Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ולא חייתי בחו"ל תקופה, אין לי דרך לשפוט את הבנאדם.

קראתי את הכתבה הזו ועוד כמה דומות.

מה שאני מבין שהמוטיב החוזר בכולן הוא הבדידות, הדרייב החזק לחזור לארץ.

אז אפשר לטעון שמי שלא מצליח למצוא חברים בחו"ל הבדידות תכריע אותו לבסוף,

יש כמה שחוזרים, אבל יש הרבה יותר שנשארים.

האם זה משהו סובייקטיבי או שהתחושה שהוא מתאר משותפת לכל אלו שחיים בחו"ל חיים נוחים ?

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זה היה תלוי בי הייתי מערים קשיים על החוזרים, משהו בסגנון קנדה, יש לך מקצוע שנחוץ לנו אז כנס , אם התשובה שלילית עוברים לשאלה הבאה והיא האם יש לך 2 מיליון דולר מוכחים, אם התשובה חיובית, כנס אם שלילית, לך תחפש את החברים שלך.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
מאחר ולא חייתי בחו"ל תקופה, אין לי דרך לשפוט את הבנאדם.

קראתי את הכתבה הזו ועוד כמה דומות.

מה שאני מבין שהמוטיב החוזר בכולן הוא הבדידות, הדרייב החזק לחזור לארץ.

אז אפשר לטעון שמי שלא מצליח למצוא חברים בחו"ל הבדידות תכריע אותו לבסוף,

יש כמה שחוזרים, אבל יש הרבה יותר שנשארים.

האם זה משהו סובייקטיבי או שהתחושה שהוא מתאר משותפת לכל אלו שחיים בחו"ל חיים נוחים ?

גרתי בברלין תקופה ארוכה (לימודים). קשה מאוד לחיות בחו"ל.

היתה לי אופציה להישאר עם משכורת גבוהה מאוד.

מי שלא עזב לתקופה ארוכה לא יבין זאת.

המנטליות שונה, החיים שונים, הגעגועים להורים, לאוכל, לאחים ולחברים.

זה דבר שאף פייסבוק או סקייפ יוכלו למלא.

מה גם שהחבר'ה (במיוחד מארה"ב) התנהגו כמו בגן ילדים. היה להם הומור מטופש.

מהר מאוד הבנתי ששם זה לא המקום שלי.

ארזי את התיק וחזרתי.

פורסם
גרתי בברלין תקופה ארוכה (לימודים). קשה מאוד לחיות בחו"ל.

היתה לי אופציה להישאר עם משכורת גבוהה מאוד.

מי שלא עזב לתקופה ארוכה לא יבין זאת.

המנטליות שונה, החיים שונים, הגעגועים להורים, לאוכל, לאחים ולחברים.

זה דבר שאף פייסבוק או סקייפ יוכלו למלא.

מה גם שהחבר'ה (במיוחד מארה"ב) התנהגו כמו בגן ילדים. היה להם הומור מטופש.

מהר מאוד הבנתי ששם זה לא המקום שלי.

ארזי את התיק וחזרתי.

הרוב נכון, גרתי בניו יורק 6 שנים.

לא מרגישים בבית אפילו בניו יורק עם כול היהודים וישראלים.

אייל

פורסם

לא גרתי מעולם בחו"ל, ואולי אני גם לא הטיפוס הכי חברותי שבנמצא - אבל הורג אותי, למה להדבק לישראלים אחרים? צא החוצה, תכיר את המקום, תלמד מהמקומיים. הדבר האחרון שהייתי מחפש בניכר זה עוד ישראלים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אם זה היה תלוי בי הייתי מערים קשיים על החוזרים, משהו בסגנון קנדה, יש לך מקצוע שנחוץ לנו אז כנס , אם התשובה שלילית עוברים לשאלה הבאה והיא האם יש לך 2 מיליון דולר מוכחים, אם התשובה חיובית, כנס אם שלילית, לך תחפש את החברים שלך.

אין שוב בושה בלהבין שטעית ומה שחשבת לנוצץ הוא לא זהב בכלל. להיפך, עדיף אנשים שהיו בחו"ל, טעמו והבינו שאין כמו בישראל מאשר חבורת פסימיסטים שרק מתלוננים כמה שחרא פה וקשה ולא מסתכלים על דברים אחרים.

על אותו מטבע כאשר אתה רב עם חברה שלך היא צריכה אחרי זה להערים עלייך קשיים נכון?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אלה שחוזרים הם אלה שבעיקר מחפשים להתחבר לישראלים במקום להתחבר למנטליות חדשה ולתרבויות אחרות, ברגע שעוזבים את הישראליות ומשתלבים אז הראיה משתנה ואיפלו אין חשק לחזור, אני במקום לטוס לישראל מעדיף לטוס למקסיקו או כל מקום חם אחר, בקשר לחברים, הם באים לבקר אותי, רואים מקומות חדשים וזה עדיף על לטוס בחזרה ולהפגש שם, בישראל שוב דבר לא משתנה, אחרי שחייתי פה שנתיים וחזרתי לביקור זה היה כל כך מוזר, כאילו לא נסעתי בכלל

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אני לא אהיה מופתע אם הכתבות הללו ממומנות ע"י גוף עם אינטרס לצייר את ישראל "ורודה".

לדעתי כל הכתבות הללו הן כתבות מגמתיות (וקראתי כמוך כמה מהן, מעניין שכולן ב YNET) שכולן עם אותן "מסקנות".

בכל מקרה ברור שלא לכל אדם זה מתאים וזה בהחלט לא קל לגור במקום זר, עם מנטליות שונה ובלי הסביבה המוכרת לך.

פורסם

לחברים של הורים שלי יש אח אחד שגר בשיקגו.

כשהחברים טסו לביקור אצל האח הם ביקרו אצלו כחודש ימים. לאחר שחזרו הם לא הבינו, לא אהבו וממש לא התחברו למנטליות של המקום. היא שונה לחלוטין מהמנטליות פה בארץ. מצד שני האח ממש אוהב את אמריקה ובכלל לא שוקל להגיע לארץ.

יש להורים שלי עוד זוג חברים בקנדה. הם כבר כמה שנים טובות גרים שם (מעל 6) והם בקושי מכירים את השכנים שלהם, מכירים בפנים, מכירים כבר את השם אבל לא היו אצלהם, לא יצאו לטיולים משותפים, כלום. רק בוקר טוב כשכולם קמים בבוקר לקנות קפה בדרייב ביי הקרוב. גם אין להם חברים מהעבודה כלכך, זאת אומרת לצאת אחרי עבודה לשתות בירה בפאב זה כן. אבל לצאת לאנשהו ביחד? לא ולא. די בודד להם ואם זאת לחזור הם לא רוצים. הרבה יותר קל להם שם מבחינה כספית וכשיש לך ילד לגדל זה מאוד משמעותי.

זה ה2 סנט שלי.

פורסם

כמו שרועי אמר, כשאתה עובר לחו"ל, אם כול הכבוד לישראל, צריך לשנות תפיסה, ואז אתה תצליך במדינה שאתה גר בה, זו אחת הסיבות שאני לא מתחבר לישראלים שגרים פה בשוויץ, אני גר בשוויץ לא בארץ, פה יש לי רק חבר ישראלי אחד, ואת האמת אני שמח, זאת אחת הסיבות כשטסתי לאוסטרליה, העדפתי לטוס לבד, ולהתרחק מאיתנו ההישראלים, בשבילי לטוס למקום זה לגלות את התרבות שלו, ואת האנשים שגרים במקום, מי שחוזר לארץ זה בד"כ אנשים שלא הבינו עדין שהם לא גרים בישראל יותר.

תשנה תפיסה ואתה תסתדר.

פורסם
אם זה היה תלוי בי הייתי מערים קשיים על החוזרים, משהו בסגנון קנדה,

מעבר לעובדה שהרעיון הזה משולל כל רציונל הגיוני, אין שום מדינה בעולם, כולל קנדה ו/או גוואטמלה שמקשה על חזרה של תושבים שלה לארץ שיש להם בה אזרחות.

מה הלאה?

בא נעניש את כל תושבי פתח תקווה שהעיזו לבגוד באתוס של משה יואל סלמון ועברו רחמנה ליצלן לכפר סבא!

רק במדינת ישראל יכול להיות רציונל מעוות שעל פיו צריך להעניש את מי שנוסע לחו"ל לחיות שם.

נראה שהרעיון שלך לקוח מאותו בית יוצר של "מס נסיעות".

רועי,

מסכים איתך 110%.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה הקטע של ישראלים שלא חוזרים?

מי יודע להגיד כמה לא חוזרים? ולמה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

המספרים נעים סביב ה 750 אלף יורדים ישראלים שחיים מסביב לעולם.

דרך אגב, הביטוי "יורד" מושרש ביעקב אבינו ש"ירד מצריימה" מעניין אם גם הוא בעיני חלק פה בוגד שאסור היה לו לחזור לישראל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...