Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכל מחזיקי ה 305C

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי שתיים כאלה ,

בניתי להם תיבה ניסיונית של 40 על 40 על 40 לכל אחד,

שמעו באמת חזק מאוד!! ,

לאחר מכן ניסית "קצת" לקצר , הורדתי מ 65 ליטר ל 45 ליטר , שמעו ממש חרא והסאב נחנק ,

השאלה שלי לכל המבינים ,

איזה תיבה אני יוכל להוציא ממנה את המקסימום של הסאב , אבל צריך שהיא תיהי הכי קטנה , זה אומר איפה הגבול נמצא

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי מושג על מה אתה מדבר, התיבה הכי גדולה שעשיתי לפיוניר שלי היתה טיפה מעל 50, ואז הורדתי לאט לאט כשהיא היתה אטומה, ל42. ואז לפי דעתי ולפי דעתי האחרים שבחנתי אותם. ה42 היתה הרבה יותר "צלולה" הסאב נשמע קצת יותר בריא, ולא מחרחר בשביל רוח

לאחר מכן משכתי את הגבול והורדתי ל35 ליטר, הסאב נשמע "פאנצי" כזה, פחות עמוק יותר גבוהה.

כך בחשבון שלפי מה שזכור לי, ככול שהתיבה יותר גדולה ביחס להצהרה, ככה התנגדות האויר יותר קטנה,

משמע! אם התיבה שלך אינה בנויה כהלכה ואינה אטומה, אז הסיבה ששמעת יותר טוב בנתון כמו 65 היא בגלל בריחת אויר שגדלה במצב אופטימלי.

ואתה לא מפרט על איזה סוג של תיבה אתה מדבר, את הבדיקות שלי נעשו על ידי תיבה אטומה בהתחלה.

וכמובן ההשוואות המפורטות פה נעשו כשסאב אחד בתיבה אחת, והשניה באחרת, ועושים SWITCH. לכן הדייוק המרשים של מה עדיף על מה..ולא בגלל שמיעה אודיופילית שאין לי :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ה 305C , הוא סאב עצבני מאד מאד...

המחיר שלו בקרשים,ובגלל שהוא פיוניר אנשים קונים בלי לחשוב.. ומה עוד כשמספרים להם שהוא

800W P-T-P ... וקונים תיבות קטנות ועוד PORTED ואח"כ טוענים שהסאב נשמע זוועה..

מה אתם אומרים...חחחח...נכון אמר מיקמיק לגבי הנסיון שלו עם התיבות. כמובן, תיבות אטומות.

אך סביר מאד להניח שמיקמיק משתמש בהגברה ראויה, אחרת, בשום מקרה, הסאב (הזה לפחות)

לא יישמע "פאנצ'י". מי שקונה את הסאב הזה, חייב חייב הגברה של 150W-RMS , ע"מ שהסאב הזה

יתחיל לנגן. עם זאת, תיבה של 60-65 ליטר תהיה מצוינת עבורו. ולא כדאי להקטינה.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אתה מודע לכך שנתוני יצרן הם 42.5 ליטר אטומה.

ופתוחה כימעט 50?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
אתה מודע לכך שנתוני יצרן הם 42.5 ליטר אטומה.

ופתוחה כימעט 50?

נכון, אך לרוב האנשים שקונים את הסאב, אין הגברה ראויה, מכיוון שקונים אותו בגלל שהוא

זול ועוצמתי. לכן, ע"מ שהסאב יישמע פחות "מרוח" הוא צריך להיות בתיבה בעלת נפח גדול יותר.

שלומי

פורסם

אין לי ניסיון עם מה שאתה טוען...... אקח את המילה שלך על זה....

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

צריך פעם אחת לנסות להגדיר למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים באס פאנצ'י. לדעתי האישית אנשים מתכוונים לתחום העליון של הסאב באס.

תיבה קטנה מדגישה את התדרים הגבוהים של הסאב באס על חשבון הנמוכים. תיבה כזו יכולה להישמע פאנצ'י בתדרים מסויימים אך להישמע מרוח בתדרים נמוכים יותר.

אין כלל כזה שאם יש לך הספק נמוך אתה צריך לבנות לסאב תיבה גדולה יותר. כעקרון תיבה גדולה תתן צליל מדוייק יותר והענות תדרים שטוחה יותר (כזו שלא תדגיש את תחום התדרים העליון, הפאנצ'י). עם הגדלת התיבה האטומה יורדת היכולת של הסאב להתמודד עם הספק גבוה וגם יכולת הSPL (התיבה הופכת פחות נצילה) בנוסף הסאב יכול לפרפר בתדרים מסויימים כשהתיבה גדולה מדי וההתנגודות (הלחץ) קטן מדי.

