Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 145

buli_gadol
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתחררתי לא מזמן אני עובד ומת כבר לקנות את הרכב הראשון שלי...אני חם על ה145 (מודל 98-95) 2000 אש!!!...אבל הייתי רוצה לקבל תמונה קצת ברורה יותר אולי ממי שיש לו כבר אלפא והוא מכיר את המחלות והבעיות של האוטו,תצרוכת דלק וכו'...וכמה יוצאת האחזקה בממוצע לשנה(חלקים -טיפולים-ביטוח)...ואם למישהו יש הצעה יותר מפתה ככה בסביבות ה30-35 אלף אני פתוח להצעות...

פורסם

כמו קודמיי, אין כמעט סיכוי למצוא אחת למכירה.

אני מכיר אחת למכירה והיא אחרי תאונה וגניבה, יצא לי לראות אותה והיא ממש לא מפתה...

במיוחד בהתחשב בעובדה שחלקים יהיו מאד מאד יקרים.

אם אתה חם על 145 נסה למצוא את גירסאות ה-1.7 המעט יותר עממיות אבל שגם כן קשות למציאה.

או 1.6 שקל יותר יותר למצוא.

אני בעלים של 145 1.6 ונדלקתי על האוטו הזה מהרגע הראשון, כי הוא פשוט יפיפה!

חלפים יקרים קצת באמת- לדוכמא מראת צד חשמלית אחת חדשה תעלה לך באיזור ה-1,000 ש"ח.

סך הכל אין יותר מדיי בעיות, אוכלת קצת שמן וצריכת דלק לא משהו בגלל מנוע הבוקסר שלה.

אבל הצליל שלהן הוא משהו אלוהי.

אל תהסס לקנות אפילו 1.6, מדובר באוטו ממש כיף לנהיגה וזריז למרות משקלו הכבד.

פורסם

חבל תתרחק מהאוטו הזה למה לך לבלות במוסך כל הזמן מעניין שאף אחד מהחברים כאן לא הזהיר אותך וחבל. הרכב אומנם נדיר אבל למה לך להסתבך איתו אמינות זה לא התחום שלו תתרחק!!!

פורסם
חבל תתרחק מהאוטו הזה למה לך לבלות במוסך כל הזמן מעניין שאף אחד מהחברים כאן לא הזהיר אותך וחבל. הרכב אומנם נדיר אבל למה לך להסתבך איתו אמינות זה לא התחום שלו תתרחק!!!

123456 היקר,

מישהו אמר שהבן אדם מחפש אמינות מוחלטת?!

אולי המושג "כיף" על חשבון "אמינות מוחלטת" נכלל בשיקולים אצלו?

חוץ מזה, אני בטוח שהניסיון עם האוטו שלך מוגבל אם בכלל קיים,

אז למה לזרוק הערות שמבוססות על סטיגמות.

לי לעומת זאת אין נסיון רב על מכוניות, ד"וג זה יותר הקטע שלי

אבל אני בפורום הזה כבר שנתיים ומאז אני רק לומד, למרות שאני שקט...

שורה תחתונה,

תן למנוסים ממך וממני לענות.

פורסם

1234........

אני מכיר כבר כמה וכמה בעלי אלפא 145/6 ותתפלא לשמוע אבל, הוא יחסתי אמין.

האוטו שלי לא מבלה במוסך כל שני וחמישי וזה לא שקניתי אחת שמורה, להיפך, שלי הייתה מוזנחת.

תיקנו מה שהיה צריך לתקן ומאז לא צצו שום דברים חדשים.

לא מדובר באלפא של שנות ה-80 ומטה אלא במכונית מודרנית לכל דבר עם מנוע בוקסר שמאד מאד אמין!

איכות החומרים אמנם בחלק המקרים זולה יתר על המידה אבל זה מאד זניח.

קשה למצוא היום אלפא 145/6 שלא חידשה את ריפוד הגג, אני חידשתי את הריפוד גג+ החלפתי ריפודי דלתות לפני חודש וכך עוד מספר אנשים שאני מכיר. (הגג, לא הדלתות).

בכל אופן,עדיף לפי דעתי ללכת על 145 ולא על בראבו בגלל שבאלפא אתה מקבל תוספת סקס אפיל וצליל אלוהי!

ושוב אני אומר, אל תשלול קנייה של 1.6, גם ה-1.6 הוא רכב מאד כיפי.

מניסיון!

פורסם

המבין הגדול אהה?

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם

אל תהסס לקנות אפילו 1.6, מדובר באוטו ממש כיף לנהיגה וזריז למרות משקלו הכבד.

אני נאלץ לחלוק עליך בנקודה זו.

הייתה לי 145 1.6 והאוטו לא זריז ולא כיף לנהיגה... האוטו עגלה פלגמטית. היגוי מעורפל, תת היגוי כבד, זוויות גילגול מוגזמות... בקיצור, סתם אוטו.

לך על אלפא אמיתית או איזה צרפתייה חמה שבאמת ייתנו לך הנאה מנהיגה.

פורסם

דווקא כבר מצאתי אחת שנת 97 אדומה...אחרי שתי תאונות לא כ"כ רציניות יד 4...סה"כ די מושקעת פילטר פתוח סאן רוף...השאלה היא כמה האוטו הזה ידרוש ממני...באמת באמת שאני מוכן לכל סכום אבל הסקרנות אוכלת אותי!!!

פורסם

ביטוח מקיף - קח בחשבון כ- 10% מערך הרכב, אם לא יותר.

בנוגע לתלתן - סך הכל מדובר במכונית יקרה לתחזוקה יחסית למחיר הקניה שלה (שים לב כמה מחיר הקניה נמוך), אבל כמעט בכל קנה מידה (למעט היפני-אלף-שש-מאות-אוטומט-עם-בגאז') היא טובה, אמינה, מהנה, ומומלצת בחום ובאהבה :king::inlove:

הבעיה הגדולה של התלתן היא מרווח הגחון - התכנון האיטלקי המבריק של האוטו, חיבר את מגן האגזוז לקרטר בגובה של כ- 10 ס"מ מהכביש. זה לא בעיה במדינות נאורות, אבל שיבושי כביש מסוימים בארצנו (אפילו לא גדולים מדי, אבל "בנויים" טוב) יכולים להשאיר אותך בצד הכביש עם שלולית שמן ונזק של עלות החלפת קרטר (כ- 4,000 ש"ח).

היתרון - כמעט תמיד אפשר למצוא את מי לתבוע, שישלם על הנזק....

המקבילה של האלפא 145 תלתן היא ה-306 S16 וה-GTI, וה-ZX המקבילות.

אני לא יודע כמה הן מהנות, אבל לפי מה שהולך כאן בפורום - האלפא אמינה יותר :shock:

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

פילטר פתוח הופך את האוטו ל"מושקע" ?

ולגבי הקרטר, אכן כבר יצא לי לראות כמה אלפות נעצרות בצד הכביש כששלולית שמן גדולה וסופנית מתחילה להיוצר...

למשל הבליטה בכביש בדרך ל"מסלולים" באשדוד (בכניסה לא.ת במסלול הימני, שימו לב!) היא דוגמא קלאסית ל"קוטלת קרטרים איטלקיים".

כמו כן יש לי חבר עם איטלקיה שפחד הקרטר כ"כ תבוע בו, שאפילו כשהוא נוהג על יפנומטיות ומגיעה בליטה על הדרך הוא כבר ממלמל "הנה הולך הקרטר" תוך כדי הצטברות עגלי זיעה קרה על פניו :lol:

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...