Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

כי יש זמן שצריך להדליק נרות.

כן. בצבא יש זמן לכל דבר. נקודה. 

לא מתאים לך? אל תתגיי... אה, שיט. רגע. משהו לא מסתדר לי פה.

לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

צריך לראות מה הסיבה שדחו. 

אהההה! הגבת בלי לדעת אפילו על מה אתה מדבר. יפה, יפה. 

ולא ממש. 

הצבא עושה מה שהצבא עושה. מתי שהצבא עושה. ואיך שהצבא עושה. הסיבות לא ממש משנות. 

לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

אני גם לא סובל את התשובות המפגרות האלו על מניעת רופא או זובורים מפעם. זה כמו שיגידו מה אתה מתלונן על יוקר המחיה יש חטופים בעזה 

וואו.

יודע מה, זה בסדר. זכותך לא לסבול את התשובות המפגרות האלה שלי, בדיוק כמו שזכותי לא לסבול את הדיעות המפגרות האלו שלך ואת האמונה הדתית המפגרת הזו שלך. לגמרי זכותך! לא מתווכח.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

הזמן הוא מצאת הכוכבים עד חצי שעה לפני עלות השחר.

ולא לשכוח שלמרות ה"וציוונו" בברכות החג נקבע הרבה אחרי תקופת  הנביאים והוא לא ציווה כלום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 29.12.2024 בשעה 17:15, פינדר כתב:

הנה פה הוא מדברר את ההישג של המבצע הגדול שהיה בימים האחרונים בבית חולים כמאל עדוואן.

שני אקדחים, ארבעה רימונים וסכין.

בשביל זה אנחנו ממשיכים עד הנצחון המוחלט ומפקירים למוות את האנשים שלנו במנהרות.

תגובית של ׳יובל מ.׳ (יובל שלנו???) באתר ׳הארץ׳.

אין לי מושג באם כל הנתונים כאן מדוייקים אך ככל הנראה מדובר בקצת יותר מ׳שני אקדחים, ארבעה רימונים וסכין׳ כדברי המומחה מעלה.

׳בעיר ג'אבליה שבצפון רצועת עזה נערך מבצע מיוחד בבית החולים "כאמל עדואן",כשהלוחמים עצרו 250 מחבלים וחיסלו 106 מחבלים - תוך פחות משעתיים.העצורים במבצע הכיתור מהווים את ריכוז המחבלים הגדול במלחמה והשאלה הגדולה שעומדת לפתחינו היא - כיצד הם עשו זאת? לפי תחקור ראשוני של המחבלים שיצאו בידיים מורמות מתוך ביה"ח,עולה כי הם העריכו שצה"ל ייילחם נגדם 21 יום,בדומה לקרבות בסבב הקודם, ויעזוב את המרחב בסיום הזמן.הם לא שיערו שהכוחות יילחמו עד להפלת גדוד ג'אבליה - שהפך את מחנה הפליטים ליעד רווי מטענים וממולכד לעילא ולעילא. ג'באליה הפכה בחודשי המלחמה ליעד ממולכד כשהצירים המרכזיים אליו ובתוכו מולכדו במטעני חבלה רבי עוצמה - חלקם מחימושים של חיל האוויר שלא התפוצצו. בתוך כך,דירות רבות הוסבו לעמדות צליפה,נ"ט ותצפית,ומבנים רבים מולכדו והוצבו בשטח מארבי מחבלים.מניתוח הנתונים של אוגדה 162 עולה כי אותרו 1,100 מטעני חבלה רק במרחב ג'באליה,ולפחות 606 מבנים מולכדו על ידי ארגוני הטרור. המחבלים קיוו שברגע שבו יתקדם צה"ל בטווח קצר מביה"ח הם יוכלו להימלט לעיר עזה או לצאת באמצעות אמבולנסים כשהם מחופשים לפצועים.

