Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה בכלל העמדה של גנץ בעניין הגיוס?

לפני כשעה, mikyl כתב:

בסופו של דבר אתה רשאי לקבל החלטות מה לעשות עם החיים שלך. אם תנסה להתאבד אבל לא תצליח לא יעשו לך כלום, מקסימום ימליצו על עזרה נפשית. אם תנסה להרוג מישהו תשב הרבה שנים בכלא.

מצד שני אם מישהו רואה שאתה מנסה להתאבד והוא לא עושה כלום כדי לעצור אותך, החוק יעניש אותו.

לפני כשעה, mikyl כתב:

חופש התנועה זה צורך הרבה יותר בסיסי מצורך לשאת נשק כמו שהיה פעם במערב הפרוע

יש לך חופש תנועה ברגל ובתחבורה ציבורית, לא מספיק? עדיף שלא תהיה לך גישה לשלוט ב2 טון מתכת שמגיע למהירות 200 קמ"ש. זה מסוכן 😉

לפני כשעה, mikyl כתב:

אתה מדבר עם תל אביבי, תח"צ טובה בת"א? 🤣🤣🤣 מקווה אתה לא רוצה לחזור לדיון נת"צים?

אתה עוד מתלונן? אתה צריך לראות מה הולך בשאר המדינה🤣 להגיע אליכם מרמת גן בבוקר זה לפעמים שעה באוטובוסים, ללכת ברגל זה פחות...

לפני כשעה, mikyl כתב:

אם אתה לצורכי עבודה מגיע לשטחים ויכול להוכיח את זה יתייחסו אליך כמו תושב שטחים

ואם אני סתם מטייל? מבקר שם משפחה פעם בשבוע? ואם אני גר בשכונת פשע עם פריצות ותקיפות כל שבוע לא בשטחים? למה צריך להגביל את זה דווקא לפי מיקום, אין בזה היגיון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

אתה מכיר את כל הפרטים?  אני לא. לפי מה שפרסם מגבניקית הכניסה מכות לערביה גם בשטח וגם בתחנת המשטרה. כנראה הכל צולם. להסתמך על בן גביר במיוחד בנושא כזה ... זה מה שהוא טען אז:

""השופטת ג'ויה שפירא שהגיעה מהפרקליטות נותנת הבוקר לשוטרים רשיון להמשיך להרביץ!"

היי חבר, תודה על החיזוק.

גם בן גביר יצא בדיחה כשלפני שנה אמר "בדמוקרטיה חוסמים כבישים" והיום מכנה אותם אנרכיסטים.

וזאת הבעיה, אם מחבל יבצע פיגוע והשופט יהיה ערבי הוא יזוכה מניסיון רצח כי הסכין הייתה 9.6 סנטימטר במקום 10 והוא דקר רק 3 פעמים במקום 10, אז הוא לא באמת התכוון לרצוח. גם לצד השני, אם חרדי יתקוף שוטר והשופט יהיה דתי הוא יכול להגדיר את זה כ"אדם שנלחם על המסורת שלו".

שפיטה צריכה להיות לפי קריטריונים ברורים, ברגע שכל שופט מתחיל לשפוט לפי האג'נדה שלו אנשים שונים יקבלו עונשים שונים על אותו מקרה, וזעם יצטבר אצל אנשים, שמתפרץ פה עם זה שכל אדם שני דורש רפורמה משפטית.

ראיתי את הסרטון, הבחורה הערביה לא צדיקה טהורה. ידעה מה היא עושה ולמה היא עושה את זה, ולא פחדה להשתמש בשם של אבא שלה יימח שמו כדי להפחיד את השוטרים. 

לפני 48 דקות, falou כתב:

הגאונות של ביבי זה שהוא יכול לא לקיים ו... מה?!

מה בדיוק יעשו החרדים?!

הם ביטלו את עצמם כלשון מאזניים ואיבדו את הכוח.

אם יסכימו לשבת עם לפיד הם יתקבלו תוך 4 דקות ויקבלו כל מה שבא להם.

פורסם
לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

וזאת הבעיה, אם מחבל יבצע פיגוע והשופט יהיה ערבי הוא יזוכה מניסיון רצח כי הסכין הייתה 9.6 סנטימטר במקום 10 והוא דקר רק 3 פעמים במקום 10, אז הוא לא באמת התכוון לרצוח. גם לצד השני, אם חרדי יתקוף שוטר והשופט יהיה דתי הוא יכול להגדיר את זה כ"אדם שנלחם על המסורת שלו".

שפיטה צריכה להיות לפי קריטריונים ברורים, ברגע שכל שופט מתחיל לשפוט לפי האג'נדה שלו אנשים שונים יקבלו עונשים שונים על אותו מקרה, וזעם יצטבר אצל אנשים, שמתפרץ פה עם זה שכל אדם שני דורש רפורמה משפטית.

