתת מכה ואז לחיות בשלום. ואם לקחת את האנס שאומר שאי אפשר שלום... אז גם אי אפשר לחיות כך.

אבל כשמתחילים לתת מכה אתה ישר שואל מה האסטרטגית יציאה ומחפש הסכם.

היבשת שאתה חי בה מפחדת מהכרעות אמיתיות בגלל טראומות עבר, אבל כשזה יתפוצץ אצלכם כולם יעברו פקטורי ריסט.

נקווה שיקרה במהרה בימינו בלי נפגעים ישראלים/ישראלים לשעבר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, David32 כתב:

אם לקחת את האנס שאומר שאי אפשר שלום... אז גם אי אפשר לחיות כך.

אתה מוזמן לקחת טוסטר ולהתקדם לכיוון האמבטיה אם "אי אפשר לחיות ככה".

אגב, אני לא שולל בתור תשובה לגיטימית את "לברוח מישראל" אבל לאור ההיסטוריה זה עוד פיתרון ביניים כמו כל אחד אחר. 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

השאלה שלך בסוף נראת כמו מתחרות מלכות יופי.

אהבתי

לפני כשעה, asix כתב:

@hansמה האלטרנטיבה ? 

האלטרנטיבה שאם החלטת להציב מטרות לפחות שיהיו מטרות ברות השגה ולא קומץ סיסמאות.

כשנשיג את המטרות שהצבנו, נעבור למטרות הבאות.

האלטרנטיבה שאם החלטת להיות אמיץ ולהיות התקפי תכין את העורף. תכין אותו עם אמצעי מיגון. עם תוכניות איך עוברים את התקופה הזאת כי העורף הוא זה שסובל. במקום זה מה עשו? שפכו כסף על החרדים כי הם מלמלו משהו שלא טוב להם עם חוק הגיוס. איפה המיגון לעורף?

האלטרנטיבה שאם יצאת למשהו - תסיים אותו. לא סיימנו בעזה. לא סיימנו בלבנון.

התחלת מבולבל ואחר כך התפקסת ואחר כך שוב ססמאות :)

מטרות ברות השגה - כתישה. בדיוק כמו עכשיו רק מנהיג שמדבר אחרת. תוצאות בשטח זהות לגמרי. אף אחד לא היה עושה טרנספר לעזה בין 2023-2026. אז בעצם לא שינית כלום אבל "רק לא ביבי".

לגבי מיגון והעדפות סקטוראליות - אני איתך.

לא סיימנו בעזה - מה האלטרנטיבה חוץ מטרנסטפר או גזים? כיבוש מלא? באמת אני שואל.

לא סיימנו בלבנון - מה האלטרנטיבה? כיבוש דרום לבנון? כיבוש כל לבנון? באמת אני שואל.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, asix כתב:

ה 100 מטרות ב 10 דקות זה ניסיון לתפוס את מה שאפשר עד שהדוד סאם יאמר די.

וזה לא יהיה עוד הרבה זמן. אתה חושב שלא. אני חושב שכן.

לא שאני מחזיק מהאתר ומהכותב אבל כאן הסבר אפשרי https://www.ynet.co.il/news/article/h12iuj4n11l

'מבצע "חושך נצחי" – מכת הפתע שהנחית צה"ל על חיזבאללה – אמור היה להיות מכת הפתיחה של המהלך שתוכנן עוד לפני המלחמה הנוכחית. אלא שחיזבאללה שינה את היערכותו, וצה״ל נדרש להתאים את עצמו – והצליח לאתר את המפקדות החדשות ולפגוע במפקדים בתוכן.'

בנוסף, חלק לא קטן מצי מטוסי הקרב היה עסוק במשימות מול איראן.

זה בסדר להיות חשדן, רק צריך להשמר מגלישה לפרנויה.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל כשמתחילים לתת מכה אתה ישר שואל מה האסטרטגית יציאה ומחפש הסכם.

היבשת שאתה חי בה מפחדת מהכרעות אמיתיות בגלל טראומות עבר, אבל כשזה יתפוצץ אצלכם כולם יעברו פקטורי ריסט.

