Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שזה הפורום המתאים.

רכשתי פזו' 207 חדשה אותה קיבלתי באפריל 2012.

הייתי בטוח שיהיה לי שקט לפחות תקופה מסויימת מבעיות כלשהן, מה עוד שבעת המסירה נאמר לי "אין לך מה לבדוק דברים כמו שמן ומים עד לטיפול השנתי" .

בכל זאת, לאחר תקופה מסוימת וכשראיתי שמד החום מראה טמפ' קצת גבוהה (לא פחות מ-90 ולפעמים קצת מעל) בדקתי את גובה המים והופתעתי לגלות שהם בקו המינימום .

זה היה לפני כחודש, חודשיים ואמרתי לעצמי שאעקוב אחרי זה ואם זה ישאר ברמה הזו אמתין כבר לטיפול השנתי. ואולי טעיתי בכך שלא פניתי מייד.

לאחרונה בדקתי שוב ורמת המים ירדה כבר למתחת לקו המינימום.

לא נגעתי בזה וקבעתי למחר בבוקר למוסך המרכזי של לובינסקי.

רציתי להתייעץ כאן איך ומה ביכולתי לדרוש מהם, כמובן לאחר שיאבחנו מה הבעיה.

ברכב הישן שלי נאלצתי לבדוק ולמלא כל הזמן, אבל זה קצת מעצבן ומאכזב שזה קורה ברכב חדש .

נניח שיש בריחת מים ממקום כלשהו, שלא לדבר על סדק בבלוק (דבר שקרה לי בפיז'ו הקודמת שלי בבלוק אלומיניום בתקופת האחראיות, שם החליפו לי מנוע), למה אני צריך לחיות עם דבר כזה , גם אם יתוקן, ברכב חדש?

האם למישהו יש ניסיון מה ניתן לדרוש מהחברה במצבים כאלו?

תודה.

פורסם

זה תקין שרכב חדש מאבד קצת מים ושמן בתקופת ההרצה, את הסוכן שמסר לך את הרכב צריך לפטר.

גש למוסך שיחזירו את הכמויות שנעלמו.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

וואלה, את בטוח בכך? לא ידעתי את זה.

היתה לי בשעתו רנו חדשה ולא זוכר שזה קרה.

זה לא שהיום, בניגוד לעבר, ההרצה נעשית כבר אצל היצרן?

פורסם

כן אני בטוח.

תיהיה בטוח שהרכב לא עבר הרצה מלאה של 5000 קילומטר כמו שצריך.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • ספונסר פורום
פורסם

המנוע שיש בפיג'ו 207 שונה מהמנוע שהיה לך כנראה בפיג'ו הישנה כך שאין קשר בין הסדק בבלוק שהיה לך אז לאיבוד נוזל הקירור שיש לך היום.

אם יש בריחה של נוזל קירור מנקודה מסוימת אז היבואן צריך לתקן את זה וכן, כנראה שאתה "צריך לחיות" עם התיקון. תקלות קטנות ברכב זה לא משהו שמחייב את היבואן להחליף לך את הרכב, בדיוק בשביל זה יש אחריות. החלפה של בלוק מנוע זה כבר משהו אחר, הייתי אומר שזה כבר מקרי די גבולי.

פורסם

אוקי , הבנתי.

כפי שאני מכיר אותם, כבר יכניסו לי סכום יפה על הוספת הנוזלים וכדו', אבל אני מעדיף בכל זאת ללכת רשמית אליהם כי אם יתברר שיש שבעיה נוספת בעניין זה בהמשך, שיהיה רישום לפנייתי הראשונה.

בכל מקרה אדרוש בדיקה מקיפה לנושא.

פורסם

בכל מקרה, ירידת מפלס נוזל קירור לקו המינימום וגם קצת מתחת למינימום לא תגרום לשינוי בטמפ' עבודה של מנוע.

גם ברכב חדש אני ממליץ לבצע בדיקת נוזלים על בסיס שבועי.

תיתכן ירידה מסויימת (קלה) במפלס נוזל קיריר בחודשים הראשונים.

מאחר ולא ברור מה היה מפלס נוזל כשהרכב נמסר (יתכן וכבר אז היה קרוב למינימום) תשלים את הנוזל החסר (מקורי בלבד) ותעקוב אחרי המפלס.

לא תשלם "סכום יפה" על הוספת נוזל קירור. או שימלאו בחנים או שיחייבו בכמה עשרות שקלים.

פורסם
כן אני בטוח.

תיהיה בטוח שהרכב לא עבר הרצה מלאה של 5000 קילומטר כמו שצריך.

הרכב עדיין באחריות היבואן, אין לך מה לדאוג, סע למוסך מורשה הבעיה טטופל ,יתקנו את מקור הדליפה ויוסיפו מה שחסר.

הכל על חשבונם ולא תצטרך לשלם .

פורסם

תודה חברים על תשומת הלב והעזרה.

יש בהחלט מצב שקיבלתי את הרכב כבר במצב נמוך של מפלס נוזל הקירור.

