Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

ואני חושב שזה בולשיט, שילכו לחפש אותם בגלל איזה תג. תג גם אני יכול לשים בלי להיות לוחם, חייל, בסדיר או במילואים.

גם אני. אפילו שסוג התג (משיח) גורם לי אישית לבחילה. 

אבל נחש מה? יש חוקים כתובים, ברורים, מסודרים. אסור לחיילים ללכת עם פאצ'ים כאלו. 

מצד שני, לגמרי יש פה את עניין הפרובוקציה שנובעת מרמת החלאות של הממשלה. מי שזוכר, לא מזמן היה סיפור מאד דומה- הרמטכ"ל הסיר פאצ' שכזה מחייל, ועשו מזה מטעמים לצרכי תעמולה. 

אני מסכים עם העובדה שאסור לחיילים (מילואים\סדיר\קבע\WHATEVER) ללבוש תגים לא מאושרים, ולחלוטין מברך על האכיפה. אני לגמרי לא מסכים עם צילום של ה"עבריינים" על מדים (שהם למעשה חלק מהעבירה...) ושליחה של הצילום ברשתות החברתיות. למי שמתקשה להבין למה, היה בחדשות ממש השבוע את הבלגאן על חייל שנאלץ להימלט מברזיל כי עמדו לעצור אותו על "פשעי מלחמה" כי תיעד את עצמו. לא צריך לתת תחמושת לאף אחד. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

דובר צהל לשעבר שמחפש להשיג מטרה פוליטית מסכן 2 קצינים במילואים שנלחמים על הבית.

בוגד.

זו עבירה על נהלי הצבא, וזו עבירה שיש לה גם זיהוי פוליטי על ידי לוחם במדים - וכשהיא נחשפת אתה מכנה את החושף "בוגד"?! 

אין מה להמשיך. באמת.

אם רוב לובשי המדים בדעתך, אנחנו בדרך לצבא מליציות.

פורסם

היום כל צילום במדים הוא כלי בידי הציידים מבריסל, גם אם מדובר במדים מצוחצחים שעברו ביקורת של ראש מחלקת משטר ומשמעת בגבוי קמצ"ר.

פאטש מטופש הוא עניין פנים צה"לי, לא גורם לתקריות בימלאומיות.

לכן פרסום לא מבוקר ברשתות החברתיות הוא עניין חמור יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 52 דקות, ברווז כתב:

מי שמתקשה להבין למה, היה בחדשות ממש השבוע את הבלגאן על חייל שנאלץ להימלט מברזיל כי עמדו לעצור אותו על "פשעי מלחמה" כי תיעד את עצמו. לא צריך לתת תחמושת לאף אחד. 

החייל לא תיעד את עצמו על מדים אלא חוגג הרס בעזה. יש הבדל קטן בין שני הדברים.
כשמדובר על רדיפת חיילים בחול לא מדובר על לבישת מדים אלא על תיעוד מעשים.

ולגבי הפאאץ' זה לא משנה אם זה משיח, שלום עכשיו או פרסומת לקוקה קולה. מדים הם לא שטח פרסום ולחייל על מדים אין דעות. פנימה שיחשוב מה שהוא רוצה ואם הוא רוצה את המשיח עליו שישים אותו בצד הפנימי. כלפי חוץ כולם בדיוק אותו הדבר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

וכן, ההתעסקות בפאץ' על מדים זה שטויות.

לא. זה בדיוק אובדן השליטה והמשמעת בצבא. מתחיל בדברים קטנים ונגמר בחיילים שמצטלמים בפעילות מבצעית או ברמ״ט שמכניס אזרח לטיול בלבנון.

ואני מסכים שלא היה צריך להעלות תמונה שלהם בלי טשטוש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

החייל לא תיעד את עצמו על מדים אלא חוגג הרס בעזה. יש הבדל קטן בין שני הדברים.
כשמדובר על רדיפת חיילים בחול לא מדובר על לבישת מדים אלא על תיעוד מעשים.

אם היית לוקח את כל הציטוט- כולל שורה אחת קודם:

לפני כשעה, ברווז כתב:

ושליחה של הצילום ברשתות החברתיות. למי שמתקשה להבין למה, ...

אתה לא יכול לדעת לאן התיעוד יוביל. היום או מחר או בעוד שנתיים. 

אז אולי החייל לא יירדף ברחבי העולם על לבישת תג משיח; ואולי כן- הדיעות המשיחיות כבר גרמו לנו ללא מעט בעיות ברחבי העולם, וצוטטו כהצהרת כוונות של הממשלה שלנו. ועכשיו זה גם על חיילים. לשונאינו זה יכול להיות לגמרי סיבה למסיבה. 

או שאולי החייל לא יירדף ע"י התקשורת בארץ; ואולי דווקא כן. לך תדע לאן תנשוב הרוח בעוד שנתיים, ומאיזה ישבן היא תצא. מי יודע, אולי בעוד כמה שנים ערוץ 14 יהפוך להיות הערוץ של לפיד, שבו ירדפו פוליטית אחרי כל הדתיים למיניהם וסוגיהם, ולבישת "משיח" תחשב זהה ללבישת דגל פלסטין מבחינת הצהרת הכוונות. למי שזה נשמע הזוי או מצחיק, תעיפו מבט מפוכח במציאות הנוכחית שלנו, ההזוייה כל כך, ותבינו שגם זה, אפילו שזה הזוי לחלוטין!, יכול לקרות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם לפני המון שנים היה לי משעמם והכנתי כיסוי שחור למחסנית עם פאטץ' אדום של ליוויס שמצאתי זרוק בבסיס כבדיחה. המגד ראה אותי עם זה, ממש לא התלהב ואמר לי להעיף את זה מיד. 

