Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

הסיבה העיקרית בגללה שיטת המחוזות לא באמת יכולה לעבוד - היא שהשמאל האכזר והאנרכיסטי לא יוכל לעמוד מנגד למראה תמונות של ילדים רעבים ממחוזות אחרים.

למרות שאני מניח שזה פתיר

אפשר לארגן להם תרומות של מצרכי מזון.

אפשר להביא אמנים, לעשות live aid כמו שעשו ב85 לרעב באפריקה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 שעות, oryo כתב:

פישפיש במכנס

קורע מצחוק... ומעציב.

האנגלית שלי, אולי אפילו יותר גרועה, אבל אני לא שר.

שיידבר בעברית ושיקח מתורגמן, מבייש את עצמו ואת המדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, David32 כתב:

אבל אנחנו מראש קובעים שזה לא בסדר נכון? אף אחד לא חייב מין לאף אחד. 

יופי, לכן אם זה מוסכם. למה אנחנו מוכנים לקבל את הגישה של החרדים? (שבתכלס בבסיסה לא רחוקה מהגישה הנ"ל כי זה סך הכול עינייני שליטה והפיכת האישה למשהו נחות מגבר) 

הדלקת אותי עכשיו.

מהיכרותי עם העולם ואני מכיר יותר חילונים ממה שאתה מכיר חרדים כנראה. 

הכבוד והשותפות בין בני זוג אצל חרדים הרבה יותר מהממוצע אצל הציבור הכללי. במקרה אני מתעסק בזה מעט כמדריך חתנים/שלום בית. 

אצלנו ערך עליון זה שהאשה תהיה שמחה ומרוצה

משרשורי הנשואים/מתגרשים שהיו כאן ההבדל בלט לעין. רוב התגובות היו תמיד סטייל "תחשוב מה טוב לך ותחתוך" כשאצלנו הבסיס בחינוך לנישואין אצל גברים זה שהכיוון הוא שאתה אמור לתת ולא לקחת. 

הבעיה שלפגוש מיינסטרים שנראה לא יצא לך הרבה. ואז צף לראש כל מיני כתבות על קבוצות שוליים מוזרות.

חלקים רבים מעם ישראל נפעמו מהאישיות של גב' דבורה פלאי לדוגמא . ככה בעיניך נראית אשה בורה חסרת אינטלגנציה מדוכאת מוקטנת ושפחה בביתה?

מבלי להמעיט בתעצומות הנפש שלה היא נמצאת באזור החיוג של המיינסטרים . ולא קבוצות שוליים שמורכבות בעיקר מחוזרים בתשובה שבדרך נלכדו בגורואים משונים. 

לפני 11 שעות, oryo כתב:

פישפיש במכנס

כמה שזה ילדותי ללעוג למישהו על תכונה שלאו דווקא קריטית לתפקידו.

אני לא נמנה על החוג של מצביעי סמוטריץ'. אך בעיניי הוא אחד מנבחרי הציבור החדים ביותר והיעילים ביותר. 

וכנראה אנגלית זה לא הצד החזק שלו והבחירה לנאום באנגלית מסתבר לא היתה חכמה.

אז מה? 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

המדינה כופה עלי, כחילוני, ללמד את ילדי תנך ותלמוד. מדוע לא לחייב את ילדי החרדים ללמוד מתמטיקה ושפה זרה שימושית

יש סיכוי מאוד קטן שאתה תתחרד בגלל שאתה למדת תנ"ך בבית ספר.

וגם אם תתחרד, סביר להניח שתמשיך לעסוק במה שאתה עוסק בו למחייתך. אם אתה חוזר בתשובה זה לא אומר שמערכת הבריאות בישראל איבדה דוקטור, אתה עדיין תמשיך לעבוד במקצוע.

לעומת זאת, נער חרדי, שילמד מתמטיקה ושפה זרה שימושית, ייפתחו מולו אפשרויות נוספות, של לגלות שיש עולם גדול בחוץ, לרכוש השכלה, להכיר אנשים שונים ממנו.

ואז הוא יראה שאולי הרבנים שגידלו וחינכו אותו לא הכי צדיקים בעולם, והם לא תמיד אומרים לו את כל האמת, ויתרחק מהקהילה, ורחמנא ליצלן יתחיל לחשוב שלא במסגרת הhive mind שנכפה עליו מגיל אפס.

