Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עכשיו מבצע של הסתדרות המורים שדרכו אפשר לקבל ספלאש חדשה ב-61K בערך.

כמו שאמרתי בהתחלה, אם יש אופציה כדאית ברכישת רכב חדש אני יכול לדחוף את התקציב ב-20K...

כדאי?

פורסם

המחיר של הספלאש טוב,אך הוספה כזאת של כסף מהתקצחב המקורי,לא חושב שזה צעד נכון.

מבחינת צריכה היא לא חסכונית יותר,מבחינת מקום מאחור היא מרווחת יותר אך אתם זקוקים לזה?

תא מטען די קטן,כלומר אתם מוסיפים 20 אלף על ביצועים בעצם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה בכלל בדקת שחברה שלך יודעת לנהוג על ידני? עזוב מה שהיא אומרת, קודם תבדוק.

בלי קשר, לא הייתי קונה רכב ידני למי שגר בחיפה, זה סתם מעיק. ומי שנוסע הרבה בכבישים מהירים לא הייתי בוחר ברכב מיני.

המנוע החלש אומר שיחסי העברה חייבים להיות קצרים מה שאומר שבמהירויות של כביש מהיר הסל"ד יהיה גבוה והצריכה בהתאם גם.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בכביש מהיר בנסיעה שך 110 בערך רכב מיני,לפחות הפנדה מציגה צריכה של 1/19,אין שום סופר מיני או משפחתית שתגיע לכזאת צריכה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה בכלל בדקת שחברה שלך יודעת לנהוג על ידני? עזוב מה שהיא אומרת, קודם תבדוק.

בלי קשר, לא הייתי קונה רכב ידני למי שגר בחיפה, זה סתם מעיק. ומי שנוסע הרבה בכבישים מהירים לא הייתי בוחר ברכב מיני.

המנוע החלש אומר שיחסי העברה חייבים להיות קצרים מה שאומר שבמהירויות של כביש מהיר הסל"ד יהיה גבוה והצריכה בהתאם גם.

היא תזדקק לתקופת הסתגלות מסויימת. היא לא מבסוטה מהמעבר אבל היא תסתדר.

כל המטרה של החלפת הרכב היא לחסוך מקסימום דלק.

הגטס (שנמכרה היום) עשתה 1:10 בעקביות יתרה.

אני מסתכל על כך שאני רוצה לצמצם הוצאות חודשיות/שנתיות שבעיקרן מורכבות מדלק וטיפולים/תקלות במוסך.

ולכן אני מחפש רכב ידני אמין - רכב אוטומטי תמיד יניב (לפחות בקטגוריות האלה) צריכת דלק פחות טובה ולכן פחות חסכון.

וההפך, דווקא המיני/סופרמיני הידניות מראות צריכת דלק מעולה בכבישים בין עירוניים בהנחה שאתה נוסע במהירות שלא עולה על 100 קמ"ש.

פורסם
המחיר של הספלאש טוב,אך הוספה כזאת של כסף מהתקצחב המקורי,לא חושב שזה צעד נכון.

מבחינת צריכה היא לא חסכונית יותר,מבחינת מקום מאחור היא מרווחת יותר אך אתם זקוקים לזה?

תא מטען די קטן,כלומר אתם מוסיפים 20 אלף על ביצועים בעצם.

אני אגיד לך מה.

אם אנחנו קונים רכב חדש, המשפחה תעזור בהפרש (של ה-20).

זה לא אומר שמיד ההחלטה הנכונה היא לקנות חדש אלא שזו אופציה שנמצאת על השולחן.

יתרונות לספלאש חדשה כפי שניתחתי אותם:

1. נספוג פחות ירידת ערך (בגלל ההנחה) ולאורך זמן זו עסקה טובה.

2. ביצועים יותר טובים לעליות בחיפה.

3. מתחילים מ-אפס: יש אחריות, אין בלאי, יש הנחות לטיפול ראשון וצמיגים ראשונים, ביטוח דרך הסוכנות הוא זול יותר לשנה הראשונה.

4. נוחות/אבזור מעט יותר טובים. אנחנו לא זקוקים לאבזור או למרווח אבל זה תמיד יותר נחמד.

5. רכב חדש זה כיף.

סעיפים 4 ו-5 הם כמובן לא שיקולים כלכליים אלא תוצר לוואי של המצב.

ככלל, אני יודע שאחד החסרונות המרכזיים של רכישת רכב חדש היא ספיגת ירידת ערך גדולה יותר בשנתיים הראשונות אך דרך ההסדר זה יתקזז קצת.

