Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זאת אומרת? בוודאי שזה מפריע לי.

האינטרס שלי, כמי שמאמין בחשיבות המדינה לעם היהודי, הוא שאנשים טובים (למשל רועי, נניח) יישארו.

תגדיר בבקשה מיהו ומהו יהודי.

מסכים איתך. אז תמצא מפלגה שרוצה לשנות את זה ותצביע עבורה (אם אתה מאמין להם, כמובן). תהיה פעיל בדרכים אחרות בעד השינוי. כל הרמת ידיים מצד אדם שתורם לחברה, מייאשת אותי אישית, זאת האמת. אפשר להקים את מפלגת המיואשים :-)

אולי זו המפלגה של ציפי? אולי של לפיד?

מעבר לזה, תראה כמה רעש בתקשורת יש בנושא החרדים, תראה את תחילת הגיוס שלהם לצה"ל, את תחילת השתלבותם בשוק העבודה. בוודאי שיש הרבה חוליים לתקן. וזו אשמת נתניהו בדיוק כמו שזו אשמת לוי אשכול, רבין ופרס. אגב, גיל הפרישה מצה"ל הוא לא שערורייתי? בוודאי שכן. אני יודע שאני מממן הרבה מאוד קהלים, וזה מרתיח אותי. אבל לקום וללכת אומר שפה יישארו רק הקהלים החלשים, מה שאומר שאם אלך (וכאמור, קל לי מאוד ללכת, לי ולילדים יש דרכון זר) - כנראה לא יהיה לאן לחזור. וזה מייאש. אז חורקים שיניים, מצביעים למי שנראה לך שיביא שינוי או לפחות מגמה, ומנסים לסייע בדרכים אחרות.

לא כולכם חייבים להסכים עם התיזה הזאת. זכותו של כל אדם לראות לאן מוביל המצב הנוכחי ולברוח במקום לנסות לתרום לשינוי. רק חשוב להבין שאין פה שום קינאה במי ש"מצליח" או לא מצליח. יש פה באמת תחושה של החמצה, של עצב על עזיבת אנשים. ואגב, אני לא מקבל את התיזה לפיה בארץ שיפוצניקים לא יכולים להצליח, יש פה אחד בפורום שמצליח לא רע.

הישארוי בארץ הזו, היא למשל בניגוד לדעת אבי. הוא, שלא ממנו קיבלתי אזרחות זרה אגב, הטיף לי כל השנים לעבור לחו"ל. כי כאן קשה, כאן כולם גנבים, וכו'. אבל החלטתי להישאר. אולי שגיתי, אבל אני מאמין בכל ליבי שאם לא אנחנו (האנשים "הטובים", כלומר גם אתם) נישאר כאן וננסה לשנות דברים - אז באמת חבל על כל הקונספט. אפשר לתת כבר עכשיו את המפתחות לחמאס, אני אחליט אם להשתקע בניו-יורק או במינכן ואודיע לכם מה הכתובת החדשה שלי ;-)

זהו, סוף המניפסט. :-)

אתה מדבר על התגייסות לצבא? אלה שאכן מתגייסים ביחס לכמות שלהם זוהי טיפה בים, בטל בשישים. אפילו שירות לאומי שהוא קל פי עשרות מונים משירות צבאי הם גם לא רוצים לעשות. ולא רק הם, יש עוד מגזר אחד שלא שם קצוץ על קיומה של המדינה.

לפי דעתי במחאה של לפני שנה נולד מושג חדש שנקרא "סוציאליזם חזירי". אנשים פאנטים שמאמינים כל כך שמגיע להם או מגיע למישהו בגיל מסויים לקבל דברים מסויימים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מדבר על התגייסות לצבא? אלה שאכן מתגייסים ביחס לכמות שלהם זוהי טיפה בים, בטל בשישים. אפילו שירות לאומי שהוא קל פי עשרות מונים משירות צבאי הם גם לא רוצים לעשות. ולא רק הם, יש עוד מגזר אחד שלא שם קצוץ על קיומה של המדינה.

אני מסכים. אבל מה שיש היום, יותר טוב ממה שהיה לפני 20 שנה (אני מדבר על החרדים; לגבי המגזר האחר, זה דיון אחר).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני מסכים. אבל מה שיש היום, יותר טוב ממה שהיה לפני 20 שנה (אני מדבר על החרדים; לגבי המגזר האחר, זה דיון אחר).