מה גורם לך לחשוב שמה שכתבת כאן נכון. זה שזה מה שרץ במוח המקורי שלך לא אומר שזה קשור למציאות.
אתה מוזמן לקרוא פסקי דין, לבדוק מה האג'נדה של כל שופט ולבדוק האם יש קורלציה בין פסקי הדין לאג'נדה/דעות פוליטיות שלו. תבוא לפה עם איזשהו קו מקשר שמבוסס על עובדות או לפחות נתונים ואז נתייחס אליך ברצינות.
עד אז עדיף לשתוק.
בגלל שאתה אוהב אתגרים קח אתגר. תציץ בפסקי הדין של בגץ ולא אחד או שניים ותנסה לקבוע בלי לבדוק לפני מי היה בהרכב האם הוא כלל הרכב "שמאלני" או "ימני". נראה אם תצלח את המבחן העיוור הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

מה בכלל העמדה של גנץ בעניין הגיוס?

העמדה הרשמית שפורסמה באפריל די דומה להצעה של לפיד מינוס ההגבלה על מספר החרדים בישיבות (קריצה לחרדים אולי?) מקור

נראה שיש הסכמה על כך שאין באמת צורך בחרדים בצבא במתכונת הנוכחית אבל יש צורך במסגרות שירות אזרחי, גם לאוכלוסיה הערבית.

אמנם צה"ל יהפוך רשמית מצבא העם לצבא החצי-עם, אבל יהיה הרבה מה להרוויח בשירות האזרחי עם הזרקה גדולה של כוח אדם שחסר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם שופטים מחליטים לפי אג'נדה פוליטית, מה מונע משוטרים וחיילים ובעצם כל מי שנמצא בשירות הציבור לעשות את זה? אם ככה כולם פסולים לתפקיד, אפשר רק רובוטים...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

דוגרי - קראת פעם פסק דין? לא מה שכתבו עליהם ב-YNET/ערוץ 14/סרוגים/בחדרי חרדים/WHATEVER. פסק דין.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

מה גורם לך לחשוב שמה שכתבת כאן נכון. זה שזה מה שרץ במוח המקורי שלך לא אומר שזה קשור למציאות.
אתה מוזמן לקרוא פסקי דין, לבדוק מה האג'נדה של כל שופט ולבדוק האם יש קורלציה בין פסקי הדין לאג'נדה/דעות פוליטיות שלו. תבוא לפה עם איזשהו קו מקשר שמבוסס על עובדות או לפחות נתונים ואז נתייחס אליך ברצינות.
עד אז עדיף לשתוק.
בגלל שאתה אוהב אתגרים קח אתגר. תציץ בפסקי הדין של בגץ ולא אחד או שניים ותנסה לקבוע בלי לבדוק לפני מי היה בהרכב האם הוא כלל הרכב "שמאלני" או "ימני". נראה אם תצלח את המבחן העיוור הזה.

לפני כשעה, RK כתב:

דוגרי - קראת פעם פסק דין? לא מה שכתבו עליהם ב-YNET/ערוץ 14/סרוגים/בחדרי חרדים/WHATEVER. פסק דין.

אין לי זמן כרגע לחפש את הכתבה,

אבל קלמן ליבסקינד הביא מספר דוגמאות בדיוק על מה שכתבת.

קורלציה מושלמת בין הרכבים שונים לפסקי דין שונים, בעיקר בנושאי מסתננים אבל היו עוד כמה.

עריכה מצאתי, זו לא הכתבה שדיברתי עליה אבל היא לא רעה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

שום כתבה לא "לא רעה בכלל". כדי להבין פסק דין צריך לקרוא את כולו. במינימום את הרציו. אבל רצוי את כולו. כל כתבה שהיא תהיה פרשנות, וכל פרשנות שהיא תהיה מטעם.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

עד אז עדיף לשתוק.

מחבל זוכה מניסיון רצח - בגלל "ספק באיכות ואורך הסכין" - וואלה! חדשות (walla.co.il)
- מחבל דוקר, צועק "אללה הוא אכבר" אבל מזוכה מניסיון רצח כי הוא אומר בחקירה שהתכוון לדקור פעם אחת:

חברי בית המשפט קיבלו את טענות אלפילאת ועורך דינו לביב חביב, כי קיים ספק סביר בנוגע לכוונתו של אלפילאת לרצוח את זמורה. השופטים קבעו כי "אין בעומק חדירת הסכין כדי להצביע בהכרח על דקירה בעוצמה גבוהה", וקיבלו את טענות אלפילאת כי אם היה רוצה לרצוח היה דוקר יותר מפעם אחת. השופטים ציטטו את דבריו בחקירה במשטרה שבהם השיב לשאלה כמה פעמים תכנן לדקור והשיב: "פעם אחת".