נקווה שיקרה במהרה בימינו בלי נפגעים ישראלים/ישראלים לשעבר.

כי ככה אמורים לנהל מלחמה. אסטרטגיית (או אסטרטגיות) יציאה זה דבר שאמור להיות קיים מהרגע הראשון, בנוסף למטרות. ואז אתה יכול להתחיל לבנות תרחישים- אם השגתי א' תוך X זמן, אסטרטגיית היציאה שלי היא זו. אם סט תנאים אחרים- אסטרטגיה אחרת, אם נתקעתי במלחמת התשה- הנה איך שאני עומד לנהל את זה.

ובנוסף, תכנית מדינית. אז לפיד וחבריו, דבילים עד כמה שיהיו, צדקו מהיום הראשון וגם צודקים עכשיו.

למה נראה לך נתקענו בעזה כ"כ הרבה במשחק של whack-a-mole אינסופי? כי לא היה כלום מזה.

צה"ל עובר ממקום למקום, מטהר שטח, עוזב, חוזרים המחבלים, צה"ל חוזר אחורה, וכך בלי סוף.

וזו לא אשמת צה"ל בגרוש. אחריות הדרג המדיני לקבוע איך השטח המטוהר ינוהל, ואם להשאיר שם נוכחות צבאית או לא.

ואשמח לדעת בדיוק מה ישראל השיגה באיראן בסופו של דבר. את חמינאי הורדנו- אחלה, זה הישג מדהים לרשום ב day 1 של המלחמה ואז לעקוב עם משהו שיוביל להשגת המטרה שלך.

אבל כמו בעזה וכמו בלבנון, נתנו להישג הזה להתבזבז.

"הרגנו בכירים!"

-יש להם אינספור תחליפים. בדיוק כמו בעזה, בדיוק כמו בלבנון.

"הרסנו משגרים!"

-יהיו עוד. תמיד יהיו עוד. אלא אם אתה נכנס לשם עם 100 אלף איש לטהר הכל (שזו גם אופציה, אגב)

"החזרנו אותם לתקופת האבן!"

-מזל טוב. יצרת מדינה קיצונית יותר שעדיין מחזיקה ביכולות שהחשבת לבעייתיות מלכתחילה. האזרחים, מצד שני, בהחלט הולכים לסבול חבל"ז.

whack-a-mole זו לא אסטרטגיה, ולכתוש בניינים רנדומליים ישיג לך כלום בפיתה.

אם אתה מודד "ניצחון" על פי מידת הרס- כן, ניצחנו בגדול.

תכין את הטיימר שלך לסבב הבא, אל תדאג, לא צריך לקנות אחד יקר- זה יהיה בקרוב מספיק.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 30 דקות, hans כתב:

התחלת מבולבל ואחר כך התפקסת ואחר כך שוב ססמאות :)

מטרות ברות השגה - כתישה. בדיוק כמו עכשיו רק מנהיג שמדבר אחרת. תוצאות בשטח זהות לגמרי. אף אחד לא היה עושה טרנספר לעזה בין 2023-2026. אז בעצם לא שינית כלום אבל "רק לא ביבי".

לגבי מיגון והעדפות סקטוראליות - אני איתך.

לא סיימנו בעזה - מה האלטרנטיבה חוץ מטרנסטפר או גזים? כיבוש מלא? באמת אני שואל.

לא סיימנו בלבנון - מה האלטרנטיבה? כיבוש דרום לבנון? כיבוש כל לבנון? באמת אני שואל.

דיברתי על ביבי? היית חייב לדחוף את ה"רק לא ביבי". דיברתי על ההנהגה בכללותה.

מאיפה אתה יודע שזה היה מתנהל כמו עכשיו רק מנהיג אחר? אולי היה מתנהל אחרת?

איך תדע אם לא היה אחד כזה 20 שנה? ( נדייק - בתקופה הקצרה שבנט היה לא היו בלוני תבערה ולא היה טילים מעזה).