למרבה הפליאה כאשר פתחתי בזמנו את השירשור איך להתפטר מהבעיה של משתמטים בכך שנהפוך את הצבא בישראל מצבא שחייב להתגייס לצבא התנדבותי כמו בארה"ב תמורת בונסים שבהחלט לא מביישים אף אחד, הרבה הסכימו איתי. אני טוען שצריך לבטל את הגיוס חובה ככה אתה לא צריך לגייס אף אחד שלא רוצה להתגייס וגם מצד שני ככה גם הצבא לא חייב לגייס את מי שלא משתלם לו לגייס ויש לא מעט כאלה. אבל מצד שני, מי שלא מתגייס ישלם בצורה כזו או אחרת. למשל, לא ייתכן שאחד יתגייס לצבא, ירוץ בין הגיבלעות ואילו מישהו אחר ילך ללמוד בגיל 18 ואחר כך בגיל 22 שאתה משווה אחד מול השני להוא יש תואר ולזה ששירת בצבא יש מילואים. למרבה הצער זהו המצב שנוצר היום. בקיצור, הרבה הסיכמו איתי שם אבל הבעיה היא שתהיה התנגדות עזה עד חירוף נפש מצד אותן מפלגות שמייצגות את הפרזיטים.

ואגב, עדיין לא ענית לי מיהו יהודי שאתה אומר שאתה מייחס חשיבות בקיומה של המדינה לעם היהודי.

אתה תתפלא לגלות שזה שאדם מוגדר יהודי זה לא ממש מחייב שהוא מחשיב את קיומה של מדינת ישראל כאחד הדברים החשובים ביותר בחייו. עובדה, בפולין יש 6,000 יהודים. הם סובלים מאטישמיות מחרידה, איכות החיים שלהם שם היא רחוקה מלהיות שפוייה ובכל זאת, למרות כל זאת ועוד הם עדיין מסרבים לעלות לארץ. מדוע? זה לא אומר שהם שונאים את ישראל אבל מצד שני הקשר היחידי בינם לבין המדינה הזו שהם נקראים יהודים. חוץ מזה שום דבר לא ממש מעגן אותם לפה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לא מעניין אותי כהוא זה אם החרדים יתגייסו או לא יתגייסו. אני מעדיף שלא יתגייסו, האמת. הצבא לא צריך אותם, וחבל על המאמץ והכסף של לבנות להם מסגרת מתאימה בתוך הצבא. להפך, אני מעדיף שגורמים כאלו יתרחקו מצה"ל, גם ככה יש שם יותר מדי השפעות דתיות.

אייל, אז בעצם לילדים שלך יש אזרחות זרה. אשריכם, אבל במו ידיך נתת להם את האופציה לעזוב כשיהיה קשה. אתה רוצה שאני אשאר כאן בשביל לבנות להם מדינה שהם יוכלו לעזוב בין רגע?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אייל, אז בעצם לילדים שלך יש אזרחות זרה. אשריכם, אבל במו ידיך נתת להם את האופציה לעזוב כשיהיה קשה. אתה רוצה שאני אשאר כאן בשביל לבנות להם מדינה שהם יוכלו לעזוב בין רגע?

האזרחות היא לקיצור תורים ופטור מויזה לטיולים. אולי גם לימודים חינם בכמה מדינות באירופה.

אם אצליח בחינוכם (ואין לדעת), אז אם לא יותר מידי אנשים יעזבו מפה, הם ימשיכו את דרכי, ואת דרכה של משפחת אשתי, שבאמת יכולה לבחור לגור היכן שהם רק רוצים ובכ"ז מנסים להיאבק על אופי המדינה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ואת דרכה של משפחת אשתי, שבאמת יכולה לבחור לגור היכן שהם רק רוצים ובכ"ז מנסים להיאבק על אופי המדינה.

יש כאלו שבונים את המדינה כהובי. יש להם את הכסף והמסמכים להמשיך במקום אחר. כשאני אהיה מבוסס מספיק, ויתחילו לי רגשות האשמה, אולי גם אני אעשה את זה (חיים סבן ושלדון אדלסון הם שתי דוגמאות שעולות לי לראש ממש כרגע).

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אייל אני מבין אותך ואת הדאגה שלך למדינה בתור אזרח, אבל אתה לא יכול לשנות הרבה במיוחד לא ע"י "תבציע למי שנראה לך ותקווה שישתנה". יש אנשים יותר מיואשים ממך שהם לא רואים איך אפשר להזיז פה משהו כי הכל פה כבר עקום, איך אומרים - עץ עקום אי אפשר ליישר.

ויש אנשים שגם קוראים את המפה בשונה ממך, אי אפשר לזלזל בזה ואפילו להעביר ביקורת - אולי אתה לא בנעליים שלהם?

תסתכל על עצמך, כמה שהנושא מרתיח אותך - אתה עדיין כמו כל האזרחים מצביע בלבד ולא הולך ובאמת משנה כמו שאתה מטיל על אחרים.

