Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונית הראשונה שבה נוצלו היתרונות של ההנעה הקדמית היתה כמובן המיני,שהיתה המכונית הראשונה שבה הוצב המנוע לרוחב המכונית,מה שהוביל לחלל פנימי מרווח ביחס לגודלה של המכונית.אמנם לסיטרואנים היה הנעה קדמית הרבה לפני המיני,אבל זה היה יותר גימיק טכנולוגי.אולי המיני היא לא מכונית האספנות האוטלטימטיבית,אך היא לבטח המכונית החשובה ביותר שיוצרה אי פעם.בדמותה ובצלמה נוצרו כמעט כל המכוניות כיום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי המיני היא לא מכונית האספנות האוטלטימטיבית,אך היא לבטח המכונית החשובה ביותר שיוצרה אי פעם.בדמותה ובצלמה נוצרו כמעט כל המכוניות כיום.

לפי דעתי זה קצת מוגזם לקבוע כזה דבר, פשוט משום שהיו המון מכוניות מהפכניות. מה עם פורד מודל טי (המכונית הראשונה שניתן היה להשיגה רק בצבע שחור), או הג'יפ הראשון (הרכב הראשון שקוראים לו (אולי) על שם של כלב של דמות מצוירת מפורסמת) או עוד כהנה וכהנה.

פורסם

אני מסכים עם דקל

המיני היא עוד מכונית שיצרה סימן דרך חשוב בתולדות הרכב. אבל היא רק "עוד". המודל T הרבה יותר חשובה מבחינה הסטורית. היא בעצם העלתה את העולם על גלגלים.

בתצלום, T משנת 1924

T.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אני מסכים עם דקל

המיני היא עוד מכונית שיצרה סימן דרך חשוב בתולדות הרכב. אבל היא רק "עוד". המודל T הרבה יותר חשובה מבחינה הסטורית. היא בעצם העלתה את העולם על גלגלים.

בתצלום, T משנת 1924

מעניין אם מר הנרי פורג ידע שהוא מחולל מהפכה?

מעניין עוד יותר לשמוע את תגובתו כיום (אם היה ניתן)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי

עם הצלחה כמו שהייתה למודל T ולהנרי בכלל (בנה במו ידיו אימפריה) קשה שלא להבחין במהפכה. אז כן, אין לי ספק שהוא ידע מה הוא מחולל.

מה שכן הוא כנראה לא תכנן להיכנס לספרי ההיסטוריה, אלא פשוט להתעשר.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

למרות שזה נשמע מוזר,המיני מכונית חשובה יותר מהפורד מודל T.החשיבות של הפורד מודל T היתה בעצם זה שהיא הראשונה שהפכה את המכונית מצעצוע לעשירים לנחלת הכלל,ובך שהיתה המכונית הראשונה שיוצרה בשיטת הסרט הנע.לעומת זאת,טכנולוגית ופרקטית,היא לא השפיעה במאום על עולם הרכב,בדיוק כמו החיפושית,שלמרות ששניהן נמכרו בעשרות מיליונים,הן לא הנחילו כלום לדורות הבאים,שלא כמו המיני,שכל המכוניות החדשות,כמעט ללא יוצא מן הכלל,נבנו בקונספצייה שלה-מנוע קדמי רוחבי והנעה קדמית,ובנוסף היא גם מכונית מאד מהנה לנהיגה,מה שקצת קשה להגיד על הפורד מודל T...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה שכן הוא כנראה לא תכנן להיכנס לספרי ההיסטוריה, אלא פשוט להתעשר.

לא יודע אם זה אידאולוגיה או לא, אבל בנאדם שמוריד מחירים ונותן לפשוטי העם את האפשרות להחזיק רכב באותה תקופה שרכב לא היה נחלת הכלל, לא נראה לי אחד שרצה להתעשר.

פורסם
לא יודע אם זה אידאולוגיה או לא' date=' אבל בנאדם שמוריד מחירים ונותן לפשוטי העם את האפשרות להחזיק רכב באותה תקופה שרכב לא היה נחלת הכלל, לא נראה לי אחד שרצה להתעשר.[/quote']זה נכון שלהנרי פורד היו גם יומרות "אידאולוגיות" לכאורה. הוא באמת ותמים רצה שהמכונית (שלו) תהיה זמינה לכל אדם. אבל הוא גם היה קפיטליסט קשוח, שראה בהשגת כסף וכוח אידיאל. הוא לא היסס להלחם בארגוני העובדים שיצאו לשביתות באמצעות ביריונים, אלימות ואפילו יריות. הוא היה קשוח מאוד גם כלפי בני משפחתו ובראשם אדסל, בנו בכורו, שסבל רבות מאביו.

