Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ביצעתי את הטיפול(ים) היום.

טיפול 10 (שלושת הפילטרים +שמן סינטטי) 600 ש"ח. (צ"ל פחות ב 100 ש"ח אך השמן נמכר בגלונים כך שנשארו לי קצת פחות מ 3 ליטר ללא שימוש)

טיפול 60 החלפת נוזל + פילטר + אטם תה"ל. 900 ש"ח.

טיפול 90 החלפת שמן דיפרנציאל. 100 ש"ח.

החלפת פילטר מזגן.100 ש"ח.

החלפת ארבעת הבלמים קומפלט (רפידות וצלחות) והחלפת נוזל בלמים (דוט 4 של ליקווי מולי) 1500 ש"ח.

3 קפה ו 5 שעות במוסך. (לא עוזב את הרכב בזמן טיפול)

כל הפילטרים של MAN, נוזל, אטם תה"ל ורפידות הבלמים של מרצדס.

הנוזל ההידראולי של מרצדס שהושם הוא לפי תקן 236.16, בממיר המומנט אכן קיים בורג ריקון כך שכל הנוזל הוחלף (כ 5.5 ליטר). כששאלתי במוסך כולמוביל המרכזי בפתח תקווה את אנשי השירות הטכני אם קיים בורג כזה הם לא ידעו לענות...

יצא בסביבות השלוש וחצי. לא זול אך לטיפול המתבצע אחת ל 4-5 שנים זה נסבל בהתחשב כי החלפים מקוריים או OEM של מרצדס.

לא שמתי לב לשיפור מיוחד לאחר הטיפול, לא בתה"ל ולא בבלמים אבל עדיין לא בדקתי לעומק. תופעה מרגיזה שהייתה לי בעבר הייתה בלימת מנוע מטורפת כשמרימים את הרגל מהדוושה לאחר קיק דאון (נסיעה ב 80 לפני הצומת, היבהוב ברמזור, קיק דאון, מהירות 120 אחרי הצומת, שיחרור גז מהיר ואז נגרמת בלימת מנוע חזקה והורדת הילוכים אגרסיבית) ואני מקווה שאוכל לבדוק בזמן הקרוב אם התופעה נעלמה או רוככה (נאמר לי כי זו התנהגות נורמלית של התה"ל אך בפורום MB סופר כי היתנהגות התה"ל השתפרה בעקבות שידרוג השמן)

שמח לשמוע שיש אנשים שלא חוסכים בטיפולים שקל וחצי עם פוטנציאל הפסד של אלפים.(ראה שירשור הפוקוס)

שמודעים לחשיבות תחזוקת הרכב שמשרת אותך ברמה גבוהה, גם אם זה סכום גבוה פעם בכמה שנים ,אם צריך, אז לבצע טיפולים כמו שצריך.

פורסם
הממסרה הנ"ל נחשבת ללומדת את דרישות הנהג , נהיגה מינהלתית , ספורטיבית ( משיכת הילוך וכו' )

לכן אפשרי כי אחרי קיק דאון (מעין דרישה לנהיגה יותר ספורטיבית ) ועזיבה פתאומית של הדוושה , היא תוריד הילוך .

הן לעזר לבלימה והן לאפשר לך לחזור באופן מהיר למהירות הנדרשת בשימוש בהילוכים נמוכים כדי לאסוף מהירות מהר יותר .

אייל .

אני לא מכיר את התיבה האוטומטית המותקנת ברכב של חיים לכן אני שואל מאיפה המידע שהתיבה לומדת...

אולי מחשב הזרקה/הצתה לומד ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לא הבנתי האם השתמשת בנוזל תיבת הילוכים אוטומטי מקורי או אחר.

הנוזל ההידראולי של מרצדס שהושם הוא לפי תקן 236.16
במוסך המרכזי של מרצדס נאמר לי כי הם משתמשים בשני סוגי נוזל ATF לתה"ל פלאנטרית, המקורי של היצרן (80 ש"ח/ליטר) המגיע במכלים של ליטר ונוזל תואם המגיע בצובר (50 ש"ח/ליטר). הפרש של 200 ש"ח עדיין כדאי כדי להיות בטוח כי מה שנמזג פנימה הוא אכן איכותי.

