Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכתבו כאן המון שטויות. השטות הראשונה היא לגבי וילונות. המסקנה הלוגית המתבקשת היא פשוטה:

הנחה: צריך לראות (דויד יום מתהפך בקברו...)

הנחה: כאשר שמים את הוילון לא רואים

מסקנה: צריך להוריד את הוילון

אתה טוען שביום שמש אפשר לראות עם הוילון, אבל ביום גשם אי אפשר, ובלילה אי אפשר וכך הלאה. זה מספיק גרוע כשלעצמו, אבל אני טוען שגם ביום אי אפשר לראות עם וילון. אבל, מה, הרי אפשר לראות, נכון? אבל אפשר לראות טוב עוד יותר בלי הוילון. ככל שאפשר לראות יותר טוב - עדיף. מה קשה להבין? אין כזה דבר לראות מספיק טוב, יש כזה דבר לראות הכי טוב שאפשר. קפיש?

לגבי ההחלקות: לנהג המיומן, השתעשעות בהחלקות בסביבה מבוקרת היא דבר מהנה ואף נשלט, אך יש כאן מספר נקודות לשים לב אליהם: ראשית, הכוונה היא אך ורק לסביבה מבוקרת עם מרווחי ביטחון ולא לכיכרות ופניות בלי מקום. כמו כן, הדברים אמורים רק בהחלקה יזומה לא בהחלקה על "שמן" (ואני משוכנע שה"שמן" הזה אינו אלא פרי הדמיון) או בגלל טעות נהג. זה אגב גם אומר שצריך להיות מיומנים מספיק כדי לדעת ליזום החלקה כמו שצריך, ואז אולי אפשר גם לסמוך עליו שידע לצאת מזה.

ולגבי המהירות הנמוכה והאפשרות לעצור: יש משפט שאומר שהדרך לקצה הכביש בסיבוב היא הרבה יותר קצרה כשהרכב מחליק לצדדים. לנהגים שאינם מנוסים במיוחד בהחלקות יזומות, הערכת המהירות בכניסה להחלקה עלולה להיות שגויה. זה המקור לתחושה של חלק מהנהגים, שהרכב כביכול "מאיץ" תוך כדי החלקה.

זה נכון במיוחד כשרטוב, מפני שאז מרגע תחילת ההחלקה הרכב נכנס למעשה למצב של ציפה. בהדרכה האחרונה שלי למדתי אפילו שעצם זה שהצמיגים רטובים, גם אם הם עוברים על משטח יבש, מקטין את מקדם האחיזה. כשיש זרזי החלקה נוספים, אספלט חלקלק או שיפוע לא מתאים, זה עוד יותר גרוע.

צודק ב100 אחוז, אני אחד שחייב לדעת את הגבולות של הרכב שלו, ביליתי יותר מידיי זמן במגרש חניה ריק גם על משטח יבש וגם על משטח רטוב על מנת לדעת איך להתמודד עם מצבי איבוד שליטה, מה שד״א הציל אותי כבר פעם אחת בהחלקה בפניה שהייתי חייב לשבור את ההגה לכיוון ההפוך, ונהג אחר שהיה נכנס לפאניקה ומוחץ את דוושת הברקס ומסתחרר - בקיצור אני חושב שזה חובה ללמוד את כלי הרכב ואת הגבולות שלו.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נבהיר את זה עם ציור וזהו.

מקרה ראשון: היה בגשם הראשון - כביש מחליק מאוד, נכנסתי לכיכר, איך שהתחלתי לפנות שמאלה את תוך הכיכר האחורה איבד אחיזה והחליף מקום עם הקדימה, במהירות אפסית.

מקרה שני - בדיוק אותו הדבר עם כיכר ברדיוס גדול מאוד (כניסה לשואבה) - עד היום אני כמעט בטוח גם שהיה שמן על הכביש.

אני יודע שאני על הפנים בצייר :lol:

אובדן שליטה? אובדן אחיזה, ב15 קמ"ש שבנגיעה קטנה בברקס האוטו עומד דום נראה לי דיי בשליטה.

