Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמעתי הרבה על הפורום ויצא לי לקרוא כאורח מידי פעם ועכשיו לרגל החלפת הרכב אשמח לקבל עזרה והמלצות.

כרגע ברשותי יונדאי גטס 2003 אוטומטית שאני רוצה למכור גם בגלל השנתון הותיק וגם בגלל צריכת דלק גבוהה יחסית.

אני מחפש לי ולחברה שלי אוטו קטן וחסכוני בדלק (ולכן הבחירה בידני) שעלות הטיפול בו נמוכה ולכן אמינותו חשובה.

אנחנו עושים בעיקר נסיעות בתוך חיפה (המסלול היומיומי לא כולל עליות אינטנסיביות) ואחת לשבועיים עושים נסיעה לאזור תל אביב.

ק"מ בשנה לפי השנה האחרונה: 18,000 ק"מ.

היות ואני סטודנט וההכנסות אינן גבוהות העקרונות המובילים הם צריכת דלק טובה ועלות אחזקה נמוכה.

אני מחפש כעת בעיקר מנועי 1 ליטר כאשר ברור לי שיש מחיר של ביצועים שיבוא על חשבון צריכת הדלק האופטימלית.

רכב שחשבתי עליו בינתיים הוא הסוזוקי אלטו הידנית (1 ליטר) שמתהדר בצריכת דלק נמוכה מאוד של 1:17 בערך.

אשמח לקבל עוד רעיונות...

אציין שבמידה ויתברר שרכישת רכב חדש תסתמן כהחלטה כלכלית נכונה יותר ניתן לדחוף את התקציב בעוד 20K.

לצורך העניין, היום הלכתי לסוכנות סוזוקי להתרשם מהאלטו ולסוכנות קיה להתרשם מהפיקנטו.

האלטו הייתה די מאכזבת (באופן כללי לא מצאה חן בעינינו), לא ראיתי יתרון ברכישת אלטו חדשה (וגם לא דחף) ולעומת זאת הפיקנטו הייתה מפתיעה והתחושה הייתה שמקבלים יותר "אוטו" בהפרש מחיר קטן יחסית. אבל, קראתי יותר מידי אזהרות על צריכת הדלק של הפיקנטו שרחוקה מההערכות החסכוניות שנתנו לה.

כך שלסיכום אשמח לקבל המלצות לגבי רכב משומש ב-40K או לרכב חדש ב-60K שבאמת שווה את ההפרש.

פורסם

היום ב 40 ניתן לקבל רכבי מיני כמעט חדשים.

יש לך את הפיאט פנדה,חסכונית ולא יקרה לאחזקה,מחירים זולים לשנתון.

פיקנטו בכזה מחיר קשה למצוא.

אם תראה ביד מיני בכזה מחיר יד 2 זה רק הפנדה ויש מבחר לא קטן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובה.

חשבתי על הפנדה, אתה יודע להגיד לי צריכת דלק אפקטיבית שלה? עלות טיפול קטן/גדול במוסך?

החלקים האיטלקיים של הפנדה לא יקרים?

בקצת יותר מ-40K יש גם את האלטו יד שניה כאמור.

עוד רעיונות חוץ מהפנדה?

פורסם

בכביש הררי צריכה של 1/17.5 בכביש ישר למשל נסיעה ממעלות לנתניה הרכב מגיע ל 1/19.

החלפים של פיאט לא יקרים,טיפול ראשון עלה לי 500 שקל,אבל זה במורשה יבואן,אם במוסך רגיל המחיר היה זול יותר.

היתרון של הפנדה זה מאחור חלונות רגילים ולא פתחי צד,מנוע 4צילנדרים כך שהוא לא רועד,ולדעתי היא רכה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכביש הררי צריכה של 1/17.5 בכביש ישר למשל נסיעה ממעלות לנתניה הרכב מגיע ל 1/19.

תודה! יש לך הערכה לצריכה בתוך העיר? או ממוצע?

באתר "קילומטר לליטר" רשום "צריכת דלק אמיתית" של 16.8. נראה מהימן?

איך האבזור שלה בפנים? אם אפשר בהשוואה לפיקנטו בהנחה ואתה מכיר... לאלטו אין כלום בפנים אז אי אפשר להשוות אליה כל כך... :wink:

עדיין אני קצת חושש לקנות רכב איטלקי... (בראש שלי רק יפני זה אמין) יש למישהו נתון של ממוצע עלות אחזקת רכב שנתית (נניח לאורך 3 שנים)

הפנדות החדשות שמוכרים היום הם דגם שונה מהדגם של 2010/2011?