בסופו של דבר הוא היה חדור רצון להצליח ולהוכיח לכל אלו שלא האמינו בו את צדקת דרכו. הנרי פורד האמין בתחרות חופשית בכל ליבו, ובמקביל חתר בכל מאודו להשתלטות על תעשיית הרכב האמריקאית.

צריך גם לזכור שאדון פורד עסק לא רק בבניית מכוניות, אלא גם בתעמולה אנטי-קומוניסטית ואנטי-יהודית. היו לו קשרים טובים עם המשטר הנאצי של טרום מלחמת העולם השנייה. כל זה לא אומר שלא צריך לקנות מכוניות מתוצרת פורד, גם במכונית שלי מותקן מנוע פורד. אבל זה רק אומר שהנרי עצמו לא היה בדיוק טיפוס חיובי. לא הייתי רוצה אותו כחבר, ובטח לא כאוייב.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

ראשית, פורד ידע שהוא מחולל מהפכה כי הוא נפטר בסוף שנות הארבעים...

שנית, המהפכה של ה T חרגה מהתחום הטכנולוגי כי העובדה שהמכונית נהפכה לנחלת הכלל ונמכרה בכמויות עצומות, הזניקה גם את התעשיות הנלוות, צמיגים, מצברים וגם כבישים. לכן ה T היתה משמעותית יותר בהיבט ההסטורי הכולל.

לגבי פורד והיהודים, אכן הוא היה אנטישמי, אבל נכדו, הנרי פורד השני, ששלט בחברה משנת 1947, היה אוהב גדול של הציונות ועזר למדינת ישראל, גם בתרומות אישיות וגם בכלי רכב, בשנותיה הראשונות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
המכונית הראשונה שבה נוצלו היתרונות של ההנעה הקדמית היתה כמובן המיני,שהיתה המכונית הראשונה שבה הוצב המנוע לרוחב המכונית,מה שהוביל לחלל פנימי מרווח ביחס לגודלה של המכונית.אמנם לסיטרואנים היה הנעה קדמית הרבה לפני המיני,אבל זה היה יותר גימיק טכנולוגי.אולי המיני היא לא מכונית האספנות האוטלטימטיבית,אך היא לבטח המכונית החשובה ביותר שיוצרה אי פעם.בדמותה ובצלמה נוצרו כמעט כל המכוניות כיום.

לא נכון.

הנה תמונה של מכונית שיוצרה בשנת 1949 עם מנוע רוחבי והנעה קדמית...

http://www.saabklubben.com/arkiv/92/9221d.jpg

זו כמובן הסאאב 92.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

גילי

אני די בטוח שהוא ידע, אחרי הכל הוא הראשון שהשתמש בפס נע על מנת לייצר מכונית, ומן הסתם הוא גם ידע שעולה הרבה פחות לייצר את המכונית כך. מן הסתם הוא ראה שהוא הולך להציף את השוק, קשה לי להאמין שכל ההצלחה הפתיעה אותו, ושבמקרה יצא לו בפוקס...

פורסם

ברור שזה לא היה פוקס, כמו שכבר אמרתי.

בקשר למודל T יש להבדיל כאן בין שני דברים:

1) המכונית עצמה "מודל טי"

2) שיטת הסרט הנע

אני רוצה להזכיר כי בשנות ייצורה הראשונות של המודל טי, לא היה קיים עדיין המושג "פס ייצור", למרות זאת היא נמכרה במספרים גדולים:

אחרי המכונית הראשונה שיוצרה ב-1 באוקטובר 1908 במפעל פורד בדטרויט...

19,000 מכוניות יוצרו ב-1909

35,000 ב-1910

76,000 ב-1911

182,000 ב-1912

כל זה לפני המצאת ה"סרט הנע" !!!

הנרי גם לא היה הממציא של שיטת הסרט הנע, הוא היה הראשון שיישם אותה בבניית רכבים.

המכונית כשלעצמה לא הייתה מיוחדת או חדשנית, אך היא גם לא יועדה להיות כזאת. הנרי פורד, כזכור, גדל בחווה חקלאית ולא כילד עשיר, וחזונו היה "מכונית לכל פועל" - מכונית פשוטה אמינה וזולה. את תפקיד זה מילאה המודל טי בצורה טובה מאוד, ושיטת הסרט הנע איפשרה להוזיל משמעותית את מחיר הרכישה שלה. ב-1925 מחירה של מודל טי עמד על כ-260 דולר, פחות משליש ממחירה המקורי !!

