Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

EBAY / איביי: הסברים, הוראות, עיצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתוב בכותרת. הדברים חוזרים על עצמם. אני מציע לרכז את הכל בשרשור אחד מסודר.

הועלה בעקבות השרשור הזה.

ובכן, אני מתחיל:

בעת קניה באיביי, יש לשים לב לדברים הבאים (רשימה חלקית בלבד!):

1. משוב ("feedback"). זהו הציון של המוכר, ומורכב משני דברים: מספר המכירות וציון באחוזים. מוכר שיש לו עשרות אלפי מכירות הוא רציני, וזה לפעמים עדיף על ציון גבוה יותר. אבל לא בכל דבר - למשל אדם פרטי שמוכר חלקי רכב משומשים, לעולם לא יגיע לאלפי מכירות. ציון באחוזים - בהכללה, כל מה שפחות מ-99% הוא בעייתי. לא בהכרח פוסל קניה, אבל צריך לשים לב. 99.6% ומעלה - מוכר טוב. יש לשקול מספר מכירות ביחד עם הציון - 98.9% עם 200,000 מכירות שווה יותר מ-99.2% עם 2,000 מכירות.

2. בעסקת איביי, המוכר מחוייב בדיוק למה שהוא כתב. לא פחות ולא יותר. לכן, צריך לשים לב טוב טוב, מה בדיוק כתוב. התמונה לא מחייבת. דברים שצריך לשים לב אליהם במיוחד: האם הפריט חדש או משומש; האם המותג/היצרן מצויין בפירוש. לדוגמה, אם כתוב "סוללה למברגה מתאימה למקיטה", ויש תמונה של סוללה מקורית - הכוונה היא לסוללה תחליפית. על סוללה מקורית יהיה כתוב "תוצרת מקיטה". התמונה לא מחייבת!

3. משלוח. משלוח מסין מגיע בדרך כלל אחרי 3-4 שבועות. בזמנים עמוסים כגון חג המולד, יכול להיות גם 6 שבועות בקלות. קרה לי כבר שפריט הגיע אחרי 3 חודשים, אבל זה חריג. משלוח מארה"ב מגיע בדרך כלל תוך שבוע או שבועיים. סוג משלוח - רגיל, רשום, שליחים: בדרך כלל עדיף משלוח רגיל. יש פחות סיכוי שיעצר במכס. לפריט יקר עדיף רשום ("tracking number"). לא מומלץ לשלוח בעזרת EMS וכדומה כי גם יותר יקר, וגם הסיכוי לעיכוב במכס גבוה יותר, ואז - גם מגיע לאט וגם עולה יותר.

4. חיפוש. כדי למצוא צריך לדעת לחפש. אם לא יודעים איזה מילים לרשום, מנסים כל מיני אפשרויות, וכאשר מוצאים פריט מתאים, מחפשים בעזרת המילים שמופיעות בתיאור שלו - בדרך כלל כל המוכרים מתארים באותן מילים.

עד כאן להפעם. כל הנ"ל על פי נסיוני ולפי דעתי. תוספות, הערות והארות יתקבלו בברכה!

דני

פורסם

כשאני מחפש מוצר אני תמיד עושה מיון ע"פ BEST MATCH כדי לראות מה הרבה אנשים הזמינו, ברוב המקרים זה המוצר הטוב ביותר, לאחר מכן אני עושה מיון ע"פ PRICE+SHIPPING:LOWEST FIRST כדי לקבל את המחיר הנמוך ביותר על המוצר שאותו אני מחפש.

פורסם

1. משוב ("feedback"). זהו הציון של המוכר, ומורכב משני דברים: מספר המכירות וציון באחוזים. מוכר שיש לו עשרות אלפי מכירות הוא רציני, וזה לפעמים עדיף על ציון גבוה יותר. אבל לא בכל דבר - למשל אדם פרטי שמוכר חלקי רכב משומשים, לעולם לא יגיע לאלפי מכירות. ציון באחוזים - בהכללה, כל מה שפחות מ-99% הוא בעייתי. לא בהכרח פוסל קניה, אבל צריך לשים לב. 99.6% ומעלה - מוכר טוב. יש לשקול מספר מכירות ביחד עם הציון - 98.9% עם 200,000 מכירות שווה יותר מ-99.2% עם 2,000 מכירות.

לא מסכים לחלוטין.

קניתי מוצרים גם ממוכרים עם 4 פידבקים. וקיבלתי אותם והכל היה בסדר.

כמובן שלא הייתי קונה ממוכר כזה פלאפון ב-350 דולר. אבל במוצרים זולים אין בעיה עם פידבקים.

הרבה מוכרים שנראים "חדשים" הם בעצם מוכרים ותיקים שחסמו להם משתמשים, או שהיו להם יותר מידי פידבקים שלילים והחליטו לפתוח דף חדש. והדרך שלהם להתמלא בפידבקים חיוביים זה למכור מוצרים מאוד מאוד זולים, והרבה.

אין בעיה לקנות מהם אם בדיוק מצאת אצלהם את המגן מסך/אוזניות/פיצ'פקס אחר שחיפשת.

ההתעסקות עם ספרות עשרוניות אחרי הנקודה מיותרת.

תמיד יהיו משתמשים חדשים באיביי שעדיין לא הבינו איך זה עובד וחילקו משובים שליליים ונייטרלים.

אפשר לקרוא את אותם המשובים ולהרגע.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

עוד דרך ללמוד מוכר עתיר עסקאות ופידבקים - לראות איך הוא מטפל ומתנהל עם פידבקים שלילים וניטרלים.

אם הוא משיב לכל אחד עניינית - מוכר טוב (אפשרי לפעמים לראות גם אם ה"תיק" נסגר בצורת FOLLOW UP ע"י המוכר והקונה).

אם הוא לא משיב בכלל,או משיב בצורת "תבנית" (שורה מעפנה שלא קשורה לפידבק) שחוזרת על עצמה - להתרחק כמו מאש.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...