Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

אם זה היה ערבי הוא לא היה מתעכב בשירות

רואים בסרטון את כמות ההזמנות המוכנות. רואים שיש הרבה אנשים. הוא אומר גם בערבית וגם בעברית שיש לחץ ועומס.

אם הוא היה יהודי, לא היה פה כלום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אבל אם חרדים יבנו בית כנסת לא חוקי, כל מיני ארגונים יטענו שזה חובה להרוס.

יש פחות סיכוי שחרדים ירצחו את השוטרים שבאים להרוס להם את הבתי כנסת + את המשפחות של כל המעורבים בהריסה. 

כולם פשוט מפחדים. 

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

משילות זה לכל הצדדים. גם לבדואים, גם ליהודים וגם לנוצרים.

מסכים אתך כל כך חזק שזה כואב.

וצריך להחיל אותה, באופן מוחלט. על כל הצדדים. 

לא יתכן שבנייה לא חוקית לא תיאכף בדיוק כמו שלא יתכן שגניבה לא תיאכף או רציחות לא יאכפו. 

רגע, שיט, משהו לא מסתדר לי- יש כל כך הרבה מקרי גניבות שלא נאכפות, מקרי רצח שלא נאכפים- מה קורה פה? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

מקדונלדס זה של גויים גם ככה. יש מקדויד עדיין?

מקדייויד32?
הוא לא עבר להולנד?

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שאל את ברווז הוא חיפאי. נדמה לי שהסניף בנווה שאנן עדיין קיים. הצחוק פה זה שהוא לא כשר...

כולם חושבים שת"א זה המקום לווינטג' ישראלי אבל זה לא נכון, חיפה לוקחת בגדול כי הכל שם אמיתי. אנשים נורמלים גרים בבניינים מודרניסטים מתפוררים משנות ה40, בלי שימור מפונפן כמו בת"א איפה שיכולים לגור רק ילדים של אוליגרכים ויש שוק פשפשים שמוכרים בו זבל ישן אמיתי שצריך להיות בפח, לא פרטי מעצבים עם אבק כמו ביפו.

המבורגר משנות ה80, זה יש רק בחיפה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

שאל את ברווז הוא חיפאי.

סורי, אני גדלתי בבורגראנצ'.

היה בזיו מקדיויד אחד, אבל אני לא יודע אם הוא עוד קיים באמת. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

זה לא חדש שהמשטרה ככה.

ששוטרים באופן פעיל ונפוץ מאיימים על אזרחים שלא עברו על שום חוק? זה חדש, ואני נתקל בזה בהפגנות רבות (כולל בשקטות, ללא שום חסימת צירים, הדלקת לפידים או שום דבר אחר).

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אני לא חושב שהבן אדם צריך לקבל מאסר עולם אבל לחשוב שהוא סתם גרוע בשירות זה תמימות.

וכמובן, לך אכפת מצד אחד. הצד השני פאשיסט.

אם זה היה ערבי הוא לא היה מתעכב בשירות. מבטיח לך.

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14206919

כמובן שהפרקליטות הארצית תגיד שזה "לא מעניין", כולה בדואים עושים מה שבא להם.

אבל אם חרדים יבנו בית כנסת לא חוקי, כל מיני ארגונים יטענו שזה חובה להרוס.

משילות זה לכל הצדדים. גם לבדואים, גם ליהודים וגם לנוצרים.

מדינה של לוזרים.

יש פי 1000 בתי כנסת לא חוקיים, שגם משתלטים על שטחים ציבוריים ורשויות מקומיות לא עושות כלום (בצפת יש כאלה במקלטים, ולא נתנו לנשים לתפוס מחסה בהן בזמן האזעקות שם). הייתי מועמד למועצת העיר כאן (נתניה), וראיתי את היקף התופעה כאן בעיר.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

מקדונלדס זה של גויים גם ככה. יש מקדויד עדיין?

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

שאל את ברווז הוא חיפאי. נדמה לי שהסניף בנווה שאנן עדיין קיים. הצחוק פה זה שהוא לא כשר...

...

לפני שעתיים, ברווז כתב:

סורי, אני גדלתי בבורגראנצ'.

היה בזיו מקדיויד אחד, אבל אני לא יודע אם הוא עוד קיים באמת. 

יש אפילו אינסטגרם. זה לא היה בשנות השמונים, אני די בטוח...

%D7%9E%D7%A7_%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93.jpg

מי מתנדב להתקשר לבדוק אם קיים? יבגני, לא בא לך משלוחה לת"א? נראה אש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

יש פי 1000 בתי כנסת לא חוקיים, שגם משתלטים על שטחים ציבוריים ורשויות מקומיות לא עושות כלום (בצפת יש כאלה במקלטים, ולא נתנו לנשים לתפוס מחסה בהן בזמן האזעקות שם). הייתי מועמד למועצת העיר כאן (נתניה), וראיתי את היקף התופעה כאן בעיר.

אם יתחילו לגבות ארנונה על בתי כנסת/מסגדים/כנסיות, כנראה שיתחילו להיסגר כאלו. זה תפוח אדמה לוהט שאף אחד לא רוצה לגעת בו, למרות שהוא יכול לייצר הרבה מיסים.

לקחתי את האתגר החישובי הזה והמספרים לצערי לא בנמצא כי לא באמת דואגים להוציא רשימה מסודרת של בתי כנסת מפתיע, לא?