אז מה, אנחנו תקועים איתו כי לדעתך כל אחד היה עושה את אותו דבר? אז בוא נבטל את הבחירות ונכריז עליו מלך ועל יאיר הבן כיורש. 

חבל על הכסף של הבחירות. ניתן אותו ישר לחרדים.

מה הטעם בהצהרת מטרות אם אתה יודע שאין סיכוי קלוש שתשיג אותם? אז למה אתה מצהיר אותם?

האלטרנטיבה זאת התרעה והסכם מתוך עוצמה שאותה לא השגת בצורת הלחימה והמחשבה של אותו אחד שנמצא 20 שנה ואחראי רק על הנצחונות ולא על הכשלונות.

עצם זה שחזרנו 5-6 פעמים לאותו מקום בעזה כדי למרוח את המלחמה מוכיחה שהמלחמה הזאת נוהלה לפי אינטרסים אישיים ולא בשביל לסיים אותה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שוב, התחלת טוב וחזרת לססמאות.

אני לא יודע זה מה הרתעה והסכם מתוך עוצמה.

תסביר עם דוגמאות. נתמקד רק בעזה ולבנון.

כיבוש עזה כן/לא?

טרנספר כן/לא?

כיבוש דרום לבנון כן/לא?

בתקופת בנט היו רקטות והייתה  התעצמות של חיזבאללה / חמאס / איראן. בוודאי שהיה שונה מאוד במיקרו, אבל המאקרו המשיך בשלו. :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון גרוע 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

ואשמח לדעת בדיוק מה ישראל השיגה באיראן בסופו של דבר. את חמינאי הורדנו- אחלה, זה הישג מדהים לרשום ב day 1 של המלחמה ואז לעקוב עם משהו שיוביל להשגת המטרה שלך.

אבל כמו בעזה וכמו בלבנון, נתנו להישג הזה להתבזבז.

"הרגנו בכירים!"

-יש להם אינספור תחליפים. בדיוק כמו בעזה, בדיוק כמו בלבנון.

כדאי שתצפה במסיבת העיתונאים של פיט הגסת׳, הוא נתן מענה למרבית מתהיותיך.

אין ספור תחליפים? אולי, השאלה אם איכותיים באותה מידה.

לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

יהיו עוד. תמיד יהיו עוד. אלא אם אתה נכנס לשם עם 100 אלף איש לטהר הכל (שזו גם אופציה, אגב)

"החזרנו אותם לתקופת האבן!"

-מזל טוב. יצרת מדינה קיצונית יותר שעדיין מחזיקה ביכולות שהחשבת לבעייתיות מלכתחילה. האזרחים, מצד שני, בהחלט הולכים לסבול חבל"ז.

יתכן ויבנו משגרים וטילים אחרים אך להערכתי לא בהיקף קרוב למה שתכננו ע״מ להעמיד את מדינת ישראל במצב בלתי אפשרי.

לגבי ׳קיצונית׳, תרשה לי לגחך: עפ״י ספירת השעון בכיכר פלסטין סופה של מדינת ישראל היה אמור להיגזר לשבט לא יאוחר משנת 2040 (בשאיפה להרבה קודם). לא ברור לי איך מישהו שמצהיר בגלוי שבכוונתו להרוג אותך יכול להיות יותר קיצוני.

פורסם
לפני 1 דקה, waterman כתב:

אין ספור תחליפים? אולי, השאלה אם איכותיים באותה מידה.

לא בטוח שאני מבין את הנקודה, אולי תוכל להסביר לי. 

מי מאותם הבכירים יורה את הטילים עלינו? 

או יודע איך להטעין את הטיל? 

לתדלק אותו? 

כי הבעייה שלנו היא עם אלו שיורים את הטילים עלינו. אם זה אותם הבכירים אז סבבה. 

אם לא, אז חיסול הבכירים ממש לא אמור להיות החגיגה והפסטיבל שעושים מזה. 