לדברי גורמי ביטחון,בשלב מסוים הבינו המחבלים בביה"ח כי נותר להם הוא להילחם עד מוות או ץלהיכנע. 
התקיפה הראשונה באזור ביה"ח בוצעה על ידי חטיבת גבעתי לפני כחודש,והם חיסלו שם 71 מחבלים.במבצע השני,צוות קרב של חטיבה 401 נלחם-כשהמחבלים החליטו להתבצר בתוך המוסד הרפואי מתוך הערכה שהצבא לא "יילך עד הסוף" ויחשוש לחדור לתוך ביה"ח. 
רכזי השב"כ שהיו שותפים מלאים להפללה של ביה"ח כמקום שבו מסתתרים פעילי חמאס כולל כאלו שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר.שב"כ השתתף הן בשלב התכנון המבצעי וגם בשטח יחד עם כוחות אוגדה 162.לבסוף הכריע תא"ל כהן על מבצע שלישי,במהלכו יכתרו כוחות האוגדה את ביה"ח תוך 15 דקות,כששייטת 13 הועמדה בכוננות עליונה למצב של פשיטה פנימה. 
כך התנהל המבצע האחרון והמכריע,שלב אחר שלב:מנהל ביה"ח קיבל קריאות בערבית לצאת החוצה.בתחילה הכחיש שיש מחבלים במבנה אך לאחר שהבהירו לו מפקדי הכוחות כי ביה"ח מכותר -ובמידה ולא יצאו ייאלץ הצבא לחדור פנימה-הוא התיישר. 
תוך זמן קצר בשובו של המנהל חזרה אל המתחם,מחבלים החלו לצאת בידיים מורמות, וחלקם אף ניסה להתחזות לפצועים ויצא באמבולנסים׳.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היית אומר שלא הרשו להם להדליק בכלל בלי סיבה מוצדקת, אז נכון, זה לא במקום ולא ראוי. אבל בכל מקרה "התעללות" אין פה וסתם עושים פיל מזבוב בשביל הנדסת תודעה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קראתי שחמאס גייס עוד אלפים לשורות שלו, ומחזיר לעצמו את השליטה יותר ויותר. זה עובד מעולה לשלטון הישראלי, שרוצה מלחמה ללא סיום. בינתיים מי שנהרגים בעיקר הם חיילים-מתנחלים. 🤷‍♂️

לפני 7 דקות, waterman כתב:

תגובית של ׳יובל מ.׳ (יובל שלנו???) באתר ׳הארץ׳.

אין לי מושג באם כל הנתונים כאן מדוייקים אך ככל הנראה מדובר בקצת יותר מ׳שני אקדחים, ארבעה רימונים וסכין׳ כדברי המומחה מעלה.

׳בעיר ג'אבליה שבצפון רצועת עזה נערך מבצע מיוחד בבית החולים "כאמל עדואן",כשהלוחמים עצרו 250 מחבלים וחיסלו 106 מחבלים - תוך פחות משעתיים.העצורים במבצע הכיתור מהווים את ריכוז המחבלים הגדול במלחמה והשאלה הגדולה שעומדת לפתחינו היא - כיצד הם עשו זאת? לפי תחקור ראשוני של המחבלים שיצאו בידיים מורמות מתוך ביה"ח,עולה כי הם העריכו שצה"ל ייילחם נגדם 21 יום,בדומה לקרבות בסבב הקודם, ויעזוב את המרחב בסיום הזמן.הם לא שיערו שהכוחות יילחמו עד להפלת גדוד ג'אבליה - שהפך את מחנה הפליטים ליעד רווי מטענים וממולכד לעילא ולעילא. ג'באליה הפכה בחודשי המלחמה ליעד ממולכד כשהצירים המרכזיים אליו ובתוכו מולכדו במטעני חבלה רבי עוצמה - חלקם מחימושים של חיל האוויר שלא התפוצצו. בתוך כך,דירות רבות הוסבו לעמדות צליפה,נ"ט ותצפית,ומבנים רבים מולכדו והוצבו בשטח מארבי מחבלים.מניתוח הנתונים של אוגדה 162 עולה כי אותרו 1,100 מטעני חבלה רק במרחב ג'באליה,ולפחות 606 מבנים מולכדו על ידי ארגוני הטרור. המחבלים קיוו שברגע שבו יתקדם צה"ל בטווח קצר מביה"ח הם יוכלו להימלט לעיר עזה או לצאת באמצעות אמבולנסים כשהם מחופשים לפצועים.

