Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יכול להגיד שבישראל אוהבים הרבה דברים זולים ולא איכותיים, בכל המישורים והענפים.

מצד שני יש אנשים שזה לא באופי שלהם ואי אפשר להאשים אותם כי נכפה עליהם..

הכל כאן יקר

בית, ארנונה, חשמל, מים, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, רכבים, נופשים ומלונות, דלק, גנים עד גיל 3, ציוד לבתי הספר, לחם גבינות בשר ושאר דברי מאכל, אוכל לתינוקות, טיטולים, צעצועים, ביגוד והנעלה, מע״מ, ביטוח לאומי, ריביות הבנקים והאשראי.. והרשימה עוד ארוכה אבל אני מאמין שהבנתם.. למה לאנשים יש פחות כסף לבזבז על מותרות או ״איכויות״ ולמה היום מתפשרים יותר.

שוב פעם אני אומר, אם כולם טוענים שבאמריקה הכל זול אז איך זה ששם פחית קטנה של רד בול עולה כבר מעל 2 דולר ופה היא עלתה פחות ועדיין זה לא הצליח?

דיברת על הלקוח הישראלי? יש מן הצדק בדברייך. הלקוח הישראלי הוא קשה מאוד לפי דעתי. אני לא איכנס לתוך כל הסיפור אבל בוא ונאמר שמכרתי מוצר למישהו, הבן אדם הוריד אותי לתחתונים בשביל לחסוך עוד פאקינג 10 שקלים. זה פשוט לא ייאמן. מקרה אחר, נתתי הצעת מחיר לאנשים לגבי מוצרים מסויימים. מדובר באנשים שגרים באזור יוקרתי בשרון. כל אחד בבית של 2 מיליון שקל מינימום, עם 2 רכבים בחניה ואופנוע בשביל הכיף. נתתי את המחיר הכי זול בשוק לאותו מוצר ואת זה אני אומר בוודאות. נוצר מצב שהלקוח היה מרוויח יותר כסף מבחינת הנחה על המוצר מאשר אני הייתי אמור להרוויח בתור המוכר של המוצר. אבל זה לא הספיק, האנשים האלה בשביל 10-20 שקלים הוציאו לי את המיץ ובסוף הם דחו את ההצעה כי זה היה להם יקר מדיי. אני לפעמים נגעל מאנשים זה לא ייאמן. לישראלי הממוצע פשוט כואב הלב שמישהו אחר הרוויח קצת. בסדר, אני מבין שכולם רוצים לחסוך אבל איפה הגבול? נותנים הצעת מחיר שכולם מסכימים עלייה שהיא מאוד נמוכה, הרבה יותר מכולם ועדיין אנשים לוחצים להוריד עוד ועוד? בחיי שנגעלתי.

לא נכנס לכל הדברים האחרים שאמרת כי נושא רמת החיים נטחן דק דק יותר משמן 0W-20.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב פעם אני אומר, תשווה את היחס בין משכורת ממוצעת בארה"ב לבין פחית רד בול בארה"ב לבין משכורת ממוצעת בישראל לבין פחית רד בול בישראל ואז תדע איפה יקר יותר ואיפה זול יותר (לא בדקתי ולא רמזתי ששם זול יותר אבל זו הבדיקה הנכונה).

פורסם
שוב פעם אני אומר, אם כולם טוענים שבאמריקה הכל זול אז איך זה ששם פחית קטנה של רד בול עולה כבר מעל 2 דולר ופה היא עלתה פחות ועדיין זה לא הצליח?

דיברת על הלקוח הישראלי? יש מן הצדק בדברייך. הלקוח הישראלי הוא קשה מאוד לפי דעתי. אני לא איכנס לתוך כל הסיפור אבל בוא ונאמר שמכרתי מוצר למישהו, הבן אדם הוריד אותי לתחתונים בשביל לחסוך עוד פאקינג 10 שקלים. זה פשוט לא ייאמן. מקרה אחר, נתתי הצעת מחיר לאנשים לגבי מוצרים מסויימים. מדובר באנשים שגרים באזור יוקרתי בשרון. כל אחד בבית של 2 מיליון שקל מינימום, עם 2 רכבים בחניה ואופנוע בשביל הכיף. נתתי את המחיר הכי זול בשוק לאותו מוצר ואת זה אני אומר בוודאות. נוצר מצב שהלקוח היה מרוויח יותר כסף מבחינת הנחה על המוצר מאשר אני הייתי אמור להרוויח בתור המוכר של המוצר. אבל זה לא הספיק, האנשים האלה בשביל 10-20 שקלים הוציאו לי את המיץ ובסוף הם דחו את ההצעה כי זה היה להם יקר מדיי. אני לפעמים נגעל מאנשים זה לא ייאמן. לישראלי הממוצע פשוט כואב הלב שמישהו אחר הרוויח קצת. בסדר, אני מבין שכולם רוצים לחסוך אבל איפה הגבול? נותנים הצעת מחיר שכולם מסכימים עלייה שהיא מאוד נמוכה, הרבה יותר מכולם ועדיין אנשים לוחצים להוריד עוד ועוד? בחיי שנגעלתי.

לא נכנס לכל הדברים האחרים שאמרת כי נושא רמת החיים נטחן דק דק יותר משמן 0W-20.

זה לא ה 10 שקל

זה לא שכואב לי הלב שמישהו אחר ירוויח.

הלקוח רוצה להיות בטוח שלא מרמים אותו.

הלקוח רוצה לדעת שהמוצר עולה x שקלים לפני שהוא התמקח וגם אחרי שהוא התמקח.

הלקוח רוצה להרגיש שלא עושקים אותו בגלל שהוא גר בשכונה x, שלא מנסים עליו את שיטת המצליח, שלא יבוא אחריו לקוח אחר ויקבל את אותו המוצר ב x - 20 בגלל שהוא.... (תשלים את המשפט)

עצם העובדה שאתה מסתכל על איפה אני גר כדי לקבוע את מחיר המוצר - איבדת אותי.

פורסם

בוא נמחיש את הדוגמה יותר טוב למי שלא הבין. נגיד שאני בא עם הצעת מחיר לאדם שמעוניין לקנות כמה קופסאות של נוזל קירור של חברה מוכרת וידועה. הוא מכיר את המוצר, הוא מכיר את הטיב שלו והוא יודע פחות או יותר מה מחירו בחנויות השונות. אני נותן לו מחיר ששנינו מסכימים שהוא נמוך חבל על הזמן והוא בהחלט משתלם ומכובד. אז למה למרות זאת הוא משחק איתי משחקים ומנסה להוציא את המוצר ביותר זול מהזול? מה, לא מגיע לבן אדם גם כן להרוויח? ואם זה לא מגעיל אז כן, זה בטח מגעיל שללקוח הפוטנציאלי כסף לא חסר אז למה להיות כזה "בונקר" ולשחק עם אנשים בשביל עוד כמה שקלים? יש מבין?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...