שיהיה ברור, אני שמח שהורדנו להם את הבכירים שלהם. גם ברורות לי ההשלכות על המוטיבציה (שלא תרד לעולם, כן?) לירות עלינו, על הקשיים בשרשרת הפיקוד (שהם מתגברים עליה, לפי איך שזה נראה היטב) ועוד כמה נקודות. 

פשוט כנראה שעוד לא הורדנו להם את הבכירים שיורים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

לא בטוח שאני מבין את הנקודה, אולי תוכל להסביר לי. 

מי מאותם הבכירים יורה את הטילים עלינו? 

או יודע איך להטעין את הטיל? 

לתדלק אותו? 

אולי בצבא שאתה מפקד עליו כל חייל יורה מתי שהוא רוצה לאן שהוא רוצה.

בצבאות אחרים, יש שרשרת פיקוד ומעליה דרג מדיני - אם החלשת (או אפילו שברת חולייה), זה שיודע להטעין את הטיל וללחוץ על הכפתור - לא בטוח שיקבל את הפקודה אם אין סמכות מעליו שתורה לו לעשות כן.

פורסם
לפני 52 דקות, waterman כתב:

נכון מאד (מלבד מיעוט קטנטן של 6 מיליון).

אלו שלא עזבו בזמן. בדיוק מה שכתבתי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

שוב, התחלת טוב וחזרת לססמאות.

אני לא יודע זה מה הרתעה והסכם מתוך עוצמה.

תסביר עם דוגמאות. נתמקד רק בעזה ולבנון.

כיבוש עזה כן/לא?

טרנספר כן/לא?

כיבוש דרום לבנון כן/לא?

בתקופת בנט היו רקטות והייתה  התעצמות של חיזבאללה / חמאס / איראן.

בתקופת בנט זאת הייתה התקופה הכי שקטה בעוטף עזה מ 2009. אפשר לנסות לסלף את המציאות אבל זאת המציאות.

הגדר כיבוש? אתה כובש שטח לצורך משא ומתן עתידי ולא בכדי לגור בו.

אתה יודע שברגע שכבשת אותו הוא מטוהר ואתה יכול להתקדם הלאה ולא לחזור לכבוש אותו 5-6 פעמים.

טרנספר? זה היה רעיון של הממשלה הזאת. ברור שזה לא ישים. לא חושב שממשלה אחרת הייתה מציעה פתרון כזה.

אותו דבר בלבנון. אתה כובש אותו לצורך משא ומתן עתידי ולא לכבוש מתוך ידיעה שבעוד חצי שנה תצטרך לכבוש אותו שוב.

לא אני הצהרתי לפני חצי שנה שחיזבאללה ואירן חזרו דורות אחורה. שר הביטחון וראש הממשלה הצהירו על כך. לא סיימת את העבודה, יצאת בהצהרות שמתגלות שהן חרטות בפיתה ואתה מאשים אחרים בכך ואחרי זה לשאול אם מישהו אחר היה עושה את זה יותר טוב?

אתה רציני?

• אהבתי 2
פורסם

הדבר היחידי שצריך לדרוש מהממשלה ואפילו מבכירי הצבא זה שיפסיקו עם ההצהרות.

אם היו אומרים לתושבי הצפון שלא יהיה עליהם ירי נ"ט ושניתן בראש לחיזבאללה אף אחד לא היה כועס שירדו מההצהרה של פירוק חיזבאללה.

שיפסיקו לברבר.

לפני 3 דקות, asix כתב:

בתקופת בנט זאת הייתה התקופה הכי שקטה בעוטף עזה מ 2009. אפשר לנסות לסלף את המציאות אבל זאת המציאות.

הגדר כיבוש? אתה כובש שטח לצורך משא ומתן עתידי ולא בכדי לגור בו.

אתה יודע שברגע שכבשת אותו הוא מטוהר ואתה יכול להתקדם הלאה ולא לחזור לכבוש אותו 5-6 פעמים.

טרנספר? זה היה רעיון של הממשלה הזאת. ברור שזה לא ישים. לא חושב שממשלה אחרת הייתה מציעה פתרון כזה.

אותו דבר בלבנון. אתה כובש אותו לצורך משא ומתן עתידי ולא לכבוש מתוך ידיעה שבעוד חצי שנה תצטרך לכבוש אותו שוב.

