Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ללמד נהג חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא נכון, אבל אני מעריך את גישתך החיובית לנושא!

ממש אין לי את הזמן לבלות איתו, ולכן זה יצטרך להיות מרוכז. ובכלל אנחנו נהיה קרובים לבית, כך שאם אני לא אעשה את זה נכון, הוא יוכל תמיד להבריז הביתה.

אם אראה שאני יכול עם סגנון הנהיגה שלו, אז אוכל להציע לו לצאת איתי לאיזה נסיעה ארוכה שלי, ואז דברים יוכלו להיות בנחת.

הוא מעוניין בזה, וזה מאוד חיובי מיצידו, לקחת על זה אחריות ככה. עם אחרים שלא היו מעוניינים ככה, לא עשיתי כזאת הכנה, מה כן ומה לא עם התייעצות כזו בפורום שלנו.

והוא מעוניין בגלל שלא באתי בגישה מתנשאת, אלא עם רצון לתת. ואת הנסיון שלו הוא יוכל לבנות בלי להתרגל לדרכים שגויות.

זה שהוא מעוניין ללמוד זה מצויין.

אני קיבלתי את הרישיון שלי בתחילת החופש הגדול, הזדמנות נהדרת לצאת עם אבא שלי לכל הפגישות שלו (לנהוג כמובן)

הינו עושים ביום בסביבות ה300 ק"מ ליום, ועם זאת רק אחרי חודשיים שלוש הרגשתי שאני באמת נוהג וזה למרות שביום שאתה מקבל את הרישיון אתה כבר חושב שאתה נהג מצויין. (אז הבנתי את חשיבות הנהג המלווה)

אז קודם כל זה מצויין וחשוב שאתה עושה את זה עבורו.

אך הכוונה שלי היתה קודם כל להנות מהסיבוב הזה שאתם עושים וזה בשביל שהוא ירצה לבוא ולנסוע איתך, להקשיב ולילמוד.

אם הוא יהנה מהסיבוב הזה תהיה פעם הבאה ושם הוא כבר ילמד הרבה יותר.

תהנו

פורסם

בתור נהג חדש שסיים מלווה לפני מספר חודשים (אך לעיתים נוסע פה ושם) אני יומר לך מה ניראלי נחוץ ולא נחוץ מהזווית שלי

דבר ראשון מומלץ שתתחיל במקום די ריק בשעות פנויות לעשות כמה סיבובים באוטו כדי להכיר את התגובות

תלמד אותו על ההתנעה ברכב הספציפי וכיוון כסא, הגה חגורה ומשענת ראש ואחר כך את המראות פנים וצד שנוטים לעיתים לשכוח.

התנעה בלי אורות וודברים כמו מזגן סבבה אבל לא לעשות מזה סיפור יותר מידי.

אישית בכמה ימים הראשונים היה פנצר קטן אבל לא ברמה שהאוטו לא יכול לנסוע נורמלי (במקרה בתחנת דלק רציתי לילמוד על ניפוח אוויר ולחצים אז הבעיה עלתה וגם היה קודם תחושה של משיכה קלה אבל לא יחסתי לה חשיבות)

ניראלי זה דבר שמאוד חשוב וכל נהג צריך לדעת את זה אבל כל עוד אתה איתו במלווה זה לא הדבר הראשון שתלמד אותו

מה שהכי חשוב זה לתת לו ביטחון להעיר רק שצריך ולא הערות שגורמות לו להזדרז שלא הכרחי. אישית אני לא אוהב שאומרים לי גז גז או סע בפעמים שזה גבולי כזה או לא הכרחי, אך זה חשוב לעיתים

תגרום לו להרגיש שאתה סומך עליו ולא עושה לו טסט ועל כל דבר קטן מעיר כמו למה אותתה שניה יותר שניה פחות, תזכור רק דברים משמעותים (זהירות).

חניות תכוון אותו שצריך ותסביר לו איך עושים את זה בצורה הזהירה ביותר (עצירה איתות הסתכלויות) ותרגיע אותו מאנשים שמצפצים ומלחיצים סתם זה חשוב לדעתי

לא מלמדים את זה טוב בשיעורי נהיגה בדרך כלל

בלימות חירום אישית לא לימדו אותי לא במלווה ולא בשיעורי נהיגה (עצוב שבמקום זה למדתי לאותת על דברים שולים ולהסתכל במראה שלא צריך ולחנות ברוורס במקביל שאין רכב מאחור) לצערי אבל כן יצא לי להפעיל ABS (לא בבלימה פתאומית)

תלמד אותו חשוב

וגם זה מפחיד אותי לעשות את זה לבד סתם ככה כי אני מפחד לעוף באוטו ואולי ששוטר יראה אותי ויחשוב שאני מתלהב שחושב שאני בטופגיר ויתן לי שלילה על התפרעות (למרות שיש חוק שמאפשר לבלום בלימת חירום במגרשים אבל אני רוצה להיות חכם).

ניסיתה סתם טיפה במהירויות נמוכות מידי אבל זה בדיחה

סיבוב בשיטה הארופאית אני מניח שאתה מתכוון לחליבת הגה. לא יודע מה השימוש והיתרון של זה (אתה יכול להסביר לי?) אבל בתמרונים מסויימים זה בא לי בטבעי

מסרב לחתום:evil:

פורסם
אם הוא יהנה מהסיבוב הזה תהיה פעם הבאה ושם הוא כבר ילמד הרבה יותר.

אה, כיוון מחשבה חכם, על זה לא חשבתי.

בדרך כלל גם הוא עסוק ולא יכול כל כך לצאת לנהוג סתם ככה, אבל אם הוא ירצה, לפי הרעיון שלך, אז זה כבר יוכל להסתדר... ואכן, אם אני לא אהיה לו למלווה, לא יהיה לו אף אחד אחר, אלא אם הוא ישכור רכב, הוא יצטרך להתמודד עם החיים האמיתיים לבד, בלי נסיון קודם. (מה אשם בזה הנהג הנוסף שיהיה מעורב בתאונה?..)

פורסם
אבל בתמרונים מסויימים זה בא לי בטבעי [/b]

אני משער שזה בא בטבעי בדרך כלל למי שכבר מכיר את זה, ובכלל אדם חייב לדעת שהוא לא חייב להיות נעול על השיטה של המורה נהיגה, ואם יעשה בשיטה הזו אז הוא טועה, אם זה יותר נח לו במצבים מסויימים כפי שאמרת.

נכון הדבר הזה שכולם אומרים על להיות עדין עם התלמיד, אני חושב שבקטע הזה אני די טוב... אני בולע הרבה את הלשון כשאני נותן לנהג חדש לנהוג על הרכב שלי, וכולי מצטמרר מכל כאב שהאוטו מרגיש מפעולה לא טובה לאוטו, כמו למשל שילוב בשלישי במקום בחמישי בטעות, וכל מיני דברים דומים. אבל אני יודע להתגבר, ולומר בקול רגוע שלא משקף את מה שאני מרגיש, שאם המנוע צורח, אתה יודע שזה שלישי ולא חמישי למשל... אמנם אני עכשיו נזכר שלפני איזה 6 שנים הייתי הרבה יותר גרוע בקטע הזה!!

• תוכן חדש...