את הפסקי דין המלאים אני אשאיר לך, לפינדר, ולשאר המומחים לקרוא, אותי זה לא מעניין. אני רואה כאזרח את המצב בבתי המשפט, רואה את הרעים יוצאים לחופשי עם הסכמי טיעון מזעזעים (איפה הרוצחת שרצחה ילד, שלפני כמה שנים קיבלה שלילה ל-3 חודשים מסכנים על אלכוהול?), רואה אנשים טובים שנתקעים שנים על תיקים קטנים ומבין שצריך שינוי (ולא, הרפורמה המשפטית לא קשורה לזה, לפחות לא כמו שזה מוצג כרגע).

כמו שרשם XM, לך לעמודים של אנשים שזה התפקיד שלהם ותמצא המון מקרים כאלה, לי אין זמן להתחיל לחפש ותאכלס זה לא מעניין אותי כרגע לחפש לך מקרים, עם כל הכבוד אתה לא עד כדי חשוב לי.

לפני 4 דקות, RK כתב:

שום כתבה לא "לא רעה בכלל". כדי להבין פסק דין צריך לקרוא את כולו. במינימום את הרציו. אבל רצוי את כולו. כל כתבה שהיא תהיה פרשנות, וכל פרשנות שהיא תהיה מטעם.

בדיוק  כמו שהתגובות שלך הן "מטעם", וכל הנראה יש לך איזה אינטרס להגן על המערכת. אולי.

עריכה: אני מנסה להבין איך קריאת הפסק דין תגיד משהו על האג'נדה של השופט.

"המחבל זכאי כי אני מצביע מרצ", "המחבל אשם כי בן גביר המלך", זה מה שאמורים לחפש?

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

א. לא ענית על השאלה האם קראת אי פעם פסק דין בחייך. אני משער שלא. תפתיע אותי?

ב. קראתי את הכתבה. היא מוטית ברמה קיצונית, ואפילו לא מתיימרת להיות אובייקטיבית. היא רצופה שטויות ברמה כ"כ מביכה, שזה גובל במצחיק.

ג. בטני מלאה על המערכת, כאחד שחי אותה יום יום. אלא שהטענות שלי כלפיה נובעות מהכרה ולא מפרופגנדה שאתם אוכלים.

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

את הפסקי דין המלאים אני אשאיר לך, לפינדר, ולשאר המומחים לקרוא, אותי זה לא מעניין. אני רואה כאזרח את המצב בבתי המשפט, רואה את הרעים יוצאים לחופשי עם הסכמי טיעון מזעזעים (איפה הרוצחת שרצחה ילד, שלפני כמה שנים קיבלה שלילה ל-3 חודשים מסכנים על אלכוהול?), רואה אנשים טובים שנתקעים שנים על תיקים קטנים ומבין שצריך שינוי (ולא, הרפורמה המשפטית לא קשורה לזה, לפחות לא כמו שזה מוצג כרגע).

זה בדיוק העניין. אתה לא רואה את המצב בבתי המשפט, אתה רואה את מה שמאכילים אותך, ואוכל בתאבון. זה הכל. ומילא שאתה לא מבין, אתה גאה בזה שאתה לא מבין וטוען שמי שמבין הוא זה שלא. 1984 במיטבו. כמו מירי רגב עם צ'כוב.

• אהבתי 5

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, RK כתב:

זה בדיוק העניין. אתה לא רואה את המצב בבתי המשפט, אתה רואה את מה שמאכילים אותך, ואוכל בתאבון. זה הכל. ומילא שאתה לא מבין, אתה גאה בזה שאתה לא מבין וטוען שמי שמבין הוא זה שלא. 1984 במיטבו. כמו מירי רגב עם צ'כוב.

אני טוען שמי שמבין הוא מאוד מבין, פשוט עושה עבודה גרועה.

כמו שאפשר לבקר את הצבא אם יש חדירת מחבלים מקטע בגדר שיודעים שיש פרצה, או את המשטרה אם חולית גנבים עושה לה תרגיל, ככה אפשר לבקר את מערכת המשפט. ולא צריך להיות מומחה גדול, מספיק אזרח.

ביום שאראה אנסים מורשעים מקבלים באופן קבוע את ה-15 שנה בכלא שהם אמורים לקבל אני אגיד לך וואלה המערכת סבבה. בינתיים אנשים כמו אלון קסטיאל מקבלים 4 שנים מסכנות. שלא נדבר על רוצחים, ארגוני פשיעה וכל שאר חבריהם.

עריכה:

אם כבר, תגובות כמו שלך מאוד מפחידות ומזכירות משטרים דיקטטורים.