פורסם

תסתכל על עצמך, כמה שהנושא מרתיח אותך - אתה עדיין כמו כל האזרחים מצביע בלבד ולא הולך ובאמת משנה כמו שאתה מטיל על אחרים.

לא רק זה, אלא שהוא + כל המשפחה שלו מסודרים עם אזרחות זרה מוכנה לשעת צרה, וכנראה שבסיס כלכלי מספיק חזק בשביל להתחיל חיים חדשים במקום אחר. איך אפשר מהפוזיציה הזו לשפוט את מי שנשאר או את מי שעוזב?

פורסם
לא מעניין אותי כהוא זה אם החרדים יתגייסו או לא יתגייסו. אני מעדיף שלא יתגייסו, האמת. הצבא לא צריך אותם, וחבל על המאמץ והכסף של לבנות להם מסגרת מתאימה בתוך הצבא. להפך, אני מעדיף שגורמים כאלו יתרחקו מצה"ל, גם ככה יש שם יותר מדי השפעות דתיות.

מסכים איתך לחלוטין. זה מה שאמרתי. אל תגייס את מי שלא רוצה (לא משנה מאיזה מגזר) ומצד שני שלא יצפו לקבל את מלוא הזכויות.

פורסם

אני אוהב לרדת :)

לגביי ההלוואות והמימון בארה"ב אין בזה שום פסול , אתה עדיין צריך לדעת מהי אחריות כלכלית.

כמה אנשים בארץ קונים בתשלומים? כמה קונים רכבים עם מימון? כמה עולה ליסינג בארץ ?

לא תהיה לי בעיה לחזור לישראל ולהצליח בישראל, באמת שלא, אני מאוד טוב במה שאני עושה וקיבלתי כמה הצעות מישראל.

אני פשוט לא רוצה!

אני רוצה את השקט והשלווה שיש לי פה בקליפורניה, אני רוצה לחיות במקום שבו בגיל שלי (27) אני מוצא היגיון לחיות!

בישראל אין לי שמץ של היגיון,

מי מרים את הכפפה ומחשב לי מה העלות החודשית של הרשימה הבאה:

ביטוח מקיף לאופנוע 900cc חדש ?

ליסינג למרצדס C350 קופה, אפילו מימון ל3 שנים והביטוח לרכב?

השכרת דירת 3 חדרים בבניין מפואר עם חדר כושר וספא בתל אביב?

haters will hate

פורסם
האזרחות היא לקיצור תורים ופטור מויזה לטיולים. אולי גם לימודים חינם בכמה מדינות באירופה.

.

אבל אתה מבין את הבעייתיות פה ידידי?

למה שילדך ילמדו באירופה ובאותו זמן יהיו פראיירים אחרים שישמרו להם על הגחלת?

למה שהם לא ילמדו, בתשלום שכר לימוד, כמו אחרון בני התמותה בישראל הקדושה?

אי אפשר לשלוח את הילדים לחו״ל כשנוח ובו זמנית לקטר על זה שאתה פראייר ששומר לאחרים על איזושהי גחלת וזה עוד בזמן שאתה יודע שלילדך יש ״תעודת ביטוח״ בדמות אזרחות זרה, לשעת צרה.

הילדים שלך יוכלו לעזוב לחו״ל ללמוד, זה בסדר גמור, הם גם יוכלו להחליט שבתום הלימודים הם נשארים שם, גם זה בסדר גמור, יכול להיות שהם כן יחליטו לחזור לארץ בתום הלימודים- גם זה בסדר גמור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שכר הלימוד בארץ הוא שבריר מהעלות האמיתית של הלימודים, השאר מסובסד ע״י המדינה.

בהנחה שישובו לאחר מכן, לומדי תארים בחו״ל עושים למדינה טובה גדולה בכך שהם גורמים למדינות זרות לסבסד שירותים שאחרת מדינת ישראל הייתה מסבסדת.

בדיוק כמו שהיום מדינת ישראל מסבסדת מדינות זרות ע״י כך שהיא לא פותחת מספיק תקנים באוניברסיטאות, וחוקרים שהושקע כסף רב בהכשרתם עוברים לחו״ל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שכר הלימוד וגובהו זה לא הנקודה שמעניינת פה, אני מתייחס נטו לעניין שכשזה נוח אפשר לשלוח את הילדים לחו״ל בזמן שמתלוננים על אחרים שהשאירו מאחוריהם פראיירים לשמור על איזושהי גחלת לא ברורה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כתבה מעניינת, שמשאירה לא מעט חומר למחשבה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4319145,00.html

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...