חבל אתה סתם נלחם,

רכב שהגיע למצב של סבסוב 180 מעלות זה רכב שנהגו איבד את השליטה עליו, גם בניגוד למה שאתה חושב, לא יכולת לבלום מיידית כי לא היתה לך עליו שליטה (עובדה שהרכב עצר עם הפנים נגד כיוון התנועה).

אם כן היתה לך שליטה על הרכב בצירוף ההבנה איך לפעול בעת איבוד אחיזה אז היית יכול לתקן ולא לסיים ב-180 מעלות.

תשמח שזה הסתיים (להבנתי) ללא נזק או פגיעות ותנסה להבין מה עשית לא נכון במקום "להאשים את הרצפה שהיא עקומה" (או במקרה שלך שיש כתמי שמן וכו').

איבוד אחיזה בהחלט יכול להיות נשלט כשנוקטים בפעולות הנדרשות ויודעים לתמרן אותו, כשזה לא קורה איבוד האחיזה הופך לאיבוד שליטה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ימות הסערה מהנים עד בלי די, אתמול נכנס הרכב למוסל לקראת טסט ומאז ההוצאות הולכות ומתרחבות (אגזוז חדש, ובקרוב גם רדיאטור חדש לחימום נצרך ברכב)

לגבי נהיגה בגשמים, ההפסקות האלו של הגשם שאתם חווים זה כי אני נכנס לרכב. מרגע קבלת הרישיון שלי ועד היום כמעט כל פעם שאני יוצא לכביש בגשם הגשם נפסק עד שאני מסיים את הנסיעה.

ואני דווקא אוהב לנהוג בגשם ):

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
נתקעתי בעיר בפקק שקרוב לבית שלי יותר מחצי שעה, כשהבנו שאם נמשיך לחכות נמשיך להיתקע בפקק וצריך למצוא פתרון אחר. תוך כדי, נהגים מתחילים להסתובב לכיוון השני על המעברי חצייה, רוורסים, צפצופים. עשיתי את זה גם ויצאנו מהר, אבל כל כיוון היה פשוט פקוק לעד! אני לא מבין איפה המשטרות שיתחילו לכוון או משהו, לא היה כלום והפקק הזה יכול להימשך שעות, שלא נדבר על הכיוונים האחרים בעיר. התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !

אין לי מה לרשום מלבד זה שבאמת חבל שלא היו שוטרים היום בכביש, שהיו מורידים אותך מהכביש על השטויות הלא בטיחותיות/חוקיות שיש לך ברכב

תסלח לי כן - אבל בנאדן שיודע שיש לו נורות לא תקינות ושרואים איתם לא טוב ולא משנה תנאי הדרך, כי מנורה צריכה להאיר בכול מצב, ועדיין משאיר אותן מותקנות ברכב ונוהג איתן -מה אגיד ומה אומר, את הכינויים אני אשמור לעצמי בגלל שרוב הסיכויים שאקבל 7 אזהרות במקביל.:evil: :evil: :brickwall: :brickwall:

אתה סכנת נפשות למי שסובב אותך, בכוונה אני לא רושם סכנה לעצמך כי האמת לאמיתה היא שלא באמת אכפת לי הסכנה שאתה גורם לעצמך, לכול אחד יש זכות על החיים שלו, ואם בא לך להתאבד אז בבקשה, רק אל תעלה על הכביש שלא תהרוג מישהו אחר בתהליך.

ובקשר לשוטרים - לך תתגייס למשטרה, אולי ייכנס לך קצת שכל לראש בלי קשר לכלום, ואולי בפעם הבאה שיש את סופת העשור, אתה תצא ותעמוד בכביש ותכוון את התנועה, כי זוהי מטרתו הנעלה של שוטר, לכוון בנאדם בוגר בכביש, ולא לחלץ אנשים שנתקעו בשטפונות או לחלץ אנשים מבתים, או לדאוג לפנות בית ספר יסודי שהוצף (קרה ליד הבית שלי). לא, אתה צודק, הכי חשוב שהוא היה בא ועומד באמצע הסופה בחוץ בגשם ולכוון אותך עם המנורות הדפוקות שלך, צריך לפנות עם זה לבג"ץ

פורסם

כדי לחלץ אנשים מבתים שטופי מים הומצאו מכבי האש, שכשמם כן הם כיבוי -והצלה- ויש שאר יחידות חילוץ בנמצא.

