Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי באזור 30-35K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון נראה לי שכן, רק שתוצאה לא תראה מזה.

כדי לשפר הספק של רכב אטמוספרי אתה צריך לשפר גם את רכיבי המנוע פיסית, סעפות, קמשפטים וכו'. וזה מאד יקר ובד"כ לא מוסיף הרבה.

בGTI6 לא תקבל כלום כי הרכב גם ככה מתוכנת בצורה היעילה ביותר במצב המקורי. אני מניח שעם הקליאו המצב דומה.

חוץ מזה ש-170כ"ס זה יותר ממספיק לכזה רכב, אני מניח שאתה לא מתכנן לעשות איתו רייסים ודראגים?

פורסם
בעיקרון נראה לי שכן, רק שתוצאה לא תראה מזה.

כדי לשפר הספק של רכב אטמוספרי אתה צריך לשפר גם את רכיבי המנוע פיסית, סעפות, קמשפטים וכו'. וזה מאד יקר ובד"כ לא מוסיף הרבה.

בGTI6 לא תקבל כלום כי הרכב גם ככה מתוכנת בצורה היעילה ביותר במצב המקורי. אני מניח שעם הקליאו המצב דומה.

חוץ מזה ש-170כ"ס זה יותר ממספיק לכזה רכב, אני מניח שאתה לא מתכנן לעשות איתו רייסים ודראגים?

זה היה סתם לידע כללי ...

פורסם
זה לא שאני קונה עכשיו אימפרזה GT ... כולה קליאו ספורט , צריך להתחיל על משהו לא ?

וקולט עם 113 כ"ס ממש לא חזק בישבילי...

דווקא הקליאו יותר מסוכנת לחסרי נסיון. מבחינת התנהגות לפחות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

גם בקליאו וגם בGTI6 קשה לאבד אחיזה, אבל כשזה קורה, גם אלוהים יתקשה לעזור, YOTAM הכל נראה לך מספרים והכל זה מגניב ויפה, אבל כס לטון זה לא הגורם היחידי שמשפיע על הכח של הרכב, 106 ראלי עם 130 כס נתנה בראש בג'מאייקנה למגאן קאפ החדשה (265 כס - כן הפרש של עוד מאזדה 3 באמצע), יש עוד דברים כמו יכולות הנהג, משקל הרכב, מומנט, יחסי העברה, אבל בוא לא ניכנס לזה, זה לא ניד פור ספיד, לא בהכרח זה שבעל הכס הרב ביותר הוא בעצם החזק ביותר.

אתה מדבר על 150-170 כס כאילו זה לנהוג על מאזדה 3 מליסינג וזה ממש לא כך, תעשה סיבוב על אחד מהרכבים שהוזכר כאן ותחזור עם רשמים ותבין על מה מדברים כאן, נ.ב לא כל הזמן נוהגים בקו ישר (כשתיסע על אחת מהואגיות תבין על מה אני מדבר לעומת הצרפתיות)

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בקליאו אין לי מספיק ניסיון כדי להגיד (נהגתי קצת בדור ראשון וקצת בדור שלישי - ספורט כמובן), ב306 אין שום בעיה לאבד אחיזה והיא דווקא די ידידותית לטעמי מבחינת התנהגות על המגבלות ודי קל לשחק איתה. גם בקליאו ספורט (הדור השלישי) לא היה קשה במיוחד לגרום לטוסיק להתחיל לצאת ואז הESP מתערב :?.

יותם, תעשה חיפוש בפורם על סיכומי אחזקה או משהו בסגנון. קודם כל אם אף פעם לא החזקת רכב בעצמך אז קח בחשבון שזה תענוג די יקר. מעבר לזה רכב ספורטיבי מזדקן תמיד טומן בחובו הפתעות/תיקונים/שיפוצים שעלולים גם להיות יקרים. גם אם תמצא רכב מלוקק זו לא ערובה לכך שלא תאלץ לעשות יישור קו יקר או שלא יהיו איזה תקלות מפתיעות. אלה רכבים שעובדים קשה וכבר אינם צעירים. וכאן אני רוצה לחזק את מי שאמר שאלא אם ממש התאהבת באוטו מסויים, כדאי להשאיר את האופציות פתוחות ולחפש רכב כמה שיותר שמור.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מה צריך לבדוק כדי לדעת אם הרכב שמור ?