שמח לשמוע שיש אנשים שלא חוסכים בטיפולים שקל וחצי עם פוטנציאל הפסד של אלפים.(ראה שירשור הפוקוס)

שמודעים לחשיבות תחזוקת הרכב שמשרת אותך ברמה גבוהה, גם אם זה סכום גבוה פעם בכמה שנים ,אם צריך, אז לבצע טיפולים כמו שצריך.

עם רכב כשלי יש בזה הרבה הגיון, רכשתי רכב בן 10, כיום הוא בן 15 ואני מצפה להחזיק אותו עוד 5 שנים לפחות. למי שרוכש משפחטומטית משומשת לתקופה קצובה אין את התמריץ להשקיע בתחזוקה כי הוא לא זה שיסבול מהכשלים הנובעים מתחזוקת שבר. מניסיוני, כמות התקלות המועטת ברכבי היא יוצאת דופן (בכל זאת רכב בן 15) ונראה לי זו התוצאה של תחזוקה מונעת.

אייל, כבר ביצעתי בעבר את הבדיקות ובהרמה איטית של הרגל לאחר הקיק דאון לא מופיעה הבעייה. אך זה לא ממש עוזר לי אז אני כבר צפונית ל 140 אחרי הצומת:wink: האם ישנו עידכון קושחה לתה"ל היכול לפתור זאת?

פורסם

אלה ממסרות שפותחו עם מיצובישי בסוף שנות ה 90 - ונחשבות ללומדות ערכים ,, בערך את הדרישה .

מרק10 - יחידת מחשב הממסרה ( בצילום למטה ) בודקת את המהירות הלחץ על הדוושה וסיבובי המנוע

וגם זוכרת מפות נהיגה קודמות

(אם נהגו ברכב רגוע היא תעלה הילוכים מהר , וכדי להחזירה למפה ספורטיבית צריך להחזיק דוושה לחוצה ולמשוך הילוכים,

ואח"כ היא תמשוך הילוך גם בלחיצה על חצי דוושה , אבל אם תרצה להעלות הילוך הרפייה קלה ושוב לחיצה תעלה הילוך )

כאשר אתה מרפה במכה אחת , היא מזהה בעיה , אולי מכשול , או דרישה לבלימת פתע , והממסרה כאילו רוצה לעזור לך .

אבל אם תרפה בעדינות ואז תלחץ קצת , היא תשאר על ההילוך ואפילו תעלה הילוך בהתאמה .

צריך לשחק איתה בכייף וללמוד אותה , אני נהנתי ממנה מאוד , והיא הייתה אמינה .

אייל .

valve_body_2[1].jpg

IMG_1515.jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא הבנתי אייל. מה הכוונה ב "כדי להחזירה למפה ספורטיבית צריך להחזיק דוושה לחוצה ולמשוך הילוכים"? אם אנסה לעשות דבר כזה אז לא אעבור את ההילוך השלישי כשאגיע למהירות שלילת רישיון.

גיליתי כי הדרך היחידה להכריח את התה"ל האנמית שלי להתנהג בצורה ספורטיבית הוא להציב אותה ב '4' כך כך שמנוע מנצל את הסל"ד של 3-4K במהירות הקטנה מ 150 קמ"ש ואז ניתן לההנות מהמומנט ושיא ההספק של המנוע.

את העלאת ההילוך כפי שתיארת אני נוהג לבצע בסל"ד נמוך מאוד (1500) והתה"ל מגיבה ללחיצה, הרפייה ולחיצה שוב כמתואר. בסל"ד גבוה יותר לא ניתן לבצע זאת.

פורסם

זו גם אפשרות -

לכן כתבתי ללמוד את האפשרויות בממסרה .

בנסיעה מנהלתית עם לחץ קל על הדוושה תגיע בערך ל 2000 סל"ד הממסרה תעלה הילוך והסל"ד ירד ב כ 300-500 .