לדברי גורמי ביטחון,בשלב מסוים הבינו המחבלים בביה"ח כי נותר להם הוא להילחם עד מוות או ץלהיכנע. 
התקיפה הראשונה באזור ביה"ח בוצעה על ידי חטיבת גבעתי לפני כחודש,והם חיסלו שם 71 מחבלים.במבצע השני,צוות קרב של חטיבה 401 נלחם-כשהמחבלים החליטו להתבצר בתוך המוסד הרפואי מתוך הערכה שהצבא לא "יילך עד הסוף" ויחשוש לחדור לתוך ביה"ח. 
רכזי השב"כ שהיו שותפים מלאים להפללה של ביה"ח כמקום שבו מסתתרים פעילי חמאס כולל כאלו שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר.שב"כ השתתף הן בשלב התכנון המבצעי וגם בשטח יחד עם כוחות אוגדה 162.לבסוף הכריע תא"ל כהן על מבצע שלישי,במהלכו יכתרו כוחות האוגדה את ביה"ח תוך 15 דקות,כששייטת 13 הועמדה בכוננות עליונה למצב של פשיטה פנימה. 
כך התנהל המבצע האחרון והמכריע,שלב אחר שלב:מנהל ביה"ח קיבל קריאות בערבית לצאת החוצה.בתחילה הכחיש שיש מחבלים במבנה אך לאחר שהבהירו לו מפקדי הכוחות כי ביה"ח מכותר -ובמידה ולא יצאו ייאלץ הצבא לחדור פנימה-הוא התיישר. 
תוך זמן קצר בשובו של המנהל חזרה אל המתחם,מחבלים החלו לצאת בידיים מורמות, וחלקם אף ניסה להתחזות לפצועים ויצא באמבולנסים׳.

העיקר שזה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך. הרי לא יכול להיות שכל כך הרבה זמן ומאמץ הושקעו בכלום ושום דבר. גם זה חשוב.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תאר לעצמך אם זה המצב בג'בליה, כמה גייסו ואימנו במקומות אחרים. עזה זאת המתנה שממשיכה לתת עבור הממשלה הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, waterman כתב:

בעיר ג'אבליה שבצפון רצועת עזה נערך מבצע מיוחד בבית החולים "כאמל עדואן",כשהלוחמים עצרו 250 מחבלים וחיסלו 106 מחבלים

אני יודע שבעיר ג'אבליה נפלו 40 לוחמים, אני גם יודע שביהודה ושומרון שם יש לנו שליטה בטחונית ארוכה הרבה יותר צצים מחבלים חדשים כל יום. לאיש שהבטיח כי הוא יחסל את חמאס מעולם לא הייתה תוכנית איך לעשות את זה באמת, כל התנאים ידועים, כל המגבלות ידועות, קיבל את ההזדמנות הגדולה ביותר שלא תחזור כנראה, לאחר שחיטה של 1200 אחים ואחיות שלנו ועוד 250 שנחטפו, והוא עדיין לא יודע מה לעשות עם עזה. שמעת פעם מהאפס הזה מה כן? כי לומר "לא מוכן להחליף את חמאסטן בפתחסטן" זו לא תוכנית עבודה, אתה ראש ממשלה, אתה צריך לומר מה כן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

אתה לא תמנע אוכל מהטירונים רק בגלל הסיבה הזאת 

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

כי יש זמן שצריך להדליק נרות.

אני קצת אסייג. אם יש צורך מבצעי או בעיות שלא קשורות במפקדים אז זה משהו אחד. צריך לראות מה הסיבה שדחו. 