חוץ מטיימינג כל X ק"מ ושמנן פילטר כל X ק"מ ?

כמובן שהרכב יעבור בדיקה במכון לפני הקניה , אבל מה אני צריך לבדוק כדי שאני יבחר את השמורה ביותר?

פורסם

היסטוריית טיפולים מלאה חובה, כמה שפחות התעסקות בחשמל, עדיפות לרכב כמה שיותר מקורי - ללא תאונות שלדה.

עדיף ללכת עם קרוב משפחה או מכר כלשהו שמבין בזה קצת יותר ממך (בלי להעליב).

כמובן, טרם הרכישה לבדוק תקינות מכאנית במוסך שמתמחה בדגם, ותקינות שלדה אצל פחח מומחה \ מכון בדיקה.

בדיוק בגלל זה המליצו לך ללכת לראות כמה שיותר רכבים.

אחרי שתראה מספר רכבים מאותו הסוג, תדע לשים לב להבדלים לטובה ולרעה בין האקזמפלרים.

אני חושב שהדיון כאן הופך לעקר, אתה לא מתכוון לרכוש רכב בתקופה הקרובה, ולא ניגשת עדיין לראות רכבים.

צא לעולם, תתעניין, גייס את הסכום, ותחזור לעדכן בהתלבטויות ספציפיות.

אלי.

פורסם
גם בקליאו וגם בGTI6 קשה לאבד אחיזה, אבל כשזה קורה, גם אלוהים יתקשה לעזור

יוני, לא יודע מה היה לקליאו שלך. אבל אני מכיר מצב הפוך לחלוטין.

גם לא קשה לאבד אחיזה (אולי פונקציה של צמיגים ישנים אצלי), אבל בטוח שלא קשה לצאת/לתקן.

ואני רחוק מלהיות נהג.

משכנתא זה קל

פורסם

ניר, יוני נסע בזמנו על F1 ישנים ושחוקים.

ביום מסלול האחרון נסעתי בקליאו עם רבעיית מישלין pilot exalto pe2 טריים, כמעט בלתי אפשרי לאבד אחיזה על סט שכזה בקליאו (וניסינו וניסינו וניסינו - שאל את עידו), בנוסף גם הR1R והפדראל של מיסטר מ. לא בדיוק ביישו את הפירמה.

מצד שני באותו היום נהגתי בקליאו עם R1R טריים ודביקים מקדימה, ודאנלופ בינוניים ויבשים מאחור... כל סיבוב נגמר ב-:oops:.

לא הרגשתי את איבוד האחיזה (כמו שקורה עם סט סביר שמאפשר גם לתקן) - אלא זה עבר מ-100% אחיזה, לאיבוד אחיזה מוחלט ברגע.

עכשיו אני לא מגדיר את עצמי כנהג פירסט קלאס, בקושי מחלקת תיירים.

אבל כל רכב ומקרה לגופו, כפונקציה של הנהג + היכרות עם הרכב + צמיגים.

אלי.

פורסם

אני יכול להעיד על ה306 שלי שאחרי החלפת צמיגים לR1R האחיזה השתפרה בצורה ניכרת מהאקסלטו שהיו לי אבל עדיין אין שום בעיה "לשחק" עם הרכב, פשוט דורש יותר מהירות/יותר פרובוקציה/ או שסתם אספלט מ*ורבן. בכוכב למשל ממש הרגשתי שינויים קיצוניים באחיזה בכל מיני חלקים של המסלול.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

חברה אתם מדברים על משחקי זנב שהם פרובוקציה מכוונת, אני מדבר על איבוד אחיזה שאתה מופתע ממנו (לנהג המיומן זה לא אמור לקרות) אחמ מיימוני :oops:.

בטיול של אוטוספורט לנס הרינג, מיימוני עלה על חצץ, פניה רחבה שמנה המון מרווח טעות, סט צמיגים טרי שהורכב כמה ימים לפני, קצת חצץ על הכביש והוא נעצר חצי מטר מעץ גדול ושמן והכל היה יכול להגמר אחרת. על זה אני מדבר

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...