אבל אחרי משיכת הילוכים עם דוושה לחוצה , כאשר ההחלפות מתבצעות במעל 3000 סל"ד .

תחזור ללחיצת דוושה רגילה ,הממסרה תמשוך הילוך קצת יותר , ותמיד יהיה לך כח זמין .

כעת ב 2500-3000 או יותר היא תחליף הילוך לפי מידת הלחץ על הדוושה , ואז כניסת ההילוך העליון הבא תתבצע ב כ 2500 סל"ד ,

דבר הנותן יותר מומנט למנוע למשוך את הרכב וההילוך .

אפשר לשחק עם עזיבה לרגע מהדוושה לשילוב מהיר יותר (כמו שבצעתה ב 1500 סל"ד )

(אבל גם צריכת דלק יותר גבוהה )

זה משחק בערך , ברגע שתנהג קצת בצורה רגילה היא שוב תחליף בסל"ד נמוך לחסכון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

חיים

האם בדקת אם יש נזילה בפלאג שמתחבר לתיבה?

מודל 98 הנו המודל האחרון שיש בורג ריקון בממיר המומנט וזה מקל על העבודה,

כפי שציינו מעלי תיבת 722.6 הנה תיבה לומדת אשר מתפקדת בהתאם להרגלי הנהיגה של הנהג.

אם אתה מרגיש שהתיבה לא מושכת את ההילוך מעל לסל"ד מסוים זה בדרך כלל משום שכך היא "התרגלה או הורגלה"

ואתה תמיד יכול לעשות לה "reset" - זה תהליך מאוד פשוט

אתה נכנס לרכב סוגר את הדלת מסובב את המפתח למצב 2 אבל לא מניע את הרכב .במצב זה אתה לוחץ על הדושה עד הסוף למשך כעשרים שניות . מחזיר את המפתח למצב 0 אך לא מוציא את המפתח ממתין כמה שניות ומשחרר את הדושה מוציא את המפתח יוצא מן הרכב לאחר כמה דקות אתה מניע ונוסע -תהליך זה מחזיר את התיבה להגדרות היצרן המקוריות שלה ומעכשיו היא תאמץ את סגנון הנהיגה שתרצה שהיא תאמץ.

איזה שמן מנוע השתמשת אם אפשר לשאול? וכן מי היצרן של נוזל התיבה?

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם
צריך נוזל הידראולי סינטטי לממסרה אוטומטית , העומד במפרט היצרן - MB 236.10, MB 236.11, MB 236.12

באתר הנ"ל יש הסבר על הממסרה הנ"ל והוראות טיפול - זה מעניין ואפשר לתת לגוגל לתרגם .

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&ei=g9PdUL-OMsnEtQaFvoDwDg&hl=iw&prev=/search%3Fq%3D722.6xx%2Bstandard%2Btransmission%2Bfluid%26hl%3Diw%26tbo%3Dd%26rls%3Dcom.microsoft:en-US&rurl=translate.google.co.il&sl=en&twu=1&u=http://www.benzworld.org/forums/w210-e-class/1463460-mercedes-benz-722-6-transmission-faq.html&usg=ALkJrhgi5CVkuPZWN-EEwFWkpfEqU9-boA#post3647154

http://mbworld.org/forums/c-class-w203/297251-need-help-choose-right-atf-722-6-atf3403-vs-atf-3353-vs-atf-4134-a.html

התקן המדוייק לממסרה שלך דגם 722.6 הידוע גם כ 1 נאג (NAG 1 ) זה התקן - MB 236.10

אבל התקנים אחריו MB 236.11, MB 236.12 מתאימים והם כוללים בתוכם את התקן המוקדם .

הממסרה בדגם 722.6 יוצרה החל מ 1997 עם נוזל סינטטי - ולכאורה

היא אמורה לתפקד ללא החלפת נוזל (ממסרה סגורה)

מרצדס משנת 2005 על אף שלא הכריזה על כך רשמית , מנחה לבצע החלפות כל כ 60,000 או 3-5 שנים.