אחת השאלות שבאמת רציתי לשאול אותם שם במוסך היא אם המפלס ירד שוב האם אוכל למלא בעצמי, נניח נוזל קירור ירוק תקני (על מנת שלא אצטרך לרוץ בכל פעם אליהם- יש לי טיפה ידע וניסיון בנושא), או שמכיוון שמדובר במערכת סגורה יהיה צורך להוציא בה אוויר וכדאי שיעשו את זה במוסך מורשה (למיטב ידיעתי הוצאת אוויר רלוונטית רק כאשר המערכת מתרוקנת מעבר למידה מסוימת, לא?).

ברשותכם שאלה נוספת, קשורה ולא קשורה לנושא.

אחרי כמה ק"מ לדעתכם רכב חדש מה שנקרא "נפתח" , ואיזה שינויים ניתן לצפות לאחר זה, בנושאי סחיבה, תאוצה, צריכת דלק ?

פורסם

אתה יכול להוסיף נוזל קירור בעצמך, אין צורך בניקוז אוויר.

ניקוז אוויר מבצעים רק לאחר ריקון של המערכת ומילוי מחדש, בהחלפה מלאה של הנוזל או לאחר החלפת חלקים במערכת קירור.

תמלא אך ורק נוזל קיריר מקורי של פיז'ו/סיטרואן, אותו תוכל לקנות במוסכים המורשים.

לאחר תקופת ההרצה לא אמורה להיות ירידה מורגשת במפלס, ואם היא קיימת - המצב לא תקין.

לשאלתך הנוספת - לאחר 3000-5000 קילומטרים יהיה שיפור קל בביצועים וצריכת דלק תרד במעט.

לרוב, מדובר בשינוי קטן שבקושי שמים לב אליו, גם בגלל שהוא הדרגתי ומתפרש על פני כל תקופת ההרצה, ולא חל בבת אחת.

פורסם

תודה.

אני באמת עכשיו אחרי 5000 ק"מ וחשתי בהדרגתיות מעט שיפור בסחיבה, עדיין לא בדלק והרכב הזה לצערי ממש לא חסכוני:wink:

שוב תודה על הכל.

פורסם

מעדכן.

הייתי אתמול במוסך המרכזי.

בדקו את מערכת הקירור בלחץ, הכל תקין.

השלימו לי את הנוזלים כנדרש (ואפילו מילאו אוויר בצמיגים..).

קבלתי יחס יפה ולא לקחו אגורה.

יצאתי בתחושה טובה.

פורסם
מעדכן.

הייתי אתמול במוסך המרכזי.

בדקו את מערכת הקירור בלחץ, הכל תקין.

השלימו לי את הנוזלים כנדרש (ואפילו מילאו אוויר בצמיגים..).

קבלתי יחס יפה ולא לקחו אגורה.

יצאתי בתחושה טובה.

ומה ההסבר של המכונאים בעלי הסמכה לתופעה של איבוד נוזל הקירור ?

איזה כייף לי :)

פורסם

את האמת לא ראיתי רכב שמגיע עם מיכל מי רדיאטור שהוא מלא,

גם אצלי בקליאו זה לא הגיע, אבל אני יודע איך זה הגיע מהמפעל (זה מסומן עד עכשיו, למרות שהרכב בן 9 חודשים כבר הסימון מחזיק).

בתום ההרצה השלמתי מעט מים, כי במילא לא קיבלתי FULL והאוטו איבד קצת בהרצה, והאוטו שלי נוסע הרבה אז אמרתי, נשלם 40₪ ונוסיף נוזל קירור לראש השקט שלי.

ומה זה לא לבדוק שמן ומים? איזה שטויות.

אני בודק פעם בכמה ימים כשיש לי כמה דקות פנויות בצבא אפילו, אחריי שהאוטו נח כמה שעות מהנסיעה כשאני בבסיס, אני פותח מכסה ובודק שמן ומים.

תהליך שלוקח 3 דקות בלחץ, אבל שווה את השקט הנפשי והידיעה שאתה נוסע ברכב שלא חסר בו נוזל קירור או שמן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא דיברתי ממש עם המכונאים, אלא יותר עם נציג שירות כזה שקיבל אותי .

נראה שגם הוא איש טכני.

ראשית, הם לא זלזלו בעניין ולראיה בדקו בלחץ וכו'.

אבל הוא אמר שאין לי מה לדאוג, כי לא מדובר בירידת נוזל שאני צריך להוסיף כל פרק זמן קצר, וגם מתחת למינימום זה לא סוף העולם וכדו'.

האמת שהוא לא ממש חידד את הסיבה אבל בין הדברים הבנתי שזה משהו טבעי, אולי אידוי הנוזל וכו'.

מעניין שלשאלתי אם זה יירד שוב במידה מסוימת, שיתן לי הנחיות להוספה, הוא אמר שלא אתעסק עם זה ואגיע אליהם.

• תוכן חדש...