Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי להפחית רעשי מנוע יש צורך בשני שלבי עבודה :

1) בידוד מכסה תא המנוע ב Hoodliner , מניסיון שלנו החומר מפחית את רעשי המנוע דרך המכסה לכמעט אפס וגם מוריד משמעותית את החום המוקרן מהמנוע למכסה. שלב זה הנו פשוט יחסית לביצוע והעלויות אינן גבוהות.

2) בידוד קיר האש המפריד בין המנוע לתא הנוסעים - כאן מדובר בפרוייקט מורכב יחסית שכן מתוך תא המנוע עצמו במרבית הרכבים אין נגישות לאיטום מלא ובידוד מתוך הרכב דורש פירוק של הדשבורד וכל החיווט בו. החומרים בשימוש בשלב זה משתנים בהתאם לצד הבידוד.

גם לאחר שני שלבי בידוד אלו עדיין ייכנס מעט רעש מנוע דרך צינור האגזוז שרץ מתחת לאוטו , על מנת להעלים גם רעש זה ניתן לבודד את ריצפת הרכב בעזרת Dynaliner או extremeliner להשתקה.

במידה ורוצים גם להעלים רעשי דרך מבתי הגלגלים יש לצפות אותם ב dynamat original מהצד הפנימי וכן לרסס dynashield על בתי הגלגל מתחת לרכב.

אשמח לעזור אם יש עוד שאלות.

Leon Cupra 2009

פורסם

1) בידוד מכסה תא המנוע ב Hoodliner , מניסיון שלנו החומר מפחית את רעשי המנוע דרך המכסה לכמעט אפס וגם מוריד משמעותית את החום המוקרן מהמנוע למכסה. שלב זה הנו פשוט יחסית לביצוע והעלויות אינן גבוהות.

2) בידוד קיר האש המפריד בין המנוע לתא הנוסעים - כאן מדובר בפרוייקט מורכב יחסית שכן מתוך תא המנוע עצמו במרבית הרכבים אין נגישות לאיטום מלא ובידוד מתוך הרכב דורש פירוק של הדשבורד וכל החיווט בו. החומרים בשימוש בשלב זה משתנים בהתאם לצד הבידוד.

גם לאחר שני שלבי בידוד אלו עדיין ייכנס מעט רעש מנוע דרך צינור האגזוז שרץ מתחת לאוטו , על מנת להעלים גם רעש זה ניתן לבודד את ריצפת הרכב בעזרת Dynaliner או extremeliner להשתקה.

במידה ורוצים גם להעלים רעשי דרך מבתי הגלגלים יש לצפות אותם ב dynamat original מהצד הפנימי וכן לרסס dynashield על בתי הגלגל מתחת לרכב.

POKO שלום.

מאיזה חומר עשוי הHoodliner?.

אני בשלבי שיפוץ הפיאסטה שלי (כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=41214 )

יש לי נגישות לקיר האש מבחוץ (המנוע בחוץ), איזה חומר בידוד אתה ממליץ? מה ההבדלים בין החומרים כשאוטמים מבחוץ ומביפנים?

מה דעתך על הבידוד של פלציב? האם הוא יעשה עבודה טובה?

ואחרון חביב- איפה מומלץ לקנות את חומרי הבידוד?

תודה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

כתבתי בת'רד אחר את דעתי על פלציב, בתוך תא המנוע ברמה של יום יומיים הוא יהפוך לנוזל ותוך שבוע הוא גם ייפול.

את ההרכב המדוייק של Hoodliner אני כמובן לא יודע אולם מדובר בשכבה ספוגית עבה יחסית ועליה שכבה של אלומיניום (שונה מהאקסטרים).

אם אתה מבודד מתוך תא המנוע זה החומר בשבילך. אולם צריך להיזהר כי אי אפשר להוריד אותו אחרי ההדבקה (דבק מאוד חזק). צריך גם כמובן לנקות את המשטח טוב טוב עם אציטון לפני ההדבקה.

Leon Cupra 2009

פורסם

POKO תודה על ההתייחסות המקיפה. מכסה המנוע כבר בודד מבפנים, ואכן חום המכסה ירד בהרבה, אולם מבחינה אקוסטית זה מועיל רק למי שנמצא מחוץ לרכב...לגבי תא הנוסעים כמעט ואין השפעה. ברור לי כי יש לבודד את קיר האש. אתה יכול לתת המלצה על מקום טוב ועל מחיר וזמן התקנה?

דלתות ובתי גלגלים לא מעניינים אותי לבידוד, כיוון שרעשי הדרך זניחים. רק רעש הנוע הסובארואי מטריד אותי...

הכי טוב FSI!

פורסם

POKO הוא הבעלים של חנות SOUNDFX, בגלל שמדיניות הפורום היא לא להמליץ על עצמך הוא לא יעשה זאת. אתה יכול לפנות אליו בה"פ או לחילופין לפנות לאודי1 מאוטופארט שהם היבואנים של החומר ולקבל המלצה על מתקינים שונים.

פורסם

את ההרכב המדוייק של Hoodliner אני כמובן לא יודע אולם מדובר בשכבה ספוגית עבה יחסית ועליה שכבה של אלומיניום (שונה מהאקסטרים).

לפלציב יש גם שילוב של מבודד+שכבה של אלומיניום.

מה שמעניין אותי זה בעיקר לבודד את "קיר האש", שם הטמפ' לא כ"כ קיצוניות. בלי בידוד מכסה מנוע אני יכול להסתדר כל עוד זה לא תורם לרעש בתוך האוטו.

תודה על התגובה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אני רואה שאני חייב לחזור על דעתי לגבי הפלציב :

החומרים הביתיים השונים כגון פלציב מיועדים לעבודה על משטח ישר (גגות) ומטרתם היא בידוד טרמי בלבד, כלומר מניעת מעבר של חום וקור דרך גג הבית.

בעבודה על משטחים לא ישרים ולא שטוחים (דלתות , קיר אש וכ"ו) החומר סובל מהסימפטומים הבאים :

1) לא עוקב אחרי המשטחים השונים ברכב.

2) בחשיפה לחום נהפך לנוזלי ונוזל על משטח הרכב (מיועד לקרות על מנת לאחד פלטות על גגות בתים)

3) הדבק לא מחזיק והפלטות נופלות

והחשוב מכל :

לחומר אין שום השפעה כמעט בבידוד אקוסטי של הרכב.

לצערי , ניסינו בעבר את החומרים האלה ונכווינו (מעשית , כשניסינו לשפר הדבקה עם ברנר) והגענו לתוצאה אפס.

העובדה שהחומרים נראים אותו הדבר לא אומרת שיש להם אותה השפעה , גם לסוסיתא יש ארבעה גלגלים והגה , אבל היא עדיין לא מרצדס.

Leon Cupra 2009

פורסם

ישנם כמה חומרים לפלציב. אחד מהם הוא הגלופם.

שאלתי היא, אם אילו תוספות הזמנתם את החומר? באיזו צפיפות? האם התיעצתם עם הסוכן מכירות/מפעל?

הם טוענים לעמידה בתקנים (שונים ומשונים), מה עומד מאחורי זה...

בקיצור, האם יש איזו דעה מוצקה לגבי זה?

אגב, זיפות רצפה. איזה זפת להשתמש?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלא תבין אותי לא נכון , אני חושב שפלציב הוא אחלה חומר , אבל לשימוש המקורי שלו ולא לשימוש ברכב.

לגבי סוג החומר המדוייק שהשתמשנו בו , למען האמת אני כבר לא זוכר. זה היה מזמן.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...