Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבר מצבר נוסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

בימים אלה ממש, הנני מתכנן מן מערכת חשמל מקבילה לרכב של חבר.

הכוונה במערכת חשמל מקבילה היא לחברה 2 מצברים לאותו אלטרנטור

שבינהם לא יהיה חיבור מקבילי דו-כיווני רגיל אלא חיבור חד כיווני.

אני יסביר את עצמי,

הכוונה שלי היא ליצור מעיין מעבר חד צדדי (דיודה) שמטרתה היא רק לתת לזרם לעבור לכיוון אחד, וכך כל מה שיהיה מחובר למצבר זה, יהיה בסטטוס שונה ברכב ורכיבי חשמל אחרים.

המטרה היא ליצור בידוד למוצר שמחובר למצבר, שברגע שהוא גומר את המצבר, האוטו יוכל להניע ללא כבלים וללא בעיות.

עכשיו השאלה, קיימת דיודה במשקל של 50 אמפר ב12 וולט?

אני שואל כי אחרי שלומדים בשיעורי פיסיקה בכיתה ט' על קבלים של מיליפרד וכדומה, ואחרי כמה שנים מגלים שיש קבל שהוא 1 פראד או הרבה מזה, אז כבר לא מאמינים יותר למורים :)

פורסם

חברים יקרים,

בימים אלה ממש, הנני מתכנן מן מערכת חשמל מקבילה לרכב של חבר.

הכוונה במערכת חשמל מקבילה היא לחברה 2 מצברים לאותו אלטרנטור

שבינהם לא יהיה חיבור מקבילי דו-כיווני רגיל אלא חיבור חד כיווני.

אני יסביר את עצמי,

הכוונה שלי היא ליצור מעיין מעבר חד צדדי (דיודה) שמטרתה היא רק לתת לזרם לעבור לכיוון אחד, וכך כל מה שיהיה מחובר למצבר זה, יהיה בסטטוס שונה ברכב ורכיבי חשמל אחרים.

המטרה היא ליצור בידוד למוצר שמחובר למצבר, שברגע שהוא גומר את המצבר, האוטו יוכל להניע ללא כבלים וללא בעיות.

עכשיו השאלה, קיימת דיודה במשקל של 50 אמפר ב12 וולט?

אני שואל כי אחרי שלומדים בשיעורי פיסיקה בכיתה ט' על קבלים של מיליפרד וכדומה, ואחרי כמה שנים מגלים שיש קבל שהוא 1 פראד או הרבה מזה, אז כבר לא מאמינים יותר למורים :)

:screwy: כזה עוד לא היה
פורסם

דיודה אחת לא תספיק כאן....אתה צריך לבנות מטען (מוזן ממצבר הראשון) עם שנאי למצבר השני..אחרת המכשיר שלך (??) יהיה מוזן משני המצברים במקביל.

פורסם
:screwy: כזה עוד לא היה
היה, אבל לא כזה :rofl::beerchug:

:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

:turn-l::roflmao: :roflmao: :drinking::multi: :multi:

גדול....

עכשיו אפשר ללכת לישון טוב!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לבנות עוד מטען (או ברכב - אלטרנטור) זה הדבר שרציתי להימנע ממנו, כי ברכב של חברי יש אלטרנטור גדול מהמקורי והוא מספק זרם שיספיק להטעין 2 מצברים, הבעיה היא שאני רוצה ליצור את הכיוון החצ צדדי הזה ללא התקנת אלטרנטור נוסף, שכן זה פתרון אולי הכי טוב שאפשר לתת, אך הוא לא מעשי למדי.

אולי שימוש בסוג של ריליי מסויים או לא יודע מה..

אנשים, אני יודע שזה נשמע אולי מטומטם, או אולי קצת דבילי, אך יש מטרה בעניין.

עזרו נא,

פורסם

OK, דבר ראשון סליחה על התקף הצחוק, 2 בלילה, הודעה הזויה, תגובה של RadarJedi, והכימיה במוח עושה את שלה...

