Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה שהיה כך היה. ראיתי מודעה נחמדה פונטו ספייס 02 ידנית דגם SX עם ק"מ מפתה . פחות מ-100,000. אבל מה אין תמונה של הרכב.חושב לעצמי אוקי אולי לא היה למוכר זמן. אוקיי מרים טלפון למוכר - שואל יש לרכב פגיעות ,דפיקות,שפשופים? עונה המוכר ישנה מכה מתחת לדלת כתוצאה מירידה של מדרכה כנראה. אוקיי לוקח את עצמי בשיא הפקקים מגיע אליו. מבט מסביב לרכב מגלה שפשופים בצבע שחור על כל פינה אפשרית ברכב,פגוש בצבע לבן ששונה משאר הרכב (הרכב לבן גם כן אבל יש הבדל ברור בצבע)- שואל את המוכר יש סיבה? עונה המוכר לא ,ככה קניתי. ממשיך הלאה בסריקה - המון קילופי צבע מסביב לדלתות ,על המכסה מנוע וכמובן ה"מכה מהמדרכה" - מסתכל מתחת לרכב הכל שבור ומעוקם. אוקיי בולע תעלבון. פותח מכסה מנוע - המנוע מלא שמן כולו מסביב. שואל את המוכר - מה יש לו להגיד לטענתו - "הרכב עבר טיפול שמנים וזה בגלל זה ככה נראה". שיא השיאים - המוכר מבקש על היצירה הזאת אלפיה מעל המחירון. מסקנה ? פעם הבאה הולכים לראות רק רכב עם תמונה גלויה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

קח בחשבון שהיום יש מערכת של פוטושופ וניתן לבצע שינויים קוסמטיים לכל דבר.

מה גם שיש מוכרים שלא מהססים ומעלים תמונות של רכבים אחרים שנראים טוב יותר בכדי למשוך את עין הלקוח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בדיוק מה שקרה לי!

רציתי לקנות אימפרזה 96. נסעתי מאריאל עד למושל שתולים ליד אשדוד.

בתמונה ראיתי שיש מכה מתחת לדלת ממדרכה או משהו כזה. המוכר לא הסתיר את המכה. אמרתי סבבה 400 שקל פחחות לא נורא.

חוץ מזה אין שום מכות ואפילו המוכר אמר.

שבאתי גיליתי שיש מכה על המכסה תא מטען. והמכה חלודה. קילופי צבע נוראיים, בלעתי את הרוק ופתחתי את המכסה מנוע. לא היה מקום אחד יבש... אחד! הכל נזילה אחת גדולה! גיר,ראשי מנוע, מכסי שסתומים,עגן שמן, הכל בקיצור.

ניחא אמרתי לעצמי ונכנסתי לתוך האוטו, הכל היה שבור וקרוע וג'יפה ומה לא...

אומנם לא רצה מחיר מעל המחירון אבל אפילו את ה 5 אלף לא הייתי מוכן לשלם לו.

:evil:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
קח בחשבון שהיום יש מערכת של פוטושופ וניתן לבצע שינויים קוסמטיים לכל דבר.

מה גם שיש מוכרים שלא מהססים ומעלים תמונות של רכבים אחרים שנראים טוב יותר בכדי למשוך את עין הלקוח.

ל'

בדיוק בשביל זה גם כשיש תמונה אני לא מהסס ושואל - יש מכות/דפיקות/שפשופים שלא רואים בתמונה?

עוד משהו ששמתי לב - ברישיון רכב כתוב YOUNG - על הרכב מצד ימין רשום SX. פגושים בצבע הרכב + ישנו מד חום ומד סל"ד + חלונות חשמל זוג.

רכב אחר שראיתי מפורסם - ברישיון רשום YOUNG , למרות שהרכב עם פגושים בצבע הרכב + מד סל"ד וחום . הבנתי שהייתה שנה שמשרד הרישוי עשה טעות והחליט שכל ה-SX הופכים להיות YOUNG.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

יש מוכר שינסה את שיטת מצליח ויספר לך שאין כלום "האוטו פיקס",

ולמעשה תגיע לשם ותראה שמדובר בפח אשפה.

ויש מוכר שיהיה הוגן וייתן לך את כל הפרטים הנכונים שאתה רוצה לדעת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
יש מוכר שינסה את שיטת מצליח ויספר לך שאין כלום "האוטו פיקס",

ולמעשה תגיע לשם ותראה שמדובר בפח אשפה.

ויש מוכר שיהיה הוגן וייתן לך את כל הפרטים הנכונים שאתה רוצה לדעת.

מה יתן לאותו מוכר חוץ מלשרוף לעצמו זמן ? הרי לכולנו אני מאמין חשוב שהרכב יראה טוב עד כמה שאפשר , ובדרך כלל אחרי שמגלים שזה ההיפך גם אם הרכב הוא פנינה מוטורית אין חשק בכלל לגעת בו.