אז הוא ימשיך להאמין, ימשיך לשמור מצוות, אולי אפילו ימשיך לקיים אורח חיים חרדי, אבל זה כבר לא משנה.

כי זה לא באמת עניין של דת, מסורת או אמונה. זה עניין של שליטה.

השליטים החרדים יאבדו את הקהל שלהם וזאת בעיה.

המשק אולי ירוויח דוקטור/מהנדס/קצין/כלכלן/עובד פרודוקטיבי חרדי, אבל הרבנים איבדו עוד חייל.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

טוב, זה דיון ארוך ואמוציונלי ואין לי שמץ של תקווה שאוכל לגרום לך להבין את הבעיתיות אצלכם.

אבל בגדול זה כמו מקומות עבודה שאצלם אחד הערכים העליונים הוא שהעובד יהיה שמח ומרוצה. אבל בסוף זה עדיין יחסי עובד מעביד.

אז זו לא ממש השוואה מדוייקת, אבל קצה של כיוון למה אני מתכוון.

בגדול אתם מאוד בעד כיבוד האשה. שתהיה שמחה ומאושרת.

אבל היא לעולם לא תהיה שווה לגבר. זה כל ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

טוב, זה דיון ארוך ואמוציונלי ואין לי שמץ של תקווה שאוכל לגרום לך להבין את הבעיתיות אצלכם.

אבל בגדול זה כמו מקומות עבודה שאצלם אחד הערכים העליונים הוא שהעובד יהיה שמח ומרוצה. אבל בסוף זה עדיין יחסי עובד מעביד.

אז זו לא ממש השוואה מדוייקת, אבל קצה של כיוון למה אני מתכוון.

מסכים איתך שזה לא המקום לדיון שכזה. 

אבל יש דברים שבשביל להבין אותם צריך לחיות את המציאות הכוללת של הצד השני. 

אחרי זה יכול להיות שתגבש דעה שונה וזה בסדר.אבל לזרוק שטויות כעובדות זה לא בסדר.

אשתי לא נחותה וגם לא מרגישה נחותה ממני.

ואני לא מחנך את 3 בנותיי שהן נחותות מ2 האחים שלהן ובכלל.

פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

כמובן, איזה אישה היא לא שמחה ששולחים אותה לשבת באחורי האוטובוס?

איזה אישה לא שמחה שהתפקיד היחידה שלה בחיים זה להשריץ ילדים ולהכין להם אוכל?

איזה איזה לא שמחה שמהדירים אותה מכל האירועים?

איזה אישה לא שמחה כאשר היא מחוייבת לציית לגבר?

אבל היי, תמשיך לספר את השקר הזה

לפני 16 דקות, yd b-4 כתב:

הכבוד והשותפות בין בני זוג אצל חרדים הרבה יותר מהממוצע אצל הציבור הכללי

אל תשכח גם לספר שאין לכם גם לא אונס, הטרדות מיניות וכמובן שאין פדופיליה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

אגלה לך סוד קטן: לבני אדם יש שאיפות בחיים חוץ מלהביא ילד לעולם כל שנה,עד שהגיל עושה את שלו. נגיד ללמוד, לטייל, כן, גם להנות מחיי מין לא רק עם פרטנר אחד שלא בהכרח בחרו.

חוץ מזה, אתה מבלבל. זה שלא מתגרשים לא מעיד על אושר יוצא דופן.

אין בעיה שס וטריץ לא יודע אנגלית. מותר להיות פרימיטיבי. הבעיה היא שהוא פרימיטיבי במובן הכי מגעיל של זה. שונא ומפחד מכל מה ששונה. תומך בשרפת כפרים ועוד

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@vadim6385חפש כמה מטות עמודים לאחור, הזכרתי את עניין השליטה של הרבנים יותר מפעם. זה מתחיל בספרים, עובר דרך הנייד ומגיע למערכת החינוך.

