Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע פג'ו 406

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מומלץ לפג'ו שברשותי 10W40 או 5W40

עד היום עבדתי עם 10W40 ולאחרונה הומלץ לי 5W40

האם לעבור ל 5W40 ? יש לי חברת eurol הוא מומלץ ?

תודה (מנוע1.8 שנת 02)

פורסם

אם אין צריכת שמן במנוע בין טיפול לטיפול - אפשר לעבור ל 5W-40

אם יש - השאר עם 10W-40 של חברה טובה .

שמן המנוע - Eurol Turbo DI 5W-40. Fully synthetic

נחשב כשמן טוב מאוד .

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם אין צריכת שמן במנוע בין טיפול לטיפול - אפשר לעבור ל 5W-40

אם יש - השאר עם 10W-40 של חברה טובה .

מה הקשר? (ואתה לא חייב לענות עם פונט מודגש כמו בכל ההודעות שלך, זה מעצבן)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ב406 1.8L 99 שהיית לי, שמתי קבוע 10W-40, של ACDELCO.

(זה מנוע דומה לשלך, או אפילו אותו דבר, לא זוכר).

היית לי צריכה קטנה מאוד של שמן, מזערית! היות וכל מי שנהג ברכב היה רגוע, בשילוב של גיר מסרס. (עד כמה שאני זוכר, פחות משתי ס"מ במדיד, ל15KKM בערך, ולמנוע היה 230KKM).

פורסם

ממך לשאול אני :wink: - חשבתי שיש לך את המידע מדוע חברות השמנים ממליצות על שמן עבה ..

יותר במנועים ישנים או אם צריחת שמן .

איתמר , לא תמיד מסכימים , אבל יש דרך - דרך ארץ קדמה לתורה (ידע )

לפותח הדיון - אם יש צריכת שמן לדעתי כדאי להשאר עם 10W-40 , מחשש כי צריכת השמן תעלה בתחילת ההנעה של המנוע .

או בדוק וסדר את הבעיה של צריכת השמן ואח"כ עבור ל 5W-40 .

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא ממש קיבלתי תשובה לשאלה הפשוטה ששאלתי ואני לא מבין על איזו דרך ארץ אתה מדבר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
קריאה נכונה של השאלה , היא חצי תשובה .

בתשובה 5 רשום בשורה הראשונה , והרביעית .

אייל .

אז אני רואה שאתה ממשיך עם משחקי המילים שלך. טוב.

שמן "עבה" הוא לא בהכרח שמן בעל מדרג צמיגות גבוה כמו 40-50-60. למעשה אין לזה שום קשר. לעובי שכבת השמן יש קשר ראשוני ועיקרי לאיכויות שמן הבסיס. יש שמני 20 שעבים יותר משמני 40.

לצריכת השמן אין שום קשר לצמיגות השמן כשהמנוע קר, גם בשמן 10 וגם בשמן 5 (וגם בשמן 0) צמיגות השמן גבוהה בעשרות אחוזים מזו שבטמפ' העבודה ולכן אם המנוע צורך שמן אין לזה כל משמעות.

שמן 0 או 5 יטיב עם הבלאי למנוע בהנעות קרות ויעזור להפחית אותו בצורה ניכרת, על אחת כמה וכמה אם מדובר בשמן טוב מחברה מוכרת ומתקן רלוונטי ועדכני.

omere3, מעבר לשמן סינטטי מלא בתקן הרלוונטי לרכבך (בדוק בספר הרכב, סביר להניח שיהיה מדובר ב ACEA כלשהו) בצמיגות המומלצת בספר יהיה הדבר הנכון ביותר עבור רכבך. סביר להניח שהשמן המומלץ יהיה 5W30 או 5W40 ומאחר ורשמת כי יש צריכת שמן הייתי עובר ל 5W40 מחברה מוכרת שעומד בתקן וסוגר עניין.

איתמר.

פורסם

כן, אלו חברות מוכרות ושמנים מתוצרתן עדיפים על שמני מדבקה.

הקפד על רכישת שמן בתקן המתאים כפי שמופיע בספר הרכב.

איתמר.

פורסם

רק כדרך אגב, ישנן חברות שמייצרות שמן 5W-40 חצי סינטטי כך שה 10W-40 חצי סינטטי יעלם מתי שהוא בעתיד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הפוך גוטה הפוך .. יותר ויותר יש בעולם היוםשמן מנוע 10W-40 Full Synthetic .

ראה מבחר -

Mobil 1™ High Mileage 10W-40 advanced full synthetic

Red Line 10W40 Motor Oil Fully-synthetic ester formula for passenger cars

Shell Helix HX7 10W-40 Synthetic Engine Oil

Amsoil 10W-40 Fully Synthetic Premium High Perfomance Petrol Engine Oil

MOTUL - 300V 10W40 Chrono Fully Synthetic Engine Oil -

Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 | fully synthetic oil

Royal Purple HPS 10W-40 Full Synthetic Motor Oil

יש הכל , ולפי דרישה מביאים

בישראל מעדיפיםרוב יבואני הרכב והיצרנים בהתאמה , מניסיונם באזור האקלים וצורת השימוש ברכב .

שגרת טיפולים של החלפת שמן אחת לשנה , ולא Long Life אחת לשנתיים .

ולכך השמנים החצי סינטטיים מתאימים , וכמובן גם הסינטטיים המלאים .

אין כאן טוב יותר 5W-40 או 10W-40 - השאלה מה מתאים יותר כרגע לרכב הנ"ל עם צריכת שמן קטנה .

ההבדלים קטנים - אבל הם עדיין לטובת ה 10W-40 -

מה עוד שהוא מתאים ולא נופל מאיכותו (לפי התקן ) מ 5W-40 .

אז מי שמייעץ במצב הזה לשים רק 5W-40 , צריך לרשום שיש אפשרות כי צריכת השמן תעלה כגילוי נאות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...