צריך להעביר איזה חוק בכנסת לגבי העניין הזה - כמו שיש חוק גילוי נאות של מוכר לקונה למצב הרכב ככה כבר בשלב הטלפוני המוכר יהיה חייב להגיד רק את האמת . יכול להיות לא רע בכלל הרעיון הזה.

תחשבו כמה עוגמת נפש תחסך.

פורסם

מוכר "חכם" יעשה הכנה לפני מכירה: פוליש וקס לרכב, צביעה חאפרית על החלודה, ניקוי פנימי עם קיטור, ניקוי מנוע עם קיטור. הוא ישקיע על כל זה 1500ש"ח, מתוכם 100ש"ח לצמיגים משומשים מפירוקיה ועל כל זה יבקש 5K נוספים.

יבוא קונה, יראה רכב שאומנם לא חדש, אבל די שמור, עם מאט הזעות מתחת למכסה מנוע (אבל לא נורא, הרי זה הזעות שמן אחרי 150K ק"מ יגיד המוכר) ויקנה את הרכב.

לפעמים מתחת לשכבה של אבק וג'יפה מסתתרת פנינה אמתית. רכב כזה בדרך כלל נמצא בידיהם של אנשים שלא מבינים כלום ברכב ולכן מוכרים אותו כמו שהוא. לאומת מישהו שמבין יוכל לעשות קופה על הקונה המאושר שחושב שמצא רכב "מדהים".

תזכרו: לא כל מה שנוצץ זה זהב, לפעמים זה ח$א, לפעמים מה שניראה כמו ח$א למעשה זהב.

צריך לשמוע איך עובד המנוע, איך מתפקד הגיר, לבדוק מפלס נוזלים, לוודא שבמיכל עיבוי נוזל קירור אמתי, לבדוק קומפרסיה וצבע של שמן, להראות לפחח. אם הכל טוב להוריד את המוכר 20% ממה שהוא מבקש כי הרכב במצב גרוע כביכול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין מה לעשות.

הכל תלוי באופי של האדם המוכר.

הכי "גרוע" זה שלקחת רכב שנראה "בונבוניירה" (כמאמר הגשש החיוור) לבדיקה וגילית שהוא לאחר תאונה קשה למרות שהמוכר יד ראשונה והרכב נקי וכו'. ככה הלך גם כסף של הבדיקה (אפילו אין התלבטות לגבי רכישת הרכב) וגם זמן יקר.

alfa 156 2.5.

פורסם
מוכר "חכם" יעשה הכנה לפני מכירה: פוליש וקס לרכב, צביעה חאפרית על החלודה, ניקוי פנימי עם קיטור, ניקוי מנוע עם קיטור. הוא ישקיע על כל זה 1500ש"ח, מתוכם 100ש"ח לצמיגים משומשים מפירוקיה ועל כל זה יבקש 5K נוספים.

יבוא קונה, יראה רכב שאומנם לא חדש, אבל די שמור, עם מאט הזעות מתחת למכסה מנוע (אבל לא נורא, הרי זה הזעות שמן אחרי 150K ק"מ יגיד המוכר) ויקנה את הרכב.

לפעמים מתחת לשכבה של אבק וג'יפה מסתתרת פנינה אמתית. רכב כזה בדרך כלל נמצא בידיהם של אנשים שלא מבינים כלום ברכב ולכן מוכרים אותו כמו שהוא. לאומת מישהו שמבין יוכל לעשות קופה על הקונה המאושר שחושב שמצא רכב "מדהים".

תזכרו: לא כל מה שנוצץ זה זהב, לפעמים זה ח$א, לפעמים מה שניראה כמו ח$א למעשה זהב.

צריך לשמוע איך עובד המנוע, איך מתפקד הגיר, לבדוק מפלס נוזלים, לוודא שבמיכל עיבוי נוזל קירור אמתי, לבדוק קומפרסיה וצבע של שמן, להראות לפחח. אם הכל טוב להוריד את המוכר 20% ממה שהוא מבקש כי הרכב במצב גרוע כביכול.

הרכב היה מלוכלך מבחוץ וגם הריפוד של הדלתות בוא נגיד לא ממש היה בגוון הטבעי. מילא התעצלת לא שטפת את האוטו . אבל כשאני פותח מכסה מנוע ורואה שמן בכל מקום ואתה אומר לי הרכב אחרי טיפול שמנים? איך אתה מבקש מעל המחירון ? באותו רגע נשרף לי הפיוז וכל מה שרציתי היה ללכת.

פורסם

אספר לכם על בזבוז זמן מהצד השני.

בשעות הצהריים בשבת פניתי זמן במיוחד בשביל חבר פורום (או לפחות קורא בפורום) על מנת להראות לו את הרכב.

נפגשים, בודקים, עושים סיבוב, החבר, לא ילד, מקבל את כל ההסברים על הרכב, מעיין בקבלות ואחרי יותר משעה קובע שהכל פיקס, הרכב מצא חן בעייניו ויצור איתי קשר בתחילת השבוע.

אכן כפי שהובטח יום למחורת טלפון, השיחה מתחילה בזה שהרכב מצא חן בעייני הקונה ושהוא מעוניין בו, אך "המחיר חייב לרדת".