@yd b-4אני לא נכנס למערכת היחסים בינך לבין אשתך. אבל חברה שבה אישה פסולה מלהנהיג, פסולה לתפקידים כמו שיפוט ורבנות, פסולה ללימודים, נשלחת לאחורי האוטובוס וכו' היא חברה שאינה מכבדת את האישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שהוא בכוונה עשה את זה, כדי שיחשבו שהוא קצת סתום ולא יקחו ברצינות מה שאמר על שריפת כפרים לפני זה.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, yd b-4 כתב:

הדלקת אותי עכשיו.

מהיכרותי עם העולם ואני מכיר יותר חילונים ממה שאתה מכיר חרדים כנראה. 

הכבוד והשותפות בין בני זוג אצל חרדים הרבה יותר מהממוצע אצל הציבור הכללי. במקרה אני מתעסק בזה מעט כמדריך חתנים/שלום בית. 

משרשורי הנשואים/מתגרשים שהיו כאן ההבדל בלט לעין. רוב התגובות היו תמיד סטייל "תחשוב מה טוב לך ותחתוך" כשאצלנו הבסיס בחינוך לנישואין אצל גברים זה שהכיוון הוא שאתה אמור לתת ולא לקחת. 

הבעיה שלפגוש מיינסטרים שנראה לא יצא לך הרבה. ואז צף לראש כל מיני כתבות על קבוצות שוליים מוזרות.

חלקים רבים מעם ישראל נפעמו מהאישיות של גב' דבורה פלאי לדוגמא . ככה בעיניך נראית אשה בורה חסרת אינטלגנציה מדוכאת מוקטנת ושפחה בביתה?

מבלי להמעיט בתעצומות הנפש שלה היא נמצאת באזור החיוג של המיינסטרים . ולא קבוצות שוליים שמורכבות בעיקר מחוזרים בתשובה שבדרך נלכדו בגורואים משונים. 

נחמד להציג מצג שווא. אני עובד עם אוכלוסיה חרדית כבר יותר מ10 שנים (בני ברק ,אלעד). הרבה כבוד לאישה אין שם. מספיק לציין שבמשפחה חרדית ממוצעת (בייחוד בחסידויות), אישה היא המפרנסת היחידה. מלבד זו היא גם המטפלת בילדים ודואגת לבית. אבא חרדי ממוצע לא יודע את גיל ילדיו,. לאחרונה, לצורך התערבות עשינו סטטיסטיקה של הורים חרדים הבאים עם ילדיהם לטיפול רפואי. נבדקו כמה עשרות משפחות כאלה, מתוכן , רק 2 אבות ידעו להגיד במדוייק את גיל הילד אותו הביאו לטיפול. כל השאר לא. בנוסף, חייב לצטט שיחה עם בחור בן 19, יצא לדבר על כךשעל פי רמבם זה ביטול תורה אם חיים מצדקה. הצדיק השיב שלא חייבים לחיות מצדקה כי האישה יכולה לעבוד.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

אשתי לא נחותה וגם לא מרגישה נחותה ממני.

ואני לא מחנך את 3 בנותיי שהן נחותות מ2 האחים שלהן ובכלל.

אתה אומר כל יום ברוך שלא עשני אישה?

כשאתם רוצים לקבל עיצה, החלטה וכו׳, למי אתם פונים? לרב או לרבנית?

ואני לא מדבר על הרבנית שתתן לבנות שלך עצות בנושאי אישות. עיצות על כספים, עבודה, בריאות. יש איזו סמכות לדמות שהיא במקרה אשה?

כשיש אירועים בהפרדה, בית כנסת וכו׳, הבן שלך ישב איתך במקומות הטובים והבת תשב עם אימה מאחורה, מאחורי פרגוד.

אז אתה לא אומר לבנות שלך במפורש שהן נחותות, אבל המסר נקלט יופי.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, arturkopit כתב:

החרדים כמו כל שאר האזרחים לא מחויבים לשום דבר.

החרדים כמו כל שאר האזרחים מחויבים לחוקי המדינה. ואמורים להם להיות לא רק אותם זכויות אלא גם אותם חובות.

פורסם
לפני שעה, teyal כתב:

עכשיו עם התרגום האמיתי:

אל תזלזל אני לא צריך תרגום בשביל להבין אנגלית, מה גם התרגום עשה איתו חסד (התרגום הרגיל ולא הפרודי שהעלו פה).

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...