Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא של ידידה טובה שלי נפטרה לאחר מאבק ארוך וכואב מאוד במחלת הסרטן בגיל 85. נעזוב לרגע את הנקודה שבמדינת ישראל המתת חסד היא נגד החוק ולכן החולה למרות שמוגדר בתוך חולה סופני צריך לסבול מכאבי תופת עד יומו האחרון.

מיכוון שדיברנו על הבית הידידה שלי אמרה לי שיש מס של 35 אחוזים על הבית. כנראה שבעצם זה מס ירושה וזה על כל הירושה עצמה ולא רק על הבית נכון?

לפי וויקיפדיה מס הירושה הופסק לאחר 1981. האם הוא חודש שוב?

אם הוא חודש אז איפה כאן הצדק וההגינות? לא רק ששוחטים את האזרח במיסים בזמן חייו (ואת המיסים הללו אני מבין איכשהו) אבל גם שוחטים אותו לאחר מותו? אם אדם חסך שקל לשקל, לא יצא לסרטים, מעולם לא נסע לחו"ל, לא הלך לחופשות בארץ בבתי מלון ובבתי ספא האם צריך להעניש אותו ולקחת 35 אחוזים מהכסף שהוא חסך ליורשים שלא?

ניחא, לגבי המיסים שגובים מאיתנו עוד יש הצדקה שהרי אלה הולכים למימון מערכת החינוך, מערכת הרפואה, ביטוח לאומי וכיוצא בזה. אבל רבאק, לגזול מהכסף של הבן אדם שהוא חסך לאחר שכבר שילם מיסים לזה בעיניי אין הצדקה.

רק דרך אגב לשם השוואה, בארה"ב המס הוא 50%.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מס ירושה בישראל.

נקודה.

למיטב ידיעתי גם אין חיוב במס שבח ומס רכישה עבור קבלת הדירה בירושה.

עם זאת - אם יש רצון למכור את הדירה הלאה ולא להחזיק בה, ייתכן שכדאי לעשות תכנון מס כלשהו טרם הוצאת צו ירושה כדי לא לשלם מס שבח גבוה בזמן המכירה בעתיד.

הערה:

אני לא עו"ד, לא רו"ח, לא יועץ מס, לא קבלן ולא אינסטלטור.

רק חבר פורום עם המון הודעות :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לגבי מס שבח - יש כללים שונים אם מדובר בירושה מהורה (ואולי גם קרוב אחר מדרגה ראשונה) לבין אם ירושה מאדם יותר רחוק.

עד כמה שאני מבין הסטטוס של הדירה מבחינת מס שבח "נגרר" ממצבה בידי המוריש.

מכל מקום - אם בכוונת חברתך למכור דירה נוספת בטווח 4 השנים שלאחר מכירת דירה זו עליה לתכנן מבחינת מס כדי לשלם את מס השבח הקטן ביותר האפשרי. יש להוועץ בעו"ד או רו"ח העוסקים בכגון אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנראה שאתה מדבר על מס שבח. כאן כמו שציינו יש חשיבות לאם בכוונתכם למכור את הדירה או להחזיק בה וכרגע יש מספר פטורים ממס שבח שאפשר לנצל ויש גם קשר לזכותו התיאורטית של הנפטר לנצל פטור אילו היה בחיים.

אם בכוונתכם למכור בקרוב מצטרף להמלצה ללכת לרו"ח/יועץ מס שמתמחה בנדל"ן.

פורסם

אביב, דומני שאתה מדבר על "הוראת שעה" שנועדה לאפשר להזרים לשוק יותר דירות. תוקף הוראת השעה יפוג ב-31.12.12 כך שהוא אינו רלונטי למקרה הנדון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי וויקיפדיה מס הירושה הופסק לאחר 1981. האם הוא חודש שוב?

אם הוא חודש אז איפה כאן הצדק וההגינות? לא רק ששוחטים את האזרח במיסים בזמן חייו (ואת המיסים הללו אני מבין איכשהו) אבל גם שוחטים אותו לאחר מותו? אם אדם חסך שקל לשקל, לא יצא לסרטים, מעולם לא נסע לחו"ל, לא הלך לחופשות בארץ בבתי מלון ובבתי ספא האם צריך להעניש אותו ולקחת 35 אחוזים מהכסף שהוא חסך ליורשים שלא?