"על מה חשבת?", אני שואל את הבחור הנחמד.

"מספר לא הגיוני בעליל", עונה לי הצד השני.

הצעה שמעליבה את כל בעלי הלאון 20VT ולא קרובה אפילו למחיר המבוקש.

לזה אני קורא לבזבז זמן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אספר לכם על בזבוז זמן מהצד השני.

בשעות הצהריים בשבת פניתי זמן במיוחד בשביל חבר פורום (או לפחות קורא בפורום) על מנת להראות לו את הרכב.

נפגשים, בודקים, עושים סיבוב, החבר, לא ילד, מקבל את כל ההסברים על הרכב, מעיין בקבלות ואחרי יותר משעה קובע שהכל פיקס, הרכב מצא חן בעייניו ויצור איתי קשר בתחילת השבוע.

אכן כפי שהובטח יום למחורת טלפון, השיחה מתחילה בזה שהרכב מצא חן בעייני הקונה ושהוא מעוניין בו, אך "המחיר חייב לרדת".

"על מה חשבת?", אני שואל את הבחור הנחמד.

"מספר לא הגיוני בעליל", עונה לי הצד השני.

הצעה שמעליבה את כל בעלי הלאון 20VT ולא קרובה אפילו למחיר המבוקש.

לזה אני קורא לבזבז זמן.

לזה אתה יכול לקרוא שיטת מצליח. סה"כ לא שיקרו עליך ולא הוליכו שולל. הבחור בא ,ראה, והחליט למחרת שהמחיר לא מה שחשב עליו. לגיטימי.

פורסם

לא מלין על שיטת מצליח, אפילו ציינתי שהבחור נחמד, רק לא מחובר לשוק הספורטיביות ובזבזן זמן. :)

הרי זה לא שהמחיר היה סוד או שהוא מצא ליקויים ברכב, סתם החליט לזרוק הצעת מחיר מעליבה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

קרה לי סיפור דומה,

כשחיפשתי 147, ראיתי מודעה שהיה רשום שהאוטו במצב מצויין כמו חדש, גירסאת 120 כ"ס והייתה תמונה.

אמנם התמונה הייתה לקוחה מאתר ארעי אך בכל זאת צלצלתי, ענתה גברת -

אני: שלום, מה מצב הרכב?

היא: מעולה

אני: יש דפיקות? צבע שרוף? חלודה? משהו?

היא: לא, הכל כמו חדש, שמור מאוד!

אני: מה המצב בפנים?

היא: האוטו שמור מאוד מבפנים ובחוץ באמת כמו חדש.

הבחורה נשמעה אמינה יחסית, הלכתי לראות.

נסעתי לת"א וכשהגעתי בעלה ירד.

1. ביקשתי רישיונות - גירסאת 105 ולא 120 כמו שצויין.

2. כל, אבל כל הצבע שרוף!! אולי דלת תא מטען הייתה במצב סביר.

3. פנים הרכב - ריפודים מלאי כתמים, המעפרה מפוצצת בדלי סיגריות, תא מטען מפוצץ בציוד קמפינג שהוכנס בפרעות, נורת שירות תלויה על החוט שלה.

הדבר היחיד שהיה אמין הוא הקילומטרז', שאלתי אותו אם הוא בטוח שזה האוטו שדיברנו עליו - הוא טוען שכן ומתנער מהשקרים של אישתו - כל המצויינים לעיל לא הפריעו לו לבקש 5K מעל המחירון.

כמובן שלא קניתי.

זה קורה כל הזמן, אנשים משקרים ואני פשוט לא מצליח להבין למה? מה, לא ישמו לב?

כשאני מוכר אוטו (עד היום 3) בכל שיחת טלפון אומר בדיוק מה יש לאוטו הן לטוב והן לרע.

פורסם

חוק מוזר אבל שאתה קונה כולם רוצים מעל המחירון שאתה מוכר "מי משלם היום מחירון"

בכל מקרה לדעתי הדבר המדהים הוא שפיאט שעד לפני כמה שנים היה מותג שנחשב למילה גסה בתחום המחירונים אנשים שילמו במקרה הטוב

עשרות אחוזים מתחת למחירון היום סחירה מאוד הרבה יותר לדוגמא מגטס או דיהטסו כולל פונטו אוטו'

סתם לדוגמא אתמול "סיימנו" קנית פנדה (אני עזרתי לחבר קרוב) 2010 יד ראשונה עם 36K אימיתיים ושולם מעל המחירון לרכב שמור

שעבר רק שני טיפולים בחייו וזה לאחר עשרות טלפונים והתרוצצויות ופגישות עם סוחרים שזיהו את הפונטנציל בפיאט (ישנם כאלה שעדיין זוכרים פיאט מוכרים בזול מאתרים אותם קונים במציאה ומוכרים חודש אחרי את הרכב במחיר גבוהה ומספרים כן זה של חבר שעזב וכו').

אל יאוש

• תוכן חדש...