לא אני הצהרתי לפני חצי שנה שחיזבאללה ואירן חזרו דורות אחורה. שר הביטחון וראש הממשלה הצהירו על כך. לא סיימת את העבודה, יצאת בהצהרות שמתגלות שהן חרטות בפיתה ואתה מאשים אחרים בכך ואחרי זה לשאול אם מישהו אחר היה עושה את זה יותר טוב?

אתה רציני?

נתעלם מזה שבתקופת בנט כמו בשאר התקופות חפרו 500 ק"מ מנהרות וייצרו עשרות אלפי טילים?

עדיף לי מלחמה מאשר שקט מדומה ואז תינוקות שרופים

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

נתעלם מזה שבתקופת בנט כמו בשאר התקופות חפרו 500 ק"מ מנהרות וייצרו עשרות אלפי טילים?

נתעלם מזה שבאשמת מי היה שקט מדומה? מי סיפק להם בטון וכסף במזוודות?

בנט לפחות סגר להם את הכסף שביבי חידש אחר כך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 24 דקות, יובל .מ. כתב:

500 קילומטר ואלפי טילים בשנה אחת?

והכל גם מתועדשזה מהשנה הזו.

פשוט הישג הנדסי מדהים.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 28 דקות, asix כתב:

נתעלם מזה שבאשמת מי היה שקט מדומה? מי סיפק להם בטון וכסף במזוודות?

בנט לפחות סגר להם את הכסף שביבי חידש אחר כך.

רק בשבילך https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001484362

׳כספים מקטאר הועברו באופן מזדמן לחמאס בהסכמת ישראל מאז 2012, אך רק ב־2018 ממשלת ישראל, אז בראשות בנימין נתניהו, הסכימה שההעברה תהפוך לקבועה ובמזומן. המענקים הקבועים, בסך 30 מיליון דולר לחודש, התחלקו באופן שווה בין משפחות נזקקות, רכישת דלק מישראל ושכר ל"משרתי ציבור", קרי עובדי המנגנון הממשלתי של חמאס.

ביוני 2021 הושבעה ממשלת בנט־לפיד, ופחות מחודש לאחר מכן פורסם שהממשלה לא מוכנה להמשיך בהעברת הכספים שנועדו לעובדי הציבור של חמאס. "מזוודות הדולרים זה משהו שירשנו וצריך לעבור מן העולם", הצהיר ראש הממשלה בנט. על 20 מיליון הדולרים למשפחות נזקקות ולדלק לא הייתה מחלוקת.

הדבר הצריך את קטאר וחמאס למצוא הסדר חדש. לבסוף, לאחר מאמצים שונים שלא כולם נשאו פרי, נמצא בסוף 2021 פתרון. כפי שד"ר אודי לוי ממכון ירושלים למחקרי מדיניות (JISS) הסביר לנו בעבר, במקום שהכסף יועבר ישירות מקטאר לחמאס, הוא עשה כמה עצירות ביניים. קטאר קנתה באמצעות הכסף שנועד לעובדי הציבור דלק ממצרים. זו בתורה שלחה אותו לרצועה, שם ממשלת חמאס מכרה אותו לתחנות הדלק. הכסף שנכנס לקופת הממשלה שימש לתשלום המשכורות. לפי מאמר של יוחנן צורף למכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), מנגנון העברת הכספים "חדל לפעול באמצעות מזוודות מזומנים, (ו)עובר כיום דרך התשלום על דלק המוכנס ממצרים". כלומר, גם תחת בנט ולפיד עובדי חמאס עדיין קיבלו משכורת.׳

׳בשורה התחתונה: דברי לפיד מטעים. אכן בממשלתו הפסיקה העברת המזומנים מקטאר שנועדו לעובדי המנגנון הממשלתי של חמאס ברצועה. עם זאת, היא הסכימה למנגנון שהעביר את הכספים האלו בעקיפין, דרך קניית דלק ממצרים.׳

• תוכן חדש...