ובכן עד כאן אפשר לומר שהמודל טי והחיפושית הן מכוניות די דומות: פשוטות, זולות וכו' מה גם שהנרי פורד ופרדיננד פורשה היו חברים טובים. אבל המודל טי גרמה לשינויים גלובליים, היא גרמה להתפתחות ולהולדתן של תעשיות שלמות (צמיגים, מצברים...כמו שכבר אמרו פה, כמו גם סלילת כבישים, שינוע דלק וחלפים, בניית משאיות לצורך כך וכו') כמו כן, מהפכת השכר והעלאתו ל-5 דולרים ליום (הרעיון אגב לא נהגה ע"י פורד, כי אם ע"י ג'יימס קאוזנס) גרם לרעד בכל התעשיה. המודל טי הייתה "המכונית של אמריקה"

אז האם יש לזקוף את כל הקרדיט לטובת הדגם ? אני חושב שלא מיכוון שהוא כשלעצמו היה רק בורג במערכת שכללה את שיטת הסרט הנע, את הנרי פורד כבעל חזון ואיש רעיונות וכו'

כדגם אכן ניתן לומר שהמיני הייתה חשובה יותר. היא נולדה לתוך מערכת קיימת, אל עולם ממנוע, וגרמה למהפכה. המודל טי לא הציגה טכנולוגיות חדישות, אלא פשוט יועדה לשוק הרחב, ובאותה תקופה זאת פשוט הייתה "צליפה" של פורד. הנרי היה האיש הנכון ובזמן הנכון.

פורסם
ברור שזה לא היה פוקס, כמו שכבר אמרתי.

בקשר למודל T יש להבדיל כאן בין שני דברים:

1) המכונית עצמה "מודל טי"

2) שיטת הסרט הנע

אני רוצה להזכיר כי בשנות ייצורה הראשונות של המודל טי, לא היה קיים עדיין המושג "פס ייצור", למרות זאת היא נמכרה במספרים גדולים:

אחרי המכונית הראשונה שיוצרה ב-1 באוקטובר 1908 במפעל פורד בדטרויט...

19,000 מכוניות יוצרו ב-1909

35,000 ב-1910

76,000 ב-1911

182,000 ב-1912

כל זה לפני המצאת ה"סרט הנע" !!!

הנרי גם לא היה הממציא של שיטת הסרט הנע, הוא היה הראשון שיישם אותה בבניית רכבים.

המכונית כשלעצמה לא הייתה מיוחדת או חדשנית, אך היא גם לא יועדה להיות כזאת. הנרי פורד, כזכור, גדל בחווה חקלאית ולא כילד עשיר, וחזונו היה "מכונית לכל פועל" - מכונית פשוטה אמינה וזולה. את תפקיד זה מילאה המודל טי בצורה טובה מאוד, ושיטת הסרט הנע איפשרה להוזיל משמעותית את מחיר הרכישה שלה. ב-1925 מחירה של מודל טי עמד על כ-260 דולר, פחות משליש ממחירה המקורי !!

ובכן עד כאן אפשר לומר שהמודל טי והחיפושית הן מכוניות די דומות: פשוטות, זולות וכו' מה גם שהנרי פורד ופרדיננד פורשה היו חברים טובים. אבל המודל טי גרמה לשינויים גלובליים, היא גרמה להתפתחות ולהולדתן של תעשיות שלמות (צמיגים, מצברים...כמו שכבר אמרו פה, כמו גם סלילת כבישים, שינוע דלק וחלפים, בניית משאיות לצורך כך וכו') כמו כן, מהפכת השכר והעלאתו ל-5 דולרים ליום (הרעיון אגב לא נהגה ע"י פורד, כי אם ע"י ג'יימס קאוזנס) גרם לרעד בכל התעשיה. המודל טי הייתה "המכונית של אמריקה"

אז האם יש לזקוף את כל הקרדיט לטובת הדגם ? אני חושב שלא מיכוון שהוא כשלעצמו היה רק בורג במערכת שכללה את שיטת הסרט הנע, את הנרי פורד כבעל חזון ואיש רעיונות וכו'

כדגם אכן ניתן לומר שהמיני הייתה חשובה יותר. היא נולדה לתוך מערכת קיימת, אל עולם ממנוע, וגרמה למהפכה. המודל טי לא הציגה טכנולוגיות חדישות, אלא פשוט יועדה לשוק הרחב, ובאותה תקופה זאת פשוט הייתה "צליפה" של פורד. הנרי היה האיש הנכון ובזמן הנכון.

לפי דעתי אתה טועה, גם המודל טי הראשונות ירדו מסרט נע. העובדה שהמחיר ירד יותר קשורה לכמויות האדירות ממנה שמכרו.