אני גם לא סובל את התשובות המפגרות האלו על מניעת רופא או זובורים מפעם. זה כמו שיגידו מה אתה מתלונן על יוקר המחיה יש חטופים בעזה 

זה צבא. הם לא עושים טובה שהם מתגייסים, יש תיקון עוול היסטורי שהיה לפיו הם לא התגייסו. אף אחד בצבא לא צריך לעמוד דום כי ירום הודם הגיעו לבקו"ם ולא לצורך הפגנה. ארוחות זזות בצבא, ולי אישית היה שבוע שאכלנו מנות קרב עקב איזו תקלה, וגם מהן לא היה מספיק. אני כבר לא מדבר על חוסרים בציוד ועוד כל מיני דברים. זה מה יש, מה היה, ומה יהיה. הציפיה של החרדים שיקבלו איזה יחס עודף היא חוצפה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 דקות, Supertigre כתב:

לאיש שהבטיח כי הוא יחסל את חמאס מעולם לא הייתה תוכנית איך לעשות את זה באמת

הייתה גם הייתה. 

הונחו לא מעט תוכניות על השולחן שלו לאורך השנים. 

הוא רק הבטיח, לא הבטיח לקיים. המטרה שלו הייתה "לשמור על חמאס חזק כי זה טוב ליהודים". איכשהו. 

Just now, RK כתב:

ולי אישית היה שבוע שאכלנו מנות קרב עקב איזו תקלה

לא רק לך. וגם לא רק לי. נתקלתי בזה מעוד אנשים שסיפרו לי.

ואני מתחיל לחשוב שזו "תקלה" שקורית לכל מחזור טירונים באשר הוא. משום מה. 

אולי מתוזמנת. מי יודע. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

הזמן הוא מצאת הכוכבים עד חצי שעה לפני עלות השחר.

נכון. למרות שלכתיחלה צריך להשתדל כמה שיותר בתחילת הערב. 

אם היתה סיבה למה דחו אותם. לגמרי לגטימי.

אם סתם. לא שייך...

למרות שכמו שאמרנו. זה צבא.

שאלו יהיו בעיות ההלכתיות שלהם בצבא והחיים יהיו וורודים.

.

פורסם
לפני 54 דקות, waterman כתב:

סבבה.

אנחנו שנה ושלושה חודשים בתוך האירוע ועדיין נלחמים מול פאקינג בית חולים עם כמה מאות מחבלים חמושים בנק״ל וrpg. ובלי צפי לסיום.

בחיי שאני לא מזלזל בצבא ושורף לי בנשמה על כל חייל שנהרג שם. אבל זה כשל. וה״כתבים הצבאיים״ עדיין מדקלמים את הישגי הצבא בלי מילת ביקורת, בשביל שדו״צ ימשיך להכניס אותם לסיורי יח״צ בתוך הרצועה.

וכמובן שהכשל הוא קודם כל של הממשלה ושל העומד בראשה שנותנים לצבא להילחם על מטרה אמורפית של ״ניצחון מוחלט״.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 49 דקות, garicho כתב:

העיקר שזה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך. הרי לא יכול להיות שכל כך הרבה זמן ומאמץ הושקעו בכלום ושום דבר. גם זה חשוב.

מה הקשר ל׳להרגיש טוב עם עצמך׳?

ממתי ציטוט של מה שנחזה כתאור אירוע מלחמתי אמור לשמח מישהו?

די רבים מתבטאים כאן בביקורת חריפה (ולעיתים קרובות, מוצדקת) אך ללא הצעות מעשיות כיצד לדעתם יש לפעול.

אני מקבל (מראש) את הטיעון שאין זה מתפקידם של המגיבים כאן להתוות ולהוביל מדיניות, אך כינוי מי שעושה כך כ׳אפס׳, ׳אידיוט׳ וכו׳, אינו מיטיב עם הטוען.

רשמתי בעבר: ׳צניעות, קצת צניעות רבותי׳. 

רצוי וכדאי שלא להיות כה נחרצים בנושאים שהשיקולים לגביהם אינם נהירים לכותבים.

יום גשום ורגוע, שנה אזרחית מלבבת

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

אנחנו שנה ושלושה חודשים בתוך האירוע ועדיין נלחמים מול פאקינג בית חולים עם כמה מאות מחבלים חמושים בנק״ל וrpg. ובלי צפי לסיום.

אם אתה לא רואה את הבעיתיות, תרשה לי לתאר אותה בצורה שתהיה כנראה קצת בוטה. סליחה מראש אם אפגע במישהו.