על משטרת התנועה (לא סתם יש משטרת תנועה במקביל לזו ה״רגילה״) ועל השיטורים העירוניים לדאוג שמה שהתשתיות המעולות בארצנו כשלו לעשות, ייעשה על ידם, דהיינו הסדרת התנועה ודאגה לסדר התקין שלה, מה שגם ביום קיץ יבש לא מתבצע.

הערה על העמידה בגשם וביצוע עבודתך נאמנה. בתור עובד בפיצריה (ברשת הגדולה בארץ) אני יכול בוודאות להגיד שאם השליחים שלנו יוצאים למשלוחים בימים סוערים כאלו (ויש פי 2 משלוחים כיוון שכולם נשארים בבית ומזמינים אוכל הביתה) גם השוטרים יכולים לבצע את עבודתם וכך גם לגבי כל אחד אחר שעבודתו מערבת יציאה אל הגשמים.

פורסם

אתה יודע מה - מקבל את דעתך, יכול להיות שאתה צודק, נכון משטרת התנועה צריכה להיות, אבל לא באמת אפשר לצפות שאצלנו במדינה יהיה שוטר תנועה בכול פינת רחוב.

בקשר לשאר אני עומד על דעתי.

ורק לידיעה כללית - את בית הספר היסודי הזה פינו גם שוטרים ולא רק מכבי אש.

פורסם
הצלחת להצחיק אותי. ששוטר ייצא מהניידת הממוזגת שלו ויעמוד בגשם כדי לכוון אותך? אתה בטח חושב שאתה חי במדינה מתוקנת.

בירבורי בירבורים מלאים מרירות חסרת ביסוס, בנוסח עדת הטוקביקסטים.

1. שוטרים לא יכולים לפנות הצפות והם לא אחראים לפקקים.

2. ראיתי ה-רבה שוטרים פרוסים, חוסמים צירים, מכוונים תנועה, בגשם.

הציפייה המפונקת הזו, שכל הזמן החיים יילכו חלק, ואם לא הממשלה/משטרה/מדינה/ (וכו') אשמה בכל אי נעימות שקרתה לך במשך היום... לא יודע מאיפה הגישה הזו לחיים באה.

קורה שיש תקלות.

קורה.

אז עמדת בפקק.

ביג פאקינג דיל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אין לי מה לרשום מלבד זה שבאמת חבל שלא היו שוטרים היום בכביש, שהיו מורידים אותך מהכביש על השטויות הלא בטיחותיות/חוקיות שיש לך ברכב

תסלח לי כן - אבל בנאדן שיודע שיש לו נורות לא תקינות ושרואים איתם לא טוב ולא משנה תנאי הדרך, כי מנורה צריכה להאיר בכול מצב, ועדיין משאיר אותן מותקנות ברכב ונוהג איתן -מה אגיד ומה אומר, את הכינויים אני אשמור לעצמי בגלל שרוב הסיכויים שאקבל 7 אזהרות במקביל.:evil: :evil: :brickwall: :brickwall:

אתה סכנת נפשות למי שסובב אותך, בכוונה אני לא רושם סכנה לעצמך כי האמת לאמיתה היא שלא באמת אכפת לי הסכנה שאתה גורם לעצמך, לכול אחד יש זכות על החיים שלו, ואם בא לך להתאבד אז בבקשה, רק אל תעלה על הכביש שלא תהרוג מישהו אחר בתהליך.