"אל תעבירו ביקורת על קצינים, הם מבינים", "אל תדברו נגד קציני משטרה, הם מבינים", "אל תעבירו ביקורת על שופטים, הם מבינים".

במדינה דמוקרטית כל האזרחים אמורים להיות שווים, דעה של בסטיונר מהשוק צריכה לקבל את אותו משקל (לפחות מבחינת כבוד,  כי אתם תבואו ותקשרו פה השקעות מחו"ל עכשיו) כמו של יזם שמכר כבר 6 סטארטאפים. אם מישהו משלם פרוטקשן ושרפו לו את העסק פעמיים, יש לו את הזכות להגיד שהמערכת אכיפת חוק גרועה בלי שישלחו אותו לקרוא 3 פסקי דין לפני שהוא מדבר, כי הוא לא משפטן.

לא דרשתי לקבוע מי יהיה בועדה לבחירת שופטים, ו-וואלה אין לי מושג מה הרף הסביר של פסקת התגברות על בג"ץ. בשביל זה אני (ועוד מיליוני אזרחים, כולל מצביעי ימין) משלמים משכורת לכל מיני משפטנים, ואולי אפילו גם לך (לא יודע אם אתה קשור למגזר הציבורי או לא), כדי שישמרו עלי. באותו אופן אני משלם משכורת למג"ד בגולני, מפקד מחוז ירושלים או לרופאים בקופת חולים (אהלן ספריאל). 

וכמשלם משכורת, מותר לי להעביר ביקורת אם אני חושב שהמערכת חולה. זה לא אומר שמחר בבוקר אגיע למשרד של אותו שופט עם מכתב פיטורים, אבל חופש הביטוי עדיין קיים. ואם אני רואה קצין שמתבטא נגד חיילים בגלל צילום של ארגון שכל המטרה שלו זה לפגוע בחיילים, אז וואלה כן גם עליו אפשר להעביר ביקורת. 

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

יש לך חופש תנועה ברגל ובתחבורה ציבורית, לא מספיק? 

לא במאה ה-21

להגיע אליכם מרמת גן בבוקר זה לפעמים שעה באוטובוסים, ללכת ברגל זה פחות...

אז רק חיזקת את מה שאמרתי 🙂

ואם אני סתם מטייל? מבקר שם משפחה פעם בשבוע? ואם אני גר בשכונת פשע עם פריצות ותקיפות כל שבוע לא בשטחים? למה צריך להגביל את זה דווקא לפי מיקום, אין בזה היגיון.

יש הגיון סטטיסטי. פעם בשבוע זה לא כל יום. פריצות זה לא פיגועי טרור. נשאתי אקדחים בתפקיד. אבל עברתי אימונים והדרכות. בכל משמרת הייתי חייב לקרא ולחתום שקראתי את הנוהלים. התאמנתי ונבחנתי כל חודש. עדיין הייתי מעדיף להשאיר את האקדח בעבודה. ברוב המקרים במיוחד באלה שציינת זאת לא החלטה קלה מתי מותר לך להשתמש בנשק. ב-1985 היה פיגוע בנמל תעופה של רומא - לאונרדו דה וינצ'י. שלושת המחבלים נהרגו בידי אנשי ביטחון של אל על ואחד נתפס כשהוא פצוע (איטלקים לא נתנו לחסל אותו). אנשי יחידת אבטחה איטלקיים שהיו במקום ירו מאות כדורים באוויר אבל לא הסתכנו לירות במחבלים שהיו בתוך הקהל.  יש לך הרבה יותר סיכוים להסתבך מאשר להפיק תועלת. היו מקרים שלא רק אזרחים הסתבכו אבל גם שוטרים. בזמני כולנו הלכנו הביתה עם נשק ומחסנית בהכנס, היום אפילו אנשים שמשרתים ביחידות קרביות אבל לא בתפקידי לחימה הולכים הביתה בלי נשק. כבר הזכירו כאן את המאבטחים שמשאירים נשק בעבודה. אם תשים לב גם חלק ממאבטחים/שומרים בכניסות לסופרים וקניונים הם לא חמושים. 

פורסם
לפני 42 דקות, - XM - כתב:

אין לי זמן כרגע לחפש את הכתבה,

אבל קלמן ליבסקינד הביא מספר דוגמאות בדיוק על מה שכתבת.

קורלציה מושלמת בין הרכבים שונים לפסקי דין שונים, בעיקר בנושאי מסתננים אבל היו עוד כמה.

עריכה מצאתי, זו לא הכתבה שדיברתי עליה אבל היא לא רעה בכלל.

בקיצור, אתה מעדיף לקרוא את התקציר שבעל אינטרס כתב ועל סמך התקציר לתת חוות דעת על הסופר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...