Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש דיבורים שאולי אובר יכנסו בשנה הבאה לארץ. מעניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

אנטישמי=יש לו בעייה עם הדת

לא. 

אנטישמיות היא שנאת יהודים כקבוצה אתנית. 

אתה לא יכול לשנות הגדרה מוסכמת כך שתתאים לתזה. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בדקתי. צודק. 

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

LOL. תלוי כמה מנהגי המוניות הם מתפקדי ליכוד. גם ככה התחילו כתבות יח"צ שהתחום סובל ועומד לפני קריסה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

איפה מצאת תירוץ?!

ברור שזה גורר את כל המדינה, הבעיה היא שאנחנו מובלים ע"י פרנואיד.

שאולי גם יש לו סיבות מוצדקות להרגיש נרדף, אבל זו לא הצדקה.

מילא זה, הוא עם הגב לקיר, כמו גם חלקים נרחבים מהציבור, בעיקר מהימין החילוני ודלי לייט (משיחיים אני לא סופר. הם באקסטזה. מבחינתם שרק ימשך).

ביבי הבטיח במשך 20 שנה משהו שמעולם לא היה לו סיכוי להצליח. הוא הפסיד ויזכר היסטורית כאפס פנומנלי, ובמקרה הרע ממש, גם כמי שהוביל להחרבתו של המפעל הציוני. מה הוא יכול לעשות? להגיד "טעיתי, שיקרתי, חירטטתי,לא היה לי מושג מה אני עושה" גדול עליו. הוא לא אדם שיודה בטעות גם בשווי שקל. אז זה? וככה בדיוק הוא מסוגל לספר על עשורים של הגירה לאירופה, כאילו זה עבר לצידו וגם את זה הוא לא ידע.

מאחוריו חלקים ממחנה הימין מרגישים, אולי בצדק אולי לא, שבלי הנצחון המוחלט אין עתיד. הם לא מסוגלים לעצור ולהבין שמה שישראל יכלה לעשות היא עשתה, ומה שמציעים מנגד, זה לא שנקפוץ לים, אלא את הדבר היחידי שעוד יכול להבטיח לנו עתיד. ואז הם הולכים אחרי משיחיים מופרעים, תוך בלבול ואמונה שלהט דתי קיצוני מייצג ערכים ומשהו שאפשר ליישם.

בכלל, הימין ברובו חי עדיין ב"אבל אוסלו". במציאות בלי אוסלו וקצת שמאל וביבי אחר בשנות ה90, היינו כבר מתים מרעב פה. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

שום קשר לאנטישמיות. זו הייתה טענה למוטיבציה של הדמוקרטים לעודד הגירה לא חוקית, על מנת לשנות את הדמוגרפיה של המצביעים לטובתם, וכדי שבעלי הון יוכלו להשיג עבודה זולה.

ברגע שמדגישים שהיהודים הם המממנים העיקריים – מדובר באנטישמיות, בלי קשר אם זה נכון או לא. זה בדיוק כמו לשים דגש על ההשתייכות העדתית של רוב האסירים בבתי הכלא בארץ. גם אם הנתון נכון, האופן שבו מציגים אותו והדגש שניתן לו מייצרים הכללה שלילית.

לפני שעתיים, falou כתב:

להגיד על מישהו שהוא גם אנטישמי וגם תומך ישראל (ושהוא גם שומר שבת...), זה באמת סתירה שאי אפשר ליישב.

אין בזה שום סתירה. כבר הזכרתי שהכרתי פשיסטים מוצהרים שהתבטאו באנטישמיות, ובמקביל היו תומכים נלהבים של ישראל. אחד מהם אפילו התרברב שבמלחמת ששת הימים תרם דם לישראל.

גם ברית המועצות היא דוגמה טובה: הצביעה בעד תוכנית החלוקה ב־47, העבירה לישראל נשק ותחמושת דרך צ׳כוסלובקיה למרות האמברגו, ובאותו זמן סטלין רדף וחיסל יהודים בתוך ברה״מ.

ואם רוצים דוגמה עכשווית – "אלטרנטיבה לגרמניה", מפלגה ניאונאצית ואנטישמית, מצהירה בגלוי על תמיכתה בישראל. 