ובקשר לשוטרים - לך תתגייס למשטרה, אולי ייכנס לך קצת שכל לראש בלי קשר לכלום, ואולי בפעם הבאה שיש את סופת העשור, אתה תצא ותעמוד בכביש ותכוון את התנועה, כי זוהי מטרתו הנעלה של שוטר, לכוון בנאדם בוגר בכביש, ולא לחלץ אנשים שנתקעו בשטפונות או לחלץ אנשים מבתים, או לדאוג לפנות בית ספר יסודי שהוצף (קרה ליד הבית שלי). לא, אתה צודק, הכי חשוב שהוא היה בא ועומד באמצע הסופה בחוץ בגשם ולכוון אותך עם המנורות הדפוקות שלך, צריך לפנות עם זה לבג"ץ

איזה הגזמות!אני הסברתי טוב מאוד על הכל, תקרא שוב ותבין שלפי דעתי הנורות שלי לא מסוכנות, קצת פחות רואים טוב. אצלי עוד התוצאה יצאה לבן צהוב שזה אומר שהאור מאיר קצת יותר טוב אם הפנסים היו לבנים שלג או כחולים. גם עברתי טסט כי האור עמד בעוצמה, אז על מה אתה מדבר? חוץ מזה, יצא לי לשבת בכמה רכבים עם אור צהבהב ושמתי לב שהאור לא בדיוק שונה מהפיליפס, אולי כי לא נהגתי. זה שהאור עצמו על הכביש קצת פחות נראה בגשם זה נכון, אבל מפה ולהאשים אותי בנסיונות רצח זה הזוי.

פורסם

כדי לחלץ אנשים מבתים שטופי מים הומצאו מכבי האש, שכשמם כן הם כיבוי -והצלה- ויש שאר יחידות חילוץ בנמצא.

על משטרת התנועה (לא סתם יש משטרת תנועה במקביל לזו ה״רגילה״) ועל השיטורים העירוניים לדאוג שמה שהתשתיות המעולות בארצנו כשלו לעשות, ייעשה על ידם, דהיינו הסדרת התנועה ודאגה לסדר התקין שלה, מה שגם ביום קיץ יבש לא מתבצע.

הערה על העמידה בגשם וביצוע עבודתך נאמנה. בתור עובד בפיצריה (ברשת הגדולה בארץ) אני יכול בוודאות להגיד שאם השליחים שלנו יוצאים למשלוחים בימים סוערים כאלו (ויש פי 2 משלוחים כיוון שכולם נשארים בבית ומזמינים אוכל הביתה) גם השוטרים יכולים לבצע את עבודתם וכך גם לגבי כל אחד אחר שעבודתו מערבת יציאה אל הגשמים.

פורסם

זה לא שאסור לצאת עם הרכב בימים האלו. אסור לך לצאת עם הרכב בימים האלו (או בכל יום אחר לצורך העניין)

ודרך אגב, אני דווקא כן ראיתי שוטרים פרוסים בגשם ובקור המקפיא.

חוסמים צירים מוצפים ומנסים לסדר את הבלגן הכללי של התנועה.

V5

פורסם
עוד לא שמעתי דברים חיובים על ג'אנטים סיניים...לפני שאתה תוקף אותי, אני הכי אוהב ג'אנטים שבעולם והרעיון לקנות עוד היה לפני שנתיים ומשהו, כשהוצאתי רשיון. אחר כך הבנתי שזה דבר בטיחותי מדי.

די כבר עם החרטא הזה. אלפי אנשים נוסעים עם ג'אנטים סיניים, גם אני נסעתי שנים עם ג'אנטים סיניים ואני עדיין פה כדי לספר! לא עקומים ולא שבורים ולא נעליים! (ד"א מכרתי אותם למישהו אחר שנוסע עליהם עד היום).

כן לרוב כבדים יותר מג'אנט איכותי,כן הגימור לרוב פחות טוב מג'אנט איכותי, כן לרוב מצועצעים יותר מג'אנט איכותי. אבל מה שמגיע ונמכר בארץ צריך לעמוד בתקן מסויים. זה ממש לא סכנת נפשות וממש לא פוגע בבטיחות של האוטו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

שששששש......רק אל תגלה להם שגם החברות הכי גדולות ומוכרות מייצרות בעצמן בסין......