אשמח לדעתך.

פורסם

אם המשפחה עוזרת,כלומר ב40 אתם קונים ספלאש,זה עיסקה טובה.

פורסם

ואם ננסח את זה קצת אחרת. ז"א נניח והתקציב הוא פשוט 60K. לא משנה מאיפה...

כי אני לא רואה את זה כב-40 אנחנו קונים ספלאש אלא ב-60 (לא משנה מאיפה הכסף מגיע אבל הוא ישנו).

עדיין לדעתך זו עסקה טובה? או שאם היה לך תקציב של 60 היית עושה איתו משהו אחר?

(אגב, תודה רבה על התשובות וההתייחסות!)

פורסם

אם ככה היום הייתי בודק האם יש עדייןאת הרנו קליאו ב65,אבל אם ה 60זה מחיר מקסימלי בגלל המבצע של המורים,הספלאש אופציה טובה,חדשה עולה 69 ששם היא מיותרת.

פורסם

זה פשוט מגוכח שאתה אומר שהחיסכון הוא המטרה ואז הולך וקונה רכב חדש. קח את מה שחסכת בדלק, תכפיל פי 2-3 וזה מה שאתה תפסיד בשנה בירידת ערך.

חושב לפי נסיעה שנתית ממוצעת של 18K ק"מ, מעבר מצריכה של 10 ק"מ\ל' ל-15 ק"מ\ל' משולב ומחיר דלק של 7.5 ש"ח לליטר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

שום דבר פה לא מגוחך.

אני עורך את החישובים ולפיהם עושה את השיקולים - בוא נבחן את זה לשנתיים הראשונות:

(הנתונים שאני עשיתי בהם שימוש מעט שונים אבל נראה לי מייצגים)

צריכת דלק קודמת: 1:10

צריכת דלק ממוצעת חדשה: 1:16

עלות ליטר דלק: 7.6

ירידת ערך בשנה: 12% (חושב בממוצע לפי שוק יד 2 לדגמי סוזוקי)

עלות ספלאש חדשה: 70,000 ש"ח.

עלות ספלאש לאחר הנחה: 61,000 ש"ח.

בשנה חסכתי 5,130 ש"ח בהוצאות דלק.

אני מאמין שיהיה חיסכון בהוצאות אחזקה (מוסך) לפחות בשנתיים הראשונות של כ-400 שקל בשנה אבל ייתכן פחות, אז ניקח 300 ש"ח.

שווי הרכב אחרי שנה 1: 61,600 ש"ח.

שווי הרכב אחרי שנה 2: 54,208 ש"ח.

הפרש ירידת ערך אחרי שנתיים מהמחיר ששילמתי(!): ~6,800 ש"ח.

בשנתיים חסכתי: 5130+5130+300+300=10,860 ש"ח

בשנתיים הפסדתי: 6,800 ש"ח.

נראה שבסה"כ בשנתיים דווקא חסכתי 4000 שקל...

כמו שאמרתי קודם, אם לא הייתה הנחה של ההסתדרות על דגמי סוזוקי חדשים אז אכן הייתי מפסיד יותר בירידת ערך ממה שחסכתי - ההזדמנות פה מספרת סיפור אחר.

אם לדעתך יש לי שגיאה בנתונים/דרך חישוב מאוד אשמח לשמוע.

עריכה: אני לא טוען שפוטנציאל החיסכון ברכב יד 2 הוא קטן יותר בסיטואציה שאני מעלה (ספלאש בהנחה), כתלות ברכב הוא גם יכול להיות גדול יותר (לרכב חסכוני, אמין עם מעט ירידת ערך) אבל ההפרש אחרי 3 שנים יהיה קטן בין 2 האפשרויות.

נניח, לפי החישוב שלי פנדה 2011 תחסוך לי עוד אולי 1000 שקל אחרי שנתיים בהנחה יסודית שלא יהיו לה תקלות שעלותן תיקונם היא גבוהה (באופן יחסי לאחזקה השוטפת).

בסופו של דבר זה ניהול סיכונים.

פורסם

אוקיי מסתבר שקצת הטעו אותי במבצע של הסתדרות המורים ובסוזוקי יישרנו קו.

יש הנחה של 9000 על הספלאש האוטומטית.

על הידנית ההנחה היא 3500...

מקווה שלא הטעיתי את קוראי השרשור יותר מידי.

כל נושא הספלאש אם ככה, ייבחן מחדש

פורסם

אז בעצם מדובר על 66K?

אולי כדי לחזור לתקציב המקורי אם ככה.

• תוכן חדש...