פורסם
לפי דעתי אתה טועה, גם המודל טי הראשונות ירדו מסרט נע. העובדה שהמחיר ירד יותר קשורה לכמויות האדירות ממנה שמכרו.

אין פה עניין של דעות ידידי, הנתונים שכתבתי לא לקוחים מהדעות שלי, אלו הן עובדות. בשנים הנ"ל שיטת הסרט הנע פשוט לא הייתה קיימת עדיין בייצור מכוניות.

רוצה עוד נתונים (ואני לא ממציא בחיי :-) ) ? בבקשה:

הפורד טי החלה להיו מיוצרת בשיטת "פס ייצור" בשנת 1914 (6 שנים אחרי תחילת ייצורה)

ב-1915 (שנה בלבד אחרי כניסת שיטת הסרט הנע) פעלו בארה"ב כ-300 יצרני מכוניות, המודל טי לבדה יוצרה יותר מכל שאר המכוניות ביחד !

אחרי כניסת שיטת הסרט הנע, ובתקופת שיא הביקוש, אחרי שהשיטה יועלה מאוד וזמן ייצור של כל מכונית צומצם משמעותית, יוצרו כ-2 מיליון מכוניות בין השנים 1923-25.

הפורד טי, על אף היותה מוצעת בצבע שחור בלבד (בהתחלה אגב הרעיון היה לאפשר בחירה בין כמה צבעים, אך רעיון זה נגנז עקב מדיניותו של פורד להתמקד בייצור מצומצם מאוד - דגם אחד בלבד וצבע אחד בלבד) הוצעה בכמה מרכבים, החל מהגרסה הפשוטה ביותר בעלת 2 מושבים (run-about) דרך גרסאות קופה ו"רודסטר", ועד הגרסה ה"מאובזרת" והגדולה (town-car).

במשך 18 שנות ייצורה של ה-T, יוצרו ונמכרו מעל 15 מיליון מכוניות, זה המון במושגים של היום, אז תחשבו על זה במושגים של שנות ה-20 של המאה הקודמת !!!

החיפושית אגב נזקקה לכ-40 שנים של ייצור בכדי לשבור את השיא של ה-T :shock:

אחרי כל זה לא כ"כ מפתיע שהמודל טי נבחרה בסוף המילניום הקודם לתואר Car of the Century (מכונית המאה)

לילה טוב !

פורסם
אין פה עניין של דעות ידידי, הנתונים שכתבתי לא לקוחים מהדעות שלי, אלו הן עובדות. בשנים הנ"ל שיטת הסרט הנע פשוט לא הייתה קיימת עדיין בייצור מכוניות.

רוצה עוד נתונים (ואני לא ממציא בחיי :-) ) ? בבקשה:

הפורד טי החלה להיו מיוצרת בשיטת "פס ייצור" בשנת 1914 (6 שנים אחרי תחילת ייצורה)

ב-1915 (שנה בלבד אחרי כניסת שיטת הסרט הנע) פעלו בארה"ב כ-300 יצרני מכוניות, המודל טי לבדה יוצרה יותר מכל שאר המכוניות ביחד !

אחרי כניסת שיטת הסרט הנע, ובתקופת שיא הביקוש, אחרי שהשיטה יועלה מאוד וזמן ייצור של כל מכונית צומצם משמעותית, יוצרו כ-2 מיליון מכוניות בין השנים 1923-25.

הפורד טי, על אף היותה מוצעת בצבע שחור בלבד (בהתחלה אגב הרעיון היה לאפשר בחירה בין כמה צבעים, אך רעיון זה נגנז עקב מדיניותו של פורד להתמקד בייצור מצומצם מאוד - דגם אחד בלבד וצבע אחד בלבד) הוצעה בכמה מרכבים, החל מהגרסה הפשוטה ביותר בעלת 2 מושבים (run-about) דרך גרסאות קופה ו"רודסטר", ועד הגרסה ה"מאובזרת" והגדולה (town-car).

במשך 18 שנות ייצורה של ה-T, יוצרו ונמכרו מעל 15 מיליון מכוניות, זה המון במושגים של היום, אז תחשבו על זה במושגים של שנות ה-20 של המאה הקודמת !!!

החיפושית אגב נזקקה לכ-40 שנים של ייצור בכדי לשבור את השיא של ה-T :shock:

אחרי כל זה לא כ"כ מפתיע שהמודל טי נבחרה בסוף המילניום הקודם לתואר Car of the Century (מכונית המאה)

לילה טוב !

בדקתי קצת, והתברר לי שאתה צודק. מודה בטעות.

• תוכן חדש...