צריך למצוא את נקודת האיזון בין יכולת לפתח SPL ובין הענות התדרים, תכלס כל אחד לפי טעמו. בשביל SQ בדרך כלל בוחרים בQTC של 0.707 כאיזון טוב. QTC מעל 0.8 נחשב כבר לפחות טוב בשביל SQ ולא מומלץ לכוון את התיבה ליותר מזה.

יש את זה גם בFAQ בהרחבה (פירוט מה זה QTC למשל ונתונים נוספים).

פורסם

אכן ההגדרה שלך לסאב פאנצי קולעת לתחושה שאני הרגשתי כשהקטנתי את התיבה.

זה מה שניסיתי להמחיש.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

רציתי להוסיף ושכחתי, שלדעתי, הסיבה שאנשים אומרים שהם אוהבים 10" כי יש לו באס פאנצ'י היא פשוט כי סאב קטן יותר מפיק את התדרים הגבוהים טוב יותר. לכן הוא ישמע להם פאנצ'י יותר מסאב 12" שיורד נמוך יותר אך על חשבון תדרים גבוהים יותר (של הסאב באס כמובן שזה מתחת ל100HZ בערך).

כעקרון מבחינת SQ, לא צריך להדגיש את התדרים האלו שנשמעים פאנצ'י, אבל כמובן שכל אחד ישמע ויעשה מה בראש שלו (רק שלא יטענו בהכללה שזה יותר טוב שכן לפי הגישה הקונסרבטיבית, זה פחות טוב).

פורסם

אני אישית אהבתי את זה יותר, לפחות ברכב.

זאת הסיבה שהחלטתי בסופו של דבר ללכת על תיבות פתוחות. (אומנם לא תדר של 50 הרץ, אך עדיין זה שמיים וארץ מתיבה אטומה, שלפי דעתי נשמעת רע,בשביל באס ברכב.)

(לעיניין של ניצול עוצמה לא היה עיניין פה..)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כמובן, שהאלמנט עצמו, (הסאב) יש לו אופי של סאונד.

תיבה אטומה, שמכוונת כמו שצריך, תפיק גם SQ וגם SPL בצורה מהממת.

ואתן שוב את דוגמת יצירת האמנות ששמה JL-12W7 . אחחח, רק להיזכר באיך נשמע הסאב

הזה, מעביר בי רטט... שתיבתו באה (ממילנו) אטומה. ויש פאנץ' מדהים , מאוזן ומדויק (BASE-DRUM ) שההרגשה היא, שהמאזין יכול לשלוח יד, ולגעת בו. ממש יוצא מהכלל. הנכון הוא שמבחינה מוזיקלית, בהקטנת התיבה, בעצם גרמת להדגשת הגבוהים בבאס, וזה אינו פאנץ'. אלא - עיוות.

ולא מתאים לא ל SQ ובטח שלא ל SPL. כמובן, שכשנעשה בטעם, ולא בקיצוניות אזי זה יכול להתאים,

ואף להשמע מעולה.

דעתי, מי שרוצה תיבה פתוחה, וסאב זול שיודע לתת בראש, TS-W304F וגם TS-W303F

של פיוניר FREE-AIR יהיו יותר מבום חזק לפנים.

שלומי

פורסם

בתיבה גדולה ופתוחה של 68 ליטר 39HZ ה305C נמרח יותר מבתיבה קטנה (טוב למי שמחפש SPL כי אי אפשר לשמוע מוזיקה ככה, רק אם מנמיכים את הבאס ואז הוא נשמע חלול מאד). בתיבה קטנה פתוחה של 42 ליטר מכוונת ל38HZ הוא יותר חלש אבל יותר מדוייק(עדיף מתיבה גדולה). בתיבה אטומה של 43 ליטר הוא חזק ומדוייק אבל התדרים הנמוכים נשמעים ממש ממש חלש יחסית לפתוחה(ממש לא לטעמי).

כל זה מנסיון אישי באותו רכב אם אותה הגברה ואותה מוסיקה.

עכשיו לעניין התאורטי, אני משתמש בתוכנה WINISD לתכנון תיבות, ולפיה ה305 מקבל הענות הכי טובה כשהוא בתיבה של 48 ליטר מכוון ל37HZ. התוכנה אמינה?

התיבה של סילבר D נבנתה לפי התוכנה והיא לא איכזבה בכלל( 110 ליטר לתיבה כפולה מכוונת ל38HZ) . השאלה היא האם אפשר להגיע לתוצאות יותר טובות מבתוכנה מבלי לנסות 100 תיבות?

פורסם

אכן לא יודע אם היא אמינה

אני סומך יותר על הנתונים של החברה.

ועובד לפיה הנתונים של החברה

התיבות שלי ביחד - הן 100 ליטר כימעט.

והתוצאה לפי דעתי , אופטימלית, מכוונים ל32

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...