אז אנטישמיות ותמיכה בישראל יכולות ללכת יד ביד יותר ממה שנוח להודות.

לפני שעתיים, falou כתב:

היה לנו עסק עם אדם שדגל באי אלימות ופתרון סכסוכים לאומיים בהדברות והגעה לפשרות. 

זה שהוא היה אדם דתי, מכאן שהאקסיומות שלו היו שונות מהותית משלי ורב דעותיו שונות משלי, זה בכלל לא רלוונטי.

בדמורקטיה הרעיון הוא שנציגים בממשל פותרים אי הסכמות ע"י פשרות.

לטעון שהוא היה אנטישמי או שקידם אנטישמיות, זה מגוחך.

מתוך כל מה שציינת מה מונע מאדם להחזיק בעמדות אנטישמיות?

לפני כשעה, ברווז כתב:

לא בהכרח. קשה להבין את זה אבל זה משהו שיכול להיות קיים בטבע. כמו איזוטופ נדיר אבל קיים... 

אנטישמי=יש לו בעייה עם הדת. לא עם העם. תומך ישראל = תומך בעם. לא בהכרח בדת. שומר שבת? זו כבר סטייה אישית של כל אחד ואחד, יש כאלו שיש להם בעייה עם הדת הממוסדת ועדיין שומרים שבת. תראה מה קורה בין חברי הציונות הדתית, שמתגייסים ומטנפים על החרדים שלא מתגייסים- להם יש בעייה עם הדת הממוסדת והם שומרים מצוות ושבת יפה בעצמם. הם רק לא אנטישמים. 

קשה לי לאתר דוגמא לשילוש הקדוש שרשמת פה. אם אהפוך מספיק אבנים אני חושב שאצליח למצוא מישהו שמתאים לתיאור. 

אולי פעם, בהתחלה, זה באמת היה קשור לדת. אבל היום מדובר בשנאה כלפי יהודים כקבוצה אתנית. הגרמנים, למשל, השמידו יהודים עד לדור שלישי לפי חוקי גנטיקה.

פורסם
לפני 4 דקות, mikyl כתב:

ברגע שמדגישים שהיהודים הם המממנים העיקריים – מדובר באנטישמיות

הוא לא אמר כזה דבר. הוא לא אמר שיהודים מממנים עיקריים

, הוא אמר שקהילות מסויימות של יהודים מממנות ארגונים מסויימים, ובלי שום קשר לתיאוריית ההחלפה. אתה עושה סלט.

לפני 7 דקות, mikyl כתב:

אין בזה שום סתירה. כבר הזכרתי שהכרתי פשיסטים מוצהרים שהתבטאו באנטישמיות, ובמקביל היו תומכים נלהבים של ישראל.

אתה מזכריהרבה דברים, רובם בלי קשר ובלי הגיון. אז מה אם הזכרת?!

והאם יכול להיות מישהו שאומר שהוא תומך בישראל ושונא יהודים?

יכול.

אבל הוא פשוט מישהו שמחזיק דעות סותרות ואי אפשר לדעת מה הוא...

לפני 8 דקות, mikyl כתב:

גם ברית המועצות היא דוגמה טובה: הצביעה בעד תוכנית החלוקה ב־47, העבירה לישראל נשק ותחמושת דרך צ׳כוסלובקיה למרות האמברגו, ובאותו זמן סטלין רדף וחיסל יהודים בתוך ברה״מ.

אתה שוב עושה סלט. ברה"מ לא הייתה אנטישמית, כמדינה, היא רדפה כל התארגנות אתנית/דתית, כולל את הכנסיה עצמה. ההצבעה בעד תוכנית החלוקה הייתה תועלתנות פוליטית. 

מה בין זה לבין אדם אחד

בשם קירק?

לפני 9 דקות, mikyl כתב:

ואם רוצים דוגמה עכשווית – "אלטרנטיבה לגרמניה", מפלגה ניאונאצית ואנטישמית, מצהירה בגלוי על תמיכתה בישראל. 

אז היא לא אנטישמית ולא ניאו נאצית.

לפני 10 דקות, mikyl כתב:

מתוך כל מה שציינת מה מונע מאדם להחזיק בעמדות אנטישמיות?

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

סוג האמונה הנוצרית שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 52 דקות, יבגניפ כתב:

בכלל, הימין ברובו חי עדיין ב"אבל אוסלו". במציאות בלי אוסלו וקצת שמאל וביבי אחר בשנות ה90, היינו כבר מתים מרעב פה.

תסביר 

פורסם
לפני 22 דקות, עדי-אל כתב:

תסביר 

זה החל עוד לפני, בשנת 1991 נערכה ועידת מדריד והתקיימו שיחות ישירות עם מדינות ערב, דבר שלדוגמה הוביל לכך שיצרני הרכב מיפן החלו לשווק רכבים בישראל. גם אז הימין המסורתי היה נגד, זה בסוף גם מה שהוביל לבחירתו של רבין. האווירה החיובית שהמשיכה להסכמי אוסלו בהמשך הובילה להשקעות גדולות במשק בישראלי שאת הפירות שלהם הרגשנו היטב בתחילת שנות ה-2000 והלאה, כמו ההחלטה של אינטל להקים כאן פס ייצור ענק בקרית גת. 

מה לעשות אבל כלכלה זה גם עניין של מצב רוח ואווירה ואם כרגע הגישה כלפי ישראל שלילית, זה ישפיע על השקעות במשק, השקעות שאפשרו לתחזק כאן חרדים שמעמיסים על המשק, העלמות מס במיליארדים מדי שנה, צבא...... כל זה ב-100% על ביבי והימין בישראל, בדיוק כמו ה-7 באוקטובר. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

LOL. תלוי כמה מנהגי המוניות הם מתפקדי ליכוד. גם ככה התחילו כתבות יח"צ שהתחום סובל ועומד לפני קריסה. 

אולי עשו סקר שוק שמראה שכדאי להתחנף לקהל חדש בשביל להגביר פופולריות לקראת אוגוסט הבא.

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

הייתי ממתין עם פתיחת השמפניה. בדיוק כמו שדיברו פה על אווירה חיובית לעומת שלילית. מספיק שכמה מפורסמים בקליפורניה יגידו שאם אובר מגיעה לפה, הם והמעריצים שלהם מחרימים אותם,  והם עושים אחורה פנה.

תשאל את שון וייסמן שכבר חשב שהוא הולך לשחק בגרמניה.

אבל אנחנו לא צריכים אותם. במשק אוטרקי יהיה לנו אובר כחול לבן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

סוג האמונה הנוצרית שלו.

אה? האמונה הנוצרית שלו היא שאנחנו מקדמים את הsecond coming של ישו, וכשהוא יגיע כל היהודים יראו את האור ויתנצרו.

דייג, אוהב דגים?

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

שום קשר לאנטישמיות. זו הייתה טענה למוטיבציה של הדמוקרטים לעודד הגירה לא חוקית, על מנת לשנות את הדמוגרפיה של המצביעים לטובתם, וכדי שבעלי הון יוכלו להשיג עבודה זולה.

עד כמה זה נכון... לא יודע.

מהגר לא חוקי לא אזרח ולא מצביע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

אובר כחול לבן.

בפועל, מה שאובר מציע אפשר לעשות בקלות. העובדה שלא הצמיחו אובר כחול לבן בעשור+ שאובר קיימים אומר שזה לא מעניין אף אחד. 

גם יאנדקס טאקסי, שלדעתי אמור להיות קיים בארץ, איכשהו לא לקח את המקום של אובר.

גילוי נאות - אני הייטר של אובר. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, David32 כתב:

בפועל, מה שאובר מציע אפשר לעשות בקלות. העובדה שלא הצמיחו אובר כחול לבן בעשור+ שאובר קיימים אומר שזה לא מעניין אף אחד. 

גם יאנדקס טאקסי, שלדעתי אמור להיות קיים בארץ, איכשהו לא לקח את המקום של אובר.

גילוי נאות - אני הייטר של אובר. 

בקלות? פה כדי להסיע אנשים בתשלום צריך לעמוד בכל מיני רגולציות ולעשות ביטוחים מתאימים.

מה שיש זה "דרייברים" שעושים את זה בשחור, בעיקר חרדים אבל לא רק.

• תוכן חדש...