ניחא, לגבי המיסים שגובים מאיתנו עוד יש הצדקה שהרי אלה הולכים למימון מערכת החינוך, מערכת הרפואה, ביטוח לאומי וכיוצא בזה. אבל רבאק, לגזול מהכסף של הבן אדם שהוא חסך לאחר שכבר שילם מיסים לזה בעיניי אין הצדקה.

רק דרך אגב לשם השוואה, בארה"ב המס הוא 50%.

מס ירושה הוא אחד המיסים הכי צודקים שיש. כשאין מס, המיליונרים מורישים את 100% הכסף לבניהם, ואלה ממשיכים לצבור. לאחר מס' דורות חלק גדול של הרכוש נצבר ע"י מעטים, ולשאר נשארים פירורים. המס מקטין את הפערים בין העשירים ובין המעמד הבינוני.

קח בחשבון שאם למדינה יש הכנסות ממס ירושה, ניתן להוריד את מס ההכנסה או מע"מ או מס הבנזין ועוד.

לפני מספר שנים היתה יזמה לחדש את מס הירושה למי שמוריש יותר ממיליון דולר (אם אני זוכר נכון). האם זה לא צודק לדעתך?

יהודה

פורסם
מס ירושה הוא אחד המיסים הכי צודקים שיש. כשאין מס, המיליונרים מורישים את 100% הכסף לבניהם, ואלה ממשיכים לצבור. לאחר מס' דורות חלק גדול של הרכוש נצבר ע"י מעטים, ולשאר נשארים פירורים. המס מקטין את הפערים בין העשירים ובין המעמד הבינוני.

קח בחשבון שאם למדינה יש הכנסות ממס ירושה, ניתן להוריד את מס ההכנסה או מע"מ או מס הבנזין ועוד.

לפני מספר שנים היתה יזמה לחדש את מס הירושה למי שמוריש יותר ממיליון דולר (אם אני זוכר נכון). האם זה לא צודק לדעתך?

יהודה

אדוני, תגיד לי האם זה חטא בעינייך להיות עשיר? אם בן אדם למד, חרש, ישב על התחת ועבד קשה כל חיו בשביל לצבור את ההון שלו למה לפי דעתך המדינה צריכה להעניש אותו? אני מעולם אבל מעולם לא הייתי צר עין על אדם שעבד קשה מאוד והגיע לאן שהגיע. כל עוד הוא צבר את הונו בכבוד וביושר ושילם מיסים כחוק למה להטיל עליו עוד מיסים? אם חונקים אנשים ומונעים מהם לצבור הון למה שהם יתאמצו? למה שלא תסביר לאנשים שהם צריכים להשתמש באמצעי מניעה ולעבור קורסים לתכנון המשפחה לפני שהם מביאים ילדים לעולם יותר ממה שהארנק שלהם מאפשר להם? מדינת ישראל מובילה בעולם מזה 20 שנים מכל מדינה אירופאית מתקדמת באחוז הילודה שלה. פגשתי אנשים מדנמרק כאשר הייתי בטיול בהודו. יצא לנו לדבר על ההבדלים בין ישראל, דנמרק והודו. יש בדמנרק חוק חינוך חובה חינם מהגן ועד האוניברסיטה אם אינני טועה ועוד המון המון הטבות לאזרחים. אבל אתה יודע מה ההבדל בין הישראלים לבין הדנמרקים? בישראל הרי יש את המשפט הידוע "נותנים לך תיקח". מי שלא לוקח נחשב פראייר. בדנמרק זה לא ככה. אנשים מבינים שככל שעושים פחות ילדים ככה כל משפחה יכולה להעניק יותר משאבים לכל ילד. לכן אנשים עושים ילד אחד, שניים מקסימום וזה נדיר שלושה ילדים. החברה מדנמרק שפגשתי בטיול פשוט לא יכלו להבין מה הטעם בלעשות 4 ילדים ומעלה? כנראה שאצלם האלוהים שלהם לא ציווה על פרו ורבו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

זה פשוט לא נכון עובדתית. אם תסתכל ברשימת פורבס 400 של האנשים העשירים בארה"ב, תראה שרובם עשו את הונם בעצמם (בוודאי ב20 הראשונים, למעט יורשי וולטון), מיעוטם הוא מירושת דור שני ומיעוט זניח הוא "אצולת הון" של דור שלישי ויותר.