אז ללכת עם תווית של משיח על המדים? מה נסגר עם הצבא הזה. רק הנזק התודעתי שזה גורם, לפני כל התעסקות בנושא חוסר המשמעת זה רע מאד.

תשתחרר מהצבא/מילואים ותלבש חולצות של משיח כמה שבא לך. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

אז אולי החייל לא יירדף ברחבי העולם על לבישת תג משיח; ואולי כן- הדיעות המשיחיות כבר גרמו לנו ללא מעט בעיות ברחבי העולם, וצוטטו כהצהרת כוונות של הממשלה שלנו. ועכשיו זה גם על חיילים. לשונאינו זה יכול להיות לגמרי סיבה למסיבה. 

אבל החייל הזה גאה בדעות ובתפיסה הזו. זה לא שהוצאת אותו מהארון אלא הוא עשה מסיבת יציאה עם תזמורת וזיקוקים.

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

פעם לפני המון שנים היה לי משעמם והכנתי כיסוי שחור למחסנית עם פאטץ' אדום של ליוויס שמצאתי זרוק בבסיס כבדיחה. המגד ראה אותי עם זה, ממש לא התלהב ואמר לי להעיף את זה מיד. 

יצאת בזול.

מש"ק אצלי ביחידה עמד במחסום בקלקיליה אי שם בתחילת האינתיפאדה הראשונה עם פרח קטן בקנה הנשק (מושחל בחריץ של הסתרשף. לא משהו שפוגע בתפקוד הנשק). הוא הודח מלוחמה ומהיחידה.

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אבי בניהו משתף תמונה של קצינים לוחמים בטוויטר עם פאץ' משיח. לא מצלם ושולח לרמטכל, לא מצלם ושולח למפקדים שלהם, בטוויטר בפנים גלויות.

דובר צהל לשעבר שמחפש להשיג מטרה פוליטית מסכן 2 קצינים במילואים שנלחמים על הבית.

בוגד.

עריכה: וכן, ההתעסקות בפאץ' על מדים זה שטויות.

פאץ' "משיח" זה לא פאץ' "אבא גנוב". זאת פוליטיקה שאסורה בצה"ל בדיוק כמו פאץ' "שלום עכשיו". ואם מדובר בקצין אז זה חמור פי 2. את המשיח הוא יכול להדביק לעצמו באזרחות על החולצה/מצח/תחת לפי בחירתו, אבל לא על המדים.

צה"ל אוסר פרסום פניהם של טייסים וחיילים מיחידות/תפקידים  ספציפיים, לא מעבר לזה. ובעצמו מפרסם אין סוף תמונות וסרטונים. אז אין שום בעיה לפרסם תמונות חיילים שבאו למשחק כדורגל. 

לפני שעה, ברווז כתב:

הבלגאן על חייל שנאלץ להימלט מברזיל כי עמדו לעצור אותו על "פשעי מלחמה" כי תיעד את עצמו. לא צריך לתת תחמושת לאף אחד. 

לפי טענת העותרים הוא תיעד את עצמו בזמן הנחת חומרי נפץ בעזה. ואף אחד לא עמד לעצור אותו. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

עריכה: וכן, ההתעסקות בפאץ' על מדים זה שטויות.

בצבא אין מקום לביטוי אישי, לכן יש מדים אחדים, תספורת אחידה.... ויש גם פאוץ' יחידה ולא משהו אחר. משמעת ואמינות אלו הדברים הכי חשוב שיש בצבא, אחרת דברים מתחילים להתפורר ולהתפרק ובסוף זה גם עולה בדם. 

פורסם
לפני 14 דקות, mikyl כתב:

לפי טענת העותרים הוא תיעד את עצמו בזמן הנחת חומרי נפץ בעזה. ואף אחד לא עמד לעצור אותו. 

מה הקשר?

פורסם

הקש הוא שהוא לא נכאשם בהיותו חייל אלא על מעשים שתיעד את עצמו עושה.

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

מה הקשר?

?

כתבת "עמדו לעצור אותו".

חייל במדים יושב באצטדיון כדורגל זאת לא תחמושת לשום דבר.

פורסם

אה! אופסי, לא הבנתי למה התייחסת כשכתבת "לא עמדו לעצור אותו", משום מה הנחתי שאף אחד לא עמד לעצור את החייל מלפוצץ את הבתים... חשבתי שדיברת על החייל שברח מברזיל. 

כן, חייל במדים שיושב באצטדיון כדורגל = לגיטימי לחלוטין. 

חייל במדים עם פאטצ' גזעני ובעל אמירה פוליטית שאסור לשימוש לפי חוקי הצבא שיושב באצטדיון כדורגל = בעייה. 

חייל שלא במדים עם פאטצ' גזעני ובעל אמירה פוליטית שאסור לשימוש לפי חוקי הצבא שיושב באצטדיון כדורגל = לגיטימי לחלוטין, אם כי בעייתי מבחינת יחסי הציבור של ישראל בעולם.  

• תוכן חדש...