נוזל הידראולי מינראלי רגיל בתקן DEX 3 דקסרון III יעבוד בממסרה אבל לא רצוי .

אפשר להשיג נוזל מקורי , ואפשר חליפי של

Valvoline (Maxlife ATF)

http://www.valvoline.co.il/img/uploads/products/1304351160477972902.pdf

ו ATF Synthecit - BG .

http://www.petrotech.co.il/שמן-גיר-אוטומט-100-אחוז-סינטטי-צהוב-או-אדום

http://www.petrotech.co.il/PetroTech//userdata/SendFile.asp?DBID=1&LNGID=2&GID=532

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-BG-Synthetic-ATF-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D

אייל .

אם תקפיד להשתמש בשמן על פי התקן של היצרן תוכל להשתמש בשמנים המצויים בשוק, ההמלצה על VALVOLINE היא במקום זהו שמן משובח , אנחנו משתמשים בו אצלינו במוסך לכל המטרות, ותמיד לפי התקן הנדרש ע"י היצרנים.

פורסם

אני מאוכזב מהתנהגות התיבה לאחר החלפת הנוזל ההידראולי, איבדתי את הקיק דאון. חזרתי עכשיו מהעבודה וניסיתי לבדוק את הנהגות התיבה, נסיעה ב 80 ולחיצה עד לרצפה לא מורידות הילוך כפי שהיה בעבר. הרכב אמנם מאיץ וכאשר הסל"ד מגיע לרצועת הכוח ההאצה מורגשת אך הוא נשמע "חנוק" בזמן ההאצה כאילו ששילוב העומס יחד עם הילוך גבוה מדיי לא מאפשר לו "לבעוט" כפי שהיה בעבר (נדמה לי כי התה"ל אפילו לא ירדה לרביעי בזמן ההאצה)

האם ישנו אצלי מפסק קיק דאון? האם ניתן להחזיר את ההגדרות הקודמות של התה"ל?

עריכה: תודה MB, רק עתה ראיתי את מה שכתבת, אנסה זאת מחר. אין נזילה בפלאג שמתחבר לתיבה, הוא הוחלף זמן קצר לפני הקנייה שלי. לדברי המכונאי כל הפלאגים מדגם זה דולפים במוקדם או במאוחר ודורשים החלפה (שתי גומיות מתיבשות שלא נמכרות בנפרד ודורשות החלפת פלאג של 100 ש"ח לחינם)

הנוזל ההדראולי הוא מקורי של מרצדס (עדיין עם המדבקות של כלמוביל) בתקן 236.16, שמן המנוע הוא 5-40 סינטטי מלא של EUROL.

פורסם

חיים

אני מאמין שאתחול התיבה יפתור את הבעיות הנ"ל , זאת אחת התיבות הכי אמינות שיש למרצדס , האם

כשהוחלף הנוזל נבדק מצב תושבת הגיר?

מחכים לעדכונים

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

איתחלתי את התיבה לפי מה שהסברת אך לא ממש הרגשתי שהתה"ל חזר לעצמו. אולי מצאתי את הקיק-דאון והוא פשוט עבר למפלס הרצפה, לחיצה מלאה לגמרי (משהו שאני בדרך כלל לא עושה) גורמת לקיק-דאון.

לא זכור לי כי תושבת הגיר נבדקה, אשאל מחר. זה קשור לבעייה שהעלתי?

פורסם

חיים

חיישן קיק דאון נמצא בסוף מהלך המצערת וכפי שחשת הוא עובד , לא ברור לי מדוע אתה חש כי התיבה לא כפי שהיתה - אם רק החלפת נוזל אתה לא אמור להרגיש הבדל קיצוני

במקרה וזה לא ישתפר בקרוב היתי שב למוסך ומחבר את הרכב למחשב "star" על מנת לראות האם התיבה שולחת קוד תקלה.

תושבת התיבה אינה קשורה אך הרבה פעמים מחליפים אותה על הדרך.... כאשר מחליפים פילטר

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

• תוכן חדש...