טבע הדברים הוא שהיורשים מפסידים כסף, וגם אם לא, הכסף מתחלק עוד ועוד במשפחה וכו'. כנראה שגם בדור רביעי וחמישי לא מגיעים לפת לחם, אבל כבר לא מדובר במיליארדרים שמאיימים במשהו על הסדר החברתי.

לפי מה שאתה אומר, העולם היה צריך להיות שייך לרוטשילדים ולרוקפלרים, אבל זה ממש לא כך.

אני לא חושב שמס ירושה הוא צודק או מוסרי - אבל מצד שני, אני לא חושב שמס צריך להיות כלי מדיניות וענישה, אלא גביה לאוצר המדינה ותו לא. אני בטוח שאפשר לתקן עוולות חברתיות גם מבלי להפקיע רכוש מהמתים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זהו דווקא מס מאוד חברתי.

ראשית, לגבי תוצאתו - הוא מקל (בעולם אידיאלי) על גביית המיסים האחרים, כלומר עוזר להפחית למשל את מס הרכישה עבור דירה ראשונה לזוג צעיר או את מס הכנסה או את ביטוח לאומי על השכבות החלשות או את המע"מ וכו'.

שנית, אם אתה מסתכל על העושר המצרפי, הרי שבהכרח הוא נגרע מגורמים אחרים בחברה (ולא משנה כרגע אם זה כי גבית על הקוטג' מחיר מוגזם או כי הקמת אתר הימורים), ולכן אין פסול בלהחזיר את חלקו ל"חברה".

אבל לא זה היה הדיון - לפותח השרשור, אם תסביר יותר למה אתה מתכוון ותספר לנו מי הפחיד אותך ובמה, אוכל לענות באופן יותר מפורט מאשר "אין מס ירושה".

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא צריך להיות מס על ירושה מהסיבה הפשוטה שעל הנכס (לצורך העניין) כבר שולמו המיסים: בין אם זה מיסים דרך המשכורת שהאדם הרוויח ודרכה הוא שילם וקנה את הדירה, ובין את זה מס רכישה או מס שבח שכבר שולמו עם קניית הדירה.

למה צריך לקחת פעמיים מס על אותה דירה ? לא חסרים לנו מיסים במדינה המזויינת הזו ?

פשוט מצחיק לקרוא שיש עוד אנשים שחושבים שצריך להיות מס על ירושה... רמת הניתוק מהמציאות של חלק מהאנשים היא בגדר הזויה, העיקר שתהיה עוד דרך לקחת כסף מהאזרחים ולממן עוד פרזיטים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אדוני, תגיד לי האם זה חטא בעינייך להיות עשיר? אם בן אדם למד, חרש, ישב על התחת ועבד קשה כל חיו בשביל לצבור את ההון שלו למה לפי דעתך המדינה צריכה להעניש אותו? אני מעולם אבל מעולם לא הייתי צר עין על אדם שעבד קשה מאוד והגיע לאן שהגיע. כל עוד הוא צבר את הונו בכבוד וביושר ושילם מיסים כחוק למה להטיל עליו עוד מיסים? אם חונקים אנשים ומונעים מהם לצבור הון למה שהם יתאמצו? למה שלא תסביר לאנשים שהם צריכים להשתמש באמצעי מניעה ולעבור קורסים לתכנון המשפחה לפני שהם מביאים ילדים לעולם יותר ממה שהארנק שלהם מאפשר להם? מדינת ישראל מובילה בעולם מזה 20 שנים מכל מדינה אירופאית מתקדמת באחוז הילודה שלה. פגשתי אנשים מדנמרק כאשר הייתי בטיול בהודו. יצא לנו לדבר על ההבדלים בין ישראל, דנמרק והודו. יש בדמנרק חוק חינוך חובה חינם מהגן ועד האוניברסיטה אם אינני טועה ועוד המון המון הטבות לאזרחים. אבל אתה יודע מה ההבדל בין הישראלים לבין הדנמרקים? בישראל הרי יש את המשפט הידוע "נותנים לך תיקח". מי שלא לוקח נחשב פראייר. בדנמרק זה לא ככה. אנשים מבינים שככל שעושים פחות ילדים ככה כל משפחה יכולה להעניק יותר משאבים לכל ילד. לכן אנשים עושים ילד אחד, שניים מקסימום וזה נדיר שלושה ילדים. החברה מדנמרק שפגשתי בטיול פשוט לא יכלו להבין מה הטעם בלעשות 4 ילדים ומעלה? כנראה שאצלם האלוהים שלהם לא ציווה על פרו ורבו.