האם כדאי באופן כללי לקנות פנדה חדשה?

(חישבתי ירידת ערך של כ-15% בשנה שזה לא מעט)

המון תודה

פורסם

מוזר לומר,אך הצריכה טובה יותר ממה שרשום שם.

בעיר אני מעריך זה יהיה סביבות ה 1/15.

מכיר את הפיקנט ו ונסעתי עליה,הפיקנטו יותר מאובזרת ויותר בטיחותית,לגבי נוחות העדפתי את הפנדה,לכן גם קניתי אותה.

הפנדה נחשבת לדגם מאוד מוצלח של פיאט ואמין,היא גם הופיעה בסקר אמינות במקום ה 2,לפני כמה חודשים.

ביטוח מקיף וחובה עולה לי 3600 אני נהג בן 26 ללא תאונות.

ב2011 הפנדה קיבלה 69 כס לעומת 60,ריפודים שונים וסמל בצבע אדום.

במחיר של הפנדה החדשה יש רכבים טובים יותר.

פורסם
הפיקנטו יותר מאובזרת ויותר בטיחותית,לגבי נוחות העדפתי את הפנדה,לכן גם קניתי אותה.

איך יותר מאובזרת? בפנדה יש: מחשב דרך? 4 חלונות חשמליים? מד סל"ד (שנעדר מהרבה רכבים ידניים באופן תמוה)?

ראיתי בתמונות כפתורים על ההגה, האם נכון? יש עוד אבזור?

אמרת שבמחיר של פנדה חדשה יש רכבים משתלמים יותר. איזה? (גם חדשים?)

יתרון גדול של הפנדה הוא שיש לה מנוע 1.2 שיחד עם זאת נותן צריכת דלק טובה ובחיפה זה יכול להיות שיקול בגלל כל העליות.

פורסם

אתה מדבר על הדגם החדש? או הישן יד שניה?

פורסם

אחרי שכתבתי את התגובה האחרונה פתאום הבנתי שכל הזמן הזה הסתכלתי על הנתונים/תמונות של הדגם החדש...

שאגב, עכשיו ראיתי שלפי האתר של פיאט הגירסה של הפנדה החדשה עם מנוע 0.9 ליטר יקרה יותר, מהירה יותר, יותר כוחות סוס, 5 מושבים לעומת 4 ב-1.25... מוזר.

חזרה לענייננו, עקרונית אני מדבר על הדגם יד שניה (כמו שיש לך - 2011).

ואם ברכב חדש עסקינן, אז אין לי מושג כמה תעלה באמת פנדה חדשה (הדגם החדש) הנחתי שבערך 65K.

פורסם

יש מחשב דרך ויש סלד,מאחור חלונות ידנים,היתרון בפיקנטו שיש חיבור usb וחיבור לאייפוד,יש 4 חלונות חשמל ו 6 כריות אוויר לעומת 2.

נכון זה מחירה ובמחיר הזה ניתן היום לקנות במידה ועדיין יש מבצע את הרנו קליאו,היא עדיפה.

היום,במחיר הזה אני הייתי קונה את הקליאו.אם היא עולה עדיין 65.

אגב בפנדה הישנה יש גם מקום ל5 אנשים.

פורסם

הבנתי.

בפנדה 2011 יש רק 2 כריות אוויר?

בקשר לקליאו, פה אני לא מסכים - אני לא מתקרב למכוניות צרפתיות - מבלות יותר זמן במוסך מאשר על הכביש וכל תיקון עולה הון.

פורסם

כן רק 2כריות.

דגמי רנו החדשים זה לא כמו פעם,הקליאו רכב טוב,ואל תשכח שיש אחריות.

פורסם

הספלאש שהכי קורבה אליך זה דגם 2009 ולפי יד 2 תצטרך להוסיף לפחות 10k.

אבל אז אתה מקבל רכב אוטומטי,היא יותר מרווחת מהמיני וזריזה יותר,אבל במחירים אפשר לרכוש סופר מיני אמתית,פחות חסכונית אבל עם יתרונות בכול השאר,אבל פה זה כבר אוזר ה55k.

• תוכן חדש...