משרד הבינוי והשיכון ממליץ על גודל של 168 מ"ר של בית כנסת קטן (לינק בסוף הכתבה בתגובה של המשרד) - נצא מנקודת הנחה שזה הגודל הטבעי של כל בית כנסת שיש בישראל (למרות שראיתי קטנים יותר).

מספר בתי הכנסת שיש בישראל - נע בין 5 אלף (לפי האינדקס של אתר כיפה) לבין 20 אלף מהכתבה למעלה.

ניקח את האחרון.. 

הטריק עם הארנונה הוא קצת מעצבן כי בת'כלס אין סעיף לגבי בתי כנסת אז מה שנותר זה לבחור אחד שדומה לו או קרוב לו..

לקחתי מעיריית תל אביב את התעריף למ"ר בש"ח לשנה והוא עומד על 214.27 שקל.

ככה יוצא שכל בית כנסת יצטרך לשלם ארנונה סה"כ 36 אלף שקל בשנה. (35997.36). 

נכפיל את זה ב20 אלף - נגיע ל720 מיליון שקל בשנה. 

כאמור זה רק בתי כנסת ויש מצב גדול שמדובר על הערכת חסר (מהכתבה של Ynet). יש גם מסגדים, מקוואות, כנסיות ועוד כל מיני שטחי תפילה כאלו ואחרים שאפשר למסות ולא נכנסו לתחשיב. למרות שהם יכולים להוות מקור הכנסה טוב, נראה לי שצריך לכל הפחות להוריד את הפטור מארנונה, ככה שזה לא יגרום לכל מיני אנשים לנצל את הפטור מארנונה. גם להבין שמדובר במצבים שהרבה בתי כנסת מכילים בתוכם לפעמים מקומות שלא זה הייעוד שלהם והם מעמיסים על התשתיות וצורכים יותר משאבים מהעירייה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 21 שעות, יובל .מ. כתב:

נכון, אבל בסיירות כולם היו עם אותה נעל. היום כל אחד עם נעל משל עצמו.

תלוי במפקד היחידה. היו כאלה שהשתמשו בכספי תרומות וקנו לכל היחידה, אחרים אישרו לאנשים להביא מה שהם מעדיפים.

פורסם
לפני 12 שעות, DareDevil כתב:

אם יתחילו לגבות ארנונה על בתי כנסת/מסגדים/כנסיות, כנראה שיתחילו להיסגר כאלו. זה תפוח אדמה לוהט שאף אחד לא רוצה לגעת בו, למרות שהוא יכול לייצר הרבה מיסים.

לקחתי את האתגר החישובי הזה והמספרים לצערי לא בנמצא כי לא באמת דואגים להוציא רשימה מסודרת של בתי כנסת מפתיע, לא?

משרד הבינוי והשיכון ממליץ על גודל של 168 מ"ר של בית כנסת קטן (לינק בסוף הכתבה בתגובה של המשרד) - נצא מנקודת הנחה שזה הגודל הטבעי של כל בית כנסת שיש בישראל (למרות שראיתי קטנים יותר).

מספר בתי הכנסת שיש בישראל - נע בין 5 אלף (לפי האינדקס של אתר כיפה) לבין 20 אלף מהכתבה למעלה.

ניקח את האחרון.. 

הטריק עם הארנונה הוא קצת מעצבן כי בת'כלס אין סעיף לגבי בתי כנסת אז מה שנותר זה לבחור אחד שדומה לו או קרוב לו..

לקחתי מעיריית תל אביב את התעריף למ"ר בש"ח לשנה והוא עומד על 214.27 שקל.

ככה יוצא שכל בית כנסת יצטרך לשלם ארנונה סה"כ 36 אלף שקל בשנה. (35997.36). 

נכפיל את זה ב20 אלף - נגיע ל720 מיליון שקל בשנה. 

כאמור זה רק בתי כנסת ויש מצב גדול שמדובר על הערכת חסר (מהכתבה של Ynet). יש גם מסגדים, מקוואות, כנסיות ועוד כל מיני שטחי תפילה כאלו ואחרים שאפשר למסות ולא נכנסו לתחשיב. למרות שהם יכולים להוות מקור הכנסה טוב, נראה לי שצריך לכל הפחות להוריד את הפטור מארנונה, ככה שזה לא יגרום לכל מיני אנשים לנצל את הפטור מארנונה. גם להבין שמדובר במצבים שהרבה בתי כנסת מכילים בתוכם לפעמים מקומות שלא זה הייעוד שלהם והם מעמיסים על התשתיות וצורכים יותר משאבים מהעירייה. 

אני לא יודע מאיפה ההנחה שבתי כנסת לא משלמים ארנונה?

ברוב בתי הכנסת שאני מכיר (כאן בחדרה) משלמים ארנונה בוודאות. איך אני יודע? כי הם מפרסמים פעם בשנה תקציב שנתי ויש שם (למיטב זכרוני ) סעיף ארנונה (,וגם חשמל מים וכו')

אולי יש הנחה בארנונה. לא נכנסתי לחישוב כמה הם צריכים לשלם 

ואולי יש פטור בחלק מהערים. כחלק מהחלטה עירונית. 

.

פורסם

אולי יש הבדל בין בית כנסת פרטי לציבורי 

ואם כבר ארנונה אין שום הצדקה שעסק ישלם פחות או לפחות כמו בית. 

פשוט זה יגרום לאנשים לשלם יותר אבל זה לא פופולרי.  

• תוכן חדש...