Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הסכינים האלו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מן הסתם תקבל תמורה נאותה לכספך.

לא יעזור כלום - כלי עבודה איכותיים הם דבר יקר. מבחינה זו כלי מטבח בכלל וסכינים בפרט אינם שונים מכל כלי אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היגיון בריא:

באמת צריך את עזרת הפורום כדי להבין שרביעיית סכינים ב-30 שקל זה זבל מהסוג העצוב? :roll:

מה עם צמיגים ב-68 שקל? שווה?

לא צריך לקנות סכינים. מספיק סכין אחת. יקרה.

לכל החיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סכין אחד לא יספיק - כיון שצריך כמה סוגים. אבל לא לוותר על האיכות, כיון שמדובר בכלים שנמצאים בשימוש יום-יומי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגדול אני מסכים עם הנאמר, אבל השאלה היא מה אתה צריך.

לפני מעל שנתיים קניתי מארז שלוש סכינים של פרפקטו ב90 ש"ח, אפשר להגיד שהן לא איכותיות, אבל את העבודה הן עושות. אמנם לעבודה ארוכה הן פחות נוחות, איזון פחות מוצלח ודורשות השחזות יותר תדירות, אבל כגיבוי לסכין רצינית היא אחלה. אז מי שיקפיד להשחיז לפי הצורך יוכל לחיות גם עם סכיני ג'יפה מוצלחות.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מזל טוב, נפלת קרבן לשטיפת מוח שיווקית. :-D

לא צריך יותר מסכין אחד ל-99.99 אחוז מהשימושים במטבח,

במיוחד לאור העובדה שלכל אחד זרוק איפה שהוא "סכין ירקות" קטן.

בשביל ה-0.01 אחוז הנותרים אפשר לקנות גדג'טים בשביל הכיף. לא חייבים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
היגיון בריא:

באמת צריך את עזרת הפורום כדי להבין שרביעיית סכינים ב-30 שקל זה זבל מהסוג העצוב? :roll:

מה עם צמיגים ב-68 שקל? שווה?

לא צריך לקנות סכינים. מספיק סכין אחת. יקרה.

לכל החיים.

אני קמצן :).

ועכשיו ברצינות ,איזה סכין ביתית מומלצת לבית עד 150 שקל ?.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

מחיר מפתה,עיצוב נאה וקופסה מרשימה.

סכין שף איכותית? ממש לא. לא אתפלא אם בכלל אין חברה כזו בעולם ומדובר בשם מותג שמודבק על מוצר סיני המשווק בישראל בין אם מדובר בסכין,בין אם מדובר בטוסטר ובין אם מדובר במכשיר כלי אחר למטבח.

הדבר איננו אומר שהסכין לא תחתוך או שלא תחזיק מעמד אבל אין ולא יתכן למכור 3 סכינים איכותיות במחיר הנ"ל. תהליך הייצור של סכינים איכותיות מורכב משלבים רבים ומצריך שימוש בפלדות איכותיות העוברות תהליכים שונים והכל לאחר תכנון קפדני.

אם אתה רוצה להתפנק בסכין איכותית באמת,המשך הלאה,המחיר חייב להיות ב-3 ספרות לפחות.

הכניסה לעולם הסכינים מתחילה (לשם הדוגמה בלבד) בקיטצ'נאיד,ממשיכה בויקטורינוקס וארקוס דרך צווילינג ועד לגלובל היפנית. יש כמובן עוד המון מותגים בכל אחת מהרמות אבל נקבתי בשם הפופולרים ביותר.

מעבר לפלדה,לתכנון האחיזה ולשיווי המשקל של הסכין,יש להקפיד לא לקנות סכינים בהם הלהב נכנס לתוך ידית ואיננו ממשיך עד סופה,החלק המתכתי של הסכין צריך להיות מקצה הלהב ועד קצה הידית (ולא משנה אם הידית מצופה גם בחומר אחר).

אגב,סכינים יפניות מיוצרות מפלדה מאד קשיחה ולכן חדותם נשמרת יותר אבל הם רגישים יותר לנפילה ושבירה,סכינים אירופאיות גמישות יותר,פחות רגישות לשברים אך דורשות השחזה מעט יותר תכופה.

שורה תחתונה,ב-30 שקל אתה לא מסכן כלום,אים סכיני שף (או שנראות כמו סכיני שף) יותר זולות.

אתה רוצה סכין אמיתית מחברה מוכרת תהיה צריך להוציא מעט יותר..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תבדוק את ברוקס ו-ויקטורינוקס. בשביל טווח המחיר הזה, כנראה שזה התוצר הכי מוצלח, אני מניח שלא מדובר על שימוש יום יומי? בכל מקרה, לך לחנות ותראה איזוסגנון נוח לך לאחוז. שקול ללמוד טכניקה, (אלא אם אתה כבר מנוסה בתחום) את הבסיס תוכל ללמוד אפילו ביו טיוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

שאלתי עכשיו את אשתי, שהיא בשלנית ואופה מצויינת.

לצוך בישול היא משתמשת לפחות ב-4 סוגי סכינים:

1. בשר.

2. ירקות קטן.

3. ירקות גדול.

4. לחם.

כמובן שהאוסף שיש לה הרבה יותר נרחב - אבל זה הבסיס.

וכמובן שכל ביקור בחנות הנכונה גורם למילוי נוסף של המגירה.

פורסם

אני עובד במטבחים כ5 שנים לסירוגין וכמה תפקידים, אני משתמש בסכין 8" סטנדרטית של צווילינג וטורנה מאותה החברה. וזהו. אני בטוח, מבלי כוונה להעליב, שאשתך לא עושה עם הסכינים משהו שאני לא יכול לעשות עם שני אלו.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תראה, אני בקשי יודע לטגן חביתה, אז אל תבקש ממני עצות לטבחות. אבל בכל זאת, גם בלי להבין בבישול, ברורים לי שני דברים:

1. מטבח ביתי אינו מטבח מקצועי. הכמויות שונות, אולי במקצועי כל עובד מתרכז בסוג מסויים של עבודה שמצריך כלים מסויימים, ובביתי אותו בשלן עושה את כל העבודות ונזקק למבחר כלים.

2. משום מה לא נראה לי סביר לחלק עוף ולחתוך סלט עגבניות שרי באותו סכין. הגודל שונה וגם התכונות הפיזיקליות - ולכן דרושים סכינים שונים. השניצל נפרס באמצעות סכין חלק, לחם נפרס הרבה יותר בקלות באמצעות סכין משונן.

פורסם

מעולם לא התעסקתי בפירוק עופות, זה הבשר היחיד שמגעיל אותי להתעסק איתו חי, אבל זו באמת נראית משימה שדורשת סכין אחר.

לעומת זאת, סכין שף מושחזת תחתוך לחם בצורה נעימה וחלקה בהרבה מכל אחת משוננת (למעט לחמים תוצרת בית עם קראסט קשה במיוחד), ובעצם לכל צורך אני מוצא את עצמי מעדיף אותה.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...