האפשרויות שלנו הן רק 2:

1) לבצע עסקה, כאן ועכשיו, של כניעה לאוייב (כן, זו המשמעות המעשית וזו שגם תיראה כלפי העולם) ולהחזיר את החטופים, כמו שהחמאס מצפה שנעשה ולכן מעיז להציב לנו תנאים.

או:

2) להכריז שבעל הבית השתגע. להכריז בבירור שאנו נעשה כל מאמץ צבאי להחזיר את החטופים, ורק מאמץ צבאי- לא תהיה עסקה. ולהיכנס ללחימה בכל הכח הצבאי שיש לנו (ולגמרי יש לנו). 

2 האפשרויות האלו יגרמו להפלת הממשלה, ולכן חיילים שלנו נהרגים על פארש ועל סתם כי הם תקועים שם בלי מטרות ריאליות. וזה למה המלחמה מתארכת ככל הניתן וימצאו דרכים חדשות להאריך אותה. 

אני לא רואה לצערי הרב אפשרות שלישית ריאלית. בהחלט לא עם איך ש"ניהלנו" את המלחמה עד עכשיו. דפקנו לעצמינו כל כך הרבה כדורים ברגליים (ובידיים ובעוד כמה מקומות), שנדפקנו לגמרי כבר מכל הכיוונים. היה צריך לבחור אחת מהאפשרויות האלו שציינתי למעלה כבר בהתחלת המלחמה (סביב החודש השלישי אם אני זוכר נכון את המצב), אבל שוב- זה היה מפיל את הממשלה ככה או ככה ולכן זה לא קרה. כל זה כי יש בממשלה אנשים שלא מוכנים להיפרד מהכסא ויעשו הכל, כולל כל עבירה אפשרית, כדי שזה לא יקרה- למרות שבעבר הם דאגו שיהיו לנו 4 מערכות בחירות בתוך שנתיים כשהם ידעו שינצחו.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

וה״כתבים הצבאיים״ עדיין מדקלמים את הישגי הצבא בלי מילת ביקורת

זו... זו העבודה שלהם?! כאילו? 

הביקורת היא פחות שלהם ויותר של הכתבים האחרים...

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

מקור פלסטיני אמר ל"כאן" שישראל העבירה רשימה של 34 חטופים לשחרור, חמאס הסכים לשחרר 22 ורצה להחליף 12 מהם לגופות.

אני אוהב לבקר את ביבי על כל ההתנהלות, אבל לא רק הוא מונע פה עסקה.

הפוך, הפוך, רק הוא מונע פה עסקה. הוא רוצה עסקה חלקית כדי "לא להפסיק את המלחמה".
במקום לחתור לעסקה כוללת ולא להשאיר לצד השני הרבה מקום למשא ומתן, כי די ברור שמי שעוד נשאר שם בחיים ולא יחזור בעסקה הזו לא יחזור לעולם.
המלחמה שם תימשך גם ככה עוד עשורים, בדיוק כמו בשטחים. הוא מספר סיפורים לבוחרים שלו שאסור להפסיק אותה "עד הנצחון המוחלט" (הכוונה שלו בבחירות הבאות שנראה כמה יהיו כשרות).
כל הדיבורים על הכרח בטחוני הן קשקוש, בצפון לא הייתה לו שום בעיה להפסיק לחימה מול ארגון שעדיין מחזיק ביכולות ירי משמעותיות, והוא במילותיו שלו אחרי חתימת ההסכם הסביר שצה"ל יאכוף ושצה"ל יתקוף אם יהיה צורך, אז למה לא בעזה?
הלחימה בעזה לא תסתיים גם אם כל החמאסניקים ימותו, יוולדו חדשים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

החבר'ה האלה צריכים קצת חינוך.

להכניס את הגדנ"ע בגיל 14 עם קצת גיחות ומסעות ואימונים בג'וערה או באר אורה. שיבינו מהו העולם האמיתי ושיש אילוצים חוץ מזריחת/שקיעת החמה.

כמו שכתבתי אתמול - מפונקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...