Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היעלמות הנפט בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פעם היה שימוש נרחב בנפט והוא היגיע אפילו עד הבית , היה שימוש בפתיליות ,בפרימוסים, בתנורי חימום (פרידמן למי שזוכר) ולכן הנפט היה מצוי.

מידי פעם אני קונה נפט לשטיפת חלקים ,אך משנה לשנה בגלל היעדר דרישה הנדירות שלו בתחנות הדלק גדלה. רובן הפסיקו למכור

אותו ואם יש כבר תחנות שמחזיקות נפט אז המחירים בהתאם.לפני כמה שנים שילמתי 11 שקלים לליטר בתחנה מסוימת כשמחיר הדלקים היה הרבה יותר זול מהיום.

שבוע שעבר מצאתי תחנה שמוכרת נפט , שילמתי מחיר של 10 שקלים לליטר.ועוד הייתי מרוצה שמצאתי.

מי זוכר את מוכרי הנפט עם הסוס ועגלה והפעמון שהיו מסתובבים בארצנו ?

אריק

imagesCATJ37CD.jpg

פורסם

בקריית טבעון עדיין מסתובב רכב שמוכר נפט , אגב בקישור לשלומי והפאנטיק, לבחור יש CAGIVA RX 250 בתהליך שיפוץ

פורסם

לניקוי, טרפנטין עושה את אותה העבודה.

לתאורה (עששיות, מנורות שמן) אפשר להשתמש במקום בשמן ציטרונלה. הוא פחות מסריח.

פורסם

בחיפה בתחנת דלק דלק שבשדרות הנשיא (קרוב למרכז הכרמל) יש גם לקנות נפט

במשאבה נפרדת שמוצנעת מאחורי הקיר וגם תוספי אשלגן למי שהתלונן שאזל....

Dr laster Israel

פורסם
היה שימוש בפתיליות ,בפרימוסים, בתנורי חימום

אתה באמת רוצה לחזור לזה? אני לא. להסריח את הבית בשביל מנורת קרוסין שמאירה פחות טוב ממסך של טלפון נייד מודרני, עדיף שלא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה באמת רוצה לחזור לזה? אני לא. להסריח את הבית בשביל מנורת קרוסין שמאירה פחות טוב ממסך של טלפון נייד מודרני, עדיף שלא.

כנראה שלא הבנת.

אני לא מציין רצון לחזור לזה אלא מציין את הקושי בהשגת נפט לשימוש של ניקוי חלקי רכב בלבד.

אריק

פורסם
בחיפה בתחנת דלק דלק שבשדרות הנשיא (קרוב למרכז הכרמל) יש גם לקנות נפט

במשאבה נפרדת שמוצנעת מאחורי הקיר וגם תוספי אשלגן למי שהתלונן שאזל....

מעניין, תודה. חיפשתי לקנות נפט באיזור ושלחו אתי לעוספייה, בזמנו הייתי קונה נפט בדלק-מצה אבל אין להם כבר שנים. בתחנת פז מרכז הכרמל היה שנים רבות ג'יפ-ויליס בצבעי פז לחלוקת נפט שהיו לו רק מושבים קדמיים ומיכל מאחור, אולי זה הרכב שנמצא בטבעון.

יש חזרה מסויימת לחימום ובישול על נפט, אולי כטרנד תרבותי. בארצות העולם השלישי זה נפוץ, בפיליפינים למשל יש מפעל ענק שמייצר כירות בישול על נפט בגדלים שונים, מכירה אישית מתקפלת לטיולים ועד כירות ענק למסעדות ומוסדות, כמעט הכל לשוק הפנימי.

פורסם
אני משתמש בסולר. למה דווקה נפט? :roll:

סולר וגם בנזין לא מנקים טוב כמו הנפט , תעשה ניסיון ולא תשתמש יותר בסולר שנשאר שמנוני ולא מנקה ומתייבש כנפט. תאמין לי אני כותב מניסיון של מכונאים בן עשרות שנים.

אריק

פורסם
בקריית טבעון עדיין מסתובב רכב שמוכר נפט , אגב בקישור לשלומי והפאנטיק, לבחור יש CAGIVA RX 250 בתהליך שיפוץ

זה פאנטיק שעובד על נפט?

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

כנו שנאמר - טרפנטין ישיג את היעדים כמו נפט. לטרפנטין יש יתרון חשוב. הוא חוסך בדלק. בדלק של הנסיעה לחיפוש אחרי הנפט. טרפנטין יש ליד הבית.

חומר נוסף, למי שיש גישה אליו הוא דס"ל. עובד כמו נפט, עם ריח כמו לנפט.

• תוכן חדש...