Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

- אייל זה לא בשביל הקסדות

:smile: -

דיון:

כולם יודעים מה יעודו של חומר הבידוד דיינמט, אך להרבה הוא נראה לא מוסיף, לא חיוני והכי חשוב - ניתן לתחליפים זולים.

אני רציתי לפתח שיחה בנושא חומרי בידוד בדגש על דיינמט, לשמוע מה יש לאנשים להגיד, לשמוע על ניסויים בחומרים אלטרנטיביים ועל תוצאותיהם.

כמו-כן, אשמח לקבל חוות דעת של אנשים שבידדו את רכבם בחומר יעודי לכך והתרשמותם מהתוצאות.

אני יתחיל :smile:

כבר זמן רב אני מתחבט עם עצמי במטרה למצוא פתרון לבידוד רכבי שיש לו נטייה לרעוד (מאוד!)

ביררתי לגבי החומר שנראה הכי קרוב לדינאמט שאפשר להשיגו בזול, פזקר סופרטייט אלומינום.

ביררתי מחירים, דיברתי עם אנשים - הרבה תוצאות לא מצאתי.

הגיע היום שהלכתי לחנות לראות את החומר.

לפי רשימת המפיצים שיש באתר פזקר, הגעתי לחנות בשם אחאב ברחוב כנרת 1 בבני ברק.

דיברתי עם המוכר שהיה מאוד אדיב בכל הקשור למענה לשאלות המטומטמות ששאלי אותו ולבסוף הלכנו שתינו למחסן בכדי לראות את החומר הנכסף.

עד אותו יום הייתי בטוח שהחומר הינו פתרון זול ויעיל לבעיות הרעידות באוטו שלי.

וברגע שנגעתי בחומר, חשכו עיני ונסתמו אוזני. הוא דביק כמו מסקינג טייפ של מלחמת המפרץ - אחרי המלחמה!!

בקיצור הסברתי לו מה המטרה שאני רוצה להשתמש בה כי עד אותו רגע היתי בטוח שהוא יחשוב שאני אידיוט אם אני יגיד לו, ובלי לחשוב פעמיים הוא התחיל במסכת גירושי מהחנות בטענה שהיה לו לקחות זהה לי פעם, שקנה את החומר - וחזר אחרי 3 חודשים בטענה שהחומר אינו מתאים למרות שהמוכר אמר לו בפירוש שדבר שקרה יכול לקרות.

מה קרה? החומר נמס לו באוטו ונהיה נוזלי עקב החום השורר ברכב.

במקום הסתובבתי והלכתי - מיצובישי מיצובישי - אבל למה להרוס.

אשמח לשמוע תגובות.

אלון

פורסם

כמו שאתה כבר יודע (וראית) המוצרים הביתיים השונים לא ממש מותאמים לרכב. המוצרים הביתיים מיועדים להנחה מאוזנת (על רצפה) בלבד ומיועדים במקור "לנזול" בחום על מנת לאחד את המשטחים שבין הפלטות.

ביישום ברכב החומרים הללו לא מתאימים מהסיבות הבאות :

- ההדבקה לא מחזיקה מעמד לאורך זמן וכן אין לחומר את הגמישות הנדרשת על מנת להיצמד לכל הפינות ברכב דבר שמונע איטום אפקטיבי.

- החומר הופך לנוזלי בהתחממות ונוזל על מנגנונים מה שכמובן הורס אותם.

- החשוב ביותר : החומר הביתי מתוכנן כבידוד טרמי בלבד - מניעת מעבר של חום וקור וכן מניעת נזילות. הדרישות ברכב הם שונות לחלוטין והחומרים שאנו מחפשים תמיד עוסקים במניעת תהודות (רזוננס) והקשחת משטחים שונים.

אי לכך החומרים הביתיים לא מתאימים לחלוטין לשימוש ברכב והסיבה היחידה להשתמש בהם היא חסכנות בכסף וזאת אפילו שהחומרים המקוריים לא עולים יותר מדי . אני אישית מאמין שכל שימוש בחומרים ביתיים הוא זריקת כסף ללא מטרה.

Leon Cupra 2009

פורסם

ואני אוסיף בתור מי שאטם 2 דלתות קדמיות עם דיינמאט אוריגינל:

התוצאה מדהימה!

הבדל עצום לפני ואחרי!

זה כדאי!

התקשרו לנציגי השירות שלנו עוד היום!

:wink:

פורסם

הום אני ראיתי מה באמת זה שווה

בפגש בצפון דיאבלו הגיע עם הרכב שלו כאשר 2 הדלתות הקדמיות אטומות והדלת הימנית לא מספיק אטומה יש לה קצת בעיות או צריך לעבור על זה...

כאשר שומעים בצד ימין שומעים נחמד מאוד ( יחסית ) אבל הבאס לא מספיק יפה.. כאשר מעבירים הכול לצד השני זה פשוט מדהים הבאס ממש ממש שונה.. נראה לי שזה ההוכחה הכי טבה שיכולה להיות...

אני אישית גם חושב על איטום רק שכרגע אין לי ממש כסף...( בלי הקשר אין שום בעיה אצלי וכול מי שישב ברכב יאמין לי בכיף שיש לי איטום...

פורסם

מתן אם לדייק, אז זה לא בגלל האיטום של הדלת אלא בגלל האיטום של הרמקול. ההבדל אצלי נבע מכך שרמקול אחד אטום למעבר אוויר (בריחת אוויר) בתושבת שלו בדלת והשני לא כל כך (בורח אוויר בצדדים בנקודת החיבור).

אכן גם האיטום בדלת ההיא לקוי, אבל זה לא האיטום שהשפיע על ההבדל בצליל.

לדעתי מוצרים חליפיים עדיין יעשו עבודה טובה לעומת הדינאמייט ומוצרי איטום יעודיים אחרים, אולי לא ביעילות מקסימלית כמו המוצרים היעודיים אבל עדיין יספקו הקטנת רעידות הפח ע"י הוספת מאסה.

כשיותקן הפזקר באוטו נראה אם באמת הוא נוזל. :wink:

פורסם

יש תחליפים לדיינמט שיעודם גם איטום ומחירם לא בשמיים.

כמו BROWN BREAD,FATMAT וכו אבל הבעיה שאפשרי לקנות אותם רק בארהב ואי אפשר למצוא אותם בארץ(אולי לא, תאירו את עיני בבקשה) ולפי הניסוים שעשו הם נצמדים,מחזירים חום,ואוטמים כמעט כמו דיינמט ומחירם יותר נמוך .עדיין זה לא זול כמו פזקר אבל לפחות החומרים האלו עמדו במבחני השוואה והצליחו לא רע .

פורסם

על הFATMAT יש ביקורות רעות, כמו כן יש הרבה לקוחות שמחכים שהחברה תשלח להם את המוצרים. הBROWN BREAD הוא חומר טוב אבל אני לא חושב שלאחר משלוח ומע"מ הוא יהיה זול יותר מקניית דיינמאט בארץ.

פורסם
מה המחיר של חומר איטום (דינאמיט ) בארץ ?

קיט ל2 דלתות על אוריג'נאל עולה בין 250-300 לא כולל התקנה..

וקיט לכול האוטו בין 600-1000

• תוכן חדש...