לצערנו עמים אירופאיים רבים עושים כך, ובעוד כמה דורות ימצאו את עצמם מיעוט בארצם, ואת הערבים והטורקים, רוב.

אבל זה לדיון אחר

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
זהו דווקא מס מאוד חברתי.

ראשית, לגבי תוצאתו - הוא מקל (בעולם אידיאלי) על גביית המיסים האחרים, כלומר עוזר להפחית למשל את מס הרכישה עבור דירה ראשונה לזוג צעיר או את מס הכנסה או את ביטוח לאומי על השכבות החלשות או את המע"מ וכו'.

שנית, אם אתה מסתכל על העושר המצרפי, הרי שבהכרח הוא נגרע מגורמים אחרים בחברה (ולא משנה כרגע אם זה כי גבית על הקוטג' מחיר מוגזם או כי הקמת אתר הימורים), ולכן אין פסול בלהחזיר את חלקו ל"חברה".

אבל לא זה היה הדיון - לפותח השרשור, אם תסביר יותר למה אתה מתכוון ותספר לנו מי הפחיד אותך ובמה, אוכל לענות באופן יותר מפורט מאשר "אין מס ירושה".

דבר ראשון, כל מס מפחית את הצורך במיסים אחרים, לאו דווקא המס הזה.

דבר שני, מיסים לא צריכים להיות כלי מלאכותי לחלוקה מחדש של העושר.

דבר שלישי, הסתכלות על הכלכלה כמשחק סכום אפס היא שגויה מהיסוד. אפשר ליצור ערך יש מאין.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לצערנו עמים אירופאיים רבים עושים כך, ובעוד כמה דורות ימצאו את עצמם מיעוט בארצם, ואת הערבים והטורקים, רוב.

אבל זה לדיון אחר

הפוך גוטה, הפוך. מדינת ישראל עם המדיניות המטומטמת של עידוד ילודה היא זו שגורמת לבעיה הזו מלכתחילה. דווקא המגזרים שלא תורמים למדינה מבחינה בטחונית, כלכלית ומדינית הם אלה שמתרבים כאשר מנגד הקול השפוי מבין שלעשות ילדים זה עולה כסף. לכן, הם לא מביאים לעולם יותר ממה שהמצב הכלכלי מאפשר להם. אם כבר נכנסנו לזה מדינת ישראל כבר לא צריכה כאן רוב יהודי. היא צריכה רוב ציוני שאוהב אותה ומוכן להגן ולמות למענה. אבל לפני שמדברים על למות בכלל, צריך לעשות ניקיון כללי ולנקות את כל הסירחון בכנסת שמגיע מהרבה פוליטיקאים מצחינים. להזכירך, גם נטורי חארטה, סאטמר, "העדה החרדית של ירושליים" שהם מחזיקי הבד"ץ גם נחשבים יהודים אבל הם שונאי ישראל בכל רמ"ח איברהם. זה שיש יהודי בישראל ויהודי בפולין למשל זה יפה אבל זה לא אומר שהאג'נדה שלהם היא אותו הדבר. הנה עובדה, ישנה אנטישמיות גבוהה ביותר בפולין בשנים האחרונות, נשארו שם בסך הכל 6,000 יהודים בלבד. למה הם לא עולים למדינת ישראל? הם יהודים לא? איכות החיים שלהם תשתפר פי כמה הרי אי אפשר להשוות את החיים בפולין לבין החיים בישראל. אולי ייתכן שהם לא אוהבים את ישראל כמונו?

ודרך אגב, אם זה לא מספיק, חשבתי עד לא מזמן שיש רק שני מגזרים שעושקים את המדינה. מסתבר שיש מגזר נוסף שצריך לקחת בחשבון הלוא הם הפלסטינאים. מדינת ישראל מממנת גם אותם. הם חייבים מעל ל 700 מיליון שקל למדינת ישראל. סוף סוף החליטו לעשות משהו בנושא.

• תוכן חדש...