נשמור את זה בסוד ביני, בינך ובין עמוס, השרת....

:wink:

כמו שציינת, ההבדל העיקרי בין סיני לממותג מסתכם במשקל, מבחינת חוזק וכו׳- כל ג׳אנט והסיפור שלו.

מקריאה באינטרנט ושיחה עם נציג של O.Z מסתבר שיש הרבה מקרים שהג׳אנט מהדגם הספציפי שמותקן אצלי- נוטה להתעוות ברמה שהוא לא בר תיקון ו\או איזון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה שאותי יותר מפחיד זה נהגים (ובמיוחד נהגות, לא שאני מכליל אך אתם חייבים להסכים איתי...:-P) שנוסעים בתוך שטח עירוני במהירות כל כך מופרזת בלי לשים לב לתנאי הדרך, במיוחד בצפון הארץ עכשיו (כל הכבישים הפכו למשטחי קרח).

כמה פעמים ראיתי כבר היום החלקות ובלימות פתאומיות, חשוב מאוד לשמור מרחק במיוחד בימים שכאלה!

פורסם
שששששש......רק אל תגלה להם שגם החברות הכי גדולות ומוכרות מייצרות בעצמן בסין......

נשמור את זה בסוד ביני, בינך ובין עמוס, השרת....

:wink:

כמו שציינת, ההבדל העיקרי בין סיני לממותג מסתכם במשקל, מבחינת חוזק וכו׳- כל ג׳אנט והסיפור שלו.

מקריאה באינטרנט ושיחה עם נציג של O.Z מסתבר שיש הרבה מקרים שהג׳אנט מהדגם הספציפי שמותקן אצלי- נוטה להתעוות ברמה שהוא לא בר תיקון ו\או איזון.

אתה יכול לחפש תגובות שלי משרשור אחר שכתבתי שאין לי שום בעיה עם ג'אנטים של חברות איכותיות שמיוצרות בסין. אין טעם להסביר לך מה ההבדל בין ג'אנט של חברה עולמית כמו OZ שתייצר בסין ג'אנטים לעומת ג'אנט לינג לונג עלום שם, ללא שום מידע עליו ותקנה אותו ב1200 שקל באוטו דיפו.

תאמין לי, חרשתי על הנושא הזה כל כך באינטרנט ולא מצאתי משהו חיובי אחד על ג'אנט סיני, חיובי אחד, ואני ידוע בתור בנאדם חפרן בדברים שמעניינים אותי, ולא, לא בפורום של ילדים דווקא.

פורסם
צודק ב100 אחוז, אני אחד שחייב לדעת את הגבולות של הרכב שלו, ביליתי יותר מידיי זמן במגרש חניה ריק גם על משטח יבש וגם על משטח רטוב על מנת לדעת איך להתמודד עם מצבי איבוד שליטה, מה שד״א הציל אותי כבר פעם אחת בהחלקה בפניה שהייתי חייב לשבור את ההגה לכיוון ההפוך, ונהג אחר שהיה נכנס לפאניקה ומוחץ את דוושת הברקס ומסתחרר - בקיצור אני חושב שזה חובה ללמוד את כלי הרכב ואת הגבולות שלו.

אי אפשר להתמודד עם מצב איבוד שליטה. אבדן השליטה פירושו שלא ניתן לשלוט. זו לא סתם החלקה. החלקה יזומה ונשלטת אפשרית רק כאשר עוברים את גבולות האחיזה של המכונית מבלי לדרוש ממנה יותר ממעטפת הביצועים שלה. את זה לא לומדים במגרשי חניה ריקים אלא בהדרכה מסודרת ויסודית.

הדוגמה שלך עם ההחלקה בפניה (וכי איזו החלקה אינה בפניה?) מדגימה את העניין היטב. ברכב הנעה קדמית, שאני מניח שיש לך, לא פותרים היגוי יתר על ידי הפנית הגה נגדית אלא בעזרת כוח המנוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...