היתה לי תקופה שהמצבר היה "פורק" כמעט כל לילה...

ידעתי שיש בעיה עם אחד הצרכנים, לא ידעתי איזה (מצבר חדש יחסית, טעינה טובה)... ובמקום לנתק את כל צרכני החשמל באוטו ולחבר אחד אחד, נסעתי עם מצברים באוטו.

לא סתם מצברים, מצברי ג'ל (וג'ל הרי לא נוזל), 2 במקביל מצליחים להניע אוטו בכיף (כל עוד זה לא איזה V8 רצחני. הטעינה שלהם היתה דרך שקע המצית, כי אחרי כיבוי הסוויטש "ניסגר הברז" שם...

בכל אופן, המצברים אינם גדולים, כל אחד הוא כמו 4-5 מכשירי PDA (גב אל גב).

כל יום ניתקתי משהו אחר באוטו, ואחרי איזה כמה שבועות גיליתי שזה ה... אמובולייזר... הוא היה מיתחמם כשסוגרים את הסוויטש, ניתלש ממקומו והונח בפח האשפה (לא לפני שפתחתי אותו, לראות "מה יש בפנים" :-P )...

זהו, אני מניח שאתה שואל את זה ביגלל דבר דומה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לבנות עוד מטען (או ברכב - אלטרנטור) זה הדבר שרציתי להימנע ממנו, כי ברכב של חברי יש אלטרנטור גדול מהמקורי והוא מספק זרם שיספיק להטעין 2 מצברים, הבעיה היא שאני רוצה ליצור את הכיוון החצ צדדי הזה ללא התקנת אלטרנטור נוסף, שכן זה פתרון אולי הכי טוב שאפשר לתת, אך הוא לא מעשי למדי.

אולי שימוש בסוג של ריליי מסויים או לא יודע מה..

אנשים, אני יודע שזה נשמע אולי מטומטם, או אולי קצת דבילי, אך יש מטרה בעניין.

עזרו נא,

תראה, אם אתה רוצה לבנות מערכת שתטעין 2 מצברים, אבל שאחד מהם יוכל להתרוקן מבלי לרוקן את השני (בזמן שהרכב כבוי) - אזי שימוש בממסר חזק במיוחד פותר לך את הבעיה.

שימוש בממסר כזה צריך לבוא בצורה פשוטה: כאשר הסוויץ' פתוח -> הריליי מאפשר מעבר זרם מהמטען ל-2 המצברים - וכאשר הסוויץ' סגור, המעבר בין האלטרנטור הוא רק למצבר אחד - ואילו השני מתנתק ברגע שהסוויץ' נסגר. שימוש בממסר פשוט (אפילו אין צורך בכפול) יעזור במקרה הנ"ל - רק תיקח בחשבון שכל פעם שיצטרף המצבר החלש לטעינה עם המצבר החדש, זה עלול לפגום באורך החיים של המצבר החזק יותר (שלפי מה שביקשת, הוא זה שצריך להניע את הרכב בבוקר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש מצב שבגלל מילה ספציפית בשרשור כלשהו באחד הפורומים:

"חולץ כו?ס"

באחד הפורומים, (חולץ שמיועד לחליצה של מיסב הפיניון, או מיסבים דומים שהגישה מאחוריהם קשה) , כל האתר נחסם לך כאתר סקס?

כי זו לא פעם ראשונה שאני שומע את התלונה הזו.

פורסם

אם אתה רוצה שהדבר יעשה באופן אוטומטי ולא ע"י מפסק

אז זה מה שאתה צריך :http://www.surepower.com/Products/batiso.asp

פורסם

טוב, קודם כל תודה רבה לכל העוזרים.

במיוחד לחנן ויוניקס, שהבינו את השיגעון במה שאני מנסה לעשות :biglaugh::screwy:

בכל מקרה, הפתרון של חנן נראה לי יותר מתאים לא בגלל היותו ידני, אלא בדלל היותו זול, מה גם ככה משאירים קצת לפעם הבאה.

תודה לכולם

אלון.

• תוכן חדש...