Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להבדיל מהעבר, מצב הדברים היום הוא כזה שקשה מאוד לאזרח ישראלי המתגורר בחו"ל, לוותר על אזרחותו הישראלית, כמעט בילתי אפשרי.

אם יש לך 2 אזרחויות (ישראלית ונוספת) ואתה זכאי לאזרחות נוספת, מאחר ואי אפשר להחזיק 3 אזרחויות, אתה נאלץ לוותר על אחת ואז זה יחסית קל אבל אם מישהוא חושב שיומיים אחרי שהוא יקבל פספורט פולני הוא יוכל לוותר על הישראלית (בזמן שהוא כלל לא חי כאן), צפויה לו הפתעה.

בפרוש לא נכון.

יש לי שלוש אזרחויות.

במידה וארצה לוותר על זו הישראלית (ואני לא), אני במרחק טופס אחד מלעשות כך.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגידו!

לא נמאס לכם לז##ין את המוח אחד לשני על מי עולה ומי יורד.

כל חודשיים נפתח פה שרשור על הנושא וכל פעם אותם המשתתפים ואותם התגובות.

אולי חלאס...?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
I rest my case

"מישהו" צריך - אבל לא אני.

תימצות מדוייק של אחת הבעיות הגדולות ביותר של המדינה.

בר - יש הרבה בעיות במדינה הזאת. זה שאנשים מסויימים נוסעים לחפש את מזלם בארצות הנכר, זו לא הבעיה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מעבר לכך - יש לנו הרבה מאוד ביקורת כלפי עצמנו. חלקה מוצדקת וחלקה לא. וכמובן שהדשא של השכן ירוק יותר, לפחות כך זה נראה.

הביקורת שתנו כלפי עצמנו הרבה פעמים לא מוצדקת. למשל ב"מדד השחיתות" - שהוא למעשה מדד לתחושת השחיתות (הרי אי אפשר למדוד את השחיתות, כשם שאי אפשר למדוד שום דבר אחר המתרחש מתחת לפני השטח, כמו הון שחור) אנחנו נמצאים במקום גרוע. אבל מישהו ניסה לקרוא פעם מה מצב השחיתות במדינות אירופיות או בארה"ב? נסו לקרוא פעם כיצד פועלים הלוביסטים בארה"ב, הרי כל פרשה קטנה שם מגמדת את כל השחיתות שמתרחשת בארץ ב-3 שנים. אבל זו אצריקה, הארץ המובטחת.

אין ספק, יש לחיים בארץ חסרונות רבים, אבל יש לה גם לא מעט יתרונות. כל אחד צריך לבחור במקום בו הוא חש בנוח ולשבת בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תגידו!

לא נמאס לכם לז##ין את המוח אחד לשני על מי עולה ומי יורד.

כל חודשיים נפתח פה שרשור על הנושא וכל פעם אותם המשתתפים ואותם התגובות.

אני דווקא חושב שזה משעשע. זה כמו המכולת בשכונה הישנה שגדלת בה, שגם כשאתה נכנס אליה עשרים שנה אחרי שעזבת, כל המוצרים נמצאים בדיוק איפה שזכרת. במקרה שלנו, אתה יכול לעזוב את הפורום ולחזור אחרי שנה, ולהיות בטוח שתמיד יהיה את דיון ה"ירידה" התורן עם אותם הטיעונים ואותם הטוענים. :wink:

מישהו ניסה לקרוא פעם מה מצב השחיתות במדינות אירופיות או בארה"ב? נסו לקרוא פעם כיצד פועלים הלוביסטים בארה"ב, הרי כל פרשה קטנה שם מגמדת את כל השחיתות שמתרחשת בארץ ב-3 שנים.

אתה צודק, אבל זה בדיוק העניין - מה שקורה בסיאטל לא מורגש בסאן פרנסיסקו באותה מידה כמו שמה שקורה ברחובות מורגש בעפולה. במדינה קטנה ההשלכות של כל מקרה בעייתי (לאו דווקא שחיתות) הן הרבה יותר מורגשות, ומה שמשפיע בארה"ב ברמת הסטייט משפיע בישראל ברמת המדינה השלמה.

דוגמה מהתקופה האחרונה: לפני כשבועיים רוענן נוהל מקומי בהרצליה שאוסר על אופנועים לחנות על המדרכה. זה תחום אפור שעד לאחרונה נשמר בו הסטטוס קוו - החוקים אמנם היו קיימים, אבל הפקחים והמשטרה העלימו עין כל עוד הרוכבים הקפידו לא להפריע להולכי רגל ושאר משתמשי הדרך (מי שהפריע קיבל דו"ח, ובצדק). להחנות את האופנוע/קטנוע לצד המדרכה בכחול-לבן זה לא מציאותי, משום שזה בד"כ נגמר בנזק לכלי מצד הנהגים (בין אם בזדון או בשגגה) וגם מהסיבה הפרוזאית יותר שאין איפה לתקוע את כרטיס החניה מבלי שיגנב. המקום היחידי בו דו"ג יכול לחנות בעיר באופן חוקי הוא במפרץ חניה יעודי, אבל אלה מעטים מדי וקטנים מדי להארלי דייוידסון או כל אופנוע שמימדיו גדולים מעט מהממוצע.

אז הנה יש לך בעיה, עירייה אחת החליטה באופן די ברור שהרוכבים הם פרסונה נון-גרטה בעיר שלה. כמה זמן אתה חושב שיעבור עד שעיריות נוספות יאמצו את אותה גישה? כמה רוכבים מערים אחרות עוברים בהרצליה מדי שבוע ואינם מכירים את הנוהל החדש? כמה הכנסות נוספות העירייה תצבור מדו"חות במקרים כאלו ואחרים?

תסכים איתי שרוכב במריאטה ג'ורג'יה יכול לעבור חיים שלמים בלי להיכנס להאנטסוויל אלבמה הסמוכה, אבל רוכב בתל אביב די סביר להניח שיגיע בשלב זה או אחר להרצליה ויחטוף דו"ח, גם אם לא הפריע לאיש וחנה על מדרכה של 5 מטר רוחב בפינה הימנית מתחת לעץ נמוך. זהו ההבדל המהותי - הגלים שנוצרים מאבן קטנה שנזרקת למים ואחוז האוכלוסיה שעליו זה משפיע באופן מיידי.

פורסם

גם אני יכול לענות לך באותו סגנון: איפה זה הרצליה? זה ליד הכביש לתל אביב, לא? המרחק בין חיפה (מקום מגורי) לבין הרצליה דומה למרחק בין שתי הערים שהזכרת בהודעתך, ואני אגלה לך - את מספר הפעמים שבהן עברתי בהרצליה אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת, וכנראה ישאר עודף. ולא נולדתי אתמול. לפחות אני יודע היכן הרצליה, אני משוכנע שאם תשאל את מרבית תושבי מריאנה היכן נמצאת הנטסויל (או אפילו בירמינגהם) הם לא ידעו. כי זו מערכת החינוך האמריקאית, שמטפחת לא מעט בורות. האיכר האמריקאי יכול לחיות את כל חייו בחווה שלו ולא לצאת מעבר לעיירה הסמוכה. נדמה לי אצלנו יוצאים ממערכת החינוך עם קצת יותר ידע כללי, גם אם אני תמיד אשאף ליותר.

ברור שהאדוות הנוצרות כאשר משליכים אבן לשלולית קטנה פוגעות בחלק יותר גדול מהמים בהשואה לאגם גדול, והשלולית שלנו קטנה מאוד (ובעיקר מייצרת הרבה מאוד אדוות). מצד שני החוק בישראל אחיד, בניגוד לארה"ב שבה אתה עובר ממדינה למדינה ולעתים אף מעיר לעיר ונתקל לא רק במדיניות אכיפה שונה אלא בחוק שונה בתכלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פלוס ענק לסולל הדרך.

מה זה ענק... פלוס עצום!

נמאס לשמוע את הדיונים הפילוסופים האלה, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה וזהו.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
לקחת את זה רחוק מדי, אתה מתבלבל בין שינאה לבין אכזבה.

להיפך, אם כבר אתה זה שמעורר פה שינאה ואנטגוניזם בנושאים אחרים :roll:

מעורר שינאה? חביבי, הדבר החידי שמפריע לי במדינה הזו זוהי השתמטות, כפייה דתית ומציצת, שאיבת תקציבים על ידי פרזיטים ואוכלי חינם. רוצה להיות פרזיט, אהלן וסהלן לא על חשבון משלמי המיסים.

בנצי מאוכזב? אם ככה הוא מאוכזב אחול מניוקי מהמדינה הזאת. אני קראתי את הסיפורים שלו. עם כל הכבוד הוא מפנה אצבע מאשימה לכיוונים הלא נכונים כאשר הוא מתעלם מהאחריות של אלה הנוגעים בדבר.

אם הרבה לא היו מנצלים לרעה את המערכת שנועדה לעזור לאנשים שבאמת אבל באמת צריכים עזרה אז וכאשר אנשים באמת היו זקוקים לה הם לא היו מגלים שהיא שווה כמעט כמו כוסות רוח למת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זוית התבוננות שונה על העניין תסביר לך את עמדתו של בנצי, מה שאני מנסה להגיד הוא שלמרות סופרלטיבים תת אנושיים שאתה משווה לתופעה "פרזיטים", "מוצצים" "שאיבת תקציבים" וכו', חשוב לזכור שהם לא שודדים כלום, הם מקבלים את הכל ע"י עבודה פרלמנטרית משובחת.

אם יש למי לבוא בטענות, זה לממשלות ישראל לדורותיהן שמעדיפות תשלום אתנן קל מאשר לעבוד קשה בבניית קואליציה עם ה"יריבים" הפוליטים שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין מה לעשות, המערכת, כמו המוסד לביטוח לאומי ואחרים לעולם לא יוכלו לתת מענה מלא לבעיות של אנשים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לול, ספרתי כבר ארבעה אנשים בשרשור הזה שנכנסו והגיבו שמיותר להגיב על הנושא. מה יהיה?

חוצמזה, זה נושא שרלוונטי עבור רבים ויהיה רלוונטי עוד יותר בעתיד הלא רחוק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מעורר שינאה? חביבי, הדבר החידי שמפריע לי במדינה הזו זוהי השתמטות, כפייה דתית ומציצת, שאיבת תקציבים על ידי פרזיטים ואוכלי חינם. רוצה להיות פרזיט, אהלן וסהלן לא על חשבון משלמי המיסים.

זה מפריע להרבה אנשים, הם עדיין לא מסיתים נגד הדת, שונאים חלק מהעם שלהם, כופים את האתאיסטיות וצוחקים על אנשים מאמנים או "סתם" דתיים וכו' וכו' .....

כנראה שאתה לא מודע בכלל למה שאתה עושה כי אין שום הסבר אחר.

פורסם

חוצמזה, זה נושא שרלוונטי עבור רבים ויהיה רלוונטי עוד יותר בעתיד הלא רחוק.

אתה מתקוון לשמועות המהלכות אימים על הגזרות שיבואו אחרי הבחירות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...