Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

עדיין יש מישהו שרוצה לקרוא לזה רפורמה משפטית ולא מהפיכה שלטונית?

תחזית:

בבחירות הבאות בתל אביב יהיו 2 קלפיות, בקומה 10 בלי מעלית, מזגן מכוון ל- 40 מעלות חום.

מה שווה וועדת הבחירות אם אי אפשר לשלוט בה? 

משילות!! (לא כולל את הנגב, הגולן, הגבול הצפוני, הגבול הדרומי, ט.ל.ח, בערבון מוגבל)

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

שירותי דת כמו שירותי בריאות ושירותי רווחה הם שירות בסיסי שצריך להיות נגיש לכל הציבור. בגלל זה אני חושב שבתי כנסת, מקוואות, בתי קברות וכו' צריכים להיות פטורים מארנונה.

אם אני אחפש מספיק טוב אני אמצא שגם ביטוח לאומי או קופות החולים משלמים גם הם ארנונה והם לא פטורים מכך.

גם אני אתאיסט, אבל אני חושב שכל אחד צריך להכניס את היד לכיס ולשלם מיסים. בין אם גבוה או נמוך זה כבר סיפור אחר.

ד"א כנס ללינק השני של מפתח התקציב ותראה את התשלומים של הארנונה. צריך קצת לגלול למטה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מרפאות פטורות מארנונה. יש הגדרה מדוייקת מה נדרש לצורך קבלת הפטור. מן הסתם יש עוד שירותים במעמד דומה.

חלק מסיפור הארנוה הוא הקפאת צו הארנונה מאז חבילת 1985, כלומר קרוב ל-40 שנה הארנונה קבועה פרט להצמדה למדד ולעתים שינויים קטנים באישור האוצר. אבל שינוי בסיסי של שיטת החישוב לא ניתן לעשות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, DareDevil כתב:

מה כוונתך? הרי הם שומרים על הפושעים במקום אחד ובכך שומרים על הבטחון שלנו..

הכוונה היא שאני כתושב אשקלון לא מקבל שום שירות מזה שהכלא נמצא באשקלון.

השירות שהוא מספק לי יהיה אותו השירות גם אם יהיה בצפון תל אביב.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? אם דוד שלך יושב שם, יותר קל לך לבקר אותו.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

למה? אם דוד שלך יושב שם, יותר קל לך לבקר אותו.

דוד שלי יושב בקרית שאול.

וחוץ מזה אם הוא רחוק מקסימום מחכים שישתחרר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 35 דקות, Mech Morphix כתב:

הם נותנים בזה שהם מרחיקים את הפושעים מהאוכלוסיה, איזה שירות בית כנסת נותן לי? אותו דבר פחות או יותר

שומרים על המסורת של העם שלך.

אם *לך* זה לא מתאים. סבבה.

לרוב האולוסיה זה כן מתאים וחלקם זה אפילו נצרך.

דרך אגב, רוב המוחלט של הכספי בתי הכנסת זה מכספי המתפללים

.

פורסם
לפני 5 דקות, om2 כתב:

לרוב האולוסיה זה כן מתאים וחלקם זה אפילו נצרך.

שישלמו. אני לא נגד.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

התחזוקה מכספי המתפללים בעיקר. יש גם תמיכה כספית ממשרד הדתות אבל זה מעט מאד ממה שאני מכיר. הוא שואל למה זה פטור מארנונה, כי אם היו משלמים ארנונה העיריה היתה מרוויחה יותר כסף.

המדינה מעודדת שירותי דת. זה למה חש פטור מארנונה. כמו שיש פטור לדברים אחרים כמו מתנ״ס ומוסדות חינוך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

בגרמניה יש מס דת - אתה בוחר את הקהילה המבוקשת, המדינה גובה מס לטובתה. לא רוצה - אתה לא רושם קהילה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם באיטליה ישנו פטנט דומה. בכרטיס עובד/תופס 101 או איך שזה נקרא שם ישנו סעיף. אם אתה מסמן אותו אחוז מסוים ממסים שאתה משלם עובר לכנסיה. אים לא, הכל הולך לקופת המדינה.

פורסם
לפני כשעה, MZN כתב:

מה שווה וועדת הבחירות אם אי אפשר לשלוט בה? 

ההפיכה שלהם כוללת כל כך הרבה כפילויות שאין להם בעיה להכניס עז ולהוציא אותה תוך כמה שעות.

הרי אם הם שולטים במינוי שופטים, הם גם יכולים לשלוט בראש ועדת הבחירות, זה רק יקח קצת יותר זמן ויותר בירוקרטיה.

אבל לפחות קיבלנו עוד הצצה לאן מועדות פניהם של אלו שמקשים מאיתנו לסמוך עליהם, בכל הנוגע לדמוקרטיה.

image.thumb.png.e9022f2aae6189fa5962a0490917db75.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 שעות, oryo כתב:

קודם כל - עקרונית אני מסכים (ערבות הדדית זה דבר הגיוני בתור ברירת מחדל)

אבל-

״כולם תורמים״

זה אכן הרעיון הבסיסי, אין לי בעיה שבגלל סיבות כאלו ואחרות אני מסוגל לגנרט פי 10 יותר הכנסה מפלוני, ולכן אני אשלם יותר מסים ע״מ שפלוני יוכל לקבל ביטוח. ערבות הדדית.

רק שישנם ״האקרים״, שמבינים שהשיטה פרוצה: אם גם ככה מקבלים דברים בחינם, אז למה בעצם שיהיה תמריץ לייצר?

אדרבא, כשמנהיגי הקהילה שלהם מסלילים אותם מגיל צעיר שהם ליטרלי יצילו את העולם אם יקפידו לא לעשות כלום (מבחינת פריון עבודה) - אז נוצר מצב בו המסים שנועדו בשביל לייצר ערבות הדדית הופכים לקנס על חריצות.

וזה כבר מצב... איך לומר, פחות סביר.

יגידו שאני שונא חרדים - אני לא, אין קשר לחרדים, הנה דוגמא:

מעבר לאוקיינוס, כאן בארה״ב יש לי לקוח שאוהב להתעסק בsection8 - תכנית ממשלתית שמסבסדת שכ״ד לאוכלוסיות חלשות. הוא סיפר לי שבפלורידה (איפה שהוא עובד עם התכנית) יש לו דיירים שהם בגדול professional renters, מה שהם עושים זה להביא ילדים, לקבל עוד ועוד הטבות מהמדינה, ולא לעבוד בשביל לשמר אותם... הדיירת שלו היתה נוסעת בבמו חדשה לדירה השכורה שהדוד סם מממן כי ״אין לה כסף לתמוך בילדים״.

אז זה לא עניין של חרדים או מופקרים, אלא של מנטליות. יש קו דק בין לתמוך במי שזקוק לכך, ובין לממן בטלה ובטלנים. זה לא קו שקל להגדיר בצורה מלאה והדוקה, אבל חייבים לעשות את זה.

אבל זה לא הכל,

בישראל לקחו את זה צעד קדימה: לא רק שנעשה ערבות הדדית מבחינת בריאות, למה שלא נעשה ״ערבות הדדית״ מבחינת ליטרלי כל החיים?

במקום שנטל המס יתחלק על האוכלוסיה, נעמיס את הכל על פלח אחד. ה״עשירים״, גם ככה יש להם מספיק, פויה!

אמרתי את זה כבר מס׳ פעמים בעבר בשרשור, אבל אני בטוח שיש עדיין אנשים שלא יודעים את זה -

אתם יודעים מה נטל המס בישראל יחסית למדינות oecd?

תעצרו שניה ותחשבו על זה, מה נראה לכם, איפה ישראל ממוקמת יחסית למדינות מפותחות אחרות - יש הרבה מס? מעט מס? 

..

...

....

הנה התשובה, ישראל במקום החמישי!

image.thumb.png.19cc34db2f05d5655935140876adf6bb.png

... מהסוף.

ישראל היא אחת המדינות עם נטל המס הנמוך ביותר בoecd.

עכשיו תראו, אמנם אני כבר לא משלם מסים בישראל, אבל אני לא יודע איך החוויה שלכם - כששילמתי זה לא הרגיש כמו מס׳ 5 מהסוף. אם לא הייתי מכיר את הנתונים האלו, אין שום סיכוי בגלקסיה שהייתי מנחש שישראל זו מדינה עם ״נטל מס נמוך״.

כי הוא לא.

במקום זאת, נטל המס הוא אולטרה פרוגרסיבי - מעמיסים את כל המסים על פלח פצפון מהאוכלוסיה. למעלה מ90% מתקבולי מס הכנסה מועמסים על 20% מהאוכלוסיה, ובפרט סד״ג של 80% מועמסים על 10% מהאוכלוסיה.

אתם קולטים את זה? סטטיסטית, 4 מתוך 5 אנשים בישראל לא באמת משתתפים באותה ״ערבות הדדית״, או בניסוח אחר: 1 מתוך 5 בישראל ערב לכל ה4 האחרים. אבל בתכלס? גם זה לא נכון. בתכלס זה יותר נכון לומר שבקבוצה של עשרה אנשים, 1 מחזיק את עצמו, ועוד 1 ערב לכל ה8 שנותרו.

אני הולך להיות בוטה, אז תסלחו לי: אבל הציבור פשוט מטומטם מדי בשביל להבין שככה לא בונים חברה. זו בטח לא ערבות, זה ניצול. הבעיה שבישראל כ״כ רגילים לאינדוקטרינציה הכלכלית הזו שאי אפשר להכנס לדיון רציני כי תגובת הנגד האוטומטית היא ״אז אתה נגד עניים???״ 🤦‍♂️

מה הבעיה?

חלק לא מבוטל מאותם 10% הם אנשים שיש להם אפשרויות, וחלק מהם מכירים את הנתונים האלו, וכמעט כולם מרגישים את נטל המגף על הצוואר בצורה זו או אחרת. רובם המוחלט לא יעשו דבר כי אינרציה ומשפחה ושפה וקשיים ועוד מלא סיבות, חלק כן יפעלו, והסנן הטבעי הוא שמי שמצליח להגר החוצה מישראל הוא כמעט תמיד נמצא באותם 10%. לוקחים את מיכל הדלק של המדינה, מקטינים אותו אט אט, ומצפים שטווח הנסיעה לא ייפגע. 

כל זה מהפן הכלכלי בלבד, בלי לדבר על פוליטיקה, מלחמות, משפט וכו׳.

אבל לא לדאוג, ממשלת ימין על מלא-מלא-מלא, בטח הם יטפלו בזה! 😂

הכרתי את הנתונים האלו שנים וזה היה גורם לי לקום כל בוקר ופשוט לכעוס על הכל עד שהחלטתי לקום וללכת, אבל לקרוא את זה מכתיבה של צד ג' זה אפילו יותר משוגע

פורסם

כשמדברים על מיסים, צריך להסתכל על כל העוגה, מה מקבלים, מה משלמים ואיפה.

שאול אמטרדמסקי נדמה לי כתב על הארנונה, או מיסים מקומיים או יותר נכון למעשה, העדרם.

מדינת ישראל באחד המקומות האחרונים בoecd מבחינת מיסי שלטון מקומי.

בהמון המון מדינות בחול, יש מיסים שונים ומשונים שמטיל השלטו המקומי. המחוז, הסטייט, העיר וכו. יש מקומות בארהב שנדמה לי שאתה משלם מס סטייט, מס מחוז ומס עיר על חלק מהדברים.

פה בארץ, יש רשויות שכושלות בגביית הארנונה ואז הן מקבלות יותר מהמדינה, ע"ע חוק ירושלים שנועד להזרים כסף לעיר האומללה הכושלת.

אז על מה יש מיסוי מטורף? על המשכורת שלי. על הדלק. על הרכב המשפחתי שלי. על המשפתומטית ליסינג שלי.

וחוץ מזה יש מס של 17% של מעמ שמוטל על כולם.

מישהו בפרופיל שלי בחול בגילי, היה עם וילה, שתי מכוניות משפחתיות גדולות, מכונית ספורט, אופנוע, וקראוון.

אני עם משכנתא ודירה במרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

ההפיכה שלהם כוללת כל כך הרבה כפילויות שאין להם בעיה להכניס עז ולהוציא אותה תוך כמה שעות.

הרי אם הם שולטים במינוי שופטים, הם גם יכולים לשלוט בראש ועדת הבחירות, זה רק יקח קצת יותר זמן ויותר בירוקרטיה.

אבל לפחות קיבלנו עוד הצצה לאן מועדות פניהם של אלו שמקשים מאיתנו לסמוך עליהם, בכל הנוגע לדמוקרטיה.

image.thumb.png.e9022f2aae6189fa5962a0490917db75.png

מעניין למה הוא לא מוריד את הרפורמה שהוא מנסה להעביר מסדר היום. גם היא מקבלת ביקורת בכל מקום. 

